If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Това й е лошото на историята, че е свързана с пристрастния поглед на пишещия или ... създаващия я
Спарт има знания, които биха били интересни, ако забрави крайното си русофилство... а сега ме изненада и с такова османлийско/туркофилство
Започва да прилича на крайна българофобия, другото идва за да я обслужи
Слънчевичко,
не знам, бря - аз по други форуми етноси, народи и прочие да плюят сами себе си не съм виждал.
И затова само се базикам кат' се почне шоуто.
П.П. Ъъ .. бях ви писал едни препоръки в блог-чето преди време и там имаше една точка ( по памет ) - нещо от типа, че оплюете ли българин все едно оплювате корените си и родителите си. Демек, все едно плюете на себе си.
Ама, забравих как ви я бях оформил тогава - то баланс техническо писане и емоция да е в синхрон и дрън-дрън си е чудо. То и аз не винаги съм на кеф и понякога бъркам пропорции техника/емоция.
Както и да е - няма прайкам лични дневници - хихихи
---------------------------------------------------------------------
Чек, че пиша 'ноу бързо и уж гледам на монитора ко излиза, а па все прайкам грешки - с 1 клавир среден клас съм, ама и на него му забивам процесора понякога. Демек, не съм се засичал, ама сигурно дъня към 200 символа в минута и тя ми мисълта ми по-бързичка и докато тръгна да пиша нещо и вече съм го забравил к'во тря'аше да пиша, че после се спирам и почвам да мисля: Русо кранто какво щеше да пишеш, ма? и така ( голям смях съм )
...
П.П. Иначе за протокола - знаеш ли, че има цели области в Русия, където е забранено да се копа по археология?
Щот' всеки камък дет' се белне и ще стане мазано т.нар. матрьошки какви са? Но са ни трепали с вековете много систематично.
Даже сега трепят себе си, ама не съм ги смятал за демографска прогноза, щот' не ме интересуват
Това й е лошото на историята, че е свързана с пристрастния поглед на пишещия или ... създаващия я
Спарт има знания, които биха били интересни, ако забрави крайното си русофилство... а сега ме изненада и с такова османлийско/туркофилство
Започва да прилича на крайна българофобия, другото идва за да я обслужи
Бравос ! Ти поне знаеш къде да се образоваш ....А тук има два-трима дето и с гугъла трудно се справят.....
Жалко,че за руско-турските войни няма инфо на БГ (сори Кире - прав си Кривчо както винаги ......) ...Пък затова кой е разстрелял царското семейство в Русия Бг-уйкито е напълно изчерпателно :
По натам сякаш Агата Кристи го е писала
.....заключи Поаро и се почеса замислено по яйцевидната си глава
Ъъм ... матрьошките са Парижките потайности в 3 тома ли бяха, че забравям да се таковам у шматката - хихи
И ти кат' Шерлок Холмс отиваш и газиш наред - само се пази от Арсен Люпен
П.П. Иначе за протокола - знаеш ли, че има цели области в Русия, където е забранено да се копа по археология?
Щот' всеки камък дет' се белне и ще стане мазано т.нар. матрьошки какви са? Той товаращт Сталин беше "майстора" на изкуствените народности - само дет' Югославия се скапа, макетата висят и се пощят ко ста'а, а па ако ги гребнат там 4-5 народности, дет' ги преименуваха насила и глей ко ще стане.
Но са ни трепали с вековете много систематично - да скачаш на Тати не е много здравословно, ама както и да е.
Даже сега трепят себе си, ама не съм ги смятал за демографска прогноза, щот' не ме интересуват
Бравос ! Ти поне знаеш къде да се образоваш ....А тук има два-трима дето и с гугъла трудно се справят.....
Жалко,че за руско-турските войни няма инфо на БГ (сори Кире - прав си Кривчо както винаги ......) ...Пък затова кой е разстрелял царското семейство в Русия Бг-уйкито е напълно изчерпателно :
...Цялото семейство заедно с личния им лекар и трима прислужници са застреляни през юни 1918 година....
По натам сякаш Агата Кристи го е писала
.. Две от телата липсват, което поражда спекулации, че може би най-малката дъщеря, Анастасия, успява да се спаси. Но телата им са намерени през 2007 г. и са идентифицирани..
.....заключи Поаро и се почеса замислено по яйцевидната си глава
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
ТАЗИ КАРТИНА ОТ КЪДЕ Е- МНОГО Е КРАСИВА.Разбира се, че трябва ибрик туркофила да спре всяко нещо да изкарва турско. Ислямската култура е с богата традиция , но приноса на Турция в нея не е голям.Да не забравяме, че и арабите и иранците не ги харесват, а за курдите е излишно да се споменава
Селцето е в планината над Волос - Портаря, първата среща е като че ли си в някъде из Трявна, Боженци, Жеравна...
По-долу другият линк(http://www.arachova.gr/images/images0.jpg) е от Арахова - не намерих по-добра снимка, която да покаже улицата на занаятите,... друго планинско курортно градче в планината Парнасо и е близо до селището на делфийски оракул )
Със сигурност не е единствения възможен начин, но определено понякога доста помага! Друг е въпросът, че за да го приложиш при решаването на някакъв проблем или задача, първо би трябвало да си наясно с рационалното и логично мислене свързано с него, и да си установил че те не вършат работа Другият вариант е просто да си експериментираш като мислиш и действаш нетрадиционно (или парадоксално) при познати и на пръв поглед стандартни ситуации, като по този начин хем ще ти е интересно хем наистина може да се стигне до някакво ново и непознато до сега откритие за справянето с тях. Основното и най-важното обаче и в двата случая е това, че няма граници и рамки, в които да се ограничаваме, и можем да допуснем за вярно всичко което си поискаме, по пътя към търсеенсто на отговора! Всъщност това което и ти каза в коментара ти за аксиомите.
П.П. При този вид мислене единствените ограничения биха дошли от нас самите - от нашия ум и от нашето съзнание, поради което е необходимо да ги тренираме и приучим за това.
Много балансирано изказване - направо си роден медиатор
По принцип казах, че технологиите се развиха бурно в последните 100 години и оттам и математикаТА ( да не забравя стила на Мечката ). Т.е. вече има много клонове, дялове и т.н. и не претендирам да познавам всичките, защото станаха доста.
Тия лафчета от уики-то са писани за ниво 5-ти клас математика. Вече се работи с граници на допускания и минимална грешка, която да се получи ( т.н. процент бракувана стока ) и то за различна среда - дори и като геометрия.
П.П. Да се дава за пример с Питагор к'во казал някога си като е чертал "картинки" с клечки на плажа е все едно тоя, който има понятие само от 1 измерение по оста х-у, да ти дава наклон на *уя, че няма още 3 измерения, освен това едното - поне Русото само за толкова знае. Предполагам, че има доста по-подготвени и от мен и заттова си трая.
Но на база 1 измерение някога си да се отрича, че има още 3 бонус е меко казано нелепо. Ще се връщаме в каменната епоха ли - ко шъ прайм при такъв начин на мислене ( смигам ) и е малко дразнещо, ама чилякът е безработен и скучае и се чуди за какво да се сдъфчи с някого от скука. Разбирам го
Със сигурност не е единствения възможен начин, но определено понякога доста помага! Друг е въпросът, че за да го приложиш при решаването на някакъв проблем или задача, първо би трябвало да си наясно с рационалното и логично мислене свързано с него, и да си установил че те не вършат работа Другият вариант е просто да си експериментираш като мислиш и действаш нетрадиционно (или парадоксално) при познати и на пръв поглед стандартни ситуации, като по този начин хем ще ти е интересно хем наистина може да се стигне до някакво ново и непознато до сега откритие за справянето с тях. Основното и най-важното обаче и в двата случая е това, че няма граници и рамки, в които да се ограничаваме, и можем да допуснем за вярно всичко което си поискаме, по пътя към търсеенсто на отговора! Всъщност това което и ти каза в коментара ти за аксиомите.
П.П. При този вид мислене единствените ограничения биха дошли от нас самите - от нашия ум и от нашето съзнание, поради което е необходимо да ги тренираме и приучим за това.
1. За черното. Така е, има място и рационалното мислене, но то по определение е силно ограничено. За това е по добре, винаги когато може да се замества с парадоксално мислене и експерименти.
2. За червеното. Абсолютно вярно. Това е единственото мислене, което може да доведе до открития.
Абсолютно поръчкова статия предвид "източника". За автора не съм гледал, ама и той ще е в кюпа.
Майсторски написана, на мен ще ми трябва поне седмица да я направя да изглежда така
Платили са си и така. Гърците имат много силно лоби в УСА, може би втори по сила след евреите.
Демек, пак да точат сълзи и сополи, щот' меморандума им тече, а па те от сиртакиту не искат да слязат и т.н.
П.П. Аз па взех да скалпя 1 лира преди 2 часа, ти си спец по лирата, ама си мълчиш загадъчно кат' Мона Лиза. Еврото ще го оправя ( то съм го сложил за сряда чак евентуално ), ама т'ва го бих на макс ливъридж и к'вот стане до довечера, щот' ще ме хлопне тогава - хихи
Ай, дзън за работливите гърци, дет' на бюджетниците им плащат добавки, че са си измили 4 пъти ръцете на ден със сапун! Демек, как се точи бюджетно "уекичко" през разходната част
Аха, олеквам да. Знаеш ли как олеквам. Точно никак.
Парадокса и порочния кръг са понятия от математиката и логиката.
Във философията парадокса не е проблем. Дори все повече привърженици печели схващането, че парадоксалното мислене води до по добри резултати от рационалното мислене. Аз обаче съм още по краен, защото смятам, че парадоксалното мислене е единствения възможен начин за правилно мислене.
ТАЗИ КАРТИНА ОТ КЪДЕ Е- МНОГО Е КРАСИВА.Разбира се, че трябва ибрик туркофила да спре всяко нещо да изкарва турско. Ислямската култура е с богата традиция , но приноса на Турция в нея не е голям.Да не забравяме, че и арабите и иранците не ги харесват, а за курдите е излишно да се споменава
Хареса ми дискусията за архитектурата - история и влияния, особено, ако се изчисти от пристрастия...
няколко фотоси, чийто реален образ ме беше впечатлил преди време с проекцията, която имам в съзнанието си )
Коментар