Първоначално изпратено от dimka_1981
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спад над 100 % - има ли такова животно?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
леле - леле ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТи лъжеш. Не си указала никак, че базата е 100 лева. Ако искаш задай въпроса правилно, ако ти отърва, за да разбереш, каква е разликата между хората които мислим с главите си и останалите.
Моля те не лъжи. Задай въпроса така, че да е ясно, че базата е 100 лева за да видиш разликата.
Сега казвам - базата е 100 лева ( на етикета пише 100 лева ) шефа ми се обади и ми каза - Димке искам да намалиш със 130 % цената и на етикета да напишеш новата цена.. Можеш ли да ми помогнеш колко да напиша на етикета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениедобре бе Мечо ако една цена е 100 лева , с колко лева е паднала за да кажем ,че цената е паднала със 130 % . Я да видим с твоите аритметични познания какъв е верния отговор.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе с моите. Това е аритметиката не си измисляйте друга.
На въпроса. Връщаме се в началото.
1. Във въпроса не е указана базата.
2. Няма дял от математиката (поне аз не съм чувал за такъв), който да ни забранява да вземем произволно число за база.
3. Да вземем за база числото 10.
100 - 13 = 87
87 > 0
Верен отговор
Сумата 100 може да падне със 130 % от сумата 10
леле - леле ...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениеПърво нямаме сума 100 , а цена която е 100 лева
Второ това 13 от къде го измисли
Трето това 10 от къде го измисли
Четвърто нали съм написал ясно и точно - базата е 100 лева..
дал съм ти проста задача и искам да я решиш
по твоята логика 100 % = 1 от което следва ,че 130 % = 1.3 ( едно цяло и три ), а не 13 както предполагам си мислиш,
а иначе грешката която правиш е ,че 100 % = 1 , да но едно не е само число , а колко пъти ( в случая един път ) , т.е. 100 % = 1 път 200 % = 2 пъти и т.н. 1 % е равно на 0.01 пъти , 2 % = 0.02 пъти...процента Мечо е съотношение умножено по 100 , а не число което да прибавяш или изваждаш от друго число...
С грешни "допускания" няма как да получиш верни решения.
Моля те не лъжи. Задай въпроса така, че да е ясно, че базата е 100 лева за да видиш разликата.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе с моите. Това е аритметиката не си измисляйте друга.
2. Няма дял от математиката (поне аз не съм чувал за такъв), който да ни забранява да вземем произволно число за база.
100 - 13 = 87
87 > 0
Верен отговор
Сумата 100 може да падне със 130 % от сумата 10
Второ това 13 от къде го измисли
Трето това 10 от къде го измисли
Четвърто нали съм написал ясно и точно - базата е 100 лева..
дал съм ти проста задача и искам да я решиш
по твоята логика 100 % = 1 от което следва ,че 130 % = 1.3 ( едно цяло и три ), а не 13 както предполагам си мислиш,
а иначе грешката която правиш е ,че 100 % = 1 , да но едно не е само число , а колко пъти ( в случая един път ) , т.е. 100 % = 1 път 200 % = 2 пъти и т.н. 1 % е равно на 0.01 пъти , 2 % = 0.02 пъти...процента Мечо е съотношение умножено по 100 , а не число което да прибавяш или изваждаш от друго число...
С грешни "допускания" няма как да получиш верни решения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениедобре бе Мечо ако една цена е 100 лева , с колко лева е паднала за да кажем ,че цената е паднала със 130 % . Я да видим с твоите аритметични познания какъв е верния отговор.
100 - 13 = 87
87 > 0
Верен отговор
Сумата 100 може да падне със 130 % от сумата 10Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеА, забравих нещо важно
Задължава ли ни аритметиката когато изчисляваме разлика (или умалител) като проценти от нещо, тези проценти да са непременно спрямо умаляемото.
Верен отговор:
Не не ни задължава.
Е, аз проблеми с аритметиката нямам. Или намерете някоя наука, която изрично да ни задължава да изчисляваме разликата (или умалителя) в проценти, като процент от умаляемото, или продължавайте с обидите след като нямате аргументи.
Коментар
-
А, забравих нещо важно
Задължава ли ни аритметиката когато изчисляваме разлика (или умалител) като проценти от нещо, тези проценти да са непременно спрямо умаляемото.
Верен отговор:
Не не ни задължава.
Е, аз проблеми с аритметиката нямам. Или намерете някоя наука, която изрично да ни задължава да изчисляваме разликата (или умалителя) в проценти, като процент от умаляемото, или продължавайте с обидите след като нямате аргументи.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениеведнага ти давам отговора вместо Манков
1. това само показва ,че нивото на необразованите и не разсъждаващи хора е доста високо , което е много трагична тенденция. Щом отговорите на елементарни въпроси ги търсят в уикипедия и в дялове от математиката далече от поставения чисто аритметичен въпрос -
2.Ами определено броя на отговорилите с ДА ще клони към 100 % , пропорционално на по - ниско образованите.
3.Излишен въпрос .
100 * 1 % = 100 * 0,01
100 % = 1
Или преведено на езика на аритметиката въпроса звучи така.
Може ли да има спад по голям от 1 ?
Верен отговор:
Да може
Да се опитам да помогна на Димка
Разрешава ли ни аритметиката да делим на 100 другите числа различни от числото 1
Верен отговор:
да разрешава ни
Забранява ли ни аритметиката да делим на 100 което и да е число
Верен отговор:
Не не ни забранява
Въпроса за цената в такъв случай звучи така
Може ли една цена да падне със 100 % от произволна сума
Верен отговор:
да може
Е кой има проблеми с аритметиката
Верен отговор
ДимкаLast edited by mechobikov; 28.05.2012, 13:09.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеС настоящият пост, искам да изразя подкрепата си в трудната (за некои) битка за откриване на истината ...
Не се предавайте приятели !!!
Рано или късно, ще осмислите нещата !!!
И да не се получи, не се отчайвайте !!!
Важното е, че поне сте опитали.. Не сте се дали без бой на незнатието и тъмата на безпросветното !!!
Поклон !!!
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнениеЕдин такъв като теб дървен философ в началото на прехода също беше за свободата, пък я виж какви печални резултати даде този експеримент към днешна дата.
Много е хубаво да си говорим за свободи, но си има и правила, които са безспорни и неотменими и които трябва да се зачитат от всички.
А ти си дървена кратуна и не ти трябва свобода, а акъл!!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение3.Образованието дава ли по голяма възможност на човека да прогледне и да почне да се възползва от степените на свобода, които са му предоставени ?
Много е хубаво да си говорим за свободи, но си има и правила, които са безспорни и неотменими и които трябва да се зачитат от всички.
А ти си дървена кратуна и не ти трябва свобода, а акъл!!!
Коментар
-
С настоящият пост, искам да изразя подкрепата си в трудната (за некои) битка за откриване на истината ...
Не се предавайте приятели !!!
Рано или късно, ще осмислите нещата !!!
И да не се получи, не се отчайвайте !!!
Важното е, че поне сте опитали.. Не сте се дали без бой на незнатието и тъмата на безпросветното !!!
Поклон !!!
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
Коментар