Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИ каква не свободно има в това да си добър гражданин , съпруг...Милиарди го правят и са щастливи. А кои според тебе са свободните- асоциалните наркомани, криминалните престъпници и крадците ли
. Моля те изясни понятието си за свободен човек в рамките на обществото и извън него
Не говоря за асоциални, човек който просто отрича дадени правила без да е създал нещо срещу тях е също толкова несвободен, като някой който сляпо следва това което обкръжението му показва че трябва да следва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДа -избора да свършиш сам със себе си казва Ничше е една от разликите между хората и животните. А при другите въпреки , че нямат тези слабости на цивилизацията продължителността на живот е почти наполовина по- ниска
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТова за неприемането на възпитанието не го разбрах. Точно наи- напредналите културно и социално народи възпитават наи- много децата си
даже и на дисциплина и социализация. Как да направиш избора си когато не знаеш нищо за света, за културатата му, за историята и традициите му
. В първичните общества възпитанието се свежда само до уменията за оцеляване, но едва ли това е целта на свободния избор
Коментар
-
Това за неприемането на възпитанието не го разбрах. Точно наи- напредналите културно и социално народи възпитават наи- много децата си
даже и на дисциплина и социализация. Как да направиш избора си когато не знаеш нищо за света, за културатата му, за историята и традициите му
. В първичните общества възпитанието се свежда само до уменията за оцеляване, но едва ли това е целта на свободния избор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИ това е интересен въпрос кои са естествено приетите със възпитанието и кои натрапените. Струва ми се , че след определена възраст и опит на умния човек е невъзможно да му се наложат доброволно идоли иливождове
Колко хора изобщо си преоценяват ценностите. Може да изглежда странно но за мен най-трудния въпрос за един човек е да го питаш - "какво всъщност искаш"
Отговорите на този въпрос са винаги някакви дребни, ежедневни простотии или пък някакви имагинерни невъзможни за осъществяване планове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИнтересен е въпроса за идолите и идеалите на хората. Категорично смятам , че идолите в сегашната им форма са смешни- чалга или рап или не знам какви бълвочи. Да имаш пример за подражание от векове се смята за добро, но през вековете това се били герои или духовни водачи, а не комерсиални плашила
За съжаление сега и образованието се чалгализира и принизява
. Примера със опита за изваждане на Ботев и Левски е показателен
Коментар
-
Интересен е въпроса за идолите и идеалите на хората. Категорично смятам , че идолите в сегашната им форма са смешни- чалга или рап или не знам какви бълвочи. Да имаш пример за подражание от векове се смята за добро, но през вековете това се били герои или духовни водачи, а не комерсиални плашила
За съжаление сега и образованието се чалгализира и принизява
. Примера със опита за изваждане на Ботев и Левски е показателен
Коментар
-
От няколко години насам, водя борба у дома с голямата ми щерка, (съответно и тя се бори де), в стремежа ми да я науча на много ценности и добродетели, и това, което съм и повтаряла многократно е: Не се клонирай! Не бъди магарето, пред, което има морков! и т. н. , и тя естествено се дразни, недоволства, но знам, че думите ми все пак стигат до сърцето и.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеНе си правете идоли, а вярвайте в себе си и в това че сте уникални! Няма някой който по-добре от вас да знае какво желаете и какво би ви направило щастливи във всеки един момент от живота ви! Няма човек който да е по-висш и по-заслужил щастието от всеки един от нас, защото всички сме равни и единствено от нас зависи как ще живеем и как ще се чувстваме! Бъдете здрави, и обичайте и уважавайте на първо място себе си, всичко друго ще се нареди както трябва!
http://www.youtube.com/watch?v=Zh-OJdAkKVI
Обичайте семейството и приятелите си и не си купувайте разни неща за да демонстрирате превъзходство над някого.Преценявайте от какво имате нужда и си гонете целите без да пречите на други хора.
Коментар
Коментар