Първоначално изпратено от retro_69
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Баба ме научи на много неща.
tnm
-
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПрав си ама си много учтив.
1. Не може никой да дава акъл как трябва да бъде сега и за в бъдеще, ако не познава миналото.
2. Който не познава миналото, на какво стъпва, каква е базата за неговите разсъждения.
3. То не е въпроса да се гордеем с историята си, въпроса е да я познаваме.
4. За да казва някой какви сме българите и какво трябва да правим, той трябва да знае какви сме били, и какво като сме правили, как ни се е отразявало.
5. Истината !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобре ти е на теб в Арктика
вий, там в Ефропата се пОтите и пъшкате... При мен си е екстра - свежичко...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеДа се включа и аз на националистическа тематика
http://youtu.be/mdSARZjfTjEБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеKире нещо не мога да разбера за какво говорим.Ако ще си говорим на тема как да живея добре без да работя по добре е да спрем защото е безсмислено.Аз лично не мога да схвана с кво точно трябва да се гордея в днешно време.Масата българи просто ме учудва.Хората са решили че трябва да живеят в София и Варна и че трябва да работят примерно началник на нещо със заплата чисто поне 2000кинта.И понеже това не се получава се започва едно мрънкане вайкане и оплакване как е много лошо тука как никой не цени висшистите давал им по 400 лева как никой не мислел за тях как политиците били мошеници как ни пречат времето местоположението комунизма великите сили и незнам какво си.Все другите ни виновни.И все с богатите се сравняваме.Гледаме обаче какво получават но как са го постигнали не ни интересува.Смятаме че то е паднало от небето.А България е щедро надарена от Господ.Но българите не искат да работят и това е големия проблем.На българина основно му пречи главата от сутрин до вечер и след това ръцете.Но претенциите ни са големи а пък каква велика история имаме за чудо и приказ.От 1300 години по тези земи 700 под чуждо управление и 50 комунизъм.За да заживее добре българина трябва да спре да се оплаква вайка и мрънка.Да се захване за работа и то здрава и да си избие мисълта от главата че след 5 г ще стане милионер.Българина трябва да проумее с чугунената си кратуна че се бачка яко за да има какво да се яде да се купи едно жилище да се отгледат и изучат децата да се поддържа една кола да се плащат сметките и евентуално веднъж годишно да се отиде на почивка за седмица.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеДа се включа и аз на националистическа тематика
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеДобър ден възрастни хора ...
Чисито Ви лято...
Само на забравяйте да се мажете с плажно масло (както ни учи Кърт Вонегът )
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
There is no right way. Only your own way!
Коментар
-
Пешо за работата и оплакването съм напълно съгласен, но не мога да разбера защо ги свързваш с миналото и историята. Във всички държави има работливи и мързеливи хора, но живота си ги поставя на място. Не се наемам да правя такива генерални обобщения за народа си защото няма да е вярно.Аз лично от 16 години съм работил за пари и сега виждам много такива хора около мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЕх момчета, защо твърдите че само ние се гордеем с историята и миналото си. Напротив ние на балканите се гордеем наи малко. Къде сме всички знаем, но въпреки че сме много бедни за Европа за света сме някъде по средата, то едва ли е заради това че се гордеем с историята си. Според мен народите с развит патриотизъм са много по успешни и прогресиращи- те са и конкурентно способни. А ние сега за съжаление не сме такива- защо не направите сравнение със съседите ни. Даже Пешо предложи и доброволно да се присъедибним към Турция. Ама Пешо там доматите са много по евтини и много повече работят земеделците брат
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеХа дубрутру и от мен!
tnm, с достатъчно голяма вероятност (но никога 100%) винаги може да се определи какво точно дебне зад ъгъла, без дори да ходиш да поглеждаш
Мечик, обективно времето става все по-горещо, а дали това значи и по-хубаво е субективно усещане, т.е. обобщаваш или по-скоро прехвърляш своите убеждения на другите, което както сам си казвал не е правилно
Между другото, ето ви един начин за справяне с капризите на времето, а и не само с тях:
"Един монах попитал Тозан:
- Как можем да не усещаме студа и жегата?
Тозан отговорил:
- Защо не отидете на място,където няма студ и жега?
- Има ли такова място?
- Когато е студено,бъдете самия студ;
когато е горещо, станете сърцето на горещината!"
Лек и прохладен ден на всички!
2. Да обобщавам и да прехвърлям убежденията си на другите не е правилно.
3. Но човек е слаб.
4. Да се греши е човешко, особено, когато греша аз.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар