IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като гледам инвазията в Инвестор, та се сетих за една случка:

Знаете, че от доста време едни хора ни задръстват пощенските кутии с разни рекламни материали. Чудя се защо все още няма закон за този вид нарушение на правата ни.

Та както и да е - виждам го един ден човечеца, който срещу 3-4 лева на ден ме нервира и го предупредих, да не ми задръства кутията с боклуци.
    Не, че много поща получавам, но съм чувал, че крадците се ориентират по препълнените пощенски кутии кой отсъства от доста време. А аз нямам склонност да си бъбря със съседи за подобни услуги от сорта - "Изпразвай ми пощата".

Предупредих го - след два дни пак кутията ми "повръща" от диплянки.

На следващия път се "видяхме" и вече той повръщаше. Не ми трябваше IP-то му....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Тия двете дето съм ги почернил не може едновременно да са вярни.
      Естествено, че съм объркал във втория си пост.
      Според Айнщайн, времето тече по-бавно за тялото, което се движи по-бързо спрямо друго тяло.

За атомните часовници май съм го написал правилно.

сега отивам на Форекса.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Ето от къде ти идва заблудата. Луната гравитира около Слънцето, а то пък обикаля около центъра на галактиката - друг голям гравитационен център.

Относително, най-бавно тече времето в центъра на Галактиката, по-бързо спрямо предното време тече на Слънцето, после на Земята и накрая на Луната.

С атомни часовници:
        Ако имаш атомен часовник в центъра на галактиката и той показва 00.00.03
        то на Слънцето ще показва 00,00,02, на Земята 00,00,01 и на Луната 00,00,00.

Съвсем примерни стойности давам.

В системата Галактика, Слънце, Земя и Луна - Луната се движи с най-голяма относителна скорост и на нея времето ще тече най-бавно.

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Замерването на времето също е относително. Замерва се относителната скорост между две тела и се доказва, че относително времето за двете тела тече с различна скорост.

Опитът е правен с атомни часовници на земята и на 2 или 3 (не съм сигурен за бройката) спътника на околоземна орбита. Спътниците се движат доказуемо с по-голяма скорост спрямо Земята във време-пространството. Часовниците на спътниците са изоставали спрямо тези на Земята.

П.П. И като си представиш, че Айнщайн е "видял" всичко това в ерата на пишещите машини и парните двигатели.... Шапка му свалям!

Тия двете дето съм ги почернил не може едновременно да са вярни.

Самия Айнщайн не е предсказал такова нещо. Според него ако има ускорение, закъснение или гравитиране не е било ясно, кой ще избързва и кой ще изостава или дали и двата часовника ще показват едно и също време при сравнението им в относителен покой.

Що се отнася до равномерно праволинейно движение експеримента няма как да бъде направен, а и е абсолютно безсмислен съгласно специалната теория на относителността.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

В мащаб Земя - спътник, теорията на Айнщайн е доказана относно времето.

П.П. Струнната теория набира сила, защото големите глави все още не са открили елементарните частици за гравитация и маса!!! Фундаментални неща!!!! и се мъчат да изклинчат с някакви вибриращи нишки енергия....
          Няма да успеят с тази теория и вървят в грешна посока.

П.П. Добавих по-долния си пост. За Айнщайн съм съгласен, че при идеални условия/константи, теорията му е сравнително обективна за мащаб Земята и дотам. Т.е. касае само тия, които се намират на Земята единствено. Всяка лека промяна в координатната система, ще доведе до пълен хумор теорията му.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Мхм,

т'ва дотук е най-близко до истината, ама и по него има забележки и уточнявания.

П.П. Грешката на спорещите е, че разглеждат много близки обекти, т.е. мащаба им е малък. Ако се насочат към Център на галактиката ( Млечен път ) и т.н. галактики, ще видят, че скоростта на светлината е смешно понятие. Т.е. нисък клас скорост.

Чиърс!
            няма спорещи. А сам разбираш, че няма как да пуснем спътник, който да обикаля центъра на Галактиката и да му мерим времето.

В мащаб Земя - спътник, теорията на Айнщайн е доказана относно времето.

П.П. Струнната теория набира сила, защото големите глави все още не са открили елементарните частици за гравитация и маса!!! Фундаментални неща!!!! и се мъчат да изклинчат с някакви вибриращи нишки енергия....

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
              А според една сравнително нова, но все още не толкова популярна теория, точки въобще не съществуват, а само енергия във вид на "струни", чийто начин на вибриране определя формите и структурата на телата които изграждат. Мисълта също била енергия, т.е. физическото и духовното били едно и също А бе странни неща измислят учените понякога, ама проблемът е че не могат да ги докажат експериментално, поради което не могат да влязат в рамките на класическата физика, а си остават само теории, за сега...
              Мхм,

т'ва дотук е най-близко до истината, ама и по него има забележки и уточнявания.

П.П. Грешката на спорещите е, че разглеждат много близки обекти, т.е. мащаба им е малък. Ако се насочат към Център на галактиката ( Млечен път ) и т.н. галактики, ще видят, че скоростта на светлината е смешно понятие. Т.е. нисък клас скорост.

Чиърс!

П.П.П. Т'ва в черничкото не е вярно и Русото добре, че не чете "нови" теории, а сам си ги открива. Единственото вярно е, че вибрацията може да се разглежда като функция на скоростта, която иска да се постигне, демек лимит няма, както в момента класическата физика е закотвила нещата, че от "С" по-голЕмо нЕмало - хихи
              Last edited by marandi; 13.06.2012, 16:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                Космонавт влиза в Общинска банка

а аз се чудя къде се губи днес Космонавта

Бравос!
                Открил си го къде се шматка.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Т
                  Пример:
                  За наблюдател намиращ се на луната слънцето се движи по бързо отколкото земята.
                  Е питам аз, чий атомен часовник върви по бавно, този на земята или този на слънцето.
                  Ето от къде ти идва заблудата. Луната гравитира около Слънцето, а то пък обикаля около центъра на галактиката - друг голям гравитационен център.

Относително, най-бавно тече времето в центъра на Галактиката, по-бързо спрямо предното време тече на Слънцето, после на Земята и накрая на Луната.

С атомни часовници:
                  Ако имаш атомен часовник в центъра на галактиката и той показва 00.00.03
                  то на Слънцето ще показва 00,00,02, на Земята 00,00,01 и на Луната 00,00,00.

Съвсем примерни стойности давам.

В системата Галактика, Слънце, Земя и Луна - Луната се движи с най-голяма относителна скорост и на нея времето ще тече най-бавно.

Коментар

• Космонавт влиза в Общинска банка

а аз се чудя къде се губи днес Космонавта

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                      Добре де, я да ви питам :Вярвате ли, че телекинезата съществува? В нета има много клипове, ама то там е относително колко са истински
                      Телекинеза означава преместване от разстояние.

Ас като фърла гегата еее... по оная там гарга и я ýцела, ше я преместа не ами свитки ше и изскочат! Ама-ха!

Начи телекинезата съществува!!!

Коментар

Мечобиков, експериментът с измерването на времето е направен с орбитиращо тяло, спрямо тялото около което орбитира.

Когато се говори за орбитиране, тогава със сигурност едното тяло (центъра на гравитацията) се движи по-бавно във време-пространството от орбитиращото тяло.

Т.е. няма точка във Вселената (МОМЕНТНА ТОЧКА като време и пространство!!!!) спрямо която спътникът да се движи по-бавно от тялото, около което орбитира.

П.П. Извинявам се за повторението на думата "орбитирам".
                        Има безброй много такива точки. Току що дадох пример със земята, луната и слънцето
                        tnm

Коментар

• И последен принос (за вал/ши - контрибуция):

Но ако орбитата на спътника е в плоскост, перпендикулярна на вектора на движение на Земътъ, тогава - да - той се движи постоянно със скорост, по-голяма от тази на Земътъ.
                          Гледано от Марс или Нептун.

И като усредним, наистина спътникът се движи със скорост, по-голяма от тази на Земътъ в който и да е случай.

Виде ли, Аноне, от самото начало съм съгласен с теб, ама навлязох в ненужни подробности.
                          Last edited by vmankov; 13.06.2012, 16:06.

Коментар

Да не говорим пък и ако до теб лежи още едно тяло с температура 36.6 и да иска ласки.
                            За виси от гледната точка/имам предвид температурата/ как се мери .В дадени случаи е приятно изживяване,но ако е премеря и покаже няколко градуса над нулата,не искам и да си помислям

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                              Това е само в една точка. В диаметрално противоположната на орбитата на спътника пък ще имаме максималната му наблюдавана от Марс скорост.

В останалите точки положението със скоростта е средно между тези две крайни.

Хе! Че може да се окаже, че както го гледаш от Марс, спатникът тръгне даже назад. Това е, ако скоростта на Земята по орбитата си около Слънцето е по-малка, отколкото скоростта на спътника по орбитата си около Земята, което физически, разбира се, е невъзможно.
                              Това разсъждение спрямо трета точка е неправилно. Така вие всъщност отхвърляте относителността.

Пример:
                              За наблюдател намиращ се на луната слънцето се движи по бързо отколкото земята.
                              Е питам аз, чий атомен часовник върви по бавно, този на земята или този на слънцето.

Не може единия часовник да е закъснял спрямо другия, когато са в относителен покой и ги сравняваме. Няма обяснение съгласно теорията на относителността на Айнщайн. Според теорията на относителността в пространството не съществува точка, която е по баш от другите точки.
                              tnm

Коментар

• Добре де, я да ви питам :Вярвате ли, че телекинезата съществува? В нета има много клипове, ама то там е относително колко са истински

Коментар

Working...
                                X