IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение

Хич си нямам на понятие от къде се появи те този надпис
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Добър ден, Мечо!
      Добър ден, тайфата!

Зарко, изключително впечатлена съм!
      Винаги съм си мислела, че съм достатъчно проклета и умея да "извивам ръцете" на разни навлеци, дето се мислят, че могат да ме тормозят за щяло и нещяло Ноооо, виждам, че можело още ...
      Аз например прекратявам всички пререкания, цитирайки определени клаузи от договора и най-вече тази, в която всички спорове се решават от компетентния съд. Никога не ми е минавало през умната главица словосъчетанието "контраиск"
      Отново се убеждавам, че в този форум винаги можеш да научиш нещо полезно

http://snimki.be//store/1/631341481906.png
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Добър ден, Мечо!
        Добър ден, тайфата!

Винаги съм си мислела, че съм достатъчно проклета и умея да "извивам ръцете" на разни навлеци, дето се мислят, че могат да ме тормозят за щяло и нещяло Ноооо, виждам, че можело още ...
        Аз например прекратявам всички пререкания, цитирайки определени клаузи от договора и най-вече тази, в която всички спорове се решават от компетентния съд. Никога не ми е минавало през умната главица словосъчетанието "контраиск"

Ама, аз - хем се поправих, хем ти отново използаш неправилният термин /въпреки, че и на мен повече ми харесва/...

ОбЕснявам, защото това е част от работата на ВСЕКИ СЪД, който разглежда някакъв спор във вид на граждански иск... В ГПК си има регламент, който съдиите добре знаят и спазват дословно... Та - няма да губя време да ти цитирам тук членове и алинеи, защото специално членовете се спазват безпрекословно и отвсякъде, понякога се чете и между ония неща..., как се казваха - аха - между редовете..., защото си има съдебна практика, т.е. - когато се реши едно дело, след обжалванията на всички инстанции, това се превръща в практика по отношение всички следващи подобни казуси... Затова казвам, че човек трябва да има практиката, как именно да чете членовете... , алинеЙНО да е някак си...

Сериозното на тоя член, който сега е пред нас, но не му зная числото, е това, че в него се казва, че всяка от страните в едно дело - ищец /с иска си/ и ответник /с насрещният си иск/ - могат да заявяват исканията си по конкретен казус, НАЙ-КЪСНО до края на първото заседание по делото... Сочат се доказателства и същите се представят към делото...

А стига толкова, че трябва да си разнеса спагетите - колко време ме чакат тия хора вече..., почнаха да преритват от глад... И специално съм кръстил едни спагети: "Зората на щастието на ТНМ"...... Сега трябва да обяснявам, какво е това "зора на щастието", а аз - като взема думата - нали знаеш, че трудно я изпускам..., но основно гравитирам около качеството на приготвянето на спагетите, предвид изпълнение на специфична технология, свързана с добавяне на точното количество зехтин, в строго определен момент от сваряването на същите... И в тоА стил - им вземам акъла... Питат ме за рецептата, но казвам, че е конфиденциална информация: роднина на моя позната - я е казала "на уше", като нещо супер-конфиденциално...

Виж как само ти пазя авторитета и ноу-хаОто...
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Забрайх!
          ВМанков днес сме на "Добър ден", да не се объркаш!
          Мечо

Коментар

• Добър ден, Мечо!
            Добър ден, тайфата!

Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Последният да влезне, а 4i40 ви ще хлопне резето....

...вече "резе" ли ще му казваме?......, а в глаголът в бъдеще време "ще хлопне" - съзирам двусмислие......, или поне нещо хлопва, ако има прекалена хлабина, луфт, или както там му казвате...

Коментар

• Последният да влезне, а 4i40 ви ще хлопне резето....

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                  Ха ха, удивително щеше да е ако не беше писал толкова подробно, а само с 2-3 изречения
                  За другото си права - тук сме и за да си помагаме, да сме си полезни при нужда
                  и съответно благодарни
                  И 4i40 ти е прав, особено във второто изречение от първия ред на втория абзац от предпоследния му пост...

...а това наистина беше духовито..., а от кой знак натам да четем?...

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                    еее сега неблагодарна ли ще ме изкарате Благодаря за съветите, удивително колко подробно е писал и добре се е справил, Зарко...

Приятно съм изненадана и мнооого благодаря, че си отделил от времето си

Поздрав с още една песен, някъде от Изток...

Maktub - Um amor mais forte que o tempo - http://www.youtube.com/watch?v=3-rqn...eature=related
                    Ха ха, удивително щеше да е ако не беше писал толкова подробно, а само с 2-3 изречения
                    За другото си права - тук сме и за да си помагаме, да сме си полезни при нужда
                    и съответно благодарни
                    И 4i40 ти е прав, особено във второто изречение от първия ред на втория абзац от предпоследния му пост...

Коментар

еее сега неблагодарна ли ще ме изкарате Благодаря за съветите, удивително колко подробно е писал и добре се е справил, Зарко...

Maktub - Um amor mais forte que o tempo - http://www.youtube.com/watch?v=3-rqn...eature=related

... не зная защо ми се вързвате..., просто опитвам да съм някъде И духовит, но хората са свикнали да говоря сериозно и не ме възприемат, когато казвам нещо в шеговит вариант...

Арти, не се притеснявай, че ще те изкараме неблагодарна, защото в тоя форум всичко трябва да се случва "на добра воля"...

... не зная, дали биха се възприели сериозно и следващите ми разсъждения: най-привлекателен начин за изразяване на благодарности е вариантът с това - да ми подариш своя снимка......, но си има и други подробности, а именно: снимаш се, вземаш една бутилка - Чичо Джак, или нещо, което не се търкаля така лесно - и лепваш снимката си на етикетчето...

...много оригинален подарък ми се чини да е това...

Това е опит за майтап! /изглежда ще трябва да завършвам с това изречение, за да сме наясно какво точно мисля и дали има съответствие с думите ми, т.е. - с написаното/...

Арти, не се стягай, няма да си първата, нито последната, която се е сблъсквала с това, което имам и наричам специфичен мой характер... Отдавна зная, че е специфичен до непоносимост!

Все пак: нямам претенции към никого. Доставя ми удоволствие да коментирам разни казуси, при които имам специфично мнение.

Приятен ден!

Коментар

• Първият абзац, бе за многословието на Зарко....
                        Във втория подчертавам , че получаваме повече внимание, отколкото заслужаваме.....
                        Третият си беше ......

Коментар

• еее сега неблагодарна ли ще ме изкарате Благодаря за съветите, удивително колко подробно е писал и добре се е справил, Зарко...

There is no right way. Only your own way!

Коментар

...ади де - до сега не знаех, но вече добре разбирам - каква е в основата си благодарността на една жена... Значи, формулировката е нещо такова: когато един мъж подобри от сутринта настроението на една жена..., тя веднага му го връща с /неангажиращо/ клипче, пълно с нежни прегръдки и докосвания...
                            .................................................. .................................................. .......................
                            Зарко, едно време казвах на детето си - спри да приказваш....наду ми главата......!!!!
                            Сега чакам с нетърпение да ми каже три изречения за деня.....

Ти какво очакваш като благодарност за съветите... Арти е нежна душа...
                            Тя си гледа филма "Ромео и Жулиета", а ние " Последно танго в Париж"........

Успешен ден на всички !
                            Днес клюфтенето му е майката......Или както казват арабите - дивание....( или нещо подобно..)

Коментар

Aмии какво да кажа подобри ми настроението от сутринта. Благодаря!

Поздрав за теб и останалите съфорумци

Bon Jovi - Thank You For Loving Me - http://www.youtube.com/watch?v=L3Mt3...eature=related

Лек ден от мен

...ади де - до сега не знаех, но вече добре разбирам - каква е в основата си благодарността на една жена... Значи, формулировката е нещо такова: когато един мъж подобри от сутринта настроението на една жена..., тя веднага му го връща с /неангажиращо/ клипче, пълно с нежни прегръдки и докосвания...

...така де - аз само изразих едно неангажиращо мнение, но сега виждам, че съм допуснал някои несъответствия, като това с "контра-искът"... В ГПК формулировката си е "насрещен иск"...

Това е: такива институции са особено чувствителни към антирекламата и всичко там се решава по пътя на преговорите, особено пък, когато усетят, че казусът, който са създали некадърни техни служители - води към скандал... Особено са чувствителни именно по-горните етажи на мениджмънта, защото туширането на един конфликт, който минава през даден "шеф" - е атестат за неговата работа.

Сега ми идва наум, че разговорът, който ще направиш, би бил още по-ползотворен за теб, ако всичко си подготвиш във вид на възражение - ПИСМЕНО. С такава нагласа отиваш за разговора, а в един момент казваш и показваш на шефа документа си, примерно с думите: "Желая да имам писмен документ, който визира проблемът, с който ме товарите. Може да допълня документа си с най-съществените моменти от днешният ни разговор в вас. Моля да ми покажете, къде се намира деловодството ви, за да получа входящият си номер, за да ми е по-лесно да проследя движението на нещата в законните срокове, както и за да потърся вашият писмен отговор след 10-на дни."

...така де..., няма да ни тормозят наляво и надясно разни мижитурки!

Поздрави! ... /аз слушам ето това: http://www.youtube.com/watch?v=9oKP6...ure=endscreen/

Коментар

Арти, зная, че си дъщеричка - Темидина и сега ни пробваш - кой-колко му е посивяло сивото вещество, май...

... в твоята ситуация, аз бих отишъл не при обикновен изпълнител, а в по-високите нива на мениджмънта... Какво бих казал на тоя шеф /независимо - мъж, или жена/:

"Господине/госпожо,
                                Компанията, която представлявате - ме подлага на сериозен морален тормоз. Същият тормоз, АЗ ОТДАВАМ - с пълно основание на хаос в отчетността на информационната ви система."

Тук спирам/спираш монолога си, поглеждаш шефа в очите с най-настоятелният си поглед - и задаваш конкретен въпрос: "Господине/госпожо, надявам се, като всяка уважаваща себе си компания, вие поддържате своя информационна система - примерно на Ексел, при влизането в която - за броени секунди можете да направите желаната от вас справка?"

Гледаш го изпитателно и очакваш отговор на конкретен въпрос!

Ако не отговори, а почне да шикалкави - веднага го връщаш към желаният от теб отговор: съществува ли такава "система", която всеки уважаващ себе си работодател, би трябвало да изисква да се актуализира при всеки следващ клиент във времето?

Той едва ли ще признае, че системата им е непълна и хаотично допълвана от учещи се в момента изпълнители. Щом каже, че имат такава система, то ти ще му кажеш да натовари подчинените си да направят необходимата им справка, но ако хаосът им е пълен - нека им нареди да допълнят пропуснатото в системата си, а да не тормозят клиентите си във времето.

Следва другата /бих я нарекъл - по-съществена част от срещата/, а именно - имат ли - освен на магнитен носител инфо за плащания на клиентите си - и в архив, на хартиен носител? И казваш: аз имам дубликат от платежно нареждане от дата...., което - при необходимост ще преставя в съда, но това е мой екземпляр, който аз няма да предоставя по никакъв начин на вашите служители! Това е мое копие, а оригиналът е във вашият архив. Вие сте били длъжни да ми издадете този документ, именно като потвърждение на направеното от мен плащане! Това е вече в миналото. Всяка от страните има свой екземпляр и това е достатъчно за извършване на всяка по-нататъшна справка във времето.

И последно: очаквам, ако вие не поддържате надежден архив, за да направите своята справка, но имате ваши виждания по въпроса, да се обърнете към компетентният съд /в договора го пише/ като добре обмислите вашата искова молба.

Нооо, може да сте сигурни, г-н/г-жо мениджър, че до края на първото заседание по делото, аз самият/ти самата - ще имам контраиск за нанесени морални вреди от служителите на вашата компания, като на делото ще представя и доказателственият си материал и ще докажа пълният хаос в счетоводството на компанията ви, както и в работата на служителите, които би трябвало да поддържат информационната ви система. За да сте сигурен, че нещата ще се развият точно както аз искам - с пълно отричане на коректността на компанията ви, в деня на съдебното заседание ще поканя и двама мои лични приятели - журналисти във водещи медии...

Ето това е, което ми се върти в главата по твоят казус..., но се и замислям, дали ако той веднага реши, че няма да имат искови претенции в съда, не е добре да го накараш да ги застави да направят проверката /ония шушумиги/ - и да му искаш писмен резултат от проверката по твоят конкретен случай, който да съхраниш /като индулгенция за непорочност...... за бъдещи периоди/...Те може и да нямат система, в която да проверяват, може да са унищожили платежните/квитанциите, но поне да излязат от ситуацията - ще ти дадат уверението, че си непорочна...

Ако до десетина дни не получиш докИмента, иди отново при шефа, ако ти откаже, кажи, че отиваш при неговият шеф, както и обмисляш да заведеш свой иск за морален тормоз, с поканени доста представители на медиите: това е силен коз!

Айде, лека и действай!

/...долу те съветват да празнувате, без да се събличате..., че то какъв празник ще е тогава?..., нещо като да гледате филма "Монахинята от Монца".../
                                Aмии какво да кажа подобри ми настроението от сутринта. Благодаря!

Поздрав за теб и останалите съфорумци

Bon Jovi - Thank You For Loving Me - http://www.youtube.com/watch?v=L3Mt3...eature=related

Лек ден от мен
                                There is no right way. Only your own way!

Коментар

Working...
                                X