Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спад над 100 % - има ли такова животно?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТака както го казваш 100 % виси във въздуха. Ако добавиш накрая от себе си, съм съгласен..
ЦЕНА НЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ С ПОВЕЧЕ ОТ 100 %Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеСЛАБ 2
Спадът, при 22 дни с 5% дневен спад, ще е приблизително 68%.
Кога ще е поправителния - за менremember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеМай трябва да променят правилата и да започнат да дават нобелови награди за математика.
Ако е за математика всичко е ясно
Но икономиката - не е май само математика ..........
Примерно - цената (или оборота) е била 0 лв. преди една година
Сега е станала (цената или оборота на фирмата) 1000 лв. - колко процента повишение е това???
В математиката клони към безкрайност Май
А в Икономиката е 100%
Та не бъркайте - Математиката и Икономика ..........remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеНа исках да взимам отношение - темата е разисквана много пъти, но какво ще кажете за следния казус:
Цена на актив или каквото и да е - пада всеки ден с по 5,00%
за един месец (22 работни дни) 22 х 5,00% = 110,00 %
Спадът, при 22 дни с 5% дневен спад, ще е приблизително 68%.Last edited by javcho; 18.05.2012, 16:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеПиша ти бавно..... Я сега вземи калкулатора и намали едно число 22 пъти с по 5% да видиш с 110% ли се е смалило!
но все пак 22 х 5% = 110%
обратния случай - ако се вдига с 5% на ден Everybody – happy
щото 22 х 5% - няма да е ръст с 110% ами с доста повече
ама като е за спад - сакън - НЕ МОЖЕremember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеВ анкетата пише ЦЕНА, а цената НЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ ПОД 100 %
С други думи, за да не може да падне една цена с повече от 100 %, правим произволното допускане, че тази цена е 100 % (или не е по голяма от 100 %)
Аз примерно, мога да направя произволно допускане при което, една цена не може да се вдигне с повече от 100 %, но може да падне с безкрайно много проценти. А сетете се (Манков да мълчи), какво е допускането.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеНа исках да взимам отношение - темата е разисквана много пъти, но какво ще кажете за следния казус:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение...
А де ?
а ако пада цела година ???
Нарочно съм дал пример с 22 дни и 5%remember remember the fifth of november
Коментар
-
А де ?
а ако пада цела година ???
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
Коментар