IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Серго,

голямо си диване, брат. Легнах и не мога да заспя сега заради тИбя - хихи

После Русото било вампира, ърмм ...? - хихи

П.П. Сетих се, че една моя близка ми беше предложила да ги правя във форми на меденки примерно с една лъжица в тавата директно ( като на топки не стават и да не се мъчиш ) и ги слагай в една набрашена и намазнена тава и пак на 180 градуса.

Ръгай ги в предварително загрята фурна и след 15-20 мин. ще са готови. Може на 10 мин. да ги извадиш за малко, да им настържеш кашкавал.

Или една елементарна заливка с яйце и натрошено сирене объркани в купичка и пак ги слагаш за още 5-10 мин. и са готови, както ми предложи мацката. Т.е. общо за около 15-20 мин. ще са готови. Ама преди това може да ги намажеш с масло или маргарин, преди да ги залееш.

П.П.П. Мацката е права и така ще ти е по-лесно сякаш.

Лягам вече - ще се справиш!
    Last edited by marandi; 16.08.2012, 04:27.

Коментар

• Внасям корекция, при мен ставаха за 6-8 мин., но принципа е, че са готови като изплуват и поврят няколко минути горе на повърхността.

Прави ги в не много голям размер, за да не останат сурови отвътре.

П.П. Ай, братле успех и да поспя малко.

Почиствай всичко веднага докато не е засъхнало, че става голям цапалок.
      Last edited by marandi; 16.08.2012, 03:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
        Ма аз що не ща да "комю....." с нея?
        Она не мое да готви!
        И чорапи не мое да пере!
        Верваш ли?

И напоследък с тебека?
        Вие сте емоционални вамп........шестнайстки.

Само манипулирате.
        За твое сведение - още готвя.

Таралянкан.
        Самосиндикално.
        И залитам.
        Давай да помагам, кажи докъде си я докарал? Тестото готово ли е или си още на него, че после кат' ги правиш има едни чалъми кат' се правят и да ти кажа да не ми правиш моите грешки.

П.П. Ама, ако си много къркан, прибирай купата с тестото в хладилника и утре е ден и пак ще станат, налЕ и аз така ги правих на 2 пъти за 2 дена

Значи имаш 2 варианта, ако тестото не става за топки да ги оформяш с ръце, като ги набрашниш, за да не ти лепне. После се чисти със салфетка от тестото, по-бързо става, вместо да се търкаш на чешмата. Дали тестото става се вижда с поглед още и дали ще можеш да овалваш топки.

Първо чакаш да заври водата и после по-добре намали малко огъня на 180-200 градуса. Тенджерата по-добре не я надувай много силно, защото лепнат. Демек идеята е като ги пуснеш, те падат на дъното, а като са готови изплуват отгоре сами и ги вадиш решетъчна лъжица и пускаш следващите. За 6-8 мин. стават, но ги пускай на толкова топки, колкото ти е площта на съда иначе започват да си пречат, залепват помежду си и почват да си пречат да изплуват като са готови.

План Б като мен, ако тестото не ти позволява да ги правиш на топки. Гравбаш 2 лъжици за готвене, едната с без дупки - мокриш я в паничка вода, гребеш и пускаш като спазваш правилата по-горе. Чакаш ги да изплуват след 7-8 мин. и ги вадиш с лъжица с дупки и ги пускаш в някаква купа, т.е. да е оцедена водата. Няма значение, че ще гледаш някакви станни форми да изплуват, а ги ръгай в обща купа, за да може после да омесиш топките от тях.

Като станат готови 1 кг ще го очаткаш на 4-5 пъти за 35-40 мин. да не ти пука, че всичко мяза на картина на Пикасо, поливаш ги на чешмата с топла вода да се поохладят ( на температура, с която можеш да се миеш спокойно ).

Изцеждаш ги - внимавай да не се изгориш, понеже отвътре някои парят и тогава почваш да оформяш топките от цялата маса. Те докато са топли не ги бърка, че е станала една купа с някакво подобие на форми. Бъркаш си и си правиш топчета.

Пак става - аз днес така се принудих да ги правя и после ги бухаш в хладилника. После си измисляш сосове ( солени, сладки ) заливаш и може с различни видове меса да добавяш.

Аз вадя по 2 топки от хладилника като трябва да храня старчока, топля ги на микро-вълновата и само му ги поливам с някакъв сос и му добавям в чинията някакво месо там, стават със всичко и кайма ( бъркана ), бекон, кремвирш и т.н. по твой вкус.

П.П. Сори, братле - не знаех, че си се грабнал на т'ва "хоро".

Внимавай, че лепнат на дъното на тенджерата и като ги пускаш ги ръчкай с дървена шпатула за проверка дали са залепнали, ако след 1-2 мин. не искат да изплуват на повърхността сами.
        Last edited by marandi; 16.08.2012, 03:36.

Коментар

• Ма аз съм си виновен.
          На времето гат четях, срещннах нящо дет ме впечатли вовеки.

За самаряните ми е думата.

Те всъщност били едно диво племе.
          Е, верно много по-диво от околните.В които се вместваме и ние българете.
          Те се препитавали с обири по пътищата, останали от Римската империя.
          Търговия - кво да праиш.
          Кат сегашните сомалски пирати.
          /Или както ти захапа Мечо, пък той не ти прости./

Като казвам кръвожадни, не се шегувам.
          Нищо общо с дивия Запад.Серджо Леоне.
          Дето, дай огърлицата и те пускам да дишаш.
          Не-е-е,
          Нещо ме кара да си мисля, че те са измислили техниката на монополите:
          - Хем ще ми дадеш огърлицата, хем ще ти резна гръцмуля.

Та те останали в историята не със своите "монополни геройства".

Някой може ли да се сети с кво?
          Last edited by sergo; 16.08.2012, 03:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Бря, ти се базикаш, ама вярно, че много време заминава и голямо цапане и миене после да ги таковам у кнедлите.

П.П. Ами с Темидка шъ съ пазариш. 4 топки кнедли от нея = 1 подгъв на Зара от тебе. Тя ще те контрира на 1 топка и на 2 ще си стиснете ръцете и готово.

Ся глей и тя как ще почне да ме "сапунисва" утре кат' се събуди - хихи

Ма аз що не ща да "комю....." с нея?
            Она не мое да готви!
            И чорапи не мое да пере!
            Верваш ли?

И напоследък с тебека?
            Вие сте емоционални вамп........шестнайстки.

Само манипулирате.
            За твое сведение - още готвя.

Таралянкан.
            Самосиндикално.
            И залитам.
            Last edited by sergo; 16.08.2012, 02:38.

Коментар

Бе,

Не ща да комюникейшам с тебека!

Ти ми загуби десет часа от моя живот.

И кой си ти, че да ми вкарваш насилствено некви кнедли в моята така "стройна" месечна програма?
              Един елек не моа ушия!А на Темидчето дет чака веке четвърти месесец за един подгъв на Зара?

Ма не те искам бе!
              Мейгян с мейгяните!
              Шестнайти с шестнайсти!
              Бря, ти се базикаш, ама вярно, че много време заминава и голямо цапане и миене после да ги таковам у кнедлите.

П.П. Ами с Темидка шъ съ пазариш. 4 топки кнедли от нея = 1 подгъв на Зара от тебе. Тя ще те контрира на 1 топка и на 2 ще си стиснете ръцете и готово.

Ся глей и тя как ще почне да ме "сапунисва" утре кат' се събуди - хихи
              Last edited by marandi; 16.08.2012, 02:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Е, па тоя - хихи

Ти къде видя Русото да е дал рецепта, бря? Ами, то в нет-а кат' напишеш кнедли и ще ти излязат хиляди рецепти.

Четеш и си и си избираш някоя, дет' да си имаш продуктите. Аз, откъде да знам на кого в хладилника к'во има.

Варят се разбира се картофите, после ги белиш, но навсякъде препоръчват или ръчна преса или ренде. Аз откъде да знам, че робота ми ще ги направи на пюре и ми стана рядко тестото, щот' се заблях и оня за 2 мин. ги направи кат' сироп.

http://dimitranas.blogspot.com/2011/...g-post_11.html

Ето ти подробна рецепта и как си описват 'орицата ( дози, времетраене, техника на всяко нещо ). От тая съм си харесал соса с тиква, защото старчокът е голям фен на тиквата.

П.П. Ама верно голям цапалок пада и тенджерата загорих по едно време, пак кат' се заблеях.

Иначе старчокът много ги хареса и е хубаво, че може да ги менкаш как си искаш. Демек сега съм напълнил хладилника с топчета и вечерта ги хапва поляти с нектар от круша, варени кремвирши ( че нали няма зъби да яде твърдо ) салата домати с бял, стар лук наразяна на едро.

Демек му ги въртя един път солени, един път сладки и да хрупа там, ама си облиза ушите.

П.П.П. И ко викаш? Ся Шестнадесетият ти е виновен, ърмм ..? Прав си - виновни винаги требе да има

Бе,

Не ща да комюникейшам с тебека!

Ти ми загуби десет часа от моя живот.

И кой си ти, че да ми вкарваш насилствено некви кнедли в моята така "стройна" месечна програма?
                Един елек не моа ушия!А на Темидчето дет чака веке четвърти месесец за един подгъв на Зара?

Ма не те искам бе!
                Мейгян с мейгяните!
                Шестнайти с шестнайсти!

Коментар

Имам си както винаги стройна организация нея вечер.Захладни и е време за бачкане.Като се увлека, мога да го откарам до сабахлем.
                  Ма, кой уй ма би по чутурата да чета извън спора за философията?

И.....кво се случи!
                  Два часа на пазаря.Два часа рендосвам три кила картфи и две кила моркови.Щот съм тъпчо!После прочетох в нета, че могло да ги сваря.
                  Що ми е да вярвам на математици?
                  Пфу!
                  И понеже съм тарикатче готвя куп манджи едновременно.Нема да се спростирам, щото това е заразително: руска салата, пюре/ за утрешните пържоли/, картофена супа и ......кнедли.
                  Аз го почнах в обратния ред, ама пуста ефективност!
                  И съм в началото!

А хладилника отпреди бе препълнен.И аз като Смонафта пазарувам на умрело.Кат студентка първа година Мода/или право/, щом техните продадат оня терен до морето.
                  Само дето, требе да се проектирам поне три пъти, та да го докарам до размера на гореспоменатия.
                  И това, след като е отслабнал.

Та нищо не знам за философската тема на Мечо, но Шестнайстия да си заформи един отделен блог на готварска тема, който аз посмъртно нема да чета.
                  Рекох!

А ти си чекай елеко.
                  Нанайци!
                  Е, па тоя - хихи

Ти къде видя Русото да е дал рецепта, бря? Ами, то в нет-а кат' напишеш кнедли и ще ти излязат хиляди рецепти.

Четеш и си и си избираш някоя, дет' да си имаш продуктите. Аз, откъде да знам на кого в хладилника к'во има.

Варят се разбира се картофите, после ги белиш, но навсякъде препоръчват или ръчна преса или ренде. Аз откъде да знам, че робота ми ще ги направи на пюре и ми стана рядко тестото, щот' се заблях и оня за 2 мин. ги направи кат' сироп.

http://dimitranas.blogspot.com/2011/...g-post_11.html

Ето ти подробна рецепта и как си описват 'орицата ( дози, времетраене, техника на всяко нещо ). От тая съм си харесал соса с тиква, защото старчокът е голям фен на тиквата.

П.П. Ама верно голям цапалок пада и тенджерата загорих по едно време, пак кат' се заблеях.

Иначе старчокът много ги хареса и е хубаво, че може да ги менкаш как си искаш. Демек сега съм напълнил хладилника с топчета и вечерта ги хапва поляти с нектар от круша и варени кремвирши ( че нали няма зъби да яде твърдо ) и отделно салата домати с бял, стар лук наразяна на едро.

Демек му ги въртя един път солени, един път сладки и да хрупа там, ама си облиза ушите. Аз изкарах 10 топчета, той омахва по 2 топки на хапване, останаха 6 и демек утре няма да готвя, ами само ще завъртя пак 1 солен и 1 сладък сос и готово, демек уж все различно хапва, щот' нямам време да вися всеки ден по печките

П.П.П. И ко викаш? Ся Шестнадесетият ти е виновен, ърмм ..? Прав си - виновни винаги требе да има
                  Last edited by marandi; 16.08.2012, 01:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    В групата на психологичните романи. Иначе Фокнър е твърдо в групата на трудни за четене. Всъщност ако гледам само художествена литература Фокнър може би дори ще я оглави тази група

Е,

"Писмо до една непозната", да не би да е вече философски трактат?
                    Last edited by sergo; 16.08.2012, 00:45.

Коментар

• Чувствам, че трябва да дам поне някакъв малък пример.

Моята професионална дейност е дребна, но имам петима клиента с трийсетина вили и хасиенди само в България.
                      Хвърлят ми ключовете и правя там каквото си поискам.Всъщност звънят на иконома или капитана.

Безплатно.
                      Единственият "проблем" може да възникне, ако отидем с моделки, а не със съпругите.Тогава трябва да се съобразявам с ..... присъствието на собственика.
                      С винарните, яхтите .....и персонала.
                      Еми начешах си крастата доста отдавна.
                      Почти десет години не съм отишъл дори веднъж.
                      Кеф ти Странджа/30 хил. декара ловно стопанство/, кеф ти Стара планина, Банско и морето.
                      С кой да отида?
                      Какво да правя?

Да почивам?
                      От какво?
                      От живота който водя?
                      Та аз не мирясвам да си го правя по-труден.
                      Инак ми е скучно.
                      И временно се пропивам.
                      Щото единствено така не вредя на другите.

С купонджиите от така наречения хай-лайф?
                      Остаряха пред очите ми.
                      С тяхните синове и дъщери?
                      Е, после как да погледна родителите им?
                      И на какъв да се правя?
                      На "биг мен"?
                      Що-о-о?

С някое свестно момиче?
                      Та да блесна и да го забърша.
                      Нали така ще го смачкам?

С хора дето праим нещо трудно?Че да се наградим?
                      Де ги?

Пак ти казвам!
                      Няма ли нещо за градене, никъде не отивам.

И доизживявам.
                      Last edited by sergo; 16.08.2012, 01:16.

Коментар

В групата на трудните за четене?
                        В групата на психологичните романи. Иначе Фокнър е твърдо в групата на трудни за четене. Всъщност ако гледам само художествена литература Фокнър може би дори ще я оглави тази група

Коментар

Личното ми мнение е че Фокнър не се вмества в тази група Пък и ме съмнява заместването на Цвайг с Фокнър да направи нещата по разбираеми
                          В групата на трудните за четене?

Коментар

Благодаря за позицията.
                            Тя ще ми помогне да преодолея така трудните последни колебания.
                            Още повече, аз наистина не съм чел книги от 30 години.

С твое позволение, ако заместиш Цвайг с Фокнър другите ще разберат по-добре.
                            Личното ми мнение е че Фокнър не се вмества в тази група Пък и ме съмнява заместването на Цвайг с Фокнър да направи нещата по разбираеми

Коментар

Със сигурност има доста по-интересни работи за правене

Няма!
                              Вярвай ми!
                              Не се изхвърлям!

Коментар

Камю лично за мен се чете доста лесно, осмислянето на тезите му в романите му може да изисква време, а привидното му черногледство да отблъсква, но все пак повечето му книги са доста кратки и написани увлекателно - поне за мен.

От По следите на изгубеното време стигнах до третия том, там загубих интерес. Така че поне за мен Пруст се чете по трудно, макар първите два тома да ми харесаха. Но в него си има много остатъци от литературата на 19 век и началото на 20 век. Тромаво развитие, прекалено много подробности. А и в крайна сметка Пруст пише по-скоро психологически романи, а не толкова философски, така че е по-близък до Стефан Цвайг или Достоевски, а не до Камю, Сартр, Кафка или Томас Ман
                                Благодаря за позицията.
                                Тя ще ми помогне да преодолея така трудните последни колебания.
                                Още повече, аз наистина не съм чел книги от 30 години.

С твое позволение, ако заместиш Цвайг с Фокнър другите ще разберат по-добре.

Коментар

Working...
                                X