IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Успешна седмица!

Големи полемики гледам е имало през почивните дни

Stan Kolev feat. Albena Veskova - Event Horizon (Original Mix) - http://www.youtube.com/watch?v=iaiXT...&feature=share

п.п. Мечи склонна съм да се съглася с последните неща, които си публикувал, а именно всичко е в нас - от преценката, до възприятието на нещата - правилни или не, усещането за себе си и за другите

Tiziano Ferro feat Kelly Rowland - Breathe Gentle - http://www.youtube.com/watch?v=zUpJH...eature=related
    There is no right way. Only your own way!

Коментар

• "Моралът е в нас. Когато човек осъзнае същността си – Богът в него, той има достъп до Мъдростта, той ЗНАЕ кое е правилно."

Това е от същия сайт. Статията за будизма.

И аз мисля така. Дори подозирам, че и tnm мисли така. Щом като я разбирам почти без думи.

Човек спокойно може да си говори с Райко като равен с равен. И да му се подиграва за несполуките в свалките с Луната !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• А може да се каже и по още по друг начин !!!

Наивник и скептик е едно и също. С други думи МАМУН
        tnm

Коментар

• Същото може да се каже и по друг начин. Че ти и Вал сте прави, а аз греша. А най добре е като учителя по кунгфу, да кажем, че всички сме прави, и охлюва е прав (щото не е крив този, който яде зелето ).

Защо мисля така. Защото при по голямата част от казусите дискутирани в темата достигаме до едни и същи изводи. Или резултатите от мисленето ни са еднакви. А както казва Кев, единствено резултатите са определящи.

И Асен е прав, защото и той достига до същите изводи като нас, макар и по необясним (негов си) начин.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
            Не съм ходил в сайта, ама, все пак, "съмнение" и "вяра" не са ли антиподи? За мен са.

Каката нещо не си мери думите, май?
            Добро утро tnm
            Добро утро красавици и юнаци

Правиш същата грешка като Вал.
            Антиподи са да, но Росица е права.

Вал оня ден сгреши, защото не разбра, че да приемаш всичко което си поискаш на доверие, е абсолютно същото, като да се съмняваш във всичко което си поискаш.

Сега ти правиш същата грешка. Да се съмняваш, че водата в Черно море е черна е абсолютно същото като да вярваш, че водата в Черно море не е черна.

Вяра и съмнение е едно и също. Използването им като антиподи е конвенционално в говоримите езици и в двоичните логики. Това е не защото мислим така, а за да се разбираме като общуваме. И това е всичко.
            Last edited by mechobikov; 10.09.2012, 07:47.
            tnm

Коментар

• Тоя Стивън Кови умря преди месец нейде ( лека му пръст на чиляка ), дет' мацката ( тая Росито ) е вмъкнала от него картинката дали виждате красивата млада жена или старицата. Т'ва е от него в онова книжле, дет' бях препоръчал на бат' Космо и той железен, купи си я обърна 500 страници за няма и седмица.

Тя е скъпичка към 25 кинта ли беше.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                .........
                Айде спирам, че усещам как бат' Маранди вече ни се кани и ще ни подпука с голямата руса метла

Лека вечер и сори, ако някой е съзрял спам!
                Мнем, бря - ти си пишеш много приятно и дозирано/балансирано.

Прегледах набързо първия линк, за Росито ли ко беше там и изгледах едното филмче. Като цяло девойката е подкована, но тоя сегмент е поизчепан и мащаба на проекта й е малък. Т.е. цели се в БГ само.

Т.нар. баща на духовния мрежов маркетинг се смята, че е Джо Витале, книжки, филмчето дъ Сикрет, ако си гледал, където участва и прочие.

П.П. Прати й поздрави на мацката от Русото, че е попрочела доста книжки, но Русото освен да ги е чело е и практик, т.е. едното без другото не може. И факт е, че това, което прегледах набързо 1 статия е много балансирана, вкарала е от 4-5 книжки някои неща, т.е. "преляла" ги е сносно. Написала е книга, която пак ще е копи/пейсто от 20 книжки кат' БГ-"академиците" от УНСС-то.

Хубаво е, че прави нещата, т.е. се опитва и желая успех на мацката - аз съм тъпо профи по темата и си мълча кат' Руса пръчка, но е дразнещо кат' ти се напъват аматьори ( да не казвам имена ) и вече 2 месеца едно и също не спряха да повтарят ( знаниеТО, познаниеТО и върти кат' латерна

Ай, чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  "Съмнението не отрича вярата. Когато се съмняваш, пак вярваш, но в обратното."
                  Росица Вакъвчиева
                  Не съм ходил в сайта, ама, все пак, "съмнение" и "вяра" не са ли антиподи? За мен са.

Каката нещо не си мери думите, май?
                  Свободен във виелицата.
                  http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Кев, сега четох и твои коментари. За познанието. Това прозрение е и мое. Вече отдавна съм спрял да си мисля, че в миналото съм постъпвал глупаво. Явно не съм само аз. Спечелил си доста внимание с коментара си гледам. Май и аз ще се включа. Още се триумя де.
                    Ха ха, отворих сайта и "прелистих" за да си припомня Не съм активен участник там, обикновено пусках мнения когато ми идваха отвътре без много много да ги мисля Но забелязах че има няколко души които пишат доста често съответно и четат, та попрочитах освен статиите и техните мнения, а и на другите хора попаднали за сефте там. Винаги човек може да открие нещо полезно дори в едно изречение или няколко реда, което да го накара да се замисли или пък да си каже "Баси, точно така мисля и аз!" Както всъщност е и в тази тема на форума. Това, обаче което ме привлече беше спокойният и уравновесен тон, споделянето на това което те вълнува знаейки че няма да предизвикаш присмех ирония или сарказъм, и въобще свободният и изчистен от всякакви предразсъдъци дух на сайта. Е, бяха се появили в някои от темите 2-3 "трола", но те бързо разбраха че това не е тяхното място и за кратко време се изпариха
                    С 2-3 думи казано накратко - хубав, полезен и различен сайт - в който всеки би могъл да открие нещо за себе си, а и да сподели своите виждания и идеи!

П.П. Ето сега разглеждайки назад попаднах на една статия, в която "драснах" наколко коментара, които хвърлиха в известен смут и почуда някои от участниците. Тогава тъкмо се беше зашумяло около календара на маите и истерията с 2012, та инстинктивно нещо ме бе подтикнало да разбера всичко което мога за тях, техния живот и способности, и техния календар. И вече понатрупал известни знания (от 10-на документални филма и няколко статии) и превърнал част от тях в мое си собствено познание, придобих някакво самочувстиве да се изказвам и по тая тема Ето и линкче към въпросната тема, която Мечо мисля че ще ти е интересна, както и на други от вас разбира се:

http://sebepoznanie.com/razmisli/da-promenim-sveta/

Айде спирам, че усещам как бат' Маранди вече ни се кани и ще ни подпука с голямата руса метла

Лека вечер и сори, ако някой е съзрял спам!
                    Last edited by kev; 09.09.2012, 22:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                      Така е, това са само думи! А истинската същност на нещо не може да бъде описана с думи! Тя се усеща и разбира от всеки човек индивидуално, и е невъзможно да се предаде на някой друг, така че да има същия ефект
                      Хлябът- “онова ухаещо чудо, което се получава от зрелия полски злак”

Коментар

• Кев, сега четох и твои коментари. За познанието. Това прозрение е и мое. Вече отдавна съм спрял да си мисля, че в миналото съм постъпвал глупаво. Явно не съм само аз. Спечелил си доста внимание с коментара си гледам. Май и аз ще се включа. Още се триумя де.
                        tnm

Коментар

• "Съмнението не отрича вярата. Когато се съмняваш, пак вярваш, но в обратното."
                          Росица Вакъвчиева

Много точно. Единствено подобрение може да се получи ако "в обратното" се замести с "в нещо друго".
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                            П.П. Сега те допрочетох, да пием за радомирската боза. Ехидна ще дойдеш
                            Яз съм си откачен и с боза и без
                            Офф ...

ай спрете се да търсите "конспирации", бря!! Че ще ви люсна по една водка на масата да видите 'убау ли е

П.П. Ти кат' си от Радомир паметник на бозата нямате ли в центърО, бре? И за колко паметници на бозата знаеш да има из БГ-то? ( риторично )

Да'е аз за к'во се базикам - тук всичките големи "пили" и все на ръчна -->> връммм, връмм, връмм ....

П.П. Отивам да къркам нейде, дотогава да сте мирясали.

Пфуу .. що го нЕма бат' Космо да сгази пак с някоя история да се посмея яко - хихи
                            -------------------------------------------------
                            Цък на снимката, ако не си го виждАл още ( смигам )
                            Attached Files
                            Last edited by marandi; 09.09.2012, 17:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Ако ме питаш мене и с боза си е същия малко объркан ум. Я глей в политика с кви бисери блести! Свежарка е иначе, макар и натоварващ ако не го четеш в диагонал.
                              Дзън за Империята! И понеже аз не съм голям мурвар, дай някаква идея какво да къркам днес и по какъв повод?!

Ъъ ..

аз само в тая тема влизам да разпускам, щот' 'ноу яки пички и пичове пишат и да се посмея. Чат-пат поглеждам и на Импе-то бисери-те. Голям талант е, не мо'а му го отрека в оная к'ва беше там за "своеволията" ли ко беше там и друго не гледам хич.
                              --------------------------
                              Ъмм ..

зависи какво в времето при вас, ама в 17ч да не забравиш да си пийнеш лонг чай ли беше или късия тогава, че все ги бъркам тия англичани как го къркаха в сутрин и следобед

И да не си посмял да си удариш лъжичката в чашата, докато го бъркаш и да се чуе Дзън, щот' целия форум ще те изгледаме с "отвращение" за дет' не си възпитан

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Не, бря - ама той кат' остане без баклава и боза и направо откача - хихи

П.П. Ай, дзън за Империята ( БГ-то, де )
                                Ако ме питаш мене и с боза си е същия малко объркан ум. Я глей в политика с кви бисери блести! Свежарка е иначе, макар и натоварващ ако не го четеш в диагонал.
                                Дзън за Империята! И понеже аз не съм голям мурвар, дай някаква идея какво да къркам днес и по какъв повод?!

Last edited by LANDLORD 31; 09.09.2012, 16:36.

Коментар

Working...
                                X