Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеВчера сутринта тръгвам за работа и на входа срещам сина си, който се прибира с дебелото псе от сутрешна разходка.
С една такава невинна, ангелска физиономия ми съобщава, че класната му ме вика на аудиенция. Усмивката не слиза от лицето му, чувам как крилцата лекичко пърхат ... същинско ангелче. Ама на мен не ми е за първи път и започвам да гледам дали отзад размахва опашка. Размахва я, на мама дяволчето.
Първата ми мисъл е да изпратя баща му на срещата.
Обаче се усещам, че синът ми е резултат от полово размножение и на добра комбинация от гени само когато печели олимпиади и състезания. Когато има "строй се, преброй се", детето е резултат от пъпкуване, т.е носи белезите само на майчиния организъм
Цял ден се чудя какво ли е направил пак!? Знам, че си е взел матурите, защото видях оценките в нета... Само някое намалено поведение ни липсва, така да се каже.
Както и да е. Отивам на срещата с госпожата и като започваме едно обсъждане на времето, международната обстановка /май пропуснахме само глада в Сомалия/, цените на основните стоки и услуги, за да стигнем най-накрая до големия проблем: синът ми отказва да си направи обща снимка с класа и въобще не иска албум за завършването. И аз съм трябвала да го принудя по някакъв начин да се включи в мероприятието.
Прибирам се в къщи, събирам семейния съвет и правя разследване. Оказва се, че синът ми не иска снимка със своите съученици, защото не ги харесва и не одобрява постъпките им. След като поисках повече разяснение, ми обясни, че не може да се снима с хора, които са причина най-добрата му приятелка да е болна от анорексия.
От техните подигравки и обиди, в момента момичето няма и 40 килограма.
Знам, че сега синът ми е ядосан и може би после ще съжалява за тази обща снимка, но не смятам да го принуждавам да променя решението си - дори и то да не е най-правилното и удачното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеВ това последното има много истина бат' Серго, ако не и цялата истина! На мен много ми хареса и ме замисли, когато го прочетох преди време за пръв път. Постигайки това състояние, човек би си спестил много излишни емоции - както очаквания и празни надежди, така и тревоги и терзания. Това обаче май се оказва доста трудна задача, граничеща с постигането на Нирвана в будизма
Да знаеш какво да кажеш или направиш във всеки един момент, и то да се оказва винаги най-правилното и удачно решение ми звучи колкото хубаво толкова и невъзможно.
С една такава невинна, ангелска физиономия ми съобщава, че класната му ме вика на аудиенция. Усмивката не слиза от лицето му, чувам как крилцата лекичко пърхат ... същинско ангелче. Ама на мен не ми е за първи път и започвам да гледам дали отзад размахва опашка. Размахва я, на мама дяволчето.
Първата ми мисъл е да изпратя баща му на срещата.
Обаче се усещам, че синът ми е резултат от полово размножение и на добра комбинация от гени само когато печели олимпиади и състезания. Когато има "строй се, преброй се", детето е резултат от пъпкуване, т.е носи белезите само на майчиния организъм
Цял ден се чудя какво ли е направил пак!? Знам, че си е взел матурите, защото видях оценките в нета... Само някое намалено поведение ни липсва, така да се каже.
Както и да е. Отивам на срещата с госпожата и като започваме едно обсъждане на времето, международната обстановка /май пропуснахме само глада в Сомалия/, цените на основните стоки и услуги, за да стигнем най-накрая до големия проблем: синът ми отказва да си направи обща снимка с класа и въобще не иска албум за завършването. И аз съм трябвала да го принудя по някакъв начин да се включи в мероприятието.
Прибирам се в къщи, събирам семейния съвет и правя разследване. Оказва се, че синът ми не иска снимка със своите съученици, защото не ги харесва и не одобрява постъпките им. След като поисках повече разяснение, ми обясни, че не може да се снима с хора, които са причина най-добрата му приятелка да е болна от анорексия.
От техните подигравки и обиди, в момента момичето няма и 40 килограма.
Знам, че сега синът ми е ядосан и може би после ще съжалява за тази обща снимка, но не смятам да го принуждавам да променя решението си - дори и то да не е най-правилното и удачното.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеЕ-х брат Маранди,
И твойта не е лесна!
Все едно чувам себе си:
Кроя понякога с години схеми за отмъщение, докато не ги направя перфектни.
Че даже пропускам и доста време между събитието и наказанието, за да им дойде изневиделица и незнайно откъде.
И когато изпипам всичко до последния детайл, сърце не ми дава да го завърша делото.
Че отгоре на това и съм събрал сума ти гадории в себе си, които ми пречат да се зарадвам на слънцето или някоя хубава девойка.
Злобата необходима да извърша отмъщението, ми е изпила мозъка.
Както и силите, които са ми потребни за да продължа делата си.
Слънчев човек си.
А това е рядко и трудно постижимо явление.
„Господи, дай ми сили да променя това, което мога, търпение, да приема това, което не мога да променя и мъдрост, за да различавам първото от второто!”.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеЕ-х брат Маранди,
И твойта не е лесна!
Все едно чувам себе си:
Че даже пропускам и доста време между събитието и наказанието, за да им дойде изневиделица и незнайно откъде.
И когато изпипам всичко до последния детайл, сърце не ми дава да го завърша делото.
Че отгоре на това и съм събрал сума ти гадории в себе си, които ми пречат да се зарадвам на слънцето или някоя хубава девойка.
„Господи, дай ми сили да променя това, което мога, търпение, да приема това, което не мога да променя и мъдрост, за да различавам първото от второто!”.
Да знаеш какво да кажеш или направиш във всеки един момент, и то да се оказва винаги най-правилното и удачно решение ми звучи колкото хубаво толкова и невъзможно...а и дали е необходимо!?Last edited by kev; 07.06.2012, 11:52.
Коментар
-
Е-х брат Маранди,
И твойта не е лесна!
Все едно чувам себе си:
Слънчев човек си.
А това е рядко и трудно постижимо явление.
„Господи, дай ми сили да променя това, което мога, търпение, да приема това, което не мога да променя и мъдрост, за да различавам първото от второто!”.Last edited by sergo; 07.06.2012, 11:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБау-бау, добри 'орица!
Днес търчах кат' гламав ( не че не съм ) да организирам панахидата - демек 40 дни.
Т.е. от документи, че е платен за вечни времена парцела, до уговорка с нотариус, дет' брата да дойде да издаде едно пълномощно, през баМковите сметки на Мама, дет' ще се закриват, отец .... Х също е резервиран, дет' ще изравнява почвата.
И тук идва "любимия" ми момент - тия дет', ще плюскат в кръчмата, както и предния път отровиха Мама, защото не ни предупреждават, че ръсят/пръскат с отрова техните разсади.
С 2 думи тъпите й сестри я отровиха ( 90% от симптомите са пълно съвпадение с хранително натравяне + тайминг-а между 1-2 дни, за който се случи всичко.
-------------------------------------------------------------
Днес водих разговор с Тати и му казах, имаш 2 варианта:
1. Насирам ги ( заедно с брат ми - той не живее тук ), но Тати няма да се разправя.
2. Оставяме ги да се изпоотровят взаимно, понеже те не предупреждават като ръсят с химия/отрова, която има срок на карантира по 20 дни - демек силничка е.
Дал съм срок 3 дни - до кебапчетата и кюфтета, дет' ще черпя тия, дет' убиха сестра си.
П.П. Казах на Тати, мога да съм Спасител, мога да съм Сатана - но той няма да се разправя и да избира. Среден вариант - няма в случая.
Чиърс! ( макар, че ми се реве, защото молих Мама да пие вода, правих й отвара със сода и топла вода ), но тя за 1 ден си замина и нищо не близна.
Още не мога да си го простя, още повече че предната вечер разбирам, че тъпото Джи-Пи й предписал обезводняващи и тя ги е пиела. Което веднага й забраних и й напълних 1 шише топла вода и я молех до другата сутрин да я изпие от 750 мл.
Днес кютнах шишето и се разбучах на Тати, защо още го държи т'ва шише кат' аз се чувствам кат' измекяр като гледам. За 1 ден беше изпила 50 мл от него само и го засилих от балкона на улицата.
Бе, майката си е таковало - сега да решава ( 3 дена срок ) Или насирам кифлите ( сестрите й ), или спираме с тая градина, щот' имаме и други и ония да се изпотровят сами. 3 дена срок съм му дал ....
П.П. Ние с нищо не пръскаме нищо ( демек уж да е "еко" ). К'во еко като тия е*бават майката на почвата с отрови с карантина 20 дни и не ни уведомяват. Най-малкото, ако сложим нЕква химия е логично да ги уведомим.
И така съм набрал сега, че не е истина. И тия свине ( сестрите й ), ще плюскат в неделя кебапчета и кюфтета и пържоли. Толкова са тъпи, че даже не знаят какво направиха .... ( да убиеш сестра си за 2 дни )
-----------------------------------------------------------------------------
П.П.П. Никога не съм предполагал, че парцала на Дони и Момчил, който мислех за любовна лирика, ще го чуя в нов "прочит" като текст:
http://www.youtube.com/watch?v=eZ2hoGOG2Ns
Бат Маранди не се настройвай негативно.... Па на лелите им тегли по една майна без да ги обвиняваш, защото е недоказуемо.... Па и не дей много да се влагаш да ги храниш роднините.. Човек се уважава докато е жив.. Най мразя разни лели дето само чакат некъде, независимо от повода да се начадта и да се правят на нещастни...Иначе сме с теб. Не ти е лесно но в такива моменти си личат истинските мъже, а ти си такъв....
Хайде наздраве.. Отворих си една бира че се равълнувах за теб...
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение...
...
Не е важно колко удара ще ти нанесе живота, важното е, да имаш сили да се изправиш...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Gary Moore - I Love You More Than Youll Ever Know http://vbox7.com/play:dea405caThere is no right way. Only your own way!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Слънцето изплува от облаците, вятърът утихна ...
Хубав ден, момичета и момчета!
Хубав ден, и на тебБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Бау-бау, добри 'орица!
Днес търчах кат' гламав ( не че не съм ) да организирам панахидата - демек 40 дни.
Т.е. от документи, че е платен за вечни времена парцела, до уговорка с нотариус, дет' брата да дойде да издаде едно пълномощно, през баМковите сметки на Мама, дет' ще се закриват, отец .... Х също е резервиран, дет' ще изравнява почвата.
И тук идва "любимия" ми момент - тия дет', ще плюскат в кръчмата, както и предния път отровиха Мама, защото не ни предупреждават, че ръсят/пръскат с отрова техните разсади.
С 2 думи тъпите й сестри я отровиха ( 90% от симптомите са пълно съвпадение с хранително натравяне + тайминг-а между 1-2 дни, за който се случи всичко.
Днес водих разговор с Тати и му казах, имаш 2 варианта:
1. Насирам ги ( заедно с брат ми - той не живее тук ), но Тати няма да се разправя.
2. Оставяме ги да се изпоотровят взаимно, понеже те не предупреждават като ръсят с химия/отрова, която има срок на карантира по 20 дни - демек силничка е.
Дал съм срок 3 дни - до кебапчетата и кюфтета, дет' ще черпя тия, дет' убиха сестра си.
П.П. Казах на Тати, мога да съм Спасител, мога да съм Сатана - но той няма да се разправя и да избира. Среден вариант - няма в случая.
Чиърс! ( макар, че ми се реве, защото молих Мама да пие вода, правих й отвара със сода и топла вода ), но тя за 1 ден си замина и нищо не близна.
Още не мога да си го простя, още повече че предната вечер разбирам, че тъпото Джи-Пи й предписал обезводняващи и тя ги е пиела. Което веднага й забраних и й напълних 1 шише топла вода и я молех до другата сутрин да я изпие от 750 мл.
Днес кютнах шишето и се разбучах на Тати, защо още го държи т'ва шише кат' аз се чувствам кат' измекяр като гледам. За 1 ден беше изпила 50 мл от него само и го засилих от балкона на улицата.
Бе, майката си е таковало - сега да решава ( 3 дена срок ) Или насирам кифлите ( сестрите й ), или спираме с тая градина, щот' имаме и други и ония да се изпотровят сами. 3 дена срок съм му дал ....
П.П. Ние с нищо не пръскаме нищо ( демек уж да е "еко" ). К'во еко като тия е*бават майката на почвата с отрови с карантина 20 дни и не ни уведомяват. Най-малкото, ако сложим нЕква химия е логично да ги уведомим.
И така съм набрал сега, че не е истина. И тия свине ( сестрите й ), ще плюскат в неделя кебапчета и кюфтета и пържоли. Толкова са тъпи, че даже не знаят какво направиха .... ( да убиеш сестра си за 2 дни )
-----------------------------------------------------------------------------
П.П.П. Никога не съм предполагал, че парцала на Дони и Момчил, който мислех за любовна лирика, ще го чуя в нов "прочит" като текст:
http://www.youtube.com/watch?v=eZ2hoGOG2NsLast edited by marandi; 07.06.2012, 02:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеОливие е измислил руската салата. За водката не знам. Пиячите да кажат.
Коментар
Коментар