IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Като чета си ми ясен и ти, ама как да е.

Пробвай тест-а с чесън/картоф, по-лесно ще ти е.

П.П. Основно правило на гъбарят е никога да не се бере гъба, която не си ял досега. Т.е. не я познаваш.

Т'ва бонус от Русото, докато си питаш спец-а по мицели
    Умираш да даваш съвети.....
    Къде съм писал, че не познавам гъбите, които бера...
    Писах, че ВЪПРЕКИ ЯДЛИВОСТТА НА ТЕЗИ ГЪБИ, ПОРАДИ ВЪНШНИ УСЛОВИЯ, МОЖЕ ДА СА ОТРОВНИ...
    И аз този риск покривам......ЗАСТРАХОВАТЕЛЮ.!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Чиче гъбта е междинен вид - нито растене, нито жиутно. Прекачен организъм с несамостойно хранене.
      И си прав. Мицалът наистина се намира в почвата. А причината да не се реже гъбата от пънчето е, че мястото на разреза може да бъде нападнато от микози /вид нисши гъби/, които увреждат мицела. Или нещо такова беше

П.П. Вай, ти много рано си навлязъл в полова зрялост, младежо
      Исках малко извънземно да го представя в презентацията....

ИИИ , умното си е умно...- това беше втората причина за да се късат а не режат гъбите....

пп Рано навлязох и не ме пуска пущината.....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        .........

Какво правя аз, за да се застраховам от такива случаи... След като набера 5-6 чанти с гъби.., ги бланширам в една и съща вода ....След това опитвам една лъжица и чакам 24 ч. Ако нищо ми няма, семейството се облажва....
        За майтап правя едно - две движения за повръщане, за да повдигна тонуса на жената....
        Веднага ми се дава активен въглен и после...каквото си поискам....
        Като чета си ми ясен и ти, ама как да е.

Пробвай тест-а с чесън/картоф, по-лесно ще ти е, но явно си падаш по "руска" рулетка.

П.П. Основно правило на гъбарят е никога да не се бере гъба, която не си ял досега. Т.е. не я познаваш.

Т'ва бонус от Русото, докато си питаш спец-а по мицели

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
          Не, не се и заяждах, а просто питах, понеже - знае ли човек всичко? - може некъде и да берат гъби-булки ("царска гъба" също) с чували.
          Ами не го написах правилно, но имаше много и булки. Така, че не съм излъгал насъвсем. Не знам защо но тогава имаше много.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

val/she,

Засега нищо, но ако случайно некъде попадна, ще се сетя за теб.
            Aз знам, че по обичайните способи -Тц. Пробвала съм.

http://www.youtube.com/watch?v=gbRKfieMsdQ
            http://www.youtube.com/watch?v=ctnmBrEwnKM
            http://www.youtube.com/watch?v=TlJecRRBoig

Коментар

Е тва не го разбрах

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                хихихи

П.П. Стига, бре - остави го само на мИня, ти не се бъркай
                Оставям ти го.
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  И що напролет бря? Ей ся като се заесени и като се качиш на кораба, поставяш на шефа задачка закачка и ще си рупате гъби наволя. Така де, все ще се намери хубаво, топло и тъмно място из машинното. Само да не посеете гъби, а да пожънете коноп, че нещо много се разгащихте
                  Махат едното бутало на двигателя и вътре двама виетнамци бъркат "мицел."...

пп Не става мешане на мицелите ако се смесват по земята.....
                  Ако примерно при манатарката има и зелена мухоморка става лошо и тогава има отравяния.... При умирането на гъбата , тя се разлага и соковете от това разлагане се усвояват от тези на манатарката и тя става отровна.....( председателят на гъбарите в БГ преди години умря, защото е ял гъби , които са били в контакт с отрова попаднала в земята...)

Какво правя аз, за да се застраховам от такива случаи... След като набера 5-6 чанти с гъби.., ги бланширам в една и съща вода ....След това опитвам една лъжица и чакам 24 ч. Ако нищо ми няма, семейството се облажва....
                  За майтап правя едно - две движения за повръщане, за да повдигна тонуса на жената....

Коментар

Мицела на животното ( гъба...) е под земята на площ 2-3 м2 и представлява една паяжина....( това е един организъм ...)
                    При определени условия ( ти си ги описал) от свръзките или крайчетата на мицела расте гъбата....
                    В този аспект, дали ще режеш или скубеш една гъба, няма значение за организма като цяло...
                    Но като оскубиш гъбата може да разкъсаш тези връзки на мицела и да спомогнеш неговото разпространение и развитие...
                    Все едно като засаждаш дърво да му режеш старите коренчета.....
                    Чиче гъбта е междинен вид - нито растене, нито жиутно. Прекачен организъм с несамостойно хранене.
                    И си прав. Мицалът наистина се намира в почвата. А причината да не се реже гъбата от пънчето е, че мястото на разреза може да бъде нападнато от микози /вид нисши гъби/, които увреждат мицела. Или нещо такова беше

П.П. Вай, ти много рано си навлязъл в полова зрялост, младежо
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

....( това е един организъм ...)
                      Най-големият открит организъм, 15 хектара в Орегон, бил един гъбен мицел. Уахх
                      Проследено чрез ДНК.
                      http://www.scientificamerican.com/ar...nism-is-fungus

А пък Вернадски мисли, че цялата планета Земя е индивидуален жив организъм.
                      Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        И що напролет бря? Ей ся като се заесени и като се качиш на кораба, поставяш на шефа задачка закачка и ще си рупате гъби наволя. Така де, все ще се намери хубаво, топло и тъмно място из машинното. Само да не посеете гъби, а да пожънете коноп, че нещо много се разгащихте
                        На един кораб, много отдавна. Един колега гледаше гълъби в кабината си. Ама много гълъби. Освинваха всичко и в кабината му не можеше да се влезе от смрад. Като отивахме за Виетнам и разбрахме, че имат противогълъбен закон и ако намерят гълъби на кораба - лошо. Казахме му да изхвърли гълъбите. Той обаче беше изпращял тотално и не ги изхвърли, а продължи да си ги отглежда на бака. Мислеше, че не забелязваме. Съжалихме го човека и рискувахме. Е естествено щяхме да го натопим ако ни бяха хванали. Размина ни се с Виетнамците.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Чела съм, че мицела на ядливи гъби може да бъде заразен.
                          п.п.Нямам грам познания в тази област, за да разсъждавам.
                          Аха, правилно си чела

Коментар

Не, не се и заяждах, а просто питах, понеже - знае ли човек всичко? - може некъде и да берат гъби-булки ("царска гъба" също) с чували.
                            хихихи

П.П. Стига, бре - остави го само на мИня, ти не се бъркай

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Да !!!
                              Кило манатарки 5 лева
                              100 кила 500 лева
                              1000 кила 5000 лева
                              10 000 кила 50 000 лева
                              100 000 кила 500 000 лева

На "Господин за един ден" ми хареса навиването за яйцата
                              Мхм,

корифеят отново да се изяви с дивотиите си.

Намери ми манатарка 1-во качество в магазин Х на 5 лв. ще си купя 1 тон, а ти ще покриваш разликата до 5-те лв., че ми писна да ти чета простотиите.

П.П. Някога купувал ли си манатарки? ( 1-во качество ) - риторично, демек видно е, че не си.

След булките с чувалиТЕ, стигнахме и до манатаркиТЕ за 5 кинта/кг.

Смешното е, че по-уморително е да се четат простотиите на някого, който не спира да ги бълва с 300 км/сек. и си мисли, че е "оригинален"

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Манков се заяжда за стила ми на писане.
                                Свободен във виелицата.

Коментар

Working...
                                X