Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спад над 100 % - има ли такова животно?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеГовориш колко ще загубя, като упражниш опцията като купувач при няква излетела в небесата цена на базовия актив ...
(нали ?)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеШа ма прощаваш, ама и Теб не те разбирам, подобно на Равновесния ...
1. начална цена 100 кинта
2. цената се вдига и става 200 кинта
3. имам предвид, че 200 кинта е крайната цена.
4. Съгласно произволното допускане направено във втори вариант имаме увеличение с 50 % (наистина не разбирам какво точно се влага в "произволно допускане" но за мен в тоя пример увеличението си е 100%)
Увеличението е с 50% от 200
2. след увеличението 1000 кинта
3. имаме увеличение с 90 %(от 100 до илядо, за мен са си 900%)
Увеличението е 90% от 1000
2. след увеличението - безкрайност
3. имаме увеличение 100 % (от 100 до безкрайност са си бая проценти, ама повече от 90)
Е тук ми се пропуква логиката Може бе щото 100% от безкрайност пак е безкрайност
Поне така го виждам аз ...
(като за кьорав)
Моите разсъждения
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКоято теб те засяга като си продал опцията. Ако като си я продал си взел за нея да кажем 100 евро, нищо не ти гарантира че по някое време няма да дължиш по нея 1000 евро. Т.е. цената и за теб ще е -1000
(нали ?)Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеПак ти повтарям. Голата опция не е актив
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПървите 2 точки от мнението ти са долна уйдурма
1. За 80 те % 2+2 не е 4 , а е нещо безмислено сложно
2. За 20 те % 2+2 е точно 4
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПо първия вариант нямаме спор.
Да обсъдим втория
4. Съгласно произволното допускане направено във втори вариант имаме увеличение с 50 %
3. имаме увеличение с 90 %
3. имаме увеличение 100 %
4. Съгласно произволното допускане направено във втори вариант имаме увеличение с 50 % (наистина не разбирам какво точно се влага в "произволно допускане" но за мен в тоя пример увеличението си е 100%)
3. имаме увеличение с 90 %(от 100 до илядо, за мен са си 900%)
3. имаме увеличение 100 % (от 100 до безкрайност са си бая проценти, ама повече от 90)
Поне така го виждам аз ...
(като за кьорав)Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКоято теб те засяга като си продал опцията. Ако като си я продал си взел за нея да кажем 100 евро, нищо не ти гарантира че по някое време няма да дължиш по нея 1000 евро. Т.е. цената и за теб ще е -1000
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеХубава тема се заформи.
Изводите са следните, на база на мненията тук и гласуването:
1. Един актив не може да има спад с повече от 100% - тва за 80-те процента гласували
2. 2+2 не е четър, а е 2%*100+200%*1 - тва за една част от 20-те процента гласували
3. Останалата част от 20-те процента не се наемам да коментирам.
4. Тва е най-важното. На финансовите и капиталови пазари са измислени такива хитринки, че утре мое след като са ви взели гащите от задника, да продължавате да дължите милиони
1. За 80 те % 2+2 не е 4 , а е нещо безмислено сложно
2. За 20 те % 2+2 е точно 4Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеКоя ЦЕНА ще падне повече от 100 %...
Коментар
-
Хубава тема се заформи.
Изводите са следните, на база на мненията тук и гласуването:
1. Един актив не може да има спад с повече от 100% - тва за 80-те процента гласували
2. 2+2 не е четър, а е 2%*100+200%*1 - тва за една част от 20-те процента гласували
3. Останалата част от 20-те процента не се наемам да коментирам.
4. Тва е най-важното. На финансовите и капиталови пазари са измислени такива хитринки, че утре мое след като са ви взели гащите от задника, да продължавате да дължите милиони
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа, но очевидно, масово се смята ,че всеки един актив е само и единствено с такъв с ограничена отговорност. Гледай колко смешно изглежда на доста хора че нещо можело да падне над 100%Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНа мен ми е ясно.Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеИ ?
Кое точно не ти е ясно ... ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа ти задам и на теб същия въпрос. Продаваш една кол опция на дадена цена. Цената на базовия актив започва да расте. Кое ти е спада на теб и колко процента може да бъде.
Кое точно не ти е ясно ... ???Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
Коментар