IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    Щом си изключила напрежението към бойлера /подаването на ел.ток от главният предпазител/ и си затворила спирателният кран към водопроводната мрежа - каквото и да правиш натам - най-много да се измокриш...
    Точно така - само да спре токът...
    Другото не е толкова страшно..
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
      Мистър Зарко да знаеш принтирала съм ти писанията и като с един наръчник в ръка отивам да преборя тоо бойлер аа ма хЪ Стискай те палци да не стане някой фал, чИ какватУ съм умницЪ
      Щом си изключила напрежението към бойлера /подаването на ел.ток от главният предпазител/ и си затворила спирателният кран към водопроводната мрежа - каквото и да правиш натам - най-много да се измокриш...
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Каква бомба бе заре като няма вода в него?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Причината да гърмят бойлерите е виоското налягане на водата което се получава когато терморегулатора и термичната защита не го изключат.Затова се слага предпазния клапан който отваря срива налягането и така докато човека види за какво става дума и се намеси.
        ...водата в бойлера никога не може да се източи напълно, докато същият не се свали и не се развие фланецът му - от там - предпоставки за повишаване налягането - при 5 годишен - кородирал бойлер - не се знае, кои от връзките работят, а за тарирането на предпазният клапан - едва ли такова изобщо е правено.

Именно с тая цел, приспособленията, които препоръчваш, дори и да те облекчават понякога, могат да предизвикат и неприятности, ако човекът не е "на ти" с нещата, които за теб са крайно логически обосновани...

Затова, нека си имаме страха от тия неща...
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

1. затваряш спирателният си кран - за връзка с водоподаващите щрангове на входа.
          2. с тръбното си ключе отвиваш леко връзките /ако са гъвкави/ - към бойлера, или отвиваш леко гайките на холендрите /ако връзките са твърди/- започва да изтича водата, която нормално запълва бойлера под действие на налягането на водопроводната мрежа...
          3. при това си отворила крановете на близката батерия- ако си поставиш пръстчето под чучурчето, ще разбереш, че от там влиза въздух, т.е. - системата засмуква въздух - на мястото на излизащата вода от развитите връзки на бойлера...
          Мистър Зарко да знаеш принтирала съм ти писанията и като с един наръчник в ръка отивам да преборя тоо бойлер аа ма хЪ Стискай те палци да не стане някой фал, чИ какватУ съм умницЪ
          There is no right way. Only your own way!

Коментар

Бате Пешо, длъжен съм да ПРЕДУПРЕДЯ, че източване на бойлера може да доведе до страхотна авария, ако човекът, който го прави - "изключи", като позабрави някои подробности... Именно затова НЕ Е ДОБРЕ ДА СЕ ПРАВИ:

...ако се забрави празен и съвсем случайно някой, незнаещ, вземе, че го включи - бойлерът се превръща в бомба...

Кофти ситуация и да не става!
            Каква бомба бе заре като няма вода в него?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Причината да гърмят бойлерите е виоското налягане на водата което се получава когато терморегулатора и термичната защита не го изключат.Затова се слага предпазния клапан който отваря срива налягането и така докато човека види за какво става дума и се намеси.

Коментар

Заре как да отоворя да пусна водата или

1. затваряш спирателният си кран - за връзка с водоподаващите щрангове на входа.
              2. с тръбното си ключе отвиваш леко връзките /ако са гъвкави/ - към бойлера, или отвиваш леко гайките на холендрите /ако връзките са твърди/- започва да изтича водата, която нормално запълва бойлера под действие на налягането на водопроводната мрежа...
              3. при това си отворила крановете на близката батерия- ако си поставиш пръстчето под чучурчето, ще разбереш, че от там влиза въздух, т.е. - системата засмуква въздух - на мястото на излизащата вода от развитите връзки на бойлера...

Коментар

това го прилагам с фасунките на старите крушки
                прилага се на к'вото дойде
                твоята работа е да спреш тока(това не го разбрах - писала си, че е свален бушона, значи и тока е спрян, нали ) и водата, за да не се пълни повече...
                А съветите на момчетата, ако разбираш, колкото мен - един уърдски файл, копи и на...майсторите
                Last edited by съни(тя); 30.07.2012, 15:49.

Коментар

...извинявам се - лека грешчица..., ако не ти работи спирателният към бойлера - не е необходимо да го затваряш......, но е необходимо нещо друго!...

... при работещ и спрян централен спирателен кран, ТРЯБВА ДА ОТВОРИШ крановете на близка батерия/чешма, откъдето да влиза въздух в бойлера, докато се източва водата от него..., иначе водата почти не изтича...
                  Заре как да отоворя да пусна водата или

Коментар

За да ти кажа какво да направиш трябва да знам каква арматура има сложена.Когато слагаш новия бойлер ще си сложиш две италиански кранчета които приличат на тези на тоалетните казанчета.И се отварят и затварят все едно се върти гайка.Хем е удобно хем красиво.Ще си сложиш и алуминиеви меки връзки защото са вечни.На входа на студената вода ще сложиш един тройник и на него канела която има резба.Следва предпазния вентил меката връзка и кран спирателен.На канелата ще завиеш една пластмасова джаджа която е нещо като преход между канелата и маркуча.На този преход слагаш маркуч дълъг колкото ти трябва.По този начин хем лесно можеш да го източваш хем когато спре водата имаш резервоар колкото литра ти е бойлера.И няма да позволяваш да ти прекъсват нулата.Нулата директно на клемата на бойлера и зануляване без да минава през никакви прекъсвачи.

Бате Пешо, длъжен съм да ПРЕДУПРЕДЯ, че източване на бойлера може да доведе до страхотна авария, ако човекът, който го прави - "изключи", като позабрави някои подробности... Именно затова НЕ Е ДОБРЕ ДА СЕ ПРАВИ:

...ако се забрави празен и съвсем случайно някой, незнаещ, вземе, че го включи - бойлерът се превръща в бомба...

Кофти ситуация и да не става!

Коментар

• Това кранче е за смяна на гумичката предполагам.Арти няма ли някой ухажор който да ти свърши работа пък може и да почерпи.Я помисли по този въпрос и ще ти се реши най лесно проблема.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Арти, вземи една малка хавлия и го завърти...пустото му кранче
                        все ще поддаде в някоя посока, но елиминирай хлъзгането
                        това го прилагам с фасунките на старите крушки

Коментар

.../в кръга на майтапа/ - чувАл съм, че най-големи смелчаги са гинеколозите...
                          лесно ти е на чужд гръб и сто тояги налЕ

Коментар

някой смелчага, който да му хвърли един поглед и да видим какво ще се прави.

.../в кръга на майтапа/ - чувАл съм, че най-големи смелчаги са гинеколозите...

Сетих се за вица, дето двама се запознават на кафе /стар виц/, но и двамата - колебливи, минават фазата на многото въпроси, докато стигат до професиите:

той: И какво работите?
                            - Учителка.
                            А вие? - пита тя
                            - Аз съм лекар...
                            - Гинеколог?
                            - Не, не съм гинеколог, но мога да погледна!

Извод: работата е наистина за гинеколог: хем смелчага, хем ще хвърли един поглед!
                            Last edited by zarco; 30.07.2012, 15:57.

Коментар

• Арти, вземи една малка хавлия и го завърти...пустото му кранче
                              все ще поддаде в някоя посока, но елиминирай хлъзгането

Коментар

За да ти кажа какво да направиш трябва да знам каква арматура има сложена.Когато слагаш новия бойлер ще си сложиш две италиански кранчета които приличат на тези на тоалетните казанчета.И се отварят и затварят все едно се върти гайка.Хем е удобно хем красиво.Ще си сложиш и алуминиеви меки връзки защото са вечни.На входа на студената вода ще сложиш един тройник и на него канела която има резба.Следва предпазния вентил меката връзка и кран спирателен.На канелата ще завиеш една пластмасова джаджа която е нещо като преход между канелата и маркуча.На този преход слагаш маркуч дълъг колкото ти трябва.По този начин хем лесно можеш да го източваш хем когато спре водата имаш резервоар колкото литра ти е бойлера.И няма да позволяваш да ти прекъсват нулата.Нулата директно на клемата на бойлера и зануляване без да минава през никакви прекъсвачи.
                                Леле колко сложно ми на първо четене май ги имам повечето неща, от друга страна обаче при все че ще се продава жилището (в необозримо бъдеще нали щото не зная дали утре, другата седмица или след един месец... или пък повече) се чудя аджеба сега като и без това се чудя какви баланси да направя да взимам ли нов бойлер за това жилище, като за после когато си купувам друго така или иначе ще рябва да се взимат хиляда работи. Много ми станаха дилемите

Коментар

Working...
                                X