If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Макс цена 2007 мисля беше 17.80 лв., сегашните 0.55 от последен бид са точно 97% спад. Позицията винаги за последните 10 г. е била лидер в движенията на борсата и показателна за настроенита - една от първите които поевтнива и винаги една от стабилните които поскъпват в добри години.
Като лидер Синергон онагледява какво значи спад от 97%. От около 6 месеца се върти около тези нива и за мен ми показва, че математиката помага и виждаме, че онези 3% които остават, които са по малко от лихва по депозит дори, си казват думата
Пепи искам да кажа Гекко май има голям мерак да ни покаже как става 100% падането.
Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Макс цена 2007 мисля беше 17.80 лв., сегашните 0.55 от последен бид са точно 97% спад. Позицията винаги за последните 10 г. е била лидер в движенията на борсата и показателна за настроенита - една от първите които поевтнива и винаги една от стабилните които поскъпват в добри години.
Като лидер Синергон онагледява какво значи спад от 97%. От около 6 месеца се върти около тези нива и за мен ми показва, че математиката помага и виждаме, че онези 3% които остават, които са по малко от лихва по депозит дори, си казват думата
There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Ебаваха се в другата тема. Спада се определя съвсем елементарно настояща цена /базова цена -1. Единствения вариант да има спад на -1 е ако настоящата цена/базова цена е <0 което може да се получи само ако една от двете цени е отрицателна. Което може да се получи само ако не само не взимаш нищо от този актив, но си длъжен и да дадеш. Което не може да се получи от обикновени кации, тъй като акцията е инструмент с ограничена отговорност. Но ако оценяваш стойност на ЕТ например или нетно богатство на физическо лице, е съвсем нормално да се получи и отрицателна стойност. Също както и при инструменти с вграден ливъридж, по които се поемат задължения.
Така де, темата, по-скоро анкетата гласи:
Една цена може да отбележи спад с над 100 %
Последното смятам е основната тема на словесните преждепремеждия.
Цената е това което получаваш срещу нещо. Ако не само че не получиш нищо но трябва и да дадеш значи за теб цената е отрицателна.
Според елементарната математика на прост актив без вграден в него ливъридж може да пада от 0 до 100%. Но ако вземеш актив с вграден ливъридж. потенциалната загуба зависи само от характеристиките на този инструмент и съвсем спокойно може теоретично да стигне до - безкрайност проценти.
Така де, темата, по-скоро анкетата гласи:
Една цена може да отбележи спад с над 100 %
Последното смятам е основната тема на словесните преждепремеждия.
Вълнува ме елементарната математика, първо нея искам да науча, после схемите с гръцките неволи.
Според елементарната математика на прост актив без вграден в него ливъридж може да пада от 0 до 100%. Но ако вземеш актив с вграден ливъридж. потенциалната загуба зависи само от характеристиките на този инструмент и съвсем спокойно може теоретично да стигне до - безкрайност проценти.
Коментар