IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Сталинград (Волгоград)
    ... и Цари́цын
    Преди болшевики и комунисти се е казвал така.
    Last edited by vmankov; 11.09.2012, 21:30.

Коментар

Правя уговорката, че не съм изгледала филма, а се концентрирах в посланията около 9-тата минута.
      Моят отговор за причините за кримиране е: ХИГИЕНА. Впрочем, сега, когато консумираме доста храни с консерванти, естественият разпад на плътта се е увеличил с 5-6 години. Има (не съм много сигурна) и промяна на годините, след които е разрешено ексхумиране изключая тези- свързани със съдебни дела.

п.п.Най-големият проблем след битката за Сталинград (Волгоград), не са били разрушените сгради, а труповете. 25 години след това, градът е продължавал да мирише на хлор.
      п.п.п.Егати некрофилската тема дето подхванахме.
      Пфуу ...

аз няма и да го гледам, щот' пиша статийка в момента за блог-чето, където ще се засегне и това, ама кога ще стане ... еВа ли го .... то проверка на цифра по цифра и на стон по стон до поредния кретен, дет' ти дойде и се "изходи" - без да разбере и 5% от текста. Свикнали сме ( смигам )

П.П. Иначе, т.нар. източна философия, дет' им съдират задника от данъци за 1 труп я знаем, пренаселени са и затова ги горят, щот' нямат място за гробища и така е по-лесно - да се измисли източна "философия" за горенето. Там филмът сме го гледали, ама тук е друго и сега ще засегна малко и тази част в статията и още търся формулата, че при нас е друго

Ъъ .. естествено, че поредния досадник, ще ме атакува к'во разбирам аз от източна философия - щот' не е видял населението на Китай, Индия и Япония и т.н. и ще ми говори за "дзън-будизЪм", щот' не е виждал как в село в Китай от 1.5 млн. жители ( днешното ви Софе ) спят по 20 човека в една стая.

Ама, Русото е изтрещяло и си ги измисля ...

П.П.П. Специално към Мия - "Не ми се обиждай, но ще изляза от фокус върху това, което работя. Мъжете сме смотани и не можем да правим по 20 неща наведнъж и затова няма да го гледам. Нищо лично! - хихи
      Last edited by marandi; 11.09.2012, 21:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Същото може да се каже и по друг начин. Че ти и Вал сте прави, а аз греша. А най добре е като учителя по кунгфу, да кажем, че всички сме прави, и охлюва е прав (щото не е крив този, който яде зелето ).

Защо мисля така. Защото при по голямата част от казусите дискутирани в темата достигаме до едни и същи изводи. Или резултатите от мисленето ни са еднакви. А както казва Кев, единствено резултатите са определящи.

И Асен е прав, защото и той достига до същите изводи като нас, макар и по необясним (негов си) начин.
        Така е най-вероятно, но не е само това. Резултатите както казваш почти винаги са еднакви, но въпросът за милиони в момента е, те да бъдат постигани за все по-кратко време, по какъвто и да е начин, начин обаче който задължително не накърнява личното щастие и достойнство на друг човек! Да съумееш да елеминираш няколко от етапите в ефекта на пеперудата, и да достигнеш до това което желаеш в пъти по-бързо от колкото се смята за логично и колкото рационалното мислене може да приеме, това е майсторлък! Всъщност не - това си е изкуство! Ще се самоцитирам, от "оня сайт":

"Проблемът е и в това, че човешкият ум е устроен така, че винаги да търси логиката в нещата, и то на база на информацията която вече има натрупана в него. Той работи с мисловни картини и винаги търси приликите и разликите, познатото и непознатото и по този начин генерира съответната мисъл по която човек се води и реагира в различните ситуации. И за това хората са ограничени и често не могат да видят по-далеч от това което им казва техният ум и което биха могли да осмислят логически, на базата на знанията и опита който имат. Но ние можем и сме способни на много повече от това, въпросът е да преоткрием тези си способности и да ги развием. Тогава нещата които ни се случват биха придобили доста по-различен смисъл, а и самият ни живот би се превърнал в доста по-вълнуващо преживяване ;-) Да съумееш да откриеш или предвидиш нещо, което малко други могат си е цяло изкуство, което трябва да се развива ежеминутно!"

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          tnm, как е в бриджа. Добрите бриджори играят въз основа на предположение. Когато приемат нещо за вярно, играят така, все едно, че е наистина вярно. Докато приемат нещо друго за вярно, или докато играта докаже че са прави или пък ги опровергае.

Например ако искам да таковам дамата (предполагам ти би предпочела валето, щот попа е дърт ). Играя малка от мора и малка от дясностоящия. Сега аз мога да се доверя на догмата, че момата е в него и да направя импас, а може да приема, че е сек или двойна в лявостоящия и да дръпна първо високите оньори. Кое да приема за вярно, могат да ми помогнат опита и интуицията. Е има и други тънкости разбира се, но винаги се достига до положение в което трябва да приемем нещо за вярно и да играем все едно, че наистина е така.

Е има и случаи в които ръцете на врага могат да се изчислят точно. Но това е друга бира.
          Тц, не позна.

Когато играех бридж запомнях цели партии - кой с какво е атакувал, кой как е отговорил... шантава работа
          Сега сутрин си търся по 5 минути телефона, още 5 минути ключовете и накрая 5 минути и документите, ако съм имала неблагоразумието да ги извадя от чантата си И мии мноо нервну
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• "аксиомата е математическо твърдение, което служи като начална точка за логическото извеждане на други твърдения. За разлика от теоремите, аксиомите не могат да бъдат изведени чрез принципите на дедукцията, нито правилността им да може да бъде демонстрирана чрез математическо доказателство, тъй като те са начални точки на дедукцията и не са логическо следствие на други твърдения."

Маранди, тук изобщо няма място за никакъв спор. Така е по определение. Ако ти даваш друго определение, кажи го. Съгласно твоето определение, може и ти да си прав. Ама трябва първо да го кажеш. А това горе си е стандартното определение от уикито и от учебниците, по които сме учили.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• един поздрав с марийка матева за всички дами
              http://www.youtube.com/watch?v=RWRrc...eature=related
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                Златокоско, нема да се плашиш от смъртта, днес се рових и на ти на какво попаднах:
                http://www.youtube.com/watch?v=JGxAf...ayer_embedded#!

Аз и преди съм се замисляла за кремирането, като алтернатива на погребението и като изгледах клипчето, особено в деветата минута, си затвърдих мисълта.
                И аз като Роси, ще попитам какво е вашето мнение относно този материал?
                Правя уговорката, че не съм изгледала филма, а се концентрирах в посланията около 9-тата минута.
                Моят отговор за причините за кримиране е: ХИГИЕНА. Впрочем, сега, когато консумираме доста храни с консерванти, естественият разпад на плътта се е увеличил с 5-6 години. Има (не съм много сигурна) и промяна на годините, след които е разрешено ексхумиране изключая тези- свързани със съдебни дела.

п.п.Най-големият проблем след битката за Сталинград (Волгоград), не са били разрушените сгради, а труповете. 25 години след това, градът е продължавал да мирише на хлор.
                п.п.п.Егати некрофилската тема дето подхванахме.
                Last edited by val/she; 11.09.2012, 20:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Ее .. ти па ме отписа вече с тая песньовка

Седи мирна, още няма да мра ( може би ), сега ударно от тази Нова година започнах да подавам мерките в блог-чето какво да се прави и блог-чето го чете, който трябва повярвай ми и се внасят нужните корекции в движение и се гледа като "новини" по бТВ-ту.

Скоро ще излязат и следващите мерки, че бухам кат' абдал по макро-то и микро-то на Империята ( БГ-то ).

Дълг няма да оставя - спокич и мястото ми е нагласено вече доживотно и колкото - толкова! Когато - тогава!

П.П. Ама, дай ми малко шанс, статийките ги пиша да се четат и след 100 години и пак ще са верни ( смигам )

Ама, 'ноу се заядох кат' бивш спортист да ме изкарват най-простия в Европа и най-бедния. Та, седи - гледай мача от Нова година какво става ( смигам ). Дано успея до седмица да редактирам следващата и то има още 20 на работен етап и както и да е.

Клинично здрав с безпричнинна усмивка ( в скобки Русото ).

Демек, вкарай някоя по-оптимистична песен, че се почуствах вече труп - хихи

Златокоско, нема да се плашиш от смъртта, днес се рових и на ти на какво попаднах:
                  http://www.youtube.com/watch?v=JGxAf...ayer_embedded#!

Аз и преди съм се замисляла за кремирането, като алтернатива на погребението и като изгледах клипчето, особено в деветата минута, си затвърдих мисълта.
                  И аз като Роси, ще попитам какво е вашето мнение относно този материал?
                  Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Ама, сериозно ли е така или се майтапиш?

Вярно ли, че имало различни време-пространствени координатни системи, щот' има и още няколко, освен изброените.

Щот', па аз досега си мислех, че аксиомиТЕ не се доказват и действат навсякъде и за всичко из Вселената и защото така пише в уики-то, и в учебниците за 4-ти клас по математикаТА.

Тц, тц, тц ......, ама че съм Руса ....
                    1. Точно така да, не се доказват. Приемат се на доверие. Затова им се вика аксиоми.
                    2. От това, че не се доказват, не следва, че действат навсякъде и за всичко. Дори може да не действат за нищо.
                    3. Това, което пише в Уикито по случая е ИСТИНАТА !!!
                    4. Седни, прочети "Математическа логика". Учил си я. Просто си я забравил.
                    5. Ако не можеш да си намериш лекциите, прочети от Уикито, вярно е това, което са написали.
                    6. Поста ми не си го разбрал въобще. Прочети си това, което ти казах. Личи си, че си го забравил. Ама много си личи. Айде нашите финансисти не я разбират много математиката, ама има и инженери тука. Излагаш се.
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                      Вал сега между другото не се пускат италиански, френски песни, забелязала съм, че в повечето муьикални канали (не че ги слушам, щото предпочитам да си пусна нещо от Pc-to, но като мина транзитно превключвайки за някой филм вечерта, примерно) се пуска еднотипна музика - или чалга или черно и поп, като стари парчета почти не се пускат. Не, че имам против, знаете че слушам всякакви неща, но ми прави впечатление. Добре, че има интернет

Хубава вечер на всички!
                      Така е. MTV уби музиката.
                      Хубава и на теб и..емоционална най-вече.

http://www.youtube.com/watch?v=n8wzI4PZvGY

http://www.youtube.com/watch?v=h5wGe3y3xQM

Коментар

Бате Пешо, колкото и да не ни интересуват "американските" проблеми, някак си политиците им успяват да ги направят всеобщи.

п.п.Арти, тази песен- "Старата Сицилия" не я бях чувала от детството си комай. Тогава често я пускаха по радиото.
                        Вал сега между другото не се пускат италиански, френски песни, забелязала съм, че в повечето муьикални канали (не че ги слушам, щото предпочитам да си пусна нещо от Pc-to, но като мина транзитно превключвайки за някой филм вечерта, примерно) се пуска еднотипна музика - или чалга или черно и поп, като стари парчета почти не се пускат. Не, че имам против, знаете че слушам всякакви неща, но ми прави впечатление. Добре, че има интернет

Хубава вечер на всички!
                        There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Бате Пешо, колкото и да не ни интересуват "американските" проблеми, някак си политиците им успяват да ги направят всеобщи.

п.п.Арти, тази песен- "Старата Сицилия" не я бях чувала от детството си комай. Тогава често я пускаха по радиото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Тази теория аз много е харесвам- има много верни неща в хаоса и в подредбата му
                            Силните владеем хаоса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Aмериканските проблеми не ме интересуват.Малко им беше.Да не си врат гегата по света.
                              Ма това е спам бре!
                              Същото го е изплякала и в мангалската тема с надежда някой да и клика линковете към тъпия и блог.

Коментар

• Първоначално изпратено от alchemists Разгледай мнение
                                Преди 11 години на 11/9 бяха взривени два небостъргача, днес ще има възпоменание на жертвите. Нека наистина си ги припомним, дължим им го, защото в миналото те бяха жертва за нашето пробуждане.
                                Съвсем скоро децата ще тръгнат на училище, за да бъде съзнанието им смляно за поредна година от образователната система, която ще ги превърне в покорни консуматори и ТВ-зрители. Нека ги научим на нещо истинско, дължим им го, защото те са нашето бъдеще.
                                Започна поредната скучна есен, навявяваща ни сивота и отчаяние. Нека видим в умиращата природа новото начало, защото без минало няма настояще...

http://alchemicaltechnologies.blogsp...g-post_10.html
                                Aмериканските проблеми не ме интересуват.Малко им беше.Да не си врат гегата по света.

Коментар

Working...
                                X