IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преди 11 години на 11/9 бяха взривени два небостъргача, днес ще има възпоменание на жертвите. Нека наистина си ги припомним, дължим им го, защото в миналото те бяха жертва за нашето пробуждане.
    Съвсем скоро децата ще тръгнат на училище, за да бъде съзнанието им смляно за поредна година от образователната система, която ще ги превърне в покорни консуматори и ТВ-зрители. Нека ги научим на нещо истинско, дължим им го, защото те са нашето бъдеще.
    Започна поредната скучна есен, навявяваща ни сивота и отчаяние. Нека видим в умиращата природа новото начало, защото без минало няма настояще...

http://alchemicaltechnologies.blogsp...g-post_10.html

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
      Ее .. ти па ме отписа вече с тая песньовка

Седи мирна, още няма да мра ( може би ), сега ударно от тази Нова година започнах да подавам мерките в блог-чето какво да се прави и блог-чето го чете, който трябва повярвай ми и се внасят нужните корекции в движение и се гледа като "новини" по бТВ-ту.

Скоро ще излязат и следващите мерки, че бухам кат' абдал по макро-то и микро-то на Империята ( БГ-то ).

Дълг няма да оставя - спокич и мястото ми е нагласено вече доживотно и колкото - толкова! Когато - тогава!

П.П. Ама, дай ми малко шанс, статийките ги пиша да се четат и след 100 години и пак ще са верни ( смигам )

Ама, 'ноу се заядох кат' бивш спортист да ме изкарват най-простия в Европа и най-бедния. Та, седи - гледай мача от Нова година какво става ( смигам ). Дано успея до седмица да редактирам следващата и то има още 20 на работен етап и както и да е.

Клинично здрав с безпричнинна усмивка ( в скобки Русото ).

Демек, вкарай някоя по-оптимистична песен, че се почуствах вече труп - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Бе, спокойно, бря на Русото още му стържат с триончето ( вече няма и 9 часа ) и иди му обясни на такъв тъпунгер, че съм "виртуален" офис за финансови консултации не само в БГ-то, ами и за чужбина и досега мой клиент да се оплаче някъде няма - т.е. не мога да си чувам телефоните даже, а къпя в светкавично срокове всичко по 100 казуса на ден и Тати ми вика не се карай с комшиите.

П.П. Ся първо си преценяваш силите ( можеш ли смачка вредителя за 3 сек. в нокаут, ако се наложи ) и после отиваш и си купуваш едно кафенце в пластмаса от автомат, намираш повод да минеш покрай него и леко се "спъваш", щот' си на токчета ( смигам ) и невинно го поливаш.

Оттам насетне чакаш реакция. Т.е. да ти посегне и го заритваш - после ще имаш една камара свидетели, че ти си приложила самозащита

И като го биеш вредителят гледай да не се престараваш и да се стига до средна-телесна, щот' после ще го надъхат да те съди и да те клинчи за кинти, дет' бат' Космо разправяше, че участвал в такъв цирк.

Има и такива измекяри, в Индия даже си хвърлят децата пред колите, за да си убият децата/бебето - и после да ги клинчат през Съда за стинки.

Бат' Космо пак е бил в такава "схема", ама се е оправил, питах само за нужда от помощ като чух средна-телесна ( смигам ).
        Това със средната телесна няма да мине, всички сме юристи обачееее номера на китайката може и да мине само гледам да ми мине сръднята, че много си го обичам костюма и ми стои хубаво (ссссссс)

както един човек казва "гАдАвИ" ( в превод "гадове") ама с руски акцент много ми харесва

Nelly - Just A Dream - http://www.youtube.com/watch?feature...&v=N6O2ncUKvlg
        There is no right way. Only your own way!

Коментар

Eхх бясна съм, русото! Да знаеш Кое дребно, вредно същество е решило да яде нещо мазно близо до стола ми (щото не съм Аз) и сега като ставам цялото ми дупе (тъй де полата от костюма) е в мазни лекета. Само да разбера ще му изям ушите не направо ще го изям с парцалите! Сещам се за един вредител, който се разнасяше с малки кексчета

п.п. каква дъвка, сигурно трябва да всичките лентички да ги дегустирам наведнъж

Само не мога да разбера защо трябва да се бършеш и пипаш столовете на другите с мазните си пръстчета, Ърм?! Последното е риторичен въпрос и не е отправен към вас!
          Бе, спокойно, бря на Русото още му стържат с триончето ( вече няма и 9 часа ) и иди му обясни на такъв тъпунгер, че съм "виртуален" офис за финансови консултации не само в БГ-то, ами и за чужбина и досега мой клиент да се оплаче някъде няма - т.е. не мога да си чувам телефоните даже, а къпя в светкавично срокове всичко по 100 казуса на ден и Тати ми вика не се карай с комшиите.

П.П. Ся първо си преценяваш силите ( можеш ли смачка вредителя за 3 сек. в нокаут, ако се наложи ) и после отиваш и си купуваш едно кафенце в пластмаса от автомат, намираш повод да минеш покрай него и леко се "спъваш", щот' си на токчета ( смигам ) и невинно го поливаш.

Оттам насетне чакаш реакция. Т.е. да ти посегне и го заритваш - после ще имаш една камара свидетели, че ти си приложила самозащита

В УСА примерно, ако мъж посегне жена я бие с заедно с двете ръце, без свит юмрук и все едно, че я е отблъсквал, докато се е защитавал, а в същото време пред свидетели я е попилял от бой ( смигам пак ), щот' после в Съда кат' се почне с оная "еманципация" и се е е*Вало вървите ... - ще бачка балъка 20 години после за нея

И като го биеш вредителят гледай да не се престараваш и да се стига до средна-телесна, щот' после ще го надъхат да те съди и да те клинчи за кинти, дет' бат' Космо разправяше, че участвал в такъв цирк.

Има и такива измекяри, в Индия даже си хвърлят децата пред колите, за да си убият децата/бебето - и после да ги клинчат през Съда за стинки.

Бат' Космо пак е бил в такава "схема", ама се е оправил, питах само за нужда от помощ като чух средна-телесна ( смигам ).
          Last edited by marandi; 11.09.2012, 15:19.

Коментар

• Eхх бясна съм, русото! Да знаеш Кое дребно, вредно същество е решило да яде нещо мазно близо до стола ми (щото не съм Аз) и сега като ставам цялото ми дупе (тъй де полата от костюма) е в мазни лекета. Само да разбера ще му изям ушите не направо ще го изям с парцалите! Сещам се за един вредител, който се разнасяше с малки кексчета

п.п. каква дъвка, сигурно трябва да всичките лентички да ги дегустирам наведнъж

Само не мога да разбера защо трябва да се бършеш и пипаш столовете на другите с мазните си пръстчета, Ърм?! Последното е риторичен въпрос и не е отправен към вас!
            Last edited by artemida_sofyanska; 11.09.2012, 14:57.

Коментар

Не се оплаквай, не си само ти! Аз какво да кажа събота и неделя освен през цялото останало време се правят, че работят от осем сутринта с едни машини, издаващи ужасен стържещ звук, работейки по тръби, които ще подменят. Обаче видиш ли, понеже до моя блок е най-спокойно и хубаво месетенцето "майсторите", които сменят водопровод ли е или друго дори не се поинтересувах - моя грешка, си влачат тръбите, обработват ги при нас и после с огромните машини си ги носят по другите участъци в квартала. Та през уикендО ако човек е решил да си остава вкъщи или поне част от времето няма спокойствие. На всичкото отгоре един съсед беше решил, че точно след като приключат тези смелчаги към седем и половина-осем вечерта ще започне да си шлайфа нещо по балкона, което продължава до към десет вечерта. Само се питах не можеше ли през другото време да го направи, когато шумят и останалите машини При положение, че виидмо нямаше друга работа, защото стоеше пред блока, където има беседка, оборудвана със сателитна чиния "за мачовете" (пък по това време нямаше мач) да пие биричка с "етажната собственост", така де представителна извадка Ама явно както на мен ми иде музата нощем да чета, на него пък му иде привечер да работи Та в този ред на мисли - разбирам го, въпреки, че не е приятно да стоиш на затворени прозорци и врати, за да се чува по-малко шума. И какво следва да направи човек в този случай?! Да си хване шапката и да я разходи хуубавичко докато всички приключат с ремонтните дейности и по възможност да си се прибере само за едното спане (ако не е измислил нещо алтернативно)
              Дъвчи дъвка ( по твой вкус, едно пакетче ще ти стига за 4-5 дена ).

Не ми се обяснява защо, щот' трябва да напиша цяла книга ( от цяла камара дялове като медицина, психология, философия, спортна медицина и т.н. ).

Просто го опитай като "техника" да го наречем

Щом Русото след 3 месеца тормоз я докарах пак да си купя дъвки преди няколко седмици - смятай за какво иде реч. А Русото е мега-търпеливо и спокойно създание - хихи

Ай, за бебетата сладки и дзън-будизЪма .....

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                За някои е обяд, а за някои късна, късна вечер. Добре, че има за къркане засега

Вчера се опитах да си изгледам финала на ЮЕс опън по тенис ( Мъри-Джокович ), ама на 3-тия сет съм заспал вече от недоспиване към 4-5 часа.

В седем часа по традиция ме вдигна поредния комшия, който си докарал 6 кубика дърва и с ония готините триончета, дет' хич не се чуват ( няма и от 150 м, дет' се вика ) и ще ми издъни главата от няма и 10м щот' ми е отсреща.

Понеже тук е топ-район и още 10м по-нагоре, срещу входа на детската градина от 1 месец ми правят ремонт и пришиване на още 1 етаж от къща, ама ще се води таван.

И днес дойде бетонобъркачакта ( 9ч е нищо време, постави си "степенките" и с един маркуч се протегна през улицата и взеха да наливат бетона в усилващи колони, т,нар. скосени тавани и т.н. и заглуши даже и резачката. Ама, фирмата дет' го прави е на един приятел и си прайкам пасс, че не мога да си чувам даже и телефоните и бягам по други стаи.

И така се изкефих, че си набих шутовете за сутрешно кафе, дет' му викат - ама го меша с бира. И сега гледам бетоновоз-а се махна, щот' беше заглушил и резачката на дървета, ама ся па ония продължават ударно да режат и ги цепят едновременно.

И добре, че е старчокът да ме удържа и никога да не се карам с комшии и роднини, че ще стане мазало. Ъъ .. на горния етаж сменят дограма и бачкерчето дошло и леко спряло пред гаража ми цял ден колата си вчера и се чудиш на кого е тази кола и не може да се излезе? Ама и т'ва го изтърпях - да е жив и здрав Тати, дет' ме удържа засега.

И ми е много весел "обяда" определено, чак взех да се кефя на тия обяди и дано на зима да се понаспя като дойде - демек ей го няма и 3 месеца още време. Скоро ще е, демек

П.П. Ай, дзън за Империята ( БГ-то ), пак ходих да си взема бира против нерви
                Не се оплаквай, не си само ти! Аз какво да кажа събота и неделя освен през цялото останало време се правят, че работят от осем сутринта с едни машини, издаващи ужасен стържещ звук, работейки по тръби, които ще подменят. Обаче видиш ли, понеже до моя блок е най-спокойно и хубаво месетенцето "майсторите", които сменят водопровод ли е или друго дори не се поинтересувах - моя грешка, си влачат тръбите, обработват ги при нас и после с огромните машини си ги носят по другите участъци в квартала. Та през уикендО ако човек е решил да си остава вкъщи или поне част от времето няма спокойствие. На всичкото отгоре един съсед беше решил, че точно след като приключат тези смелчаги към седем и половина-осем вечерта ще започне да си шлайфа нещо по балкона, което продължава до към десет вечерта. Само се питах не можеше ли през другото време да го направи, когато шумят и останалите машини При положение, че виидмо нямаше друга работа, защото стоеше пред блока, където има беседка, оборудвана със сателитна чиния "за мачовете" (пък по това време нямаше мач) да пие биричка с "етажната собственост", така де представителна извадка Ама явно както на мен ми иде музата нощем да чета, на него пък му иде привечер да работи Та в този ред на мисли - разбирам го, въпреки, че не е приятно да стоиш на затворени прозорци и врати, за да се чува по-малко шума. И какво следва да направи човек в този случай?! Да си хване шапката и да я разходи хуубавичко докато всички приключат с ремонтните дейности и по възможност да си се прибере само за едното спане (ако не е измислил нещо алтернативно)

Коментар

Хайде време за обяд!

http://www.youtube.com/watch?v=brCoP...eature=related
                  За някои е обяд, а за някои късна, късна вечер. Добре, че има за къркане засега, понеже Русото като кърка и все го избива на майтап, а не на спане или побоища.

Демек клинично здрав и с безпричинна усмивка, дет' му викат

Вчера се опитах да си изгледам финала на ЮЕс опън по тенис ( Мъри-Джокович ), ама на 3-тия сет съм заспал вече от недоспиване към 4-5 часа.

В седем часа по традиция ме вдигна поредния комшия, който си докарал 6 кубика дърва и с ония готините триончета, дет' хич не се чуват ( няма и от 150 м, дет' се вика ) и ще ми издъни главата от няма и 10м щот' ми е отсреща.

Понеже тук е топ-район и още 10м по-нагоре, срещу входа на детската градина от 1 месец ми правят ремонт и пришиване на още 1 етаж от къща, ама ще се води таван.

И днес дойде бетонобъркачакта ( 9ч е нищо време, постави си "степенките" и с един маркуч се протегна през улицата и взеха да наливат бетона в усилващи колони, т,нар. скосени тавани и т.н. и заглуши даже и резачката. Ама, фирмата дет' го прави е на един приятел и си прайкам пасс, че не мога да си чувам даже и телефоните и бягам по други стаи.

И така се изкефих, че си набих шутовете за сутрешно кафе, дет' му викат - ама го меша с бира. И сега гледам бетоновоз-а се махна, щот' беше заглушил и резачката на дървета, ама ся па ония продължават ударно да режат и ги цепят едновременно.

И добре, че е старчокът да ме удържа и никога да не се карам с комшии и роднини, че ще стане мазало. Ъъ .. на горния етаж сменят дограма и бачкерчето дошло и леко спряло пред гаража ми цял ден колата си вчера и се чудиш на кого е тази кола и не може да се излезе? Ама и т'ва го изтърпях - да е жив и здрав Тати, дет' ме удържа засега.

И ми е много весел "обяда" определено, чак взех да се кефя на тия обяди и дано на зима да се понаспя като дойде - демек ей го няма и 3 месеца още време. Скоро ще е, демек

П.П. Ай, дзън за Империята ( БГ-то ), пак ходих да си взема бира против нерви
                  Last edited by marandi; 11.09.2012, 13:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Днес "калинка" да кацне на рамото ти....
                    песента беше много хубава пък за калинките онзи ден тъкмо една се паркира на ръката ми, но в бързината я помислих за пчела и с едно движение я запратих някъде далеч

Хайде време за обяд!

http://www.youtube.com/watch?v=brCoP...eature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      В моя занаят например, дистанцията я изчисляваме по няколко вида формули. Едните се извеждат, като се приеме за вярно, че земята е плоска. Другите се извеждат като се приеме за вярно, че земята е сфера. При третите се приема за вярно, че земята е елипсоид. Има и други, при тях се приемат за верни други първоначални догми.

Интересното кое е. Всички горни формули се използват с успех в навигацията. Всеки щурман или капитан, в зависимост от конкретната ситуация, на базата на своите знания и опит има пълното право еднолично да реши, коя догма да приеме за вярна. Дали земята е плоска, дали е кръгла, или пък е елипсовидна. За това му се плаща.

Ако не приемем за вярно, че земята е плоска, как ще играем билярд ???
                      Ама, сериозно ли е така или се майтапиш?

Вярно ли, че имало различни време-пространствени координатни системи, щот' има и още няколко, освен изброените.

Щот', па аз досега си мислех, че аксиомиТЕ не се доказват и действат навсякъде и за всичко из Вселената и защото така пише в уики-то, и в учебниците за 4-ти клас по математикаТА.

Тц, тц, тц ......, ама че съм Руса ....

Коментар

• Днес "калинка" да кацне на рамото ти....
                        Last edited by 4i40; 11.09.2012, 12:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          Намекваш, че съм далеч от гларусите ли..????
                          Да си гледала как дърт орел хваща млада чайка по Дискавъри.....
                          Красота...
                          http://www.vbox7.com/play:232f625a&al=2&vid=3797482
                          Успешен ден !!!
                          Ъъъ намеквам, че рибните ястия са приоритет в менюто на морските чеда

http://www.youtube.com/watch?v=XY3a0...&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=OotD...ayer_embedded#!
                          Last edited by artemida_sofyanska; 11.09.2012, 10:47.

Коментар

ДобрЮтрУ

п.п.п. Чичо за скаридките ще имаш да вземаш ама не съм съгласна. Вчера си купих един килограм пресни, пресни - осем лева струваха. Направих половината, почистих си ги и си влязоха точно на мястото Много са вкусни в рибена супа да знаеш с два-три вида риба и тук там да плува някое скаридче, целина, картофки на малки парченца, морковче, червена чушчица (последното е според зависи), малко зехтинец и лимонов сок за подправка Но рибената чорба е слабост на гларусите и чайките по принцип http://www.vbox7.com/play:69b49d89&al=2&vid=3585289

Хайде спорна работа, момичета и момчета
                            Намекваш, че съм далеч от гларусите ли..????
                            Да си гледала как дърт орел хваща млада чайка по Дискавъри.....
                            Красота...
                            http://www.vbox7.com/play:232f625a&al=2&vid=3797482
                            Успешен ден !!!

Коментар

• ДобрЮтрУ

Тъкмо сядам, днес сутринта ходих до банката да уреждам някакви неща. Онова, което си бях намислила да свърша и как да го свърша мина идеално, пък то едни симпатични младички обслужващи банкови служителчета чак да му стане хубаво на човека Повдигнаха ми настроението, рано сутринта. После обаче... що ли ми трябваше реших да се отбия до кредитния център - само за информация (е там са много антипатични, оставят един неприятен "послевкус" у человечеца, едни сериозни и лошо гледащи девойки направо заличиха хубавото ми настроение от преди това. Но пък затвърдиха позицията ми относно нЕкои въпроси, върху които размишлявах напоследък. И така с нарушен вътрешен мир си стоя и се настройвам, пък гледам станало вече 9 и...време е за работа, няма място за "настройки"

п.п. Мечи благодаря за г-ца Орейро http://www.youtube.com/watch?v=tIiAPh2itXc

п.п.п. Чичо за скаридките ще имаш да вземаш ама не съм съгласна. Вчера си купих един килограм пресни, пресни - осем лева струваха. Направих половината, почистих си ги и си влязоха точно на мястото Много са вкусни в рибена супа да знаеш с два-три вида риба и тук там да плува някое скаридче, целина, картофки на малки парченца, морковче, червена чушчица (последното е според зависи), малко зехтинец и лимонов сок за подправка Но рибената чорба е слабост на гларусите и чайките по принцип http://www.vbox7.com/play:69b49d89&al=2&vid=3585289

Вал мерси за поздрава Успешен ден!

Хайде спорна работа, момичета и момчета

Коментар

• tnm, как е в бриджа. Добрите бриджори играят въз основа на предположение. Когато приемат нещо за вярно, играят така, все едно, че е наистина вярно. Докато приемат нещо друго за вярно, или докато играта докаже че са прави или пък ги опровергае.

Например ако искам да таковам дамата (предполагам ти би предпочела валето, щот попа е дърт ). Играя малка от мора и малка от дясностоящия. Сега аз мога да се доверя на догмата, че момата е в него и да направя импас, а може да приема, че е сек или двойна в лявостоящия и да дръпна първо високите оньори. Кое да приема за вярно, могат да ми помогнат опита и интуицията. Е има и други тънкости разбира се, но винаги се достига до положение в което трябва да приемем нещо за вярно и да играем все едно, че наистина е така.

Е има и случаи в които ръцете на врага могат да се изчислят точно. Но това е друга бира.
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X