IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    ... ако не ти работи само спирателният кран към бойлера /АКО изобщо имаш такъв/, то си спираш водата от спирателния кран към щранговете, след което внимателно се развива холендър на връзката с топлата и студената вода /при спрян спирателен към бойлера/, откъдето почва да изтича водата, с която е запълнен бойлерът... Така той се изпразва, после се демонтира и от ел.мрежа и на неговото място се монтира новозакупеният...
    ...извинявам се - лека грешчица..., ако не ти работи спирателният към бойлера - не е необходимо да го затваряш......, но е необходимо нещо друго!...

... при работещ и спрян централен спирателен кран, ТРЯБВА ДА ОТВОРИШ крановете на близка батерия/чешма, откъдето да влиза въздух в бойлера, докато се източва водата от него..., иначе водата почти не изтича...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
      Мда, все още докато не са ми го продали си е моето жилище, после...не знам Иначе бойлера съм си го сменяла преди около пет години и тъкмо му изтече гаранционният срок...Колчо каза, и на други се е случвало, след като изтече гаранцията да се появи бъг, така де сериозен проблем. Явно трябва да го сменя, това е ок. Въпросът е докато го сменя как да стане че да спра водата, после да го махна без да станат някакви фалове.

п.п. после жените не можели това или онова (плочки ли не къртих, секции ли не сглобявах) като няма кой, всичко може!
      За да ти кажа какво да направиш трябва да знам каква арматура има сложена.Когато слагаш новия бойлер ще си сложиш две италиански кранчета които приличат на тези на тоалетните казанчета.И се отварят и затварят все едно се върти гайка.Хем е удобно хем красиво.Ще си сложиш и алуминиеви меки връзки защото са вечни.На входа на студената вода ще сложиш един тройник и на него канела която има резба.Следва предпазния вентил меката връзка и кран спирателен.На канелата ще завиеш една пластмасова джаджа която е нещо като преход между канелата и маркуча.На този преход слагаш маркуч дълъг колкото ти трябва.По този начин хем лесно можеш да го източваш хем когато спре водата имаш резервоар колкото литра ти е бойлера.И няма да позволяваш да ти прекъсват нулата.Нулата директно на клемата на бойлера и зануляване без да минава през никакви прекъсвачи.

Коментар

За да ти отговорим на въпроса, как да спреш водата, кажи кое точно не работи - спирателният кран към бойлера, или - спирателният кран на апартаментът ти, с който се включваш към водоподаващите щрангове на сградата?
        не работи кранчето за към бойлера, не общият кран. Не искам да спирам общият кран. Надявам се с изключването на бушона, захранващ бойлера и изтичането на събралата се вода да реша за момента стресовата ситуация докато се прибера
        После вече ще изнамеря някой смелчага, който да му хвърли един поглед и да видим какво ще се прави.
        Last edited by artemida_sofyanska; 30.07.2012, 15:32.
        There is no right way. Only your own way!

Коментар

Ако не ти работи спирателният кран на инсталацията от щранговете - няма да минеш без квалифициран водопроводчик, като се спира водата на целият вход, докато се смени централният спирателен кран...
          ... ако не ти работи само спирателният кран към бойлера /АКО изобщо имаш такъв/, то си спираш водата от спирателния кран към щранговете, след което внимателно се развива холендър на връзката с топлата и студената вода /при спрян спирателен към бойлера/, откъдето почва да изтича водата, с която е запълнен бойлерът... Така той се изпразва, после се демонтира и от ел.мрежа и на неговото място се монтира новозакупеният...
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

За да ти отговорим на въпроса, как да спреш водата, кажи кое точно не работи - спирателният кран към бойлера, или - спирателният кран на апартаментът ти, с който се включваш към водоподаващите щрангове на сградата?

Ако не ти работи спирателният кран на инсталацията от щранговете - няма да минеш без квалифициран водопроводчик, като се спира водата на целият вход, докато се смени централният спирателен кран...

Коментар

Мда, все още докато не са ми го продали си е моето жилище, после...не знам Иначе бойлера съм си го сменяла преди около пет години и тъкмо му изтече гаранционният срок...Колчо каза, и на други се е случвало, след като изтече гаранцията да се появи бъг, така де сериозен проблем. Явно трябва да го сменя, това е ок. Въпросът е докато го сменя как да стане че да спра водата, после да го махна без да станат някакви фалове.

п.п. после жените не можели това или онова (плочки ли не къртих, секции ли не сглобявах) като няма кой, всичко може!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Aрти за съжаление ще ти трябва нов бойлер.Незнам дали си на квартира или в собствено жилище но вариантите не са много.Можеш да ползваш и този бойлер ако не го изключва термичната защита но само при условие че си внимателна и няма опастност да го забравиш включен.Включваш го и примерно след час го изключваш.Никога не се къпеш при включен бойлер.Но това не бива да продължава повече от месец.

Коментар

• Aрти за съжаление ще ти трябва нов бойлер.Незнам дали си на квартира или в собствено жилище но вариантите не са много.Можеш да ползваш и този бойлер ако не го изключва термичната защита но само при условие че си внимателна и няма опастност да го забравиш включен.Включваш го и примерно след час го изключваш.Никога не се къпеш при включен бойлер.Но това не бива да продължава повече от месец.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                    ...
                    3.Трябва да се имат предвид всички възможности, дори и те да са нестандартни и нетрадиционни.
                    ...

Успех!

...4. Пусни за всеки случай и една банкова с-ка...

Коментар

И водата жълта от бойлера.... вече ще си изям ушите искрено и лично ви казвам, каквото и да направя, че да се разсея малко после с йоще по-голям откат ми идва "на място"
                      Опитай се да приложиш "out of the box" thinking при решаването на проблема. За целта:

1.Бъди готова за всякакво решение. Не отхвърляй с лека ръка нито една възможност или вариант.
                      2.Помисли за проблема от по-обща и всеобхаватна гледна точка.Седни спокойно и анализирай проблема в неговата цялост, елиминирайки всички стандартни ограничения.
                      3.Сега се отдръпни от проблема - мислено и физически.
                      4.Дай си почивка, нека умът ти да релаксира. Заеми се за момент с нещо съвсем различно.
                      5.Не се насилвай да откриеш веднага отговорът, това само ще доведе до допълнителна съпротива.
                      6.Не се фокусирай върху проблема сам по себе си. Остави го за момент настрана.

И най-важното:
                      1.Всеки проблем си има решение.
                      2.Освободи ума си от ограниченията.
                      3.Трябва да се имат предвид всички възможности, дори и те да са нестандартни и нетрадиционни.

Успех!

Коментар

Много изчерпателен благодаря....
                        ... Моля, за мен е чест!

Коментар

вероятно казанчето е от поцинкована стомана, а пробивът е в горната страна, откъдето, при високо налягане /включване в ел.мрежата/ - започва да изтича част от горещата вода, преминава през цялата изолация и изтича от долната страна, където е захранването от ел.мрежа.

Има опасност от офазяване на карпуса и цялята водопроводна инсталация. Това, което те съветват - изключваш подаването на ел.ток към уреда, а още по-добре - прекъсваш ел.ток от предпазителите.

Следва - доставка на нов бойлер и монтирането му към водопроводната инсталация, след което - свързване към ел.мрежа.

В много редки случаи, но и ако казанчето е от хром-никелова стомана, може да се извърши заварката на мястото на пробива, но това не гарантира добро качество. Но за пробиви на такива казанчета - още не съм чувал, затова в началото предполагам, че е от поцинкована стомана / Тя се заварява изключително трудно - почти невъзможно, поради това, че цинкът гори "като фишек", а и в мястото на пробива - стената обикновено е доста изтънена от корозията/...

Дано съм бил изчерпателен... Успех!
                          Много изчерпателен благодаря....

Коментар

Помощ!
                            вероятно казанчето е от поцинкована стомана, а пробивът е в горната страна, откъдето, при високо налягане /включване в ел.мрежата/ - започва да изтича част от горещата вода, преминава през цялата изолация и изтича от долната страна, където е захранването от ел.мрежа.

Има опасност от офазяване на карпуса и цялята водопроводна инсталация. Това, което те съветват - изключваш подаването на ел.ток към уреда, а още по-добре - прекъсваш ел.ток от предпазителите.

Следва - доставка на нов бойлер и монтирането му към водопроводната инсталация, след което - свързване към ел.мрежа.

В много редки случаи, но и ако казанчето е от хром-никелова стомана, може да се извърши заварката на мястото на пробива, но това не гарантира добро качество. Но за пробиви на такива казанчета - още не съм чувал, затова в началото предполагам, че е от поцинкована стомана / Тя се заварява изключително трудно - почти невъзможно, поради това, че цинкът гори "като фишек", а и в мястото на пробива - стената обикновено е доста изтънена от корозията/...

Дано съм бил изчерпателен... Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                              Тъпото е че доста пъти се случва точно така - изтича гаранцията и БУКВАЛНО на следващия ден артикула се поврежда.. (и става редовно - в симсъл, че не си само ти .. ако това те успокоява де..)
                              След бачкане освен да тръгнеш от варта на врата, от тук друг акъл не мога да ти дам ...
                              Благодаря Отивам на място да видя

Коментар

Ми да тъкмо му изтече гаранционният срок и ето ще ми прави мизерии щото са ми малко другите дето имам да ги мисля И това кранче за студената вода ни напред ни назад, всички съседи отпускари или работещи
                                Тъпото е че доста пъти се случва точно така - изтича гаранцията и БУКВАЛНО на следващия ден артикула се поврежда.. (и става редовно - в симсъл, че не си само ти .. ако това те успокоява де..)
                                След бачкане освен да тръгнеш от варта на врата, от тук друг акъл не мога да ти дам ...
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Working...
                                X