IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    И как да си го набавяме? Има ли начин на по-вехти години?
    Трудна работа е. Той се биосинтезира в телата ни.
    Някои твърдят, че трябва да се ядат богати на чужд колаген храни (свински уши например ) и това поддържало до голяма степен собствения ни биосинтез.

Няма смисъл да ти говоря за глупотевините от козметиката.
    Last edited by anon6706; 29.02.2012, 01:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Ако трябва да правим аналогия със строителството, колагенът е свързващите заварки (при нас - хрущялите и сухожилията) в един панелен блок, както и фасадата му (кожата ни).
      И как да си го набавяме? Има ли начин на по-вехти години?

П.П. Пощя се по Русата кордела и се чудя защо пукам като идиот постоянно

Коментар

Доколкото разбирам, ако "бетона" са мускулите, то "арматурата" е кожата ( т.е. колагена ) или се бъркам?

Сорка, ама единствената ми 5-ца в основното, беше по биология - много я мразех тая дисциплина, та оттам оцапах и дипломата да не е кръгло сикс
        Ако трябва да правим аналогия със строителството, колагенът е свързващите заварки (при нас - хрущялите и сухожилията) в един панелен блок, както и фасадата му (кожата ни).

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Маршрута за бягане почва с една много стръмна екопътека, която по някое време свършва и после става още по стръмно и много гадно. Не отменям кроса когато е лошо времето, тогава се кефя максимално. Бягам много бавно и, да чукам на дърво, не съм се контузвал.

За плуването, през лятото почти не пропускам ден. Включително и когато морето е бурно, тогава е яко. Най ми харесва около Шкорпиловци. Когато е тихо и няма вълни обичам да се гмуркам, пак там.
          А, бря сложно е

Всеки си мисли, че може да се "надбяга" с Времето или да го забави, ама ... - сопа, греда, гредоред. Демек, т'ва дет' сме го правили на 15-20-25 г., когато се стане на 35-40-45 г. трябва доста да се внимава да не се изпопребие чиляк сам

По принцип харесвам 'орица, които уважават тялото си. Не е казано да са световни шампиони, а просто да полагат по 15-20 мин. на ден за него. Видимият ефект е стойка, гъвкавост, кожата, косата и ноктите.

П.П. Мечков, мен ме е страх от гръмотевици на открито. Ама не обаждай на никого, плийз

Коментар

• Маршрута за бягане почва с една много стръмна екопътека, която по някое време свършва и после става още по стръмно и много гадно. Не отменям кроса когато е лошо времето, тогава се кефя максимално. Бягам много бавно и, да чукам на дърво, не съм се контузвал.

За плуването, през лятото почти не пропускам ден. Включително и когато морето е бурно, тогава е яко. Най ми харесва около Шкорпиловци. Когато е тихо и няма вълни обичам да се гмуркам, пак там.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
              При мен нивата са в рамките на 1500 м.н.в. и повече (на снимката това са около 300- макс. 400 метра), но местността е пресечена и не става за бягане, защото контузиите са тежки, така че - по планинските пътеки се върви внимателно, а в парковете и стадионите - се бяга..., но и ските не са лош спорт - много силно раздвижват кръвообращението и ни правят жизнени...
              460 н.в. са горе, тръгвам от около 100 м.н.в. - пътят е асфалт догоре ( няма бягаме по пътеките, че то там е за нинджи, демек стръмно ). Аз бягам и надолЕ, ама не го препоръчвам, заради ставите.

Наистина надолЕ има няколко отсечки, където наклона е доста стръмен и там само успяваш да сложиш крачката и усещаш как вече приземяваш с другия крак и то с двойно тегло на собственото.

П.П. За сравнение, ако се кара с велосипед има няколко отсечки, където съм вдигал над 80 км в час по инерция. Там е голям кеф като се пускаш без ръце от адреналина и на 2-3 пъти щях без малко да се пребия понеже ми се усука кормилото от неравности за част от секундата, докато го изправя. Ако бях паднал с такава скорост, щяше да е забавно

Демек парк е това по-скоро, т.е. пътят лъкатуши догоре, а не е по права линия
              Last edited by marandi; 28.02.2012, 23:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от :-) Разгледай мнение
                Ако попаднем на едно и също място ще падне много ревност!
                Едва ли ще има ревност - други мои критерии са доста трудно изпълними от всяка дама с желаният размер гърди...
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Ърмм ..,

живея на 200 м. от цветята на снимката, демек топ-център. И ако някой ден ми дойдеш на гости, ще бягаме до оная скала горе на снимката

Около 6 км са по асфалт и е голяма красота. На връщане има 2-3 коварни кръчмета, така че на качване ще ги избегнем, а на връщане "случайно" ще минем - хихи

При мен нивата са в рамките на 1500 м.н.в. и повече (на снимката това са около 300- макс. 400 метра), но местността е пресечена и не става за бягане, защото контузиите са тежки, така че - по планинските пътеки се върви внимателно, а в парковете и стадионите - се бяга..., но и ските не са лош спорт - много силно раздвижват кръвообращението и ни правят жизнени...
                  "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Май не се изразих правилно: на мен ми харесват именно малките или средно-големи МЛЕЧНИ ЖЛЕЗИ (както се изразяваше един филмов герой)... ..., все пак казах, че не ТОЧНО женските гърди са ми приоритет, а разни други качества...
                    Ако попаднем на едно и също място ще падне много ревност!

Коментар

Най-добре обикновено се чувствам, когато мине "кризата" в началото на всеки вид спорт (примерно - след 1000 метра бягане, или след 100 метра плуване), именно тогава дишането се стабилизира и човек се чувства много жизнен, а двигателната му активност е на макс...
                      Ърмм ..,

живея на 200 м. от цветята на снимката, демек топ-център. И ако някой ден ми дойдеш на гости, ще бягаме до оная скала горе на снимката

Около 6 км са по асфалт и е голяма красота. На връщане има 2-3 коварни кръчмета, така че на качване ще ги избегнем, а на връщане "случайно" ще минем - хихи

Коментар

Какво разочарование бе пич? Големите цици можеш да ползваш като чаршаф или дюшек на стари години ,докато малките когато вече не са ти необходими ,просто ги няма!

Май не се изразих правилно: на мен ми харесват именно малките или средно-големи МЛЕЧНИ ЖЛЕЗИ (както се изразяваше един филмов герой)... ..., все пак казах, че не ТОЧНО женските гърди са ми приоритет, а разни други качества...

Коментар

Виж кО, сЯ - всеки си има свои разбирания..., аз поставям акцента в доста по-различни приоритети и качества, без да се фокусирам върху частите, които сочиш за твой приоритет... Имам основания да мисля, че рано или късно ще те стигне по-голямо разочарование, отколкото мен, като се имат предвид именно приоритетите ни...
                          Какво разочарование бе пич? Големите цици можеш да ползваш като чаршаф или дюшек на стари години ,докато малките когато вече не са ти необходими ,просто ги няма!

Коментар

А'бе какви приоритети? Малките щръкнали цицета ще ми сравняваш с кравешките вимета!...А'бе пълни кофата с мляко докато ти гукат МУУУ,МУУУУ....с дефектните вимета....!!!!
                            Виж кО, сЯ - всеки си има свои разбирания..., аз поставям акцента в доста по-различни приоритети и качества, без да се фокусирам върху частите, които сочиш за твой приоритет... Имам основания да мисля, че рано или късно ще те стигне по-голямо разочарование, отколкото мен, като се имат предвид именно приоритетите ни...

Коментар

В животозастраховането се смята по формула на Кетле. Т.е. 85 кг. делиш на 1.90 ( в метри ) на степен 2-ра. За мъже трябва да е между 20-25. При тИбя е 23.55, което е пИрфект. Над 30 е наднормено тегло, а над 33 затлъстяване. При жените са други коефициентите.

Но всичко е относително, както по-долЕ дадох пример с костна система, номер на ходилото и т.н.

Т.е., т'ва не важи за спортисти и е мега-индивидуално при всеки. Затова шматки като мИня са последните, които правят драми.

Като цяло е добре чиляк да се познава добре, да знае кое го кара да се чувства добре, да води режим, който може дългосрочно да поддържа без да се напъва и най-вече да се харесва.

П.П. Как беше лафа: Прекаленият светец и Богу не е драг

Чиърс!

Най-добре обикновено се чувствам, когато мине "кризата" в началото на всеки вид спорт (примерно - след 1000 метра бягане, или след 100 метра плуване), именно тогава дишането се стабилизира и човек се чувства много жизнен, а двигателната му активност е на макс...

Коментар

• А'бе какви приоритети? Малките щръкнали цицета ще ми сравняваш с кравешките вимета!...А'бе пълни кофата с мляко докато ти гукат МУУУ,МУУУУ....с дефектните вимета....!!!!

Коментар

Working...
                                X