IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
    Ибаси!?
    Ба ле мааа му. Много пари бре И аз не съм ходил скоро в магазин Друго ми направи впечатление на мен. На кръчмите в Созопол давах пари колкото у Гърция

Коментар

• Ибаси!?

По тея жеги два месеца не бех купувал и готвил месо.

Са погледнах в магазина за месо, който уважавах - и кво да видя?

Видях, че свинските гърди, например, и останалите свински продукти, които не беха от луксозната част на свинското, като контрафиле например - та те са станали от 5.50-6 лева на 9.90 лева.
      Това са гърдите без кост. А гърдите с кост в тоя любим, но бивш вече любим магазин - са 9.80 лева. С 10 стотинки по-евтини.
      А вратна пържола, обикновена пържола струват 10.20 лева. Контрафиле свинско 12.90 лева.
      То ест в тоя магазин свинско, по-евтино от 10 лева, нема.

А-а-а, казах си, нема да ме работите като магаре, нéсам магаре!

Аз им бех любим купувач, но след тези повишения - 50% - се отказах от тях.

И си казах - отивам на най-евтиния пазар в София, там да вида.

И кво видех? - същото! Сичкото свинско месо е над осем лева килото. Като там гърди с кост (тех ги обичам най-много) преди 2 месеца беха 4.90-5.20 лева килото, а сега са 7.90.

Абе, тея хора скоро ше ни продават кокоши крака на цена, еднаква с най-нежното телешко - каквото си купих за 8 лева килото - цветът му е като на бузите на 18-годишно момиче, зарозовяващи от току-що видения свой любим ей там, надалече - (R-запазена марка - Васил Цонев)

При вас по Русе, Варна, Пловдив, Бургас - същото ли е, да го еба?
      Last edited by vmаnkov; 10.09.2012, 21:17.
      Свободен във виелицата.
      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        "Каквото горе, това и долу".
        Намирам за ограничаващо.

п.п.Аз не съм го разгледала още "онзи" сайт, но съм била в подобни и скепсиса ми идва от наблюдението в/у фундаменталистите на тази или онази теория.
        Да, този принцип и аз го намирам за ограничаващ.

Ми то там няма фундаменталисти. Има и свежи фигури сред коментаторите обаче. Особено религиозните. Но те са малко.

Във връзка с вярата и съмнението, от там научих, че според христианството, Тома Неверни (олицетворението на неверието) най много приличал на Христос (олицетворението на вярата)
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Чукчи писател.....той не чисти.....
          Това било гадно, онова твърдо, другото опашато и накрая останало ...."нищо" със сметана и джинжифил.....
          имах навремето подобен проблем с жената/нали е сухоземно/
          но сега да я видиш-люпи ги като семки
          представям си какво бихте правили
          с черноморските скариди
          те са доста по-дребни
          от тия бланшираните
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• "Каквото горе, това и долу".
            Намирам за ограничаващо.

п.п.Аз не съм го разгледала още "онзи" сайт, но съм била в подобни и скепсиса ми идва от наблюдението в/у фундаменталистите на тази или онази теория.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
              чичо ,ти виц ли разправяш или наистина си чистил скаридите
              Чукчи писател.....той не чисти.....
              Това било гадно, онова твърдо, другото опашато и накрая останало ...."нищо" със сметана и джинжифил.....

Коментар

Работим Арти ( с всички условности на тази дума ).

Мечо, това състояние го приемам все едно си новородено. Това е колкото прекрасно, толкова и опасно според мен.
                Точно !!! Само за опасното не е съвсем така. Не е по безопасно вярно, но не е и по опасно от рационалния подход.

Как е по Дзен

„Преди човек да започне да изучава Дзен, планините са си планини, а реките- реки. След първото съзиране на истината, планините вече не са планини и реките вече не са реки. След просветлението планините отново са планини и реките- реки.“

Как е по Дао

"Пътят Дао е велик. Небето е велико,
                Земята е велика и Човекът също е велик.
                Във Вселената има четири велики и Човекът е едно от тях.
                И така, за да опознаеш Човека, разбери Земята.
                За да опознаеш Земята, разбери Небето.
                За да опознаеш Небето, разбери Пътя.
                За да опознаеш Пътя, разбери ВЕЛИКОТО В СЕБЕ СИ."

Ползвам мисли на заем

Но не са съвсем на заем. В същност, това ми харесва, защото и аз мисля така.

Ето от Херметизма, за вярата, съмнението и познанието

"Всичко е двойствено; всяко нещо притежава два полюса; всяко нещо има своя противоположност; еднаквото и различното са едно и също; противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степен; противоположностите се привличат; всички истини са полуистини; всички парадокси могат да се помирят."

Всичко е от ОНЯ сайт
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  Бузките...!!!
                  Това със скаридките си беше подигравка.....Жената се измъчи докато ги почисти и направи а аз се измъчих да ги търся между зъбите......
                  Купих си кило малини от пазара....Сега се вдървяватразбити със сметана и мляко в камерата.....
                  Тебе те нямаше и тумбата се разпадна....Няма музика, няма глъч, няма мигачи.... Скука....
                  чичо ,ти виц ли разправяш или наистина си чистил скаридите
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                    Еле след почивка се събира толкова много работа за вършене, че човека може да си откара и гладен първия ден - тъй се случи и с мен чакам да мине този половин час и отивам за един фреш в халите (дано има с ябълка и портокал), малко скаридчета от онези розовките иии наслада неземна

И вие ли сте отпускари или сте се разработили толкова много,че никак не влизате насам ?

Enigma - Now We Are Free - https://www.youtube.com/watch?v=JhRZ...ayer_embedded#!
                    Бузките...!!!
                    Това със скаридките си беше подигравка.....Жената се измъчи докато ги почисти и направи а аз се измъчих да ги търся между зъбите......
                    Купих си кило малини от пазара....Сега се вдървяватразбити със сметана и мляко в камерата.....
                    Тебе те нямаше и тумбата се разпадна....Няма музика, няма глъч, няма мигачи.... Скука....

Коментар

Успешна седмица!

Големи полемики гледам е имало през почивните дни

Stan Kolev feat. Albena Veskova - Event Horizon (Original Mix) - http://www.youtube.com/watch?v=iaiXT...&feature=share

п.п. Мечи склонна съм да се съглася с последните неща, които си публикувал, а именно всичко е в нас - от преценката, до възприятието на нещата - правилни или не, усещането за себе си и за другите

Tiziano Ferro feat Kelly Rowland - Breathe Gentle - http://www.youtube.com/watch?v=zUpJH...eature=related
                      Точно !!! Аз се правих на умен в няколко поста, а ти каза всичко с едно изречение

Ти рано си го получила просветлението. При различните хора казват (а и по мои наблюдения) е различно. Някои се усещат съвсем млади, докато някои непосредствено преди смъртта. На мен ми просветна около четиридесетака.

http://youtu.be/MzFTGgMl8c0
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Ха ха, отворих сайта и "прелистих" за да си припомня Не съм активен участник там, обикновено пусках мнения когато ми идваха отвътре без много много да ги мисля Но забелязах че има няколко души които пишат доста често съответно и четат, та попрочитах освен статиите и техните мнения, а и на другите хора попаднали за сефте там. Винаги човек може да открие нещо полезно дори в едно изречение или няколко реда, което да го накара да се замисли или пък да си каже "Баси, точно така мисля и аз!" Както всъщност е и в тази тема на форума. Това, обаче което ме привлече беше спокойният и уравновесен тон, споделянето на това което те вълнува знаейки че няма да предизвикаш присмех ирония или сарказъм, и въобще свободният и изчистен от всякакви предразсъдъци дух на сайта. Е, бяха се появили в някои от темите 2-3 "трола", но те бързо разбраха че това не е тяхното място и за кратко време се изпариха
                        С 2-3 думи казано накратко - хубав, полезен и различен сайт - в който всеки би могъл да открие нещо за себе си, а и да сподели своите виждания и идеи!

П.П. Ето сега разглеждайки назад попаднах на една статия, в която "драснах" наколко коментара, които хвърлиха в известен смут и почуда някои от участниците. Тогава тъкмо се беше зашумяло около календара на маите и истерията с 2012, та инстинктивно нещо ме бе подтикнало да разбера всичко което мога за тях, техния живот и способности, и техния календар. И вече понатрупал известни знания (от 10-на документални филма и няколко статии) и превърнал част от тях в мое си собствено познание, придобих някакво самочувстиве да се изказвам и по тая тема Ето и линкче към въпросната тема, която Мечо мисля че ще ти е интересна, както и на други от вас разбира се:

http://sebepoznanie.com/razmisli/da-promenim-sveta/

Айде спирам, че усещам как бат' Маранди вече ни се кани и ще ни подпука с голямата руса метла

Лека вечер и сори, ако някой е съзрял спам!
                        Прочетох ти коментара и съм 100% съгласен с него........Всичко материално и нематериално се променя толкова бързо, че можем само да наблюдаваме.....
                        99.9 % от хората ще са пчеличките и мравките а 0.1 % , ще са "избраните" да управляват и владеят технологиите. Остана само да се намери ( или въведе в експлоатация) нов начин за производство и съхранение на енергията и светът ще полети.....Това е новото начало....

пп Няколко пъти се извиняваш , че спамиш... Малко е тъпо да се правят комплименти, но те поздравявам за умението и търпението да списваш.....
                        Умните и позитивните ме радват ...Успех !

Коментар

Такаа Вал едно поздравче и предлагам да се ориентираме към приключване Deal?

Maksim Mrvica - Croatian Rhapsody - http://www.youtube.com/watch?v=7DKBK...eature=related
                          Мерси!

Philip Glass: http://www.youtube.com/watch?v=Qcmso...eature=related

Коментар

Работим Арти ( с всички условности на тази дума ).

Мечо, това състояние го приемам все едно си новородено. Това е колкото прекрасно, толкова и опасно според мен.
                            Такаа Вал едно поздравче и предлагам да се ориентираме към приключване Deal?

Maksim Mrvica - Croatian Rhapsody - http://www.youtube.com/watch?v=7DKBK...eature=related
                            There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Работим Арти ( с всички условности на тази дума ).

Коментар

• Еле след почивка се събира толкова много работа за вършене, че човека може да си откара и гладен първия ден - тъй се случи и с мен чакам да мине този половин час и отивам за един фреш в халите (дано има с ябълка и портокал), малко скаридчета от онези розовките иии наслада неземна

И вие ли сте отпускари или сте се разработили толкова много,че никак не влизате насам ?

Enigma - Now We Are Free - https://www.youtube.com/watch?v=JhRZ...ayer_embedded#!
                                There is no right way. Only your own way!

Коментар

Working...
                                X