Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от investmant Разгледай мнениеПРИКАЗКА
Заспиваш ли, аз май че те събудих,
........, бленувахме за мацките, които ни чакат в "цивилизацията"..., когато излязохме, обаче - се оказа, че някои от тях са маааааалко бременни...вече..., докато ние сме пяяяяяли - те са работили върху себе си....
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
ПРИКАЗКА
Заспиваш ли, аз май че те събудих,
прости ми, че дойдох при теб сега.
Душата ми се стяга до полуда
в прегръдките на свойта самота.
Самичък съм, а тъй ми се говори,
устата ми залепва да мълчи ...
Не ме пъди, ще си отида скоро,
аз дойдох тук на бурята с плача.
Ще седна до главата ти, ей тука
и ще ти разкажа приказка една,
в която е положил зла поука
един мъдрец от стари времена.
Един разбойник цял живот се скитал
и нивга не се връщал у дома,
вместо сърце, под ризата си скрита
той носел зла и кървава кама.
Преварвал той замръкнали кервани
и само денем криел своя нож,
а ножът му ръжда не хващал,
човекът като дявола бил лош.
Но кой знай, един път от умора
и той на кръстопът заспал.
Подритвали го бързащите хора
и никой до главата му не спрял,
а само малко дрипаво момиче
челото му покрило с листо.
Заплакал той за първи път обичан,
заплакал той, разбойникът, защо ?
Какво стоплило туй сърце кораво,
нестоплено в живота никой път !
Една ръка накарала тогава,
сълзи от поглед в кърви да текат.
Една ръка, по-топла от огнище,
на главореза дала онова,
което той не би откупил с нищо
ни с обир скъп, ни с рязана глава.
Но ти заспа, а тъй ми е студено,
туй приказно момиче, где е то ?
То стоплило разбойникът, а мене
ти никога не стопли тъй, защо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
Мдаааа, Артемида трябва да ме помни, защото трябва да ги е гледала рано сутрин..... между снимачните дни с Полароида.
http://www.youtube.com/watch?v=YKSxdavxSP0
... съжалявам, че нямах фотоапарат, за да снимам феерията друг път ще..., но като компенсация ви изпращам снимка на коминочистач (за щастие)..., както и пожеланието - по-често да го срещате в морската ни столица - Варна...
http://img836.imageshack.us/img836/3223/imgp1272.jpg"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Валери Станков
ДОБРИЯТ ДУХ
Не ми е хляб, не ми е вино.
Не ми е песен на уста.
Денят отиде си на кино.
И – ялова – дойде нощта.
Светулките ми изгоряха.
Развързах птиците на юг.
И станах на капчук под стряха –
и плаках, сякаш режа лук.
Като в посърнали стърнища,
в зачернени от студ гори,
се вдигах – от самото Нищо
с надеждица за път в зори.
Сънувах ли те, или просто
към теб из вълчи нощи вих?
И чу ме – и те прати Господ –
Жена за песен, път и стих.
Под вкочанените простори
аз твоя глас най-сетне чух.
И в мен отново проговори
добрият дух.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеВписваш се.Ти си синият телетъбис от картинката.
Мдаааа, Артемида трябва да ме помни, защото трябва да ги е гледала рано сутрин..... между снимачните дни с Полароида.Last edited by anon6706; 14.03.2012, 20:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеА аз вписвам ли се?
.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Уважаеми приятели поезията се учи да се разбира. Тя има пластове и дълбини- това се отнася и за музиката и художеството
. Много е нелепо, когато не разбираш нещо да го отричаш
. Манков да не би да отричаш и образованието
- то се разбра че не си внимавал в часовете
. Нещата могат да се представят и по просто, когато не си подготвен казваш- не го разбирам- без да го клеимиш и да се излагаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВписваш се.
Хайде сега целувай ръка!
п.п.Настроена съм днес заядливо-ще ме извините.
Ще си изтрия по някое време по-агресивните постове.
Хубава Ви вечер!..., но и другото - вписвам се - колко?... мноооооого, мааалко, съвсем мъъъъъничко?
... пък и по никакъв начин не ми е достатъчно да целувам само (и единствено) ръка..., донякъде - в рицарска позиция (на колене) - приемам, но това мое качество е няколко степени, над рицарските усещания, поради което не зная кога точно да спра...
... и дори, когато съм заядливо настроен - вече съм взел твърдо решение да ставам почетен инвеститор..., ако намекваш за триене...
... "почетен инвеститор" още не съществува (сега видях), но и "заслужил" ме удовлетворява - почти колкото и целуването на ръка...Last edited by zarco; 14.03.2012, 19:24."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение... но аз бих бил доволен ако кажат, че ПОНЕ мъничко се вписвам - това ще е супер-признанието за мен...
Хубава Ви вечер!Last edited by val/she; 14.03.2012, 19:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМанков ти със сигурност не си внимавал много в часовете по литература.
Да пиша съчинение по литература... мъка, повръщаше ми се, макар и да завърших с петица по литература.
Литературата и поезията открих за себе си години след завършване на средното образование.
http://www.youtube.com/watch?v=sZ97B...eature=relatedСвободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАз имам 3 жени в къщи и е така имат го, но Вал го проявява и извън дома. Да никога мъжете няма да разберат творението на природата напълно
То и не е необходимо да разбираме това творение във всичките му (представителни) аспекти... Може би е достатъчно да ни вземе акъла нещо обикновено и не много претенциозно, което знае какво иска..., въпреки че последното не зная - дали и как точно се осъществява в практиката..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
Коментар