IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
    Не си правете идоли, а вярвайте в себе си и в това че сте уникални! Няма някой който по-добре от вас да знае какво желаете и какво би ви направило щастливи във всеки един момент от живота ви! Няма човек който да е по-висш и по-заслужил щастието от всеки един от нас, защото всички сме равни и единствено от нас зависи как ще живеем и как ще се чувстваме! Бъдете здрави, и обичайте и уважавайте на първо място себе си, всичко друго ще се нареди както трябва!

http://www.youtube.com/watch?v=Zh-OJdAkKVI
    +1024

Това е то !!! Това е твоята истина. Това е и моята истина. Това е истината на хората, които са в мир със себе си. Човек прозрял това не презира. Той обича и мрази. А дали е добър или лош - ами всякакъв е. Просто е опериран от раболепие и снизходителност !!! Сам се е оперирал. Това е разликата с неосъзнатите.

Един критерий. За мен най лесния. Почваш да се отнасяш към всички, като към равни (включително и към неосъзнатите), усещаш, че и зверовете и растенията имат своя истина. Ако играеш началник или подчинен, ти си наясно, че ИГРАЕШ (лъжеш, такава е играта).
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Не си правете идоли, а вярвайте в себе си и в това че сте уникални! Няма някой който по-добре от вас да знае какво желаете и какво би ви направило щастливи във всеки един момент от живота ви! Няма човек който да е по-висш и по-заслужил щастието от всеки един от нас, защото всички сме равни и единствено от нас зависи как ще живеем и как ще се чувстваме! Бъдете здрави, и обичайте и уважавайте на първо място себе си, всичко друго ще се нареди както трябва!

http://www.youtube.com/watch?v=Zh-OJdAkKVI

Коментар

• Не е само до Мечо разбира се, просто той напоследък е най-запален, че дори и понякога "гори" в темите за психологията, философията и себепознанието
        Иначе не претендирам че съм прозрял нещо уникално и всевалидно, което би избавило всички от всичките ни беди и нещастия Но както често се случва, човек понякога напълно случайно осъзнава нещо което впоследствие замисляйки се и анализирайки достига до извода че е много вярно и наистина има голям смисъл в него. Та днес на мен ми се случи нещо подобно, съвсем случайно открих че една дума и по-точно значението, което всеки от нас и придава, играе изключително негативна роля и ни пречи в ежедневието и живота ни... Една на пръв поглед обикновена и съставена само от четири букви дума, но според мен вредна и ограничаваща ни в стремежа ни към себепознание и търсене на самите нас

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Налей и на нас по едно де
          Я,наборе,то до твойто прозрение и аз отдавна съм достигнал

Коментар

Мечик, днес имах прозрение и мисля че открих нещо много важно и ценно, нещо което би направило живота и битието ни много по-смислени и лесни за самите нас
            Налей и на нас по едно де

Коментар

Мечик, днес имах прозрение и мисля че открих нещо много важно и ценно, нещо което би направило живота и битието ни много по-смислени и лесни за самите нас
              Е кажи го това прозрение де,к"во ни мъчиш,или то е само за Мечо?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Може би притежаването на власт не е проблем за човек, който може да чете мазниците и да улавя оттенъците на одобрение и укор вътре в самото мазнене. Така мазниците се превръщат в най обикновени други, и власт имащия съхранява себе си .

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                  Продължението на текста:

Мишел Турние.
                  E, аз не съм го подписала с val/she.
                  Присетих се относно разговорите за обективната истина и други подобни размишления у форума.
                  Ама вечрно, че се открива със сърч.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Тук (предполагам) се има предвид мимикрирането преди добиването на тази власт и избухването на всички онези таени копнежи след добиването й.
                    "Всеки странстващ Дзен монах можел да се установи в даден храм при условие, че победи в словесен двубой тези, които живеят в храма. Ако не успее, трябва да напусне храма.
                    В един храм живеели двама братя монаси. По- големият брат се учел добре, а по- младият бил глупав, а освен това и едноок. Веднъж в храма пристигнал един странстващ монах и решил да се засели. По тази причина, според обичая той решил да побеседва за възвишеното учение с местните монаси.
                    По- големият брат бил много изморен от целодневните занятия и изпратил за разговора по- младия си брат:
                    — Иди и проведи разговора в мълчание — посъветвал той брат си.
                    Странстващият монах и по- малкият брат отишли до светините и седнали. След известно време гостът отишъл при по- големият брат и му казал:
                    — Твоят малък брат е чудесно момче. Той ме победи.
                    — Разкажи ми моля ти се разговорът ви — полюбопитствал баткото.
                    — Отначало— започнал странникът— аз повдигнах един пръст, символизирайки просветленият Буда. Тогава брат ти повдигна два пръста, символизирайки Буда и учението му. Аз пък повдигнах три пръста, символизирайки Буда, учението му и неговите последователи, живеещи хармоничен живот. Тогава твоят брат ме трясна в лицето със свит юмрук, показвайки ми, че и трите са произлезли от едно място. Така той ме победи и вече нямам право да оставам тук. При тези думи странстващият монах си тръгнал.
                    — Къде е този човек — извикал малкият брат, приближавайки се към големия.
                    — Разбрах от него, че си го победил в спора — посрещнал го големия брат. — Разкажи ми за какво спорихте?
                    — Ами, гледа ме, гледа ме и ми показа един пръст, намеквайки ми, че имам само едно око. Но тъй като той е странник, реших да бъда вежлив с него и му показах два пръста, поздравявайки го с това, че той има две очи. Тогава този грубиян ми показа три пръста, намеквайки отново, че двамата заедно имаме три очи. Аз се вбесих и го праснах с юмрук в лицето, а той избяга. Така разговорът приключи."

Шегувам се разбира се. Предполагам, че моята интерпретация е неправилна, тъй като не съм чел книгата, а се опитах да разсъждавам само върху откъса.
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Което съм чел от Фокнър, не предизвика в мен учудване от/или трудност.

Не знам, са... Кво искате от него?
                      Свободен във виелицата.
                      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Вече е свършено, обгражда ме мрак.
                        Продължението на текста:
                        А моята самота накърнява не само яснотата на действителността. Тя подкопава дори самите устои на нейното съществувание. Все повече и повече съмнения ме връхлитат относно достоверността на доловеното от сетивата ми. Прозрях, че земята, върху която намират опора двата ми крака, има нужда и други, освен мене да я тъпчат, за да не играе под нозете. Срещу зрителна и слухова измама, мираж, халюцинация, сън наяве, привидение, бълнуване… най-сигурното укрепление е нашият брат, съсед, приятел или враг, но само да има някой, велики боже, някой!

П.П. — Вчера като пресичах горичката, предхождаща равнината по югоизточното крайбрежие, право в лицето ме блъсна някакъв дъх, който безпощадно, причинявайки почти болка, ме върна вкъщи, във вестибюла, където моят баща посрещаше своите клиенти, ала в понеделник сутрин, точно в деня, когато той не приемаше и майка ми с помощта на съседката използуваше случая, за да почисти и лъсне пода. Споменът бе така осезаем и неочакван, че за пореден път се усъмних в разума си. Известно време се съпротивлявах срещу нахлуването на един спомен с такава властна благост, после се оставих да потъна в своето минало — този пуст музей, този мъртвец, лъснал като саркофаг, който ме зове с такава подкупваща нежност. Най-сетне измамното усещане поохлаби обръча на прегръдката си. Лутайки се из гората, аз открих няколко терпентинови насаждения — иглолистни храсти с попукана от жегата кора, откъдето сълзеше кехлибарена смола, чието силно ухание бе скътало в себе си всички понеделнишки утрини от моето детство.

* * *
                        Мишел Турние.
                        Свободен във виелицата.
                        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

To и аз само нея съм чела, но не ми беше трудно.
                          Първата част голям зор, следващите вече от гледна точка на нормалните вече бе доста интересно. Но пак ми се налагаше постоянно да обръщам напред за това какво всъщност ризказваше малоумния, защото точно в неговия несвързан разказ бяха огромна част от ключовете за разбиране и на останалите.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Може би притежаването на власт не е проблем за човек, който може да чете мазниците и да улавя оттенъците на одобрение и укор вътре в самото мазнене. Така мазниците се превръщат в най обикновени други, и власт имащия съхранява себе си .
                            Тук (предполагам) се има предвид мимикрирането преди добиването на тази власт и избухването на всички онези таени копнежи след добиването й.

Коментар

Няма по-сигурно средство да се надникне в нечия душа от това да си представиш човека облечен с неограничена власт, благодарение на която има право да налага безпрекословно волята си.
                              Не съм убеден в това. Според мен поне няма по-лесен начин от този да си представиш, че носиш неговите недостатъци.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                От него съм чел само врява и безумство и ми беше леко трудно да си представя света през погледа на олигофрен
                                To и аз само нея съм чела, но не ми беше трудно.

Коментар

Working...
                                X