IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• т.4-не
    Ускорението е векторна величина т.е. има и посока.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Абе аз затова не го разбирам разширяването на вселената, защото ако приемем земята за една малка вселена. Усещанията на хората какви са.

1. Българите усещаме, че се ускоряваме с ускорение g нагоре
      2. Австралийците усещат, че се ускоряват с ускорение g надоле (тяхното нагоре)
      3. Няколко пъти съм ходил в Австралия и съм забелязал, че разтоянието до там си остава едно и също.
      4. Означава ли това, че всъщност ускорението има само големина, но не и посока.
      5. С други думи казано - "Тела, които се ускоряват с едно и също по големина ускорение, никога не променят взаимното си местоположение в пространството."
      По т.4 -да.По т.5 - пространството се разширява,масата се събира(укропнява) ....т.е променят си местополежението,изразено в скъсяване на разстоянието помежду им.Постигането на нещо абсолютно равно е почти невъзможно,винаги може и още
      Би следвало да се мисли,че катаклизми се случват по-редовно с обекти,които са по-близо един до друг . ....което май си е така де.

А стига умуване за днес ...отивам да си поправям Хавтомобила .....с наблизо приготвена бира,разбира се

Успех
      Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
        То тук заприлича на научен форум.Аз обаче като интересуващ се от такива работи ще пльосна нещо,което ми човърка мозъка и не ангажирам другите да са съгласни с мен .... но и не се опитвайте да ми променяте възгледите.Нямам намерения да влизам в разяснения,така че не се и опитвайте да ме провокирате.

какво е "нищото" ....време-пространството ли ....В това понятие не включена гравитацията ....а може би самото времето е гравитация.
        Представи си,че няма спрямо какво да определиш гравитация=>какво следва ....падаш или си в покой ....и какво остава=>само времето.
        Може ли да се допусне,че време=гравитация?!?!?!?
        Ако се замести това схващане в понятието време-пространство се получава гравитация-пространство ....т.е гравитацията е пространството.А както казва Айнщайн - масата кривяла време-пространството(континиум), така имало гравитация ....След всичко горе,може би континиума е крив и масата всъщност е ефект от изправянето на континиума ?!?!?!
        Винаги ми е било интересно как така тела с маса създават сила към тях,а не навън от тях.В изобразяването на задачите по механика всички сили са представени като насочени към други тела?!?!?!?Това би трябвало да е така и за гравитацията.Т,е гравитацията(континиума) притиска тяло,а не че тялото привлича континиума ?!?!?!
        Следва,че всеки опит да се изправи континиума(до момент на балансиране на силите)ще трябва да разширява континиума.Разширява,защото силата на гравитацията е константа(в перфектната си фаза би трябвало да е равен де) ..."нищото" си е "нищо" и би трябвало да е с константна величина и ако се промени тази константа,то вече няма да е "нищо".
        Процесът на изправяне се изпълнява до успешен завършек ..т.е масата е толкова,колкото е необходимо да е прав континиума.При отстраняване на обект(звезда,планета),кривината на континиума се възвръща-това не ви ли прилича на колизиите на материя и антиматерия ?!?!!?
        Е,ще последват въпроси "Ама защо е крив континиума" ....ама защо да е прав ?!?!?!?При идеален континиум "нищото" си е наистина нищо и няма да предполага разширяване ....ако е виртуална точка,то тя ще си остане такава ...т.е я няма.

Извода:Бъдете си с дефектите(физически и психически),че иначе няма да ви има(като обекти и като личности)

Всичко е гравитация и усвояване на метод за промяна на силата,нужна за балансирането и,ще даде възможност за контрол на всичко ....както мигновенно транспортиране,така и пътуване във времето(пътуване във времето всъщност би било редно да се казва пътуване в гравитацията),също и създаване на материя.

От един болен мозък и от името на всички "дефектни" - Успех

Абе аз затова не го разбирам разширяването на вселената, защото ако приемем земята за една малка вселена. Усещанията на хората какви са.

1. Българите усещаме, че се ускоряваме с ускорение g нагоре
        2. Австралийците усещат, че се ускоряват с ускорение g надоле (тяхното нагоре)
        3. Няколко пъти съм ходил в Австралия и съм забелязал, че разтоянието до там си остава едно и също.
        4. Означава ли това, че всъщност ускорението има само големина, но не и посока.
        5. С други думи казано - "Тела, които се ускоряват с едно и също по големина ускорение, никога не променят взаимното си местоположение в пространството."
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
          СУС БРЯ ДЕНГИЛ !!!!
          Нямах предвид тебе, а КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА

Какво не и харесваш на анархията ???
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Хайде сега добавете и "парадоксът на времето", който не е никакъв парадокс, а неправилно прилагане на специалната теория на относителността.
            То е ясно, че няма парадокс на времето, защото часовника на кой изостава спрямо часовника на кого. Нали съгласно принципа на относителността, при равномерно и праволинейно движение, не знаем кой се движи и кой стои.
            tnm

Коментар

• То тук заприлича на научен форум.Аз обаче като интересуващ се от такива работи ще пльосна нещо,което ми човърка мозъка и не ангажирам другите да са съгласни с мен .... но и не се опитвайте да ми променяте възгледите.Нямам намерения да влизам в разяснения,така че не се и опитвайте да ме провокирате.

какво е "нищото" ....време-пространството ли ....В това понятие не включена гравитацията ....а може би самото времето е гравитация.
              Представи си,че няма спрямо какво да определиш гравитация=>какво следва ....падаш или си в покой ....и какво остава=>само времето.
              Може ли да се допусне,че време=гравитация?!?!?!?
              Ако се замести това схващане в понятието време-пространство се получава гравитация-пространство ....т.е гравитацията е пространството.А както казва Айнщайн - масата кривяла време-пространството(континиум), така имало гравитация ....След всичко горе,може би континиума е крив и масата всъщност е ефект от изправянето на континиума ?!?!?!
              Винаги ми е било интересно как така тела с маса създават сила към тях,а не навън от тях.В изобразяването на задачите по механика всички сили са представени като насочени към други тела?!?!?!?Това би трябвало да е така и за гравитацията.Т,е гравитацията(континиума) притиска тяло,а не че тялото привлича континиума ?!?!?!
              Следва,че всеки опит да се изправи континиума(до момент на балансиране на силите)ще трябва да разширява континиума.Разширява,защото силата на гравитацията е константа(в перфектната си фаза би трябвало да е равен де) ..."нищото" си е "нищо" и би трябвало да е с константна величина и ако се промени тази константа,то вече няма да е "нищо".
              Процесът на изправяне се изпълнява до успешен завършек ..т.е масата е толкова,колкото е необходимо да е прав континиума.При отстраняване на обект(звезда,планета),кривината на континиума се възвръща-това не ви ли прилича на колизиите на материя и антиматерия ?!?!!?
              Е,ще последват въпроси "Ама защо е крив континиума" ....ама защо да е прав ?!?!?!?При идеален континиум "нищото" си е наистина нищо и няма да предполага разширяване ....ако е виртуална точка,то тя ще си остане такава ...т.е я няма.

Извода:Бъдете си с дефектите(физически и психически),че иначе няма да ви има(като обекти и като личности)

Всичко е гравитация и усвояване на метод за промяна на силата,нужна за балансирането и,ще даде възможност за контрол на всичко ....както мигновенно транспортиране,така и пътуване във времето(пътуване във времето всъщност би било редно да се казва пътуване в гравитацията),също и създаване на материя.

От един болен мозък и от името на всички "дефектни" - Успех

Last edited by katilarium; 17.06.2012, 17:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Не знам защо се разширява вселената.
                За авторитетите съм съгласен.
                Да го духат авторитетите !!!

Чиърс
                СУС БРЯ ДЕНГИЛ !!!!
                Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Защо да не ти е ясно за Големия взрив и разширяването на пространството?

Айнщайн е приел, че в пространството няма по-висока скорост от тази на светлината. Нищо не се казва за скоростта с която може да се разширява пространството.
                  Поради и тази причина, ние засичаме обекти, които са на 20+ млрд. светлинни години от нас, макар че се приема възрастта на Вселената да е около 14 млрд. години и те не опровергават скоростта на светлината като максимална. Защото едновременно с пътуването на светлината към нас, пространството в което тя се е движела се е разширявало.
                  ---------------
                  Ако Вселената започне да се разишрява със скорост по-голяма от светлинната, тогава небето над нас ще стане черно, тъй като няма как да достига светлината до нас.
                  -----------------
                  Ако приемем, че има скорост в пространството по-голяма от тази на светлината, тогава физиката трябва да се пренапише и затова не мога да ти отговоря на въпросите.
                  Например тролския мозък се простира в границите на самия мозък ,което е просто и логично.Или :
                  "Митичният герой Ахил трябва да настигне една костенурка (в други версии на апорията – Хубавата Елена), която се движи десет пъти по-бавно от него, и се намира на един стадий преди него. Той никога не може да го направи, защото преди да стигне до костенурката, трябва първо да стигне до мястото, където тя е била, когато той е тръгнал да изминава съответното разстояние - а тя за това време ще се е придвижила още напред, и ще е оставила още разстояние. Когато Ахил измине и следващото разстояние, костенурката се е придвижила още напред – така до безкрайност – всеки път, когато Ахил стигне до точката, където е била костенурката, тя ще се е придвижила още напред. Следователно движението е логически противоречиво, и не може да бъде описано с мисловните категории."
                  Где нет вопросов - всегда есть ответ.

Коментар

• Хайде сега добавете и "парадоксът на времето", който не е никакъв парадокс, а неправилно прилагане на специалната теория на относителността.

Коментар

Това ни е последна грижа и касае Големият взрив.

Човечеството не е открило три основни неща, които са ни важни сега:
                      1. От какво е изградено пространството. Вселената е 99.999999999 и т.н.% празно пространство!!!
                      2. Какво е гравитацията (частици, вълни или нещо друго)
                      3. Какво придава маса на телата, което всъщност е причина и за появата на гравитацията.
                      Забравих и четвъртият, най-важен въпрос:
                      4. Има ли загуба повече от 100%.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        X-бозон или Божествената частица! Дали наистина съществува!? Дано успеят да го докажат, аз лично им симпатизирам на учените в частност на тия от CERN, щото са се заели с нещо, което наистина би могло да промени коренно мирогледа ни. Иначе Мечо задава много интересни 2 въпроса. Наиситна, как бихме могли да установим съществуването на нещо ново и напълно непознато на Човека до сега? И имали в речника ни думи , описващи всичко което до сега сме осъзнали и установили че съществува!? С така съществуващият и наличен ни набор от знания, осъзнатост, опит и инструментариум според мен едва ли бихме се справили

П.П. Показват ти нещо - предмет, материя, изделие - и ти казваш "Да, това е еди какво си". Ако не знаш пък точно какво е като предмет поне го оглеждаш, опипваш, помирисваш и казваш че е изградено от еди какъв си материал или пък е растение или еди какъв си организъм или вещество... На всички тия въпроси ли имаме отговори в момента!?
                        Не не на всички. Не напразно в мъдрите книги е написано - "Блажени са нишите духом". Колкото повече неща научаваме за битието до един определен момент, толкова повече разбираме, колко много повече имаме да учим от този момент нататък. Философията на откривателите е, че светът е познаваем, но никога не може да бъде опознат напълно.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                          X-бозон или Божествената частица! Дали наистина съществува!?
                          Това ни е последна грижа и касае Големият взрив.

Човечеството не е открило три основни неща, които са ни важни сега:
                          1. От какво е изградено пространството. Вселената е 99.999999999 и т.н.% празно пространство!!!
                          2. Какво е гравитацията (частици, вълни или нещо друго)
                          3. Какво придава маса на телата, което всъщност е причина и за появата на гравитацията.
                          Last edited by anon6706; 17.06.2012, 15:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                            Обясниха,че е грешка предизвикана от разхлабен конектор.Дали е вярно,би могъл да каже само този който е открил самоя конектор(уж )

Във времена на лъжи е редно да се прокрадват и съмнения.А и скоростта не беше много над тази на светлината,но все пак ...

Между другото има твърдения,че скоростта на гравитацията е 318 000 км/с ,което пак не е кой знае колко над тази на светлината,но е и по-голяма от тази на уж откритите частици от колайдера

Успех
                            Това за скоростта на гравитацията - може би имат предвид скорост на разпространение на гравитацията.

Това май няма как да се докаже опитно освен ако не се създаде материя от нищото. Щото материята се движи заедно с гравитацията си със скорост по малка от тази на светлината.

Ако искаме да засечем с каква скорост се разпространява гравитацията на новопоявила се материя от нищото - трябва да умеем да създаваме материя от нищото.
                            tnm

Коментар

Между другото:
                              Нали наскоро в ЦЕРН обявиха, че май са засекли частици, които се движат по-бързо от светлината. Това стана няколко месеца, след като поради кризата, държавите донорки на проекта решиха да им съкратят драстично бюджета.
                              Обясниха,че е грешка предизвикана от разхлабен конектор.Дали е вярно,би могъл да каже само този който е открил самоя конектор(уж )

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Благодарение на това "откритие", те задържаха орязването на средствата.
                              Така и все още няма потвърждение дали наистина са открили подобни частици.
                              Във времена на лъжи е редно да се прокрадват и съмнения.А и скоростта не беше много над тази на светлината,но все пак ...

Между другото има твърдения,че скоростта на гравитацията е 318 000 км/с ,което пак не е кой знае колко над тази на светлината,но е и по-голяма от тази на уж откритите частици от колайдера

Успех

Коментар

Между другото:
                                Нали наскоро в ЦЕРН обявиха, че май са засекли частици, които се движат по-бързо от светлината. Това стана няколко месеца, след като поради кризата, държавите донорки на проекта решиха да им съкратят драстично бюджета.

Благодарение на това "откритие", те задържаха орязването на средствата.
                                Така и все още няма потвърждение дали наистина са открили подобни частици.
                                X-бозон или Божествената частица! Дали наистина съществува!? Дано успеят да го докажат, аз лично им симпатизирам на учените в частност на тия от CERN, щото са се заели с нещо, което наистина би могло да промени коренно мирогледа ни. Иначе Мечо задава много интересни 2 въпроса. Наиситна, как бихме могли да установим съществуването на нещо ново и напълно непознато на Човека до сега? И имали в речника ни думи , описващи всичко което до сега сме осъзнали и установили че съществува!? С така съществуващият и наличен ни набор от знания, осъзнатост, опит и инструментариум според мен едва ли бихме се справили

П.П. Показват ти нещо - предмет, материя, изделие - и ти казваш "Да, това е еди какво си". Ако не знаш пък точно какво е като предмет поне го оглеждаш, опипваш, помирисваш и казваш че е изградено от еди какъв си материал или пък е растение или еди какъв си организъм или вещество... На всички тия въпроси ли имаме отговори в момента!?
                                Last edited by kev; 17.06.2012, 15:17.

Коментар

Working...
                                X