IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
    Абе изръсил е той ....и аз не съм съгласен с него,но няма как ...требе се мине през него ...за да се рабере пътя за по-нататък.
    Ииии подразни ме нещо ....за "габърчето" .....само четях,но не се сдържах на това ....уж си списвач де

Успех и лека вечер
    Не ме чети тогава, щом ти прайкам нерви. Има филтри по нико-ве ( смигам ).

Сега подготвям дузина статии, ама става бавно - мно'у проучване, източници, надежност и т.н. Тоже търся отговорчета, които ми се опъват да наредят цялата картинка.

Следващата статия най-вероятно мислех да е за Кама Сутра и не мисля да се отклонявам от целите си. Т'ва за Космоса и т.н. ми е последна дупка на кавала, въпреки че ще преобърна представите на днешните учени. Но те затова са "учени" да рецитират поеми на някой писал преди 100-1000 години и грам нищо да не създадат. Т.е. най-лесно е да се скриеш зад авторитета на някого и да си живуркаш цял живот лежерно, щот' си цитирал Айнщайн в оригинал ( примерно ).

Причината е проста, време няма ( като чиляшка функция ) и спокойно може да се разхождаш напред-назад из простанството.

Минало-настояще-бъдеще са приказки от шипковия храст. Няма се учудя, ако се почне пак, че съм изтрещял, пиян, пИдИраст/курвар и т.н.

П.П. Та, толкоз за "габърчетата"

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

П.П. Спри да четеш Айнщайн, казах че не съм му фен хич. Толкова простотии е изръсил, дет' аз цял живот няма да мога да изръся, ако ще и да живея 1300 години.
      Абе изръсил е той ....и аз не съм съгласен с него,но няма как ...требе се мине през него ...за да се рабере пътя за по-нататък.
      Ииии подразни ме нещо ....за "габърчето" .....само четях,но не се сдържах на това ....уж си списвач де

Успех и лека вечер
      Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Скоростта е относителна величина. С каквато скорост се движи А спрямо Б, с такава се движи и Б спрямо А. Иначе не може да бъде. То е елементарно.

Ускорението за разлика от скоростта е абсолютна величина.
        Съжалявам, ама големи простотии ми плещиш в момента.

1. В първото черничко - за елипсовидни орбити чувал ли си нещо? Колко често се срещат и защо? Как може при елипса орбита и равен тайминг на "кръгче" до милисекунди, скоростта да е една и съща според тИбя между 2-те тела и да е константа?

2. В синичкото, а за масата на всеки субект в това уравнение какво мислиш? Или тя е вечна константа.

П.П. Спри да четеш Айнщайн, казах че не съм му фен хич. Толкова простотии е изръсил, дет' аз цял живот няма да мога да изръся, ако ще и да живея 1300 години.

Чиърс

и някой ден, кат' му дойде времето и не съм "пукнал", може и да развия тия неща, но наистина в момента нямам време за тях. Т.е. мога да ги изговоря, ама друг някога да си ги доказва, ако ще и след 500 години, щот' в момента традиционната наука, освен да ме охраца - друго няма какво да стане

П.П.П. Но аз съм свикнал откак се помня вечно да ме храцат и то 'орица, дет' 1 габърче не са забили през живота си. Демек свикнал съм отдавна ( смигам )
        Last edited by marandi; 14.06.2012, 01:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Ся ще ме караш 1 седмица да отделя да напиша 50 страници ферман и накрая да го окастря в една страничка ли?

Визирам т'ва в черничкото, дет' си го изцепил ( нищо общо ) - хихи

Чиърс!
          Скоростта е относителна величина. С каквато скорост се движи А спрямо Б, с такава се движи и Б спрямо А. Иначе не може да бъде. То е елементарно.

Ускорението за разлика от скоростта е абсолютна величина.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Естествено, когато имаме ускорение (забавяне, гравитация), телата не са равнопоставени спрямо ускорението (забавянето, гравитацията), но спрямо скоростта няма как да не са равнопоставени (иначе признаваме абсолютно движение).
            Ся ще ме караш 1 седмица да отделя да напиша 50 страници ферман и накрая да го окастря в една страничка ли?

Визирам т'ва в черничкото, дет' си го изцепил ( нищо общо ) - хихи

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Според Айнщайн, времето тече по-бавно за тялото, което се движи по-бързо спрямо друго тяло.
              Ако, това го е написал/твърдял Айнщайн, понеже не съм му фен хич и не го чета Фнимателската - не е лошо да си метне всички дипломи и теории на майната си

Явно не е разбирал какви глупости шпреха ....

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                Тука малко нещо зачекнахме относителността, а звездобройството идва отстрани.

Това удебеленото на английски звучи като "обратно появяване". Даже и фастрономията.

По-добре да ни говориш на английски, кака, че да разберем какво казваш.

А ако ще говориш български - говори български.
                С чуждиците храни простаците, да ги фпечатлиш.
                Аа .. сакън, бря - дон'т обарвай мадам Шъ, че ми е слабост

П.П. За протокола Вазовото творчество ( ненадминато и до наши дни ) 30-35 хил. различни думи. Никой не го е доближил още.

Т.е. боравел е с около 50% от целия запас БГ-думички за него време.

В наши дни вече над 210 хил. думички, демек чуждиците надминаха БГ-езика само за 100 години.

П.П. Демек, по-кротко с мадам Шъ - и аз по блог-чета и т.н. се чудя с дни как да поднасям дадено инфо да е разбираемо за болшинството и чуквам най-популярната думичка към днешна дата, с цел разбираемост.

Иначе иронията й в поста е видна от 1 галактика отстрани поне, ама не я четеш Фнимателската. Прочети я пак как се гаргари в послеписите си ( преди тях е сериозна )
                Last edited by marandi; 13.06.2012, 23:56.

Коментар

• То и тези дето уж са ясни не е много ясно дали са ясни.
                  tnm

Коментар

• Естествено, когато телата са във свободно падане, или се движат в орбита на тях не им действа никаква сила (както е твърдял пък Нютон). Сила на гравитацията не съществува. Защо телата се движат ускорително, сякаш съществува такава сила е неясно. Има и много други неясни работи в науката.
                    tnm

Коментар

• Естествено, когато имаме ускорение (забавяне, гравитация), телата не са равнопоставени спрямо ускорението (забавянето, гравитацията), но спрямо скоростта няма как да не са равнопоставени (иначе признаваме абсолютно движение).
                      tnm

Коментар

• Ако твърдим, че няма неподвижен ефир (абсолютно движение), не е възможно някое тяло да се движи по бързо (бавно) спрямо друго.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Естествено, че съм объркал във втория си пост.
                          Според Айнщайн, времето тече по-бавно за тялото, което се движи по-бързо спрямо друго тяло.

За атомните часовници май съм го написал правилно.

сега отивам на Форекса.
                          Естествено, че съм объркал в ПЪРВИЯ си пост.

За атомните часовници май съм го написал правилно.

сега отивам на Форекса.

П.П. Ще ме прощавате, но бях разсеян в очакване на ретроградните данни относно продажбите на дребно в САЩ.

Коментар

• OK. За манкоФ: "...обратен ход на планетата/небесното тяло.."

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              п.п.В момента мисля, че Сатурн е в ретро фаза.

п.п.п.Прочетах 2-3 поста и ми се строри, че говорите за това. Сори, ако съм сгрешила.
                              Тука малко нещо зачекнахме относителността, а звездобройството идва отстрани.

Това удебеленото на английски звучи като "обратно появяване". Даже и фастрономията.

По-добре да ни говориш на английски, кака, че да разберем какво казваш.

А ако ще говориш български - говори български.
                              С чуждиците храни простаците, да ги фпечатлиш.
                              Last edited by vmаnkov; 13.06.2012, 20:19.
                              Свободен във виелицата.
                              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Наблюдявайки планетите от Земята, те не само "забавят" своето движение, но имат и стационарна, и ретроградна фаза. Това естествено е илюзия и се дължи на скоростта им, орбитите и зрителния ъгъл.

п.п.В момента мисля, че Сатурн е в ретро фаза.

п.п.п.Прочетах 2-3 поста и ми се строри, че говорите за това. Сори, ако съм сгрешила.

Коментар

Working...
                                X