If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Манков ти със сигурност не си внимавал много в часовете по литература. Поезията е океан- нещата са много свързани и не можеш да отричаш цялото за сметка на няколко молекулиЛитературата е галактика, а изкуството вселена
Разбира се , че се водя Манков- ти за цивилизация и култура чувал ли си. Какво значи за сега, а за история на културата да си чувал... Кои са сегашните образци , които харесваш и надминават Шекспир. Да не са твои творби- моля те да ги видим
Защо трябва да се водиш във вкусовете си от други хора?
Бройката на тези хора няма значение (един, сто или милион), понеже вкусът е строго и просто индивидуален - или поне така би трябвало.
Не мога да ти докажа логично, че Шекспир от три века е гнил. Поезията не се доказва.
Но показах по-долу нещо, което за моя вкус е сто пъти над Шекспир в наше време.
Други поети, които са сто пъти по-добри от Шекспир: Пушкин, Смирненски, Дебелянов, Цветаева, Ахматова, Лилиев, Аполлон Григорьев (http://www.youtube.com/watch?v=a2YNWI1nN0U, историята на песента е много сърдечна; http://www.youtube.com/watch?v=2hjliMj0FBs), и... ... ... много, много други.
Тук изброявам поети, които мога да чета в оригинал.
Обачи Вал- страхотна си- имаш 6то чувствоСамо за разследване си. Гордея се , че Ви познавам момичета- харесвам умните жени- сладурки сте
Това "Шесто чувство" - имат всички жени - дори и твоята собствена... Не мислиш ли така?..., или нещата са се променили в съответствие с разсъжденията ми по-долу...
Какво е Шестото чувство и дали на някои от жените им липсва някое или всичките от предхождащите ПЕТ..., това никой от нас (мъжете) няма да научи в тоя живот, защото...
Най-общо, без да визирам дамите във форума (присъстващите винаги са изключение от правилото, което доказваме)... всички жени (с изключение на собствената ни) - имат някакви чувства - не се наемам да твърдя колко точно са..., но броят им намалява с течение на времето, колкото повече опознаваме носителката на "големият" брой чувства, което е обусловено от житейски проблеми с различно естество...
Някъде там е и самата истина (моята, де)...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
То и аз харесвам музика от 60-те без да съм й съвременник.
Тя пуска линкове към разни дискотечни парчета, които по-скоро са били еднодневки и няма как да ги знае от ефира.
И използва терминология, която е характерна за нашето поколение.
Не може да се отрече обаче, че добре се "вписва" в общия изглед на темата
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Мислиш . че е модератор или редактор от инвестор ли- няма лошо- сполучливо го прави
Модератор или редактор..., все пак си е човек (оставя впечатление за чувствена жена)... не е трудно за дамите да са впечатлени от хубавата музика, а тя вече е навсякъде...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Как 80-90 Вал и аз харесвам музиката от тогава-или за друго говориш
То и аз харесвам музика от 60-те без да съм й съвременник.
Тя пуска линкове към разни дискотечни парчета, които по-скоро са били еднодневки и няма как да ги знае от ефира.
Коментар