Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение...то, ако ме питате - всеки ден /не само Джулай/ е подходящ за „еденѝе, пиенѝе..., ей тия три неща...“..., виж за китарите – не се знае: откакто събират прах в някой ъгъл, все не остава време /или смелост/ да се доберем до тях поне за 2-3 акорда... Очевидно – приоритетите в живота на хората се менят... Просто символ на отминали времена, ако човек не се занимава ...
Някога свирехме сола ( жици ) на песни и с китарата зад гърба ни, а днес вече ме е срам да пипна китара.
Останаха 2 китари и 2 подарих да не спирам младите.
К'ви бяхме - к'ви тъпанари станахме - хихи
----------------------------------------------------------------------------------
Поздрав-че с тая песньовка - тя е елементарна за свирене, ама не знам защо при китара и балади имам особен афинитет към гамата Си 7-ца в минор, както в това парче и примерно Металика са същите.
Judas Priest - Before The Dawn
http://vbox7.com/play:9e449634
----------------------------------------------------------------------------------
Чиърс-а дан' забрайкамLast edited by marandi; 01.07.2012, 17:36.
Коментар
-
...то, ако ме питате - всеки ден /не само Джулай/ е подходящ за „еденѝе, пиенѝе..., ей тия три неща...“..., виж за китарите – не се знае: откакто събират прах в някой ъгъл, все не остава време /или смелост/ да се доберем до тях поне за 2-3 акорда... Очевидно – приоритетите в живота на хората се менят... Просто символ на отминали времена, ако човек не се занимава професионално със струнният инструмент...Помня едни времена с режими на тока..., тогава имаше някакъв „стимул“, колкото и неразбираемо да звучи за по-младите..., та, когато спре/ШЕ/ неочаквано тока – всички заемаха хоризонтално положение е се хващат първите акорди..
.
Всеки може подобаващо /както го разбира/ да отбележи Джулай... Ново начало, или по-добро бъдеще... Съмнявам се - нищо, че има нещо оптимистично в идеята... Бягство от смазващите окови на големият град? ... Хубаво клише... Подтискаща цивилизация?... Още по-крива характеристика... Какво ни е виновно ежедневието, като ни е обсебило онова, което сами градим?...
Обсебването е една дълга тема: вероятно, за да е автентично преживяването – Джулай трябва да бъде посрещнат на Южния, във Варна... Все пак мина времето, когато единствено Морската столица ми даваше релаксът, пък било то и в суматохата на шматкащите се тълпи от „почиващи“, или именно – точно поради тяхното присъствие около мен... Не разбирах желанието на хората да се самозаточат в тихо местенце... За няколко дни – какъв е проблемът? Дори и сега, след 2-3 дни вече ме „хващат братята“... Затова – най-добре е на различни места тук-там или по-нататък...
...хайде да не ви тормозя с приказки: от Южният плаж във Варна ще предава някой друг, а Китен беше ето това:
http://snimki.be//store/1/421341119855.jpg
http://snimki.be//store/1/261341119903.jpg
... извън Джулая, искам да се оправдая, че включването ми е под „натиск“, но това е един друг вид натиск..., как да призная, че е нежен, като е по-скоро интелектуален...Така е: ако натискът е интелектуален, то той не може да е нежен и обратно – ако той е нежен – интелектуалното се губи..., но – като казвам „обратно“ – не правя аналогии с числото 69..., хайде да се съсредоточа върху същността на въпроса, защото много залитам в двусмислия..., та: дори не съм подозирал за съществуването на някой си Жан Жироду..., френски романист, новелист ...., обобщаващо - всичко, което завършва на „ист“... Та ми подсказват около мен .../интелектуално-съвършените/ - че именно Жироду е дал една формула, аз не съм се съгласил, че е универсална, с което се опитвам да го опровергая, но пък – поне знаем крилатата /успокояваща/ фраза, че всяко правило си има изключения.../особено за пишещите и четящите форума – реверанс и уважение/..., та, стига съм разтягал локуми /и съм се самобичувал – не съм го казал аз, де/..., Жироду ни е завещал такава „универсална“ биография на жените: „ До 30 години – хронология, след 30 години – митология...“
Забележете, че той казва „след 30 години“, а не „след 30+ години“...
Приятно Юлско утро, дами и господа!
http://www.youtube.com/watch?v=l685J...eature=relatedLast edited by zarco; 01.07.2012, 10:09."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеХа, че къде това - Петричко? Аз в Софийско нямам още нищо, домати най-рано след месец и нещо, краставици след две седмици може би.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеzZZZzzzzzzzzzzz ............
Дъртофелници, ще ви поря. Днес е ден за китари + ония 3 неща ( йеденйе, пийенйе и плющянйе )
--------------------------------------------------------
Europe - Open Your Heart
http://vbox7.com/play:d2656404
Мечков,
утре да качи "компроматите" по изгрева - хихи
Чиърс-а дан' забрайкам!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеНабързо си препуснал през еволюцията - мечка, бик ... ЧОВЕК!
П.П. Благородно ти завиждам!
Преди малко съобщиха, че в Шкорпиловци има/ще има блус-рок фест.
Добро утро приятели
Не ходих. Вчера беше напрегнат ден и се уморих. Бачкане, плаж, бачкане. Днес ще отида да видя как са ми окепазили плажа.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
zZZZzzzzzzzzzzz ............
Дъртофелници, ще ви поря. Днес е ден за китари + ония 3 неща ( йеденйе, пийенйе и плющянйе )
Europe - Open Your Heart
http://vbox7.com/play:d2656404
Мечков,
утре да качи "компроматите" по изгрева - хихи
Чиърс-а дан' забрайкам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЙесссссссссссс, почувствах се ЧОВЕК !!!!
П.П. Благородно ти завиждам!
Преди малко съобщиха, че в Шкорпиловци има/ще има блус-рок фест.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеАз пък понеже съм далеч от морето, напрайх автотуризъм до АлекоБаси скъпото шкембе, бира и кебапчета
ми е най любимото нещо.
То ще залее целия свят
със 2 филийки хляб."
Братя КулиновиБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНезнам къде си но при мен са цъфнали отдавна.И истински домати бера от 18 юни а краставици от 10 ти.Имам и узрели круши петровки.Чушките и те до седмица са готови.И сега мога да откъсна но не си заслужава.Червени обаче ще има в края на юли.Боба е поти готов.Картофите вече почти нямат надземна част.Просто жегата помогна всичко да узрее по рано с няколко дена.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеИ нашият сега цъфти. По принцип в Добруджа земеделските култури "закъсняват" с около 10-тина дни.
П.П Топнал си се у моретоБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНезнам къде си но при мен са цъфнали отдавна.И истински домати бера от 18 юни а краставици от 10 ти.Имам и узрели круши петровки.Чушките и те до седмица са готови.И сега мога да откъсна но не си заслужава.Червени обаче ще има в края на юли.Боба е поти готов.Картофите вече почти нямат надземна част.Просто жегата помогна всичко да узрее по рано с няколко дена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИмам и засега върви много добре.
П.П. И нашият върви доста добре. Тази година реколтата ще е добра.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар