IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като споменавате за източната култура, аз да вметна една теория- закачка за това как бог сътворил хората:
    Отначало бог омесил тестото за човеците и го сложил да се пече, когато го извадил обаче било прегоряло и така създал негрите, след това пак пробвал, но извадил тестото много рано и така създал белите, а третия опит бил съвършен и така създал жълтите......
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• При Дзен Будизма коаните са парадоксални случки от живота за развиване именно на парадоксалното мислене противопоставено на рационалното.

Не, че от рационалното мислене няма полза, но то е ограничено винаги вътре в съответната логика или математика.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Аха, олеквам да. Знаеш ли как олеквам. Точно никак.
        Парадокса и порочния кръг са понятия от математиката и логиката.

Във философията парадокса не е проблем. Дори все повече привърженици печели схващането, че парадоксалното мислене води до по добри резултати от рационалното мислене. Аз обаче съм още по краен, защото смятам, че парадоксалното мислене е единствения възможен начин за правилно мислене.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Ха, аз винаги съм прав, с изключение на случаите в които не съм прав. Ето какво пише в уикипедията за аксиомите:

"В математиката „аксиома“ има две свързани, но различаващи се значения - на логически аксиоми и на нелогически аксиоми. И в двата смисъла аксиомата е математическо твърдение, което служи като начална точка за логическото извеждане на други твърдения. За разлика от теоремите, аксиомите не могат да бъдат изведени чрез принципите на дедукцията, нито правилността им да може да бъде демонстрирана чрез математическо доказателство, тъй като те са начални точки на дедукцията и не са логическо следствие на други твърдения."

Ся, да го кажа на по прост език за тези дето не са ги учили сериозно математиката и философията.
          1. Имаме право да приемаме всичко каквото си искаме за вярно
          2. Когато сме приели едно нещо за вярно е безсмислено да го доказваме, тъй като приемането за вярно е с по голяма тежест от логическото извеждане.
          3. Когато едно нещо е прието за вярно, то не може да бъде оборено с рационални аргументи. Единствения начин да бъде оборено е чрез приемането на друго нещо за вярно.
          Офф .. ти сега ли се сети да погледнеш каква е дефиницията за аксиомиТЕ по уики-то. На ниво средно образУвание, дет' се преподава в БГ-скуулс.

Имаш една камара парадокси в "класическата" да я наречем матеметика и няколко 'орицата ти казахме да не се напъваш по тая тема, щот' "олекваш" яко.

Пак ли превъртя и ти е скучно? Ърмм ...? Върни се и прочети постовете ми и ще се ориентираш някой ден ( може би ) к'во съм ти писал

Коментар

• Да това е умно и хубаво- така съм съгласен, а не някои да си подават задниците за пари

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              А за турците и туркофилите какво ще кажеш
              Турците са българи. Аз вече казах. Анадолската планина доскоро се наричаше Булгардаг. БТВито не е винаги безсмислено да се гледат. Имаше едно интервю с едни турци от мястото където е работил Константин Кирил Философ. Там всички са турскоговорящи мюсюлмани. Отделят от своите пари за да запазят останките от манастирите и другите обекти. На въпроса на журналистите от БТВито, който естествено беше идиотски, не си го спомням съвсем точно, но нещо от рода на "Защо го правите, нали сте турци, а това е свързано с българската история", те отговориха "Ние самите не се знаем какви сме, вие откъде знаете. Ние сме най вероятно такива, каквито са били нашите прадеди живели по тези места."
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Добро утро tnm
                Добро утро красавици и юнаци

Не я знаете историята. Прочетете последните мнения на Вертер в тема история. .....
                Мечков, чели сме ги тия неща, бря - даже доста повечко от тях.

По други форуми ела-гледай па на какво ги правя разни "гърчета", а пардон, а пардон Византийци, а пардон "елини".

Тук па имам приятели от факултет История на Великотърнвския факултет ( все пак най-престижния за страната ). Вечер на кръчми кат' се подкарам и с тях на къс пас защо официалната ни история килиферчи реалната история и глей ко ста'а.

П.П. Ъъ ... Русото на 4 годинки вече можеше да чете и пише свободно, а на 6-7 годинки вече бях охакал всички книги/енциклопедии по История у дома. Демек 3 тома + една кратка история на България.

Може би оттам и неприязънта като чуя Златарски и прочие продажни мекерете - защото като бях дете му доверих и му повярвах на глупостите. Както и да е.

Ай, хубав ден на бебетата сладки!

Коментар

• Ха, аз винаги съм прав, с изключение на случаите в които не съм прав. Ето какво пише в уикипедията за аксиомите:

"В математиката „аксиома“ има две свързани, но различаващи се значения - на логически аксиоми и на нелогически аксиоми. И в двата смисъла аксиомата е математическо твърдение, което служи като начална точка за логическото извеждане на други твърдения. За разлика от теоремите, аксиомите не могат да бъдат изведени чрез принципите на дедукцията, нито правилността им да може да бъде демонстрирана чрез математическо доказателство, тъй като те са начални точки на дедукцията и не са логическо следствие на други твърдения."

Ся, да го кажа на по прост език за тези дето не са ги учили сериозно математиката и философията.
                  1. Имаме право да приемаме всичко каквото си искаме за вярно
                  2. Когато сме приели едно нещо за вярно е безсмислено да го доказваме, тъй като приемането за вярно е с по голяма тежест от логическото извеждане.
                  3. Когато едно нещо е прието за вярно, то не може да бъде оборено с рационални аргументи. Единствения начин да бъде оборено е чрез приемането на друго нещо за вярно.
                  tnm

Коментар

• А за турците и туркофилите какво ще кажеш

Коментар

• Добро утро tnm
                      Добро утро красавици и юнаци

Не я знаете историята. Прочетете последните мнения на Вертер в тема история. Това е ИСТИНАТА. И то истинската ИСТИНА. Който не вярва може да потърси документите, които е цитирал колегата и да провери. Автохтонната теория печели отвсякъде. Това, че навсякъде по света са възниквали различни Българии, не е следствие от това, че там е имало българи, които видите ли са се преселили тук и са ни цивилизовали. Ние сме българите от зората на дните. А Българиите по света са остатъци от многократни стари разширения на Българската империя с център Балканския или Апенинския полуострови или Мала Азия. По времето на цар Колад Българската империя е владяла почти цяла евразия и Япония. По времето на цар Дионисий е владяла Индия. По времето на Александър Велики е достигала до Индия.

Един народ, който превзема света на няколко пъти през хилядолетията не може да е тъп. Тези, които си мислят, че българския народ е тъп, са кокошки носачки от курник в пиринския край !!!
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                        Кой няма спечелена война с руснаците, че нещо ти се губи нишката ....Май яко си пресолил манджата,обаче за такива като тебе Христо Петков има добро попадение в стихотворението си "Патриот" ....А и в политическата си сатира,между впрочем
                        Мани ги тия матрьошки, че и тях не мо'а ги тра'а - те тия изперкали от тоя алкохол. Да си убиеш сам царското семейство кат' си империя и ся шъ търсим доказателства, че имало останал "жив" наследник след 100 години.

Колко просто тряя си ми кажи? Ъм, вашият султан де, че не мо'а го видя и него нещо?

Коментар

• Тия Типсаревич и Ферер много яко се захапаха на корта.

Отива към тайбрейк в 5-тия сет мач. Добре, че Типсаревич не обърна глезен при едно контра-пие и се струполи кат' талпа.

Ай, чиърс!

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=4L4XEHdccnA

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=07UsuWvAtYs

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=2B4kI4U-1Gc

Коментар

Working...
                                X