IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Освен едно голямо Благодаря, за друго не се сещам което бих могъл да ти напиша в момента!

Коментар

• 2:0 за БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Бях ти дал жокер, че според Питагор дет' драскал с клечка по плажа от една точка спрямо дадена права - може да се построи само и единствено една успоредна права.

Ама, т'ва ти е, ако Земята ( планетата ) ти е плоска, а тя не е.

Имаш после още 2 платформи да го наречем в зависимост от координатната система, която смяташ:

- може да изкараш 2 успоредни прави по същото условие ( при друга координатна система ):
        - може да изкараш безброй много успоредни прави през същата точка при трета координатна система.

И те питах простичко: "Защо не си строиш корабите сам, кат' си пич?"

Казваш, че по три вида формули определяте навигацията и са все различни и после нЕкви дивотии за тъждественост. Не те разбирам - честно!

П.П. Ай, вече ще ревем Българи-Юнаци! ( че почва мача )

Успех на нашите!
        Никакви дивотии за тъждественост не съм казал. За да си мислиш, за нещо подобно, следва, че под аксиома, разбираш нещо друго, различно от така определеното в Уикипедия.

Дай определение за аксиома, това, което ти имаш предвид за това понятие !!!
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• 1-0 ZA BG

Коментар

• Кев, а къде отива очарованието от неизвестното?

Коментар

Да играят достойно, както за себе си ( фанелките с герба ), така и за нацията и да се раздадат докрай.

П.П. Понякога може и някой да загуби - Русото много рядко е губило в спорта, но се е случвало и нищо лично ( част от играта ).

3 на 0 моя прогноза ( пожелателна )
              Аз казвам 3:2! Като свърши мача ще ти кажа защо и как достигнах до това

Коментар

Не знам, бре Пич!

От една страна казваш, че караш кораба по 3 различни време-пространсвени координатни системи и всяка е различна, а после ми говориш за тъждественост в науката за вся и всьо .... или анитайм & ениуеър, както шпрехат французойцете примерно

Казвал съм само, че всека наука си има дялове, после клонове от тях и че почти навсякъде всичко се "атакува" - нищо повече с контра-тези и нови хипотези. Просто не ме четеш внимателно и си пристрастен сякаш? Ърмм ...?
                Не съм пристрастен. Ти тролиш. Помолих те да не го правиш.

Винаги давам определения, когато си мисля, че не използвам думите по общоприетия начин. Виж определението от уикипедия и ще видиш, че това, дето карам кораба по n нa брой координатни системи не означава това, което ти си изтълкувал.

Дори и да имаш някакво свое определение за аксиома, е редно да тълкуваш моите постове, съгласно определенията, които аз ползвам. Иначе става манджа с грозде.

Ако ти разсъждаваш, като използваш някакво друго определение за понятието аксиома, кажи го за да се разберем.

Твърдението, че аксиомите не се доказват (съгласно стандартното определение, което аз ползвам), отникъде не води до извода ти, че това е тъждественост в науката за вся и всьо.

Дай ако обичаш твоето определение за аксиома, за да видим, как съгласно него, от това, което аз съм казал, следва това, което ти тълкуваш.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                  Така е най-вероятно, но не е само това. Резултатите както казваш почти винаги са еднакви, но въпросът за милиони в момента е, те да бъдат постигани за все по-кратко време, по какъвто и да е начин, начин обаче който задължително не накърнява личното щастие и достойнство на друг човек! Да съумееш да елеминираш няколко от етапите в ефекта на пеперудата, и да достигнеш до това което желаеш в пъти по-бързо от колкото се смята за логично и колкото рационалното мислене може да приеме, това е майсторлък! Всъщност не - това си е изкуство! Ще се самоцитирам, от "оня сайт":

"Проблемът е и в това, че човешкият ум е устроен така, че винаги да търси логиката в нещата, и то на база на информацията която вече има натрупана в него. Той работи с мисловни картини и винаги търси приликите и разликите, познатото и непознатото и по този начин генерира съответната мисъл по която човек се води и реагира в различните ситуации. И за това хората са ограничени и често не могат да видят по-далеч от това което им казва техният ум и което биха могли да осмислят логически, на базата на знанията и опита който имат. Но ние можем и сме способни на много повече от това, въпросът е да преоткрием тези си способности и да ги развием. Тогава нещата които ни се случват биха придобили доста по-различен смисъл, а и самият ни живот би се превърнал в доста по-вълнуващо преживяване ;-) Да съумееш да откриеш или предвидиш нещо, което малко други могат си е цяло изкуство, което трябва да се развива ежеминутно!"

http://www.vbox7.com/play:1802186714

Коментар

Така е най-вероятно, но не е само това. Резултатите както казваш почти винаги са еднакви, но въпросът за милиони в момента е, те да бъдат постигани за все по-кратко време, по какъвто и да е начин, начин обаче който задължително не накърнява личното щастие и достойнство на друг човек! Да съумееш да елеминираш няколко от етапите в ефекта на пеперудата, и да достигнеш до това което желаеш в пъти по-бързо от колкото се смята за логично и колкото рационалното мислене може да приеме, това е майсторлък! Всъщност не - това си е изкуство! Ще се самоцитирам, от "оня сайт":

"Проблемът е и в това, че човешкият ум е устроен така, че винаги да търси логиката в нещата, и то на база на информацията която вече има натрупана в него. Той работи с мисловни картини и винаги търси приликите и разликите, познатото и непознатото и по този начин генерира съответната мисъл по която човек се води и реагира в различните ситуации. И за това хората са ограничени и често не могат да видят по-далеч от това което им казва техният ум и което биха могли да осмислят логически, на базата на знанията и опита който имат. Но ние можем и сме способни на много повече от това, въпросът е да преоткрием тези си способности и да ги развием. Тогава нещата които ни се случват биха придобили доста по-различен смисъл, а и самият ни живот би се превърнал в доста по-вълнуващо преживяване ;-) Да съумееш да откриеш или предвидиш нещо, което малко други могат си е цяло изкуство, което трябва да се развива ежеминутно!"

Понякога хората, които са успели да развият тези способности, решават да "подръпнат завесата" и пред други хора. Но само те могат да изберат на кого да помогнат да "прогледне". А избрания трябва са свикне с мисълта, че ще е различен.
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

Предвиди резултат! На каквато си база решиш, ще ми е интересно, може и други да се включат
                      Да играят достойно, както за себе си ( фанелките с герба ), така и за нацията и да се раздадат докрай.

П.П. Понякога може и някой да загуби - Русото много рядко е губило в спорта, но се е случвало и нищо лично ( част от играта ).

3 на 0 моя прогноза ( пожелателна )

Коментар

Бях ти дал жокер, че според Питагор дет' драскал с клечка по плажа от една точка спрямо дадена права - може да се построи само и единствено една успоредна права.

Имаш после още 2 платформи да го наречем в зависимост от координатната система, която смяташ:

- може да изкараш 2 успоредни прави по същото условие ( при друга система ):
                        - може да изкараш безброй много успоредни прави през същата точка при трета координатна система.

Успех на нашите!
                        Предвиди резултат! На каквато си база решиш, ще ми е интересно, може и други да се включат

Коментар

• Бях ти дал жокер, че според Питагор дет' драскал с клечка по плажа от една точка спрямо дадена права - може да се построи само и единствено една успоредна права.

- може да изкараш 2 успоредни прави по същото условие ( при друга координатна система ):

Казваш, че по три вида формули определяте навигацията и са все различни и после нЕкви дивотии за тъждественост. Не те разбирам - честно!

Успех на нашите!
                          Last edited by marandi; 11.09.2012, 21:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Следваща фаза :
                            Един път се връщаш за документите, а втори път за телефона....

Но си казваш - отрицание на отрицанието...днес ще ми върви......
                            Благодаря за успокоението. Почувствах се някак по-ведра.
                            Обаче вече вземам мерки - засадила съм четири фиданки гинко билоба
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              "аксиомата е математическо твърдение, което служи като начална точка за логическото извеждане на други твърдения. За разлика от теоремите, аксиомите не могат да бъдат изведени чрез принципите на дедукцията, нито правилността им да може да бъде демонстрирана чрез математическо доказателство, тъй като те са начални точки на дедукцията и не са логическо следствие на други твърдения."

Маранди, тук изобщо няма място за никакъв спор. Така е по определение. Ако ти даваш друго определение, кажи го. Съгласно твоето определение, може и ти да си прав. Ама трябва първо да го кажеш. А това горе си е стандартното определение от уикито и от учебниците, по които сме учили.
                              Не знам, бре Пич!

От една страна казваш, че караш кораба по 3 различни време-пространсвени координатни системи и всяка е различна, а после ми говориш за тъждественост в науката за вся и всьо .... или анитайм & ениуеър, както шпрехат французойцете примерно

Казвал съм само, че всека наука си има дялове, после клонове от тях и че почти навсякъде всичко се "атакува" - нищо повече с контра-тези и нови хипотези. Просто не ме четеш внимателно и си пристрастен сякаш? Ърмм ...?

П.П. Ей го НА, ся вместо да си чета ТНМ-чева, ще слушам глупости някой как сам си противоречи примерно
                              Last edited by marandi; 11.09.2012, 21:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Тц, не позна.

Когато играех бридж запомнях цели партии - кой с какво е атакувал, кой как е отговорил... шантава работа
                                Сега сутрин си търся по 5 минути телефона, още 5 минути ключовете и накрая 5 минути и документите, ако съм имала неблагоразумието да ги извадя от чантата си И мии мноо нервну
                                Следваща фаза :
                                Един път се връщаш за документите, а втори път за телефона....

Но си казваш - отрицание на отрицанието...днес ще ми върви......

Коментар

Working...
                                X