IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Аз където минах - лошо жито не видях. Ама съм само наблюдател, щот зърнопроизводството ми е "тъмна Индия". Слънчогледът и царевицата също изглеждат доста добре
    От твоите уста в божиите уши

П.П. Стягай се за утре, че ще правя график на хладилника Тати какво да си купува, че ми писна всеки ден да се изхвърля храна.

Баси зомбито, отиде във верига Х - пазарува и после не може да го изяде и се мята в кофата. Ама било с отстъпка и на прИмоция.

Скъсах си нервите и днес пак го навиках, че е грехота. Аз толкова храна не съм изхвърлял с години, колкото сега за 1 месец.

П.П.П. Демек приемем идеи за седмично/месечно меню. Намерил съм и магнит за вратата на хладилника, с който да му лепя бележките седмично и после ден по ден

Коментар

Аз където минах - лошо жито не видях. Ама съм само наблюдател, щот зърнопроизводството ми е "тъмна Индия". Слънчогледът и царевицата също изглеждат доста добре
      Откак няма комунизъм,тази ще е една от най-добрите реколти.Или поне така се очертава за сега.Дано се запази де.Стига са ревали земевладелците

Успех
      Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Добра вечер!!! Гледам, земеделска тематика сте зафанали много лошо житцето тази година
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          У наше село е убаво, да не му е уроки. Арендатора е сял няква царевица - много голяма.
          Малииййй, сабахлям мноо яко беше издухал северняка морето. Онези ми раноти на орехчета станаха

Коментар

Аз ти обяснявам за твърда земя щото е по лесно. Не щото аз не знам как се изчисляват ускоренията на кораб. На мен това ми е част от работата. Какъв е тоя зор да продавате на краставичар краставици. Нищо лошо де. И аз правя така. Забрави го кораба. Говорим за твърда земя, върху, която стои неподвижен (относно земята) човек. Физическото въздействие на земята върху този човек е такова, все едно че земната повърхност го бута и ускорява нагоре (към зенита) с ускорение g.
            Определено си култов ( пак в черничкото )

Предлагам ти - ти ще идваш да проектираш корабите, понеже явно ти е трудно да схванеш диплома инженер-корабостроене ( магистър ) какво значи в цял свят, а аз ще се правя на капитан, на т'ва дет си го построил, щом е толкова лесно.

П.П. Добре, че още в 1-ви курс ни учат задължително на плуване, та не се притеснявам ( смигам )

Преразгледай си лафа за краставичара и краставиците, защото обиждаш. Все едно някой, който кара БМВ да вземе да обяснява на конструктура на БМВ колко много е "игрите" и да вземе той да му дава акъл.

Уж аз не спирам да пия, ама не знам кого "хваща"

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Добра вечер!!! Гледам, земеделска тематика сте зафанали много лошо житцето тази година
              У наше село е убаво, да не му е уроки. Арендатора е сял няква царевица - много голяма.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Виж бебе,

100 пъти ти казах, че не ми е на физична вълна в момента. Изумявам се - земното притегляне ( ускорение ) вече било с посока нагоре, но няма проблем, щом' те кефи нагоре да е - т'ва в черничкото, дет' съм ти болднал

Накратко, ще ти го дам пример с кораби, че там уж трябва да си най-запознат. Имаш 3 проекции и 3 различни вида ускорения.

1. Ти е на масата на кораба, там когато корабът изпадне дължината на морската вълна да съвпадне с дължината на самия кораб се получават т.нар. критични натоварвания на кила ( демек гредата ). Т.е., ако го надигне в двата края е критично, ако го повдигне точно в средата, а в двата края провисне - пак е критично. Т'ва ти е ускорението ( собствената маса на плав. съд ), както искаш го наричай, което е причинено от земната гравитация. Демек имаш сбор от 2 ускорения = едното ти е земната гравитация ( собствената маса ) + вълновото движение, понеже обикновено в морето и океана има вълни, поне така са ми казвали.

2. Имаш ускорение напред или назад, т'ва ти е тангенциалното ускорение, което е вектор спрямо посоката на кораба, демек движението на самия кораб.

3. Имаш т.нар. накреняване на плавателния съд, което ти е третата проекция, там е друг вид ускорение, който няма нищо общо с първите 2 вида ускорения.

П.П. Общото е, че и трите все ги наричат ускорение, само дет' нямат нищо общо помежду си и се смятат по различен начин.

Накрая да завърша, обикновено проектираме корабчетата вече на такова ниво, че и баба Пена от полето да се качи на него и тя да може да го "кара".

Поздрави!

Аз ти обяснявам за твърда земя щото е по лесно. Не щото аз не знам как се изчисляват ускоренията на кораб. На мен това ми е част от работата. Какъв е тоя зор да продавате на краставичар краставици. Нищо лошо де. И аз правя така. Забрави го кораба. Говорим за твърда земя, върху, която стои неподвижен (относно земята) човек. Физическото въздействие на земята върху този човек е такова, все едно че земната повърхност го бута и ускорява нагоре (към зенита) с ускорение g.
                tnm

Коментар

• Добра вечер!!! Гледам, земеделска тематика сте зафанали много лошо житцето тази година

Коментар

Не знам що ама се разбрахме с колегата. Проблема е, че не внимаваш. Иначе нямаше да си мислиш, че не го знаем това дето си го постнал току що. Пак ще обясня.

Всички хора, които са на повърхността на земята се ускоряват постоянно с ускорение g по посока нагоре
                    . Да ама тъй като земята е кръгла, всеки си има различно нагоре. Нашето нагоре за Новозеландците е надолу. Обаче разтоянието между България и Нова Зеландия си стои все същото. Та оттам идват някои и други интересни предположения. Ако имаш мнение по въпроса кажи. Ще е интересно да го чуем.
                    Виж бебе,

100 пъти ти казах, че не ми е на физична вълна в момента. Изумявам се - земното притегляне ( ускорение ) вече било с посока нагоре, но няма проблем, щом' те кефи нагоре да е - т'ва в черничкото, дет' съм ти болднал

Накратко, ще ти го дам пример с кораби, че там уж трябва да си най-запознат. Имаш 3 проекции и 3 различни вида ускорения.

1. Ти е на масата на кораба, там когато корабът изпадне дължината на морската вълна да съвпадне с дължината на самия кораб се получават т.нар. критични натоварвания на кила ( демек гредата ). Т.е., ако го надигне в двата края е критично, ако го повдигне точно в средата, а в двата края провисне - пак е критично. Т'ва ти е ускорението ( собствената маса на плав. съд ), както искаш го наричай, което е причинено от земната гравитация. Демек имаш сбор от 2 ускорения = едното ти е земната гравитация ( собствената маса ) + вълновото движение, понеже обикновено в морето и океана има вълни, поне така са ми казвали.

2. Имаш ускорение напред или назад, т'ва ти е тангенциалното ускорение, което е вектор спрямо посоката на кораба, демек движението на самия кораб.

3. Имаш т.нар. накреняване на плавателния съд, което ти е третата проекция, там е друг вид ускорение, който няма нищо общо с първите 2 вида ускорения.

П.П. Общото е, че и трите все ги наричат ускорение, само дет' нямат нищо общо помежду си и се смятат по различен начин.

Накрая да завърша, обикновено проектираме корабчетата вече на такова ниво, че и баба Пена от полето да се качи на него и тя да може да го "кара", стига капитанът да не е решил да мушка някоя пасажерка в каютата и да го забие в някоя скала, както стана с Конкордия.

Поздрави!
                    Last edited by marandi; 17.06.2012, 23:41.

Коментар

• Той входа за царството на мъртвите е някъде около нос Малея. Сега на този нос има женски манастир.
                      tnm

Коментар

Аз имам едни ниви тука. Сега цоцаме рента де, ама едно време бях селянин някоя и друга година. Веднъж гледах лук. Хубава реколта беше. Проблема бяха крадците. Налагаше се да спя всяка нощ на нивата. Имах тояга, брадва и газов пистолет. Една нощ, към 2 часа сутринта беше. Нямаше вятър и имаше комари. Лежах на края на нивата и се бях завил през глава. Чуваха се съвсем тихо колите от магистралата. По едно време все по близо взеха да се чуват каруци. Спряха на другия край на нивата. Взеха да се чуват гласове. Много мангали. Имах едни гърмящи ракети. Стреляш, изхвърча от пистолета и като мине известно разтояние гърми доста силно. Знаех къде да застана, че да гръмне точно над главите им. Нямаше луна и беше много тъмно. Като гръмна ракетата над главите им се чуха панически крясъци. Биха си камшика и избягаха. Много е хубаво усещането, когато нападаш подмолно, тайно, в тъмното и с изненада, и да всееш панически страх у врага.
                        И ние вземаме рента за нивите, ама освен нивЯ си имаме едни работнички, които тази пролет леко боледуваха ... пък и нямаха регистрирани трудови договори в НОИ
                        Наложи се да даваме спешна и неотложна помощ

П.П. Днес сутринта, пътувайки към позициите, гледам на единия от тротоарите плочките махнати ... и на мястото на плочките като поникнали едни растения
                        Че и окопани и загърлени на всичкото отгоре - картофи на тротоара
                        Мечо

Коментар

• Когато Орфей загубил жена си, той много тъгувал и боговете се смилили над него. Пуснали го да слезе в Царството на мъртвите и да изведе Евридика. Ноооо, както и при други мъже, Орфей го мъчели едни съмнения, едни подозрения ... той се обърнал да види дали любимата му го следва и отново загубил жена си, но този път завинаги.
                          Когато излязъл от Царството на мъртвите, той също бил мъртъв, защото душата и сърцето му останали долу...
                          Не искал да се храни, арфата му замлъкнала ... И тогава го срещнали манадите. Те поискали той да им посвири и попее, но Орфей отказал. Разлютилите се красавиците, разпуснали дългите си коси и започнали да блъскат и дърпат певеца, докато го разкъсали на малки парченца. Там където паднела капка кръв пониквало цветенце, което да напомня за него.
                          Боговете били впечатлени от голямата любов на Орфей и го издигнали на Олимп, за да ги забавлява с песните си, а цветенцето също станало безсмъртно - както бил и самият певец.
                          Това цвете е от малкото растения в света, които могат за изпадат в анабиоза /скрит живот/. Може да го откъснеш, изсушиш и направиш на хербарий, но като го натопиш в чаша с вода, то отново става свежо и се връща към живота
                          Професорът ми по физиология на растенията беше готин и изнасяше лекциите си много увлекателно. Той споделил на професора по физиология на животните и хората, как посредством една легенда ни е обяснил този интересен физиологичен процес
                          Професорът по физиология на животните и хората / голЕм зевзек/, му отговорил : дано не пропусна в лекцията си за хормоните и въздействието им върху хипоталамуса да спомена, че Орфей е бил първия гей
                          http://dariknews.bg/uploads/news_ima...big_369202.jpg
                          Last edited by tnm; 17.06.2012, 23:04.
                          Мечо

Коментар

Още съм на тръстиката, ама мисля утре да изоставя позициите.
                            Аз имам едни ниви тука. Сега цоцаме рента де, ама едно време бях селянин някоя и друга година. Веднъж гледах лук. Хубава реколта беше. Проблема бяха крадците. Налагаше се да спя всяка нощ на нивата. Имах тояга, брадва и газов пистолет. Една нощ, към 2 часа сутринта беше. Нямаше вятър и имаше комари. Лежах на края на нивата и се бях завил през глава. Чуваха се съвсем тихо колите от магистралата. По едно време все по близо взеха да се чуват каруци. Спряха на другия край на нивата. Взеха да се чуват гласове. Много мангали. Имах едни гърмящи ракети. Стреляш, изхвърча от пистолета и като мине известно разтояние гърми доста силно. Знаех къде да застана, че да гръмне точно над главите им. Нямаше луна и беше много тъмно. Като гръмна ракетата над главите им се чуха панически крясъци. Биха си камшика и избягаха. Много е хубаво усещането, когато нападаш подмолно, тайно, в тъмното и с изненада, и да всееш панически страх у врага.
                            tnm

Коментар

Трябват ли ти земеделски сечива, или се върна от златна Добруджа
                              Още съм на тръстиката, ама мисля утре да изоставя позициите.
                              Мечо

Коментар

Добър вечер, Мечо!
                                Добър вечер, тайфата!

Още ли се мъчите с физиката!?
                                Трябват ли ти земеделски сечива, или се върна от златна Добруджа
                                tnm

Коментар

Working...
                                X