Първоначално изпратено от mia11
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеХа! Значи снощи съвсем случайно съм прозрял втората Божа заповед!
Пък не помня да съм имал някакво видение или нещо подобно, макар че след 1 водка и 5 бири колко му е да му се привиди нещо на човек
Бат' Пешо поздрави! Нямаше как да се мине без "природните закони" и в тази тема
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеАми Пешо и аз си блъскам главата и се чудя от много време, за втората заповед, защо точно в "божите храмове"(църквите, синагогите, джамиите и так дале) не я спазват, а се кланят и целуват икони?
Провокатор!
Трол!
Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение... съм прозрял втората Божа заповед!
Шъ съ оплачъ в Комисията за защита на кукуренцията!
Свободен във виелицата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеI Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. Да нямаш други богове освен Мене.
II Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
III Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.
IV Помни съботния ден, за да го освещаваш. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
V Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.
VI Не убивай.
VII Не прелюбодействувай.
VIII Не кради.
IX Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.
X Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.
Пък не помня да съм имал някакво видение или нещо подобно, макар че след 1 водка и 5 бири колко му е да му се привиди нещо на човек
Бат' Пешо поздрави! Нямаше как да се мине без "природните закони" и в тази тема
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМоже да изглежда странно но за мен най-трудния въпрос за един човек е да го питаш - "какво всъщност искаш"
Дай, дай, бате?...Свободен във виелицата.
Коментар
-
I Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. Да нямаш други богове освен Мене.
II Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
III Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.
IV Помни съботния ден, за да го освещаваш. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
V Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.
VI Не убивай.
VII Не прелюбодействувай.
VIII Не кради.
IX Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.
X Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.
Коментар
-
Първото стъпало
(индийска притча)
Един човек отишъл при свещения Рамануджа и казал:
— Искам да намеря пътя към Бога. Помогни ми!
Рамануджа внимателно го погледнал и попитал:
— Кажи ми най-напред, ти обичал ли си някого?
Мъжът му отвърнал:
— Аз не се интересувам от светски работи, любов и прочие. Аз искам да стигна до Бога!
— Моля те, помисли още веднъж. В своя живот обичал ли си жена, дете или който и да е друг?
— Аз вече ти казах, че не съм обикновен мирянин. Аз съм човек, който иска да познае Бога. Всичко останало не ме интересува. Не съм обичал никого.
Очите на Рамануджа се изпълнили с дълбока тъга и той отговорил:
— Тогава това е невъзможно. Отначало ти трябва да научиш какво е това да обичаш някого истински.Това ще бъде първото стъпало към Бога. Питаш ме за последното стъпало, а ти самият още не си стъпил на първото. Иди и обикни някого!
Коментар
-
Веднъж по пътя към къщи Хинг Ши срещнал човек, който толкова бързал, че разминавайки се с мъдреца го блъснал. Хинг Ши спокойно и вежливо се обърнал към пътника с въпрос:
-Кажи, уважаеми, за къде толкова бързаш, че не забелязваш нищо по пътя си?
-Моля за извинение, - отговорил странникът без да забавя ход - бързам, защото съм зает с търсенето на смисъла на живота и нямам право да се бавя, докато не достигна своята цел.
-Е, какво пък, - промълвил Хинг Ши - чувал съм за един човек, който търсил цял живот този смисъл.
-Надявам се, че истината му се е открила? - полюбопитствал нетърпеливият пътник.
-Да, той умрял, достигайки просветление и успял да прошепне на тези, които били край него, какво е проумял, едва когато вече умирал.
-И какво казал той?
-Казал, че смисълът е в избора...
-Благодаря ти за беседата! - казал човекът, поклонил се на мъдреца и продължил пътя си почти бегом.
- ... избора или да живееш, или да загубиш целия си живот в търсене на същия този смисъл- завършил Хинг Ши, но гласът му прозвучал в пустота.
Пътникът бил вече далеч. Той бързал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИнтересен е въпроса за идолите и идеалите на хората. Категорично смятам , че идолите в сегашната им форма са смешни- чалга или рап или не знам какви бълвочи. Да имаш пример за подражание от векове се смята за добро, но през вековете това се били герои или духовни водачи, а не комерсиални плашила
За съжаление сега и образованието се чалгализира и принизява
. Примера със опита за изваждане на Ботев и Левски е показателен
Коментар
-
Дааа отплеснах сенаправо прескачайте предния пост да не трия пак, че понякога човек казва неща, за които после съжалява
поздравявам ви седна песен
Linkin Park - Numb - http://www.youtube.com/watch?feature...&v=kXYiU_JCYtU
И е петък! Какво ще правите уикендО?There is no right way. Only your own way!
Коментар
-
А въпроса относно свободата за мен стои горе долу така.
"Живяли някога, някъде , двама човека. Единият бил набожен, другият - езичник. Денонощно набожният прославял своят Бог, молил му се, лротягъл ръце към него, а езичникът работил, сеел земята, събирал реколта, ял и пил, преживявал дните така като ги разбирал. Среща ли се често двамата.. Набожният казвал на езичника:
- Кото умрем и отидем при Бог, той ще те пита, с какво си се занимавал, защо не си му се молил?
- Как така не се моля? Моля се, разбира се. - Отговорил езичникът.
- И на кой Бог се молиш? Кой е твот Бог? - С нашмешлива гордост питал набожният.
Езичникът се докосвал до гърдите и отговарял:
- Ето тук е моят Бог ! Аз самият съм Бог !
- Бог ще те накаже за това твое богохулство! - Ядосвал се набожният, и си тръгвал.
Минало време. Умрял първо езичника, а след време и набожния. Пристига набожния в рая, пратили го да прислужва на Бог. Взел набожният блюдата, влезъл в Божиите покои и що да види - до Бог седи равнопоставено езичника.
- Боже - учудено рекъл набожният - защо така постъпваш? Аз цял живот ти се молих, възхвалявах те, а езичникът нищо от това не е правил!? Сега седи до тебе като равен и аз му слугувам? Блюдата поднасям?
И отговаря Бог:
- Езичникът живееше като Бог, затова седи до мен. А ти живя като роб, за това и слугуваш!
- Но аз съм твой роб? - Проплакал набожният
- Не е важно чии роб си! Всеки роб има робско съзнание! - Му отговарил Бог "Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
То и от възпитание до възпитание балкан разлика. И въпреки, че без намеса не може (поне докато са малки), все пак най добрата намеса през по голямата част от времето е ненамесата !!!
Чалгата не е лошо нещо. Тя е като басните и коаните.
"Дай му, дай му 200 марки,
че и той човек е дъще.
Хем да има за цигарки,
хем да построи и къща."
http://youtu.be/4CgQEhZfv6wБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар