IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ся ще изям един компот.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Marandi аз си мисля че чак пък лавина от фалити няма да има.пресилваш нещата.За определен период може би ще има спад на оборотите после всичко ще си дойде по местата.Не мога да си представя само в нощните чалгаджийници как ще е без наркотици

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Това с корумпираните държавни служители е ясно и не подлежи на обсъждане.Има обаче и други начини за оправяне с тях.Ако са много нагли разбира се.И стават едни любезни хрисими и кротки не мое ги познаеш......
        Те им слагат "таргети" за брой и суми написани актове. Шефът им, който ми пишеше актовете сме работили заедно и чилякът ми наблъска минималното тогава.

Но ми е под достойството да си правя устана на шефа им да отменя актовете.

П.П. Нали ги гледаш по новините, че все си обявяват изпълнените ( поставени ) предварително задачи при проверките.

Сега ще завалят фалити на кръчми и 'орица ще летят по пътищата кат' безработни, щот' т'ва го няма никъде. Даже и в чужбина.

Или както думат мъдрите 'орица: Прекаленият светец и Богу не е драг.
        --------------------------
        Отделно казах, че в Европа и Азия народите, които най-много пушат, живеят най-дълго по статистика. Мистерия, а? Която докторите трудно ще "обяснят" как става, докато аз мога, но да правят, каквото искат. Вече ми е през оная работа да коментирам идиотщини.

Коментар

• Кой - кВо си знае - те тВа си бае... Значи /за малко/ да отклоня тематиката към праисторията - не виждам по-подходящ момент, защото, което съм замислил - трябва да стане... Та така...

Дамммм...., живеейки си живота, реших да почерпя инфо от „източника“... Какво имам предвид /както някои казват: „В предвид!“/...ТВа – де: да „осветля“ въпроса „За ВитошаТА“ – дето мине – не мине ден – и се вихрят едни страсти, Щото – старите софиянци – те тВа по условие си го знаят, де... и никой не моЕ им излезе насреща по знания...
          Мииии – аз „Фанах“ един – за тоя живот – не толкова стар софиянец, но му имам довериеТО, Щото се е подвизавал тъдява /поне така си мисли той/ - във вид на някакво подобие на риба.../преди около 80 милиона години, де, когато и самата Витоша – си е била дъното на море /така казва той, а аз го попитах, ама – колко дълбоко е било това море?..., а той ми каза – аааа, че аз да не съм моряк – аз си бях обикновено рибе, което не моЕше да плува по дълбокото, а моряк ако питаш – той вероятно си служи с ехолот, така че – ще ти измери дълбочината и на впадината, наречена на името на някоя си Мариана..., да е жива и здрава – за едно маце се сетих..../.... Не уточнихме дълбочината на морето над Витоша, която ВЕРОЯТНО си е била една нежна гънчица тогава, но пък – колко нежна е била и дали изобщо я е имало – очевидците /макар и малко/ мълчат... 70 – 80 милиона години... АВе – отсЕкъде фантаСТИКИ...

Не че му вярвам – де – на тоА познат, още по-малко му вярвам, защото ми е бивш съОченик /както ми беше надписала една дама книжката - подарък, които си разменяхме тогава по празниците..., но не преди 80 млн. години.../...., още по-малко му вярвам, защото сЯ – образът му с образ – „се Рани“ от БАН, деТ сЕ си мислА, че е особен вид баМка – предназначена за бедните българЕ...

АВе – живот си живея – ама докато имам кафеее /около 400 гр./ - в чашата – ще ви досаждам, но не е късно, който чете насила тъпотиите ми – да се откаже..., дъното на чашата ми не се вижда..., преди да хукна по задачите... АВе – живот си живея...
          То не че ще кажа нещо ново, но ние всичкото си го знаемЕ по рождение..., адИ тогава да го повторим: вътрешността на земята е изградена от слоеве /лично аз тВа го не вЕрвам/: външна твърда земна кора, течна земна мантия, течно външно ядро и твърдо вътрешно ядро... /не моЕ да бъде!/... И видиш лЕ – много от скалите, формиралЕ кората – са били на по-малко от 100 млн. години, а най-старата повърхност е /да видиш, но да не повярваш/ - на 4,4 млрд. Години..., което пък показваЛО, че Земята е имаЛА твърда кора – поне толкова дълго...

И сЯ се почва една ... /от достоверни източници тръгва – така ми каза БАН-аджията – само риби и моряци е имало – и добре че са били те, защото как сЯ с вас щяАме да водим дискусията?.../..., та – именно те твърдят /моряците разбират рибЕШки език – но това не е намек към тук подвизаващите се ХОРА, защото не ги смятам за доказано наслидници на „нашите“ герои, които още тогава мерили дълбочини, но лотове тогава нямало, а лот било „народното“ название на един – как ще му казваме там – инструмент, или атрибут..., не зная, пък и не ми е работа..., повече се увличам от жените-капитани..., капитанките, де..., нищо че са рядкост..., за сметка на това са много хубави хора.../...
          Та „нашите“ герои твърдят, че днешният облик на Витоша се е формирал преди ОКОЛО 80 млн.години. На мястото на днешната планина е имало море /нещо се повтарям..., ми още не съм се събудилО: сръъъъъбвам конска доза кафеееее и – прясното ми мляко е в отделна чаша – гълток и от нея.../... Та в морето – видите ли – някогашно – са се отлагали пластове: пясък, варовик и глина... Тези процеси били нарушавани от засилени планинообразувателни движения... /когато корабът на моряка минел наблизо.../..., аВе – имало И ДРУГИ причини: на мястото на Витоша преди 70 млн.години – разни пукнатинКИ, цепнатинКИ – по-дълбоки, а в тях /това го вЕрвам! – логически ми звучи/ - на ЧЕТИРИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ импулса – се внедрила магма... ТаА магма образувала 4-те наставки на плутоничното тяло /Витошко ядро/: габрова, монцонитова, левкосиенитова и граносиенитова... /Ше си изкълча езика – такава терминология не е за мен – да ме извинят спецовете в областта.../...

Въпросът ми беше – ама как, аджеба се е „внедрявала“ магмата в земната кора? БАН-аджията намери нов достоверен източник, който се оказа, че бил /не думай/ ..., отново – моряк /тоя каза, че пускал лятно време шланга на пожарната помпа и ставало едно „обтичане“ по напечената палуба, та всеки гледал да се муЙне под студената вода... Та – не мога да не вярвам: същият той, преди да пусне помпата /лично/ ми каза, че: след ПЪЛНОТО СИ ЗАСТИВАНЕ, Витошкият плутон започнал да се издига нагоре и разкъсал по-старата андезитова покривка... Най-високо се издигнал в югоизточните си части, където са и най-високите върхове на планината /и сега си има ПОНЕ едно десетина върхове – над 2000 метра н.в. и доста повече – над 1800/..., докато северозападната част потънала и се покрила с терциерните наслаги на Пернишката котловина.... Скали от андезитовия пръстен оформят стръмните северни склонове на Софийските квартали: Княжево, Бояна, Драгалевци, Бистрица, Железница..., а в плутона са разположени: Черни връх, Западните части, вр. Купена, вр. Камен дел и Боянският водопад...

Няма да ви губя времето повече /предупредих ви/ - защото скоро ще видя дъното на чашата си – за да ви занимавам с видовете скали тъдява /: магматити, седименти, метаморфити..., нямали работа – БАН-аджиите, писалЕ, писалЕ... Приключвам с това, че вр. Камен дел е част от Витошкия плутон, като най-често срещаните скали там са гранити и гранитосиенити...

Мерак ми беше да се изявя, така де – да изпъкна – като нам що си – и така, де – инфото си го имаме – а аз да хуквам по задачите, че няма да е лека седмичката, но на вас ви желая да е ползотворна и пълна с приятни емоции, да ви казват много често „Обичам те!“, но пък – да не е така настоятелно, ЩоТ то някак втръсва...., аВе – кой както си го желае – така да го получава.... вниманието...

Всяка прилика с настоящи герои, случки и събития – е случайна и непреднамерена!

Приятен ден и успешна седмица, уважаеми дами и господа!
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Т'ва ми е пропиляния период за бюджета, когато навлязох там на експертно ниво докато се откриваше топлата вода, що е то компютър и и-нет.

Бюджета при 8ч работен ден е длъжен на всеки комп. специалист да осигурява 10 мин. почивка, а на всеки 4 часа по 30 мин. ( по Кодекс на труда ). Аз ги нямах, но поддържах и една компютърна зала за работа с деца.

Та, там стана "упражнението" с актовете, понеже се води към Мин. на Млад. и Спорта и там се забранява на цялата територия да се пуши. Демек, нямахме право на пушалня, както в Парламента доскоро.
            -------------------------------
            Тъпнята беше, че ония ми блокираха 1 час от времето, докато си правеха устата за рушвет. Играеха, добрия и лошия и аз им кютнах личната си карта и да пишат там, щот' рушвет не давам. Но се водя МОЛ и е логично да го натресат на мен акта. Затова и не съм обжалвал постановлението.

Халал да им, иначе можех да ги хвана за ръка и да ги разведа в радиус 500м, където се извършва същото нарушение, но те тях не ги "виждат", щот' са на хранилка.
            Затова темата не ми се коментира, а ми е смешна по-скоро

Всичко мина и замина ....актовете съм ги платил веднага.
            Това с корумпираните държавни служители е ясно и не подлежи на обсъждане.Има обаче и други начини за оправяне с тях.Ако са много нагли разбира се.И стават едни любезни хрисими и кротки не мое ги познаеш......

Коментар

Това което пишеш променя нещата.Правото ти да пушиш и да си пийваш ракийчица си е твое лично и неприкосновено нещо.Решението си е твое и това не те прави престъпник.Навлизаме обаче в друга територия.Какви закони се приемат и защо?А това е необятно нещо.Аз не мисля че пушачите са престъпници и че трябва да се преследват.
              Незнам точно какви са ти случаите но не бих платил акт ако не съм пушил.Ако държиш заведение незнам как е закона.
              Т'ва ми е пропиляния период за бюджета, когато навлязох там на експертно ниво от реалния сектор, докато се откриваше топлата вода, що е то компютър и и-нет в учрежденията. Мислех си идеалистично, бе нещо да дам на държавата от мИня.

Бюджета при 8ч работен ден е длъжен на всеки комп. специалист да осигурява 10 мин. почивка, а на всеки 4 часа по 30 мин. ( по Кодекс на труда ). Аз ги нямах, но поддържах и една компютърна зала за работа с деца.

Та, там стана "упражнението" с актовете, понеже се води към Мин. на Млад. и Спорта и там се забранява на цялата територия да се пуши. Демек, нямахме право на пушалня, както в Парламента доскоро.
              Тъпнята беше, че ония ми блокираха 1 час от времето, докато си правеха устата за рушвет. Играеха, добрия и лошия и аз им кютнах личната си карта и да пишат там, щот' рушвет не давам. Но се водя МОЛ и е логично да го натресат на мен акта. Затова и не съм обжалвал постановлението.

Халал да им, иначе можех да ги хвана за ръка и да ги разведа в радиус 500м, където се извършва същото нарушение, но те тях не ги "виждат", щот' са на хранилка.
              Затова темата не ми се коментира, а ми е смешна по-скоро

Всичко мина и замина ....актовете съм ги платил веднага.
              Last edited by marandi; 04.06.2012, 11:24.

Коментар

Бат' Пешо,

имам 2 акта вече за пушене на цигара и то при стария ( либерален ) режим. Платени са отдавна, още като излязоха постановленията. Не съм ги обжалвал, щот' ми е под достойството.

Вторият ми акт ми го набиха т.нар. РИОКОЗ, когато не бях в обекта, но някой запалил там цигара и си оставил фаса, докато аз бях скочил на 100 м да си взема 1 кафе. И влизам с кафетата и ония педали ми пишат акт на мен.
                ----------------------------
                Ако, те интересува са на % от написаните актове ( около 30% вземат ) на всеки акт и след като разбраха първия път, че рушвет не давам, дет' 40 мин. си правиха устата и вече ми праскаха актове и за цигари, които не съм пушип аз.

Т'ва ти е БГ-стан, батка! Ако не си го разбрал още
                ---------------------------
                Сорка, ако изглеждам нервен - напротив, даже ми е 'ноу смешно всичко.

Поздрави!
                Това което пишеш променя нещата.Правото ти да пушиш и да си пийваш ракийчица си е твое лично и неприкосновено нещо.Решението си е твое и това не те прави престъпник.Навлизаме обаче в друга територия.Какви закони се приемат и защо?А това е необятно нещо.Аз не мисля че пушачите са престъпници и че трябва да се преследват.
                Незнам точно какви са ти случаите но не бих платил акт ако не съм пушил.Ако държиш заведение незнам как е закона.

Коментар

Марандиту нещо си се изнервил не ми харесваш.Това с пиенето и пушенето не е заради спорта но ти се утешавай че е така.Не вярвам някой да те съди щото пафкаш и пийваш.А иначе предполагам че си е голям кеф да изпушиш някоя пафчица на забранено място.И не си убиец и Хитлер не се самонавивай.
                  Бат' Пешо,

имам 2 акта вече за пушене на цигара и то при стария ( либерален ) режим. Платени са отдавна, още като излязоха постановленията. Не съм ги обжалвал, щот' ми е под достойството.

Вторият ми акт ми го набиха т.нар. РИОКОЗ, когато не бях в обекта, но някой запалил там цигара и си оставил фаса, докато аз бях скочил на 100 м да си взема 1 кафе. И влизам с кафетата и ония педали ми пишат акт на мен.
                  Ако, те интересува са на % от написаните актове ( около 30% вземат ) на всеки акт и след като разбраха първия път, че рушвет не давам, дет' 40 мин. си правиха устата и вече ми праскаха актове и за цигари, които не съм пушип аз.

Т'ва ти е БГ-стан, батка! Ако не си го разбрал още
                  ---------------------------
                  Сорка, ако изглеждам нервен - напротив, даже ми е 'ноу смешно всичко.

Поздрави!

Коментар

Забравих да кажа, че заради спорта пропуших редовно на 23, а първата си ракия ( въобще алкохол близнах на 25 години ) и редовно пропих след 30 години.

Да ми стигнат резултатите и тогава да ме съдят, че съм пафкал и пийвал, налЕ? Щот' техните деца се плющят, друсат, напиват и напушват вече от 13 годидишни, ако не го знаят

Такива деца отгледаха, дет' мен ще ме съдят, че съм запалил една цигара на позволено място или съм изпил едно питие на позволено място. Т'ва се нарича скудоумие, браточка, защото детенце под 18 години ( в Щатите под 21 години ) нямат право да стъпят в кръчма, но Русата ми кордела ги била "избила" и се чувствам като Хитлер вече като запаля цигаря. Представям си хиляди трупове след мен се стелят след всяка моя цигара - хихи
                    Марандиту нещо си се изнервил не ми харесваш.Това с пиенето и пушенето не е заради спорта но ти се утешавай че е така.Не вярвам някой да те съди щото пафкаш и пийваш.А иначе предполагам че си е голям кеф да изпушиш някоя пафчица на забранено място.И не си убиец и Хитлер не се самонавивай.

Коментар

• Бау-бау, добри 'орица!
                      ----------------------------------------------
                      Днес тъкмо успях да се класирам да си легна към 4ч и в 7:30ч оня хамавият с косачката ме събуди, дет' коси тревата в детската градина срещу прозореца ми.

След известно блъскане из вратите и търсене в огледалото, успях да се намеря, Двете кафета, които набих ударно също помогнаха и сега ще яхвам метлата, ама само тоя малко да спре да ми бръмчи, че ми иде да отида и да го удуша, че на тоя шум не може да се бачка нормално - хихи
                      ---------------------------------------------

Хубава седмица на бебетата сладки с тоз парцал:

http://vbox7.com/play:e59e131b

Коментар

• Добро утро красавици и красавци!

Днес станах по-рано, и си пообръснах някои работи...

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                          Добро утро, тайфата!

Днес сутринта, докато се наслаждавах на лъчите на младото слънце, почти забравих, че е понеделник.
                          Хубав ден, момичета и момчета!
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Добро утро tnm
                            Добро утро приятели

Вчера сутринта горе на поляната, където минава пътеката, по която бягам пръскаха с хербицид. Господ защо е измислил косачките. Наложи се да заобиколя около 2 километра за да не дишам смрадта.
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Пак по принцип казвам, че белите дробове са регенериращ орган, т.е. само-възстановяващ се.

Ако, утре по клинична пътека най-скъпо започне да им изплаща Здравната каса от ухапване от кърлеж, то съм сигурен, че тотално ще се смени "картинката" в България и тогава цигарите ( сърдечно-съдовите заболявания ) - ще станат последна дупка на кавала и на първо място ще излезе "ухапване" от кърлеж или от комар.
                              Писнало ми е да развитвам в движение доктори ( не всички ), полицайчета и прочие длъжностни лица. Всичко е "схеми", браточка и познай откъде го знам аз? Щот' им оформям документите накрая и как правят 'орицата на балъци.
                              Преди 2-3 дни по навик се бях засилил да изцепя едни майни на едни куки в търговска верига, щот' още докато влизам и гледам една патрулка отпред спряна. И просто бегло я отчитам като факт докато влизам. Влизам вътре, вземам си бирите и гледам 3 левента се пощят по щандовете и коментират ( това било хубаво или онова ).

И аз побяснявам от такива случки, щот' бяха униформени и със служебен превоз ( влезли в 15ч следобед да си напазаруват 'орицата и една количка пред тях ).

Единствено, че съм траур още малко време ме спря, че щях да направя панаира. Кой им дава право с униформа, със служебен автомобил и т.н. да ми пазарува в работно време.
                              Не си ме виждал в действие просто и затова ми е трудно да го обясня може би какво щеше да последва. Значките, представи ми се. На работа ли си и т.н....

Бях Русо ангелче някога, сега станах баси Дарт Вейдър-а - хихи

Коментар

• Забравих да кажа, че заради спорта пропуших редовно на 23, а първата си ракия ( въобще алкохол близнах на 25 години ) и редовно пропих след 30 години.

Да ми стигнат резултатите и тогава да ме съдят, че съм пафкал и пийвал, налЕ? Щот' техните деца се плющят, друсат, напиват и напушват вече от 13 годидишни, ако не го знаят

Такива деца отгледаха, дет' мен ще ме съдят, че съм запалил една цигара на позволено място или съм изпил едно питие на позволено място. Т'ва се нарича скудоумие, браточка, защото детенце под 18 години ( в Щатите под 21 години ) нямат право да стъпят в кръчма, но Русата ми кордела ги била "избила" и се чувствам като Хитлер вече като запаля цигаря. Представям си хиляди трупове след мен се стелят след всяка моя цигара - хихи
                                Last edited by marandi; 04.06.2012, 01:02.

Коментар

Working...
                                X