IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Зарко, идея си нямаш какви "разбирачи" шетат с "майсторски" куфарчета.
    Ако бяхме някои дребнави душици, можехме да си имаме топла вода без да си слагаме бойлер- някой майстор беше пропуснал да сложи възвратен вентил на съседите. Информирахме ги.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      ....
      п.п.п.Арти, ако ще купуваш нов бойлер, фирмата от която го вземаш, може да ти препоръча подходящ техник. Не се доверявай на самозванци с фазомер в джоба.

Нима "подходящи техници" са само тия, които работят с мултицет?
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Аха,

да не забравяме, че Зарко е цар на дисциплината бягане 2000 м плюс - т.е. аз залагам на него една бира в залог ( 1 към 1.5 )

Изумен съм, че си сменил темата: "Какво съм приготвил за ядене на татко ми, когото го болят зъбите от твърдата храна"...

Никакво въображение нямаш: аз залагам на Серго - той се класира без никакви проблеми на конкретната дистанция...

п.п. Губиш бира и половина!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
          Опитай се да приложиш "out of the box" thinking при решаването на проблема. За целта:

1.Бъди готова за всякакво решение. Не отхвърляй с лека ръка нито една възможност или вариант.
          2.Помисли за проблема от по-обща и всеобхаватна гледна точка.Седни спокойно и анализирай проблема в неговата цялост, елиминирайки всички стандартни ограничения.
          3.Сега се отдръпни от проблема - мислено и физически.
          4.Дай си почивка, нека умът ти да релаксира. Заеми се за момент с нещо съвсем различно.
          5.Не се насилвай да откриеш веднага отговорът, това само ще доведе до допълнителна съпротива.
          6.Не се фокусирай върху проблема сам по себе си. Остави го за момент настрана.

И най-важното:
          1.Всеки проблем си има решение.
          2.Освободи ума си от ограниченията.
          3.Трябва да се имат предвид всички възможности, дори и те да са нестандартни и нетрадиционни.

Успех!
          Това ми звучи като: Зарежи бойлера и бучни един бързовар в кофа с вода- елеминира покупката на бойлер и се снабдява (макар и примитивно) с топла вода.

п.п.Що така няма: "Добро утро мечо!
          Добро утро тайфата!"
          Имаше мъртво вълнение тези дни.

п.п.п.Арти, ако ще купуваш нов бойлер, фирмата от която го вземаш, може да ти препоръча подходящ техник. Не се доверявай на самозванци с фазомер в джоба.
          Last edited by val/she; 30.07.2012, 19:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
            Сигурен съм, че ако поиска помощ ще я получи ...
            Тука сме се свесни ора ...
            Аха,

да не забравяме, че Зарко е цар на дисциплината бягане 2000 м плюс - т.е. аз залагам на него една бира в залог ( 1 към 1.5 )

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Арти бе няма ли някой ухажор който да разбира от бойлери.Ако няма в тоя форум има доста дърти софийски специалисти все някой ще помогне.
              Сигурен съм, че ако поиска помощ ще я получи ...
              Тука сме се свесни ора ...
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                Заре, видех, че е притеснена, но оставам с впечатление, че Арти очаква да си ползва още този бойлер. Според мен такъв филм няма. Мисля, че се притеснява да си оправи нещата за момента и да е сигурна за ток и вода. То тока по някой път е по-малкия проблем, някой го каза, но да си имат поне студена вода е добре.
                ... не мисля, че изобщо трябва да ползва тоя бойлер, поне по една доста сериозна причина: не можем да сме сигурни, дали свързването /най-вече на бойлера към ел.мрежа/ - е правено от правоспособен ел.техник, при което - нулата - задължително отива на корпус, за да се предотврати протичане на ел.ток през мокрите тела, тъй като случайно офазяване и нула на корпус - би предизвикало прекъсване на подаването поради късото съединение /превантивно/...

Ако това не е изпълнено - знаем, че инсталацията обслужва всички домакинства...

...иначе, в търговската мрежа има бойлери с всякаква вместимост - дори по-малки от 50 литра, които също вършат добра работа, ако консумацията не е голяма /примерно - не сме ангажирани с напълването на вана/...

Коментар

• Арти бе няма ли някой ухажор който да разбира от бойлери.Ако няма в тоя форум има доста дърти софийски специалисти все някой ще помогне.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Мхм,

да влиза смело с джапанки & вибратор. Ако се задейства вибраторът от тока - джапанките ще оправят рау'лта-та
                    С тоя арсенал, и работещия бойлер не е страшен ...
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                      ...водата в бойлера никога не може да се източи напълно, докато същият не се свали и не се развие фланецът му - от там - предпоставки за повишаване налягането - при 5 годишен - кородирал бойлер - не се знае, кои от връзките работят, а за тарирането на предпазният клапан - едва ли такова изобщо е правено.

Именно с тая цел, приспособленията, които препоръчваш, дори и да те облекчават понякога, могат да предизвикат и неприятности, ако човекът не е "на ти" с нещата, които за теб са крайно логически обосновани...

Затова, нека си имаме страха от тия неща...
                      Водата се източва до нивото на тръбичката за студената вода.Това се прави с цел защита на нагревателя.Водата която остава е малко а обема е голям.Практически не може да се образува голямо налягане.Иначе си прав че водата се източва напълно когато се свали фланеца или нагревателя.

Коментар

• Заре, видех, че е притеснена, но оставам с впечатление, че Арти очаква да си ползва още този бойлер. Според мен такъв филм няма. Мисля, че се притеснява да си оправи нещата за момента и да е сигурна за ток и вода. То тока по някой път е по-малкия проблем, някой го каза, но да си имат поне студена вода е добре.
                        И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                          А бе момци, знам, че не е прието, ама айде някой от вас да се земе уръце и да иде до детето да и опраи нещата. Иначе дедо ли да ходи, бойлер съм правил. Засега стои и работи.
                          Арти ти у Софето ли си? Ако съм некоректен или неприемлив с този въпрос, моля да ме извиниш, нема се повтори.

... Вълчо, не си схванал основното - можеш да прочетеш назад: проблемът й се изчерпва с липсата на средства - с празната банкова сметка..., иначе - няма лошо да си направиш една разходчица...

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                            Точно така - само да спре токът...
                            Другото не е толкова страшно..
                            Мхм,

да влиза смело с джапанки & вибратор. Ако се задейства вибраторът от тока - джапанките ще оправят рау'лта-та

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              ....
                              А съветите на момчетата, ако разбираш, колкото мен - един уърдски файл, копи и на...майсторите

Е, тия "майсторЕ", дЪл Ше се съглАсАт да й обясняват на мейла, а - как мислиш, Съни?

Коментар

• А бе момци, знам, че не е прието, ама айде някой от вас да се земе уръце и да иде до детето да и опраи нещата. Иначе дедо ли да ходи, бойлер съм правил. Засега стои и работи.
                                Арти ти у Софето ли си? Ако съм некоректен или неприемлив с този въпрос, моля да ме извиниш, нема се повтори.
                                И това ще мине ...

Коментар

Working...
                                X