IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И да разчитам на чувството за хумор на двамата:

Споровете са се разгорещили най-вече между моряк, но не на рейс и корабен инженер, понастоящем готвач, но не на кораб.

Коментар

• Лелеее, сега позачетох назад. Поради Олимпиадата зарязах тази тема.

Тук направо сте прекалили с "нивото". Аз почти нищо не ви разбирам, демек - високо ми е.

Спирам търговията за неопределено време..... направо се потиснах.

Коментар

• Хихи ...

и днес е страхотен ден, дет' се хиля над себе си колко съм прост

Зверих се 100 години, демек да сричам, чак ми изтекоха очите и първия ми опит да спретна на старчока кнедли от картофи с бекон и сос, завърши с пълен провал.

Хохо ...

и щот' пускам първата доза да видя какво ще излезе и то вместо на топки да почне да излизат кнедли, взеха да ми излизат некви форми, дет' кубизма на Пабло Пикасо пасти да яде, пред моя "гений".

И спрях веднага и хукнах да си търся грешката, демек да сричам по форуми какво пишат умните 'орица и май си я открих грешката. Та утре ще сее внесят корекции в тестото и да видя какво ще излезе. Топки или кубизъм.

Та, още се хиля, но най-много ме изкефи старчокът хапна половин чиния и те щот' повече на пюре бяха станали, отколкото на топки и сипах тях отдоле, а горе му хакнах запържения бекон с лук и морков да прикрие провала и нещо бутна чинията настрани.

И прибрах тестото в хладилника и да видим утре да коригирам, то по-добре да се правят наново - хихии

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение
          градски, няма област в съвременната математика която не просто да борави с 0 и безкрайност ами да използва безкрайномерни пространства (например хилбертови пространства). училищната математика е друга бира но там не може и да очакваш да се преподава "съвременната математика". просто за нея ти трябват 2-3 години засилка в университета.

и нещо към мечобиков - тва че аксиомите не се отхвърляли с логика. не е така. от аксиомите се извеждат твърдения и ако тези твърдения противоречат на интуитивно верни истини аксиомата може да се постави под въпрос. може и да докажеш че противоречи на някоя друга аксиома. Например аксиомата за избора е доказано непротиворечива с аксиоматиката на зермело-френкел, но същото важи и за нейното отрицание. Без аксиома за избора не знаеш дали можеш да избереш базис в безкрайномерно пространство а от друга страна води до парадокса на банах-тарски, който обаче е преодолян с теорията за лебеговата мярка. ... абе с две думи ако мислиш че аксиомите се избират както ни скимне и ни е приятно в момента жестоко се лъжеш. та тва твърдение можеш да го слошиш някъде до спада над 100% от цялото на нещо дето може да е само положително

поздрави
          Какви ти "поздрави"

Направо - Лека нощ!

Ти с поста си ги "зави" (че и мен!) в тая жега с 3-4 глави от ИГМ...

Хайде аз да ги приспя с една музика:

http://www.youtube.com/watch?v=JHPvXpjlR7Q

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Извинявам се че така се намесвам, но това е въпрос който винаги ме е вълнувал.
            Защо според вас съвременната математика е неприложима с числата 0 и безкрайност?
            Аз си имам теория, но ще изчакам да видя дали и друг е мислил по въпроса и дали ще ви е интересно да го обсъдим
            градски, няма област в съвременната математика която не просто да борави с 0 и безкрайност ами да не използва безкрайномерни пространства (например хилбертови пространства). училищната математика е друга бира но там не може и да очакваш да се преподава "съвременната математика". просто за нея ти трябват 2-3 години засилка в университета.

и нещо към мечобиков - тва че аксиомите не се отхвърляли с логика. не е така. от аксиомите се извеждат твърдения и ако тези твърдения противоречат на интуитивно верни истини аксиомата може да се постави под въпрос. може и да докажеш че противоречи на някоя друга аксиома. Например аксиомата за избора е доказано непротиворечива с аксиоматиката на зермело-френкел, но същото важи и за нейното отрицание. Без аксиома за избора не знаеш дали можеш да избереш базис в безкрайномерно пространство а от друга страна води до парадокса на банах-тарски, който обаче е преодолян с теорията за лебеговата мярка. ... абе с две думи ако мислиш че аксиомите се избират както ни скимне и ни е приятно в момента жестоко се лъжеш. та тва твърдение можеш да го слошиш някъде до спада над 100% от цялото на нещо дето може да е само положително

поздрави
            Last edited by vilavarna; 14.08.2012, 23:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
              :не усещате ли как се превръщаме в хищници?
              Само желание и усещане не стигат.
              Трябва и това:

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Много ми е интересно защо хората воюват със себе си. Нито могат да се победят, нито могат да загубят. Не е ли безсмислено ???
                Да живееш в мир с демоните си не е чак толкова лесно Пък единствените които нямат лични демони, са самите демони

Коментар

Да се мъча, да се мъча, колко да се мъча. Ще приема, че съм се объркал за истина, която не подлежи на доказване, и ще си живея в мир със себе си

То аз не че някога воювам със себе си, но такава е приказката.

Много ми е интересно защо хората воюват със себе си. Нито могат да се победят, нито могат да загубят. Не е ли безсмислено ???
                  "Който умее да побеждава другите е силен. Победилият себе си е могъщ!" - Лао Дзъ

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    В анархията има и от двете.
                    Няма организирана престъпност, защото няма кой да я организира !!!
                    Няма въобще престъпност, защото няма какво да се престъпва !!!
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

Да се мъча, да се мъча, колко да се мъча. Ще приема, че съм се объркал за истина, която не подлежи на доказване, и ще си живея в мир със себе си

Защото такава ни е породата - от една страна сме надарени с въображение и фантазия, които дават полет на мисълта ни. От друга страна сме надарени с желанието да упражняваме контрол навсякъде и над всичко.
                      Но, фантазията рядко се поддава на контрол /поне не доброволно/ и на човек му се налага да воюва със самия себе си.
                      Както би казал колегата ВМанков - фантазия и контрол е оксиморон
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        Ще те оставя да се мъчиш в догадки

tnm

Коментар

А това трогателно поведение на туземчетата не показва ли, че всъщност анархията е по близо до взаимопомощта отколкото до насилието ???
                          В анархията има и от двете.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            Това първично щастие на туземците се дължи според мен на семплата им гама от чувства и духовни и естетични щения. Възприятията им са били повече тактилни или свързнаи с естествените нужди. С появата на белия човек се е открила една нова Вселена за тях, с което рухнал просто устроеният им свят. Били са щастливи с първото ниво на пирамидата защото не са имали идеята за съществуването на останалите. Нямало го е дразнителят, изтърваната празна бутилка от "Кока Кола" над щастливото бушменско село.
                            А това трогателно поведение на туземчетата не показва ли, че всъщност анархията е по близо до взаимопомощта отколкото до насилието ???
                            tnm

Коментар

Щот мога !!!

Това от послеписа да не е щото обърках един път като се направих на знаещ ???
                              Или пък щот не обърках
                              ???
                              Ще те оставя да се мъчиш в догадки
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Това първично щастие на туземците се дължи според мен на семплата им гама от чувства и духовни и естетични щения. Възприятията им са били повече тактилни или свързнаи с естествените нужди. С появата на белия човек се е открила една нова Вселена за тях, с което рухнал просто устроеният им свят. Били са щастливи с първото ниво на пирамидата защото не са имали идеята за съществуването на останалите. Нямало го е дразнителят, изтърваната празна бутилка от "Кока Кола" над щастливото бушменско село.

Коментар

Working...
                                X