If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами ако вчера цената е била А=Х %, а днес е В=100 %, какво правим ?????????
Излиза точно, че намалението може да бъде до безкрайност, а увеличението максимум 100 %
Моля те, не му пълни главата с глупости сега, щото той си мисли, че ако продаде колове не може да си загуби хапартамента и жената
Аз щот съм от идиотите - та ако може пак да запитам:
Ако началната цена е 0 (нула) лв. а крайната е по-висока (т.е. > 0) да кажем 1,59 лв.
Колко процента ще е увеличението по горната формула
щото и аз съм идиотка ( особено кат съм гола и мириша лошо ) , та де го този магазин с етикети 0 лева.
Благодаря за доверието със сложния въпрос, но ще ти отговоря по-простичко. Цената вчера е била А = 100%, цената днес е Б = Х%
Умножаваш на кръст: Б*100/А и получаваш колко % е днешната цена спрямо спрямо черашната. Ако днес е повече от вчера ще получиш повече от 100%, разликата със 100 е процентното увеличение. Ако цената е по-ниска, ще получиш число по-малко от 100. Разликата със 100 е процентното намаление.
Посмятай и пак се обади.
Особено ако получиш намаление над 100% - задължително!
да, това е обяснението как се стига до посочените от мен по долу форуми няколко поста по рано
Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Благодаря за доверието със сложния въпрос, но ще ти отговоря по-простичко. Цената вчера е била А = 100%, цената днес е Б = Х%
Умножаваш на кръст: Б*100/А и получаваш колко % е днешната цена спрямо спрямо черашната. Ако днес е повече от вчера ще получиш повече от 100%, разликата със 100 е процентното увеличение. Ако цената е по-ниска, ще получиш число по-малко от 100. Разликата със 100 е процентното намаление.
Посмятай и пак се обади.
Ами ако вчера цената е била А=Х %, а днес е В=100 %, какво правим ?????????
Излиза точно, че намалението може да бъде до безкрайност, а увеличението максимум 100 %
Цена 0 няма, бай ХоЙ. 0-та е нищо. Ако нещо не струва 0 то значи нищо не струва => няма цена.
Благодаря за отговора и за комплимента (в червено по-горе)
Т.е. да разбирам ли че в Икономиката се правят "допускания" - нищо не може да стува 0 или ако струва 0 то не струва нищо и т.н.
щото ако е в математиката увеличението от 0 до 1,59 клони към безкрай .......
(1,59/0 - 1) = оо
та не обиждайте нашего брата инженера че не разбира от пустите "икономически промивки" на мозъка
ние обиждаме ли Ви че не разбирате от математика
И ти не внимаваш. Два пъти е, и е 100 % не споря, но ако приемем, че 100 % е началната цена.
Но ако допуснем, че 100 % е крайната цена си е точно увеличение с 50 %
такова допускане е невярно защото в проценти мерим някаква промяна.Не може началната цена да е 100 % . Началната цена си е начална цена, нейната промяна спрямо новата цена казва с колко процента се е променила.
Посмятай и пак се обади.
Да ти задам и на теб същия въпрос. Продаваш една кол опция на дадена цена. Цената на базовия актив започва да расте. Кое ти е спада на теб и колко процента може да бъде.
Посмятай и пак се обади.
Ако началната цена е 0 (нула) лв. а крайната е по-висока (т.е. > 0) да кажем 1,59 лв.
Ъмчи безкрайност Ама тя и 1 стинка да е - пак е безкрайност
Цена 0 няма, бай ХоЙ. 0-та е нищо. Ако нещо струва 0 то значи нищо не струва => няма цена.
Много весело в тая тема. 5 страници писаници и резултат 0. Предполага се, че Сички дет четат или пишат в тоя форум са завършили 4 клас. (знае ли човек - като гледам резултатите от анкетата май някои са почнали от 5-ти). Е такова животно нема.
Коментар