IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Ауууу, лош Зарко, лош. Как тъй шоколад!? Ами килограмите, ами диетата!?

Я стига, нали знаеш моята философия (не е ДАО-истка) - че килцата са в права пропорционалност на красотата, т.е. - с увеличаване на годините - и килца, и касота - растат......
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      при мен е малко хладно, още слънчицето не се е показало...и една котка се разхожда по едни цъфнали клони ))
      но отвара вече забърках - кафе с много мед )
      Съни, и аз така го пия кафето в почивните дни - с мед. Вярно, че при високата температура полезните му свойства намаляват, но в замяна на това, вкусът на кафето става невероятен.
      Last edited by tnm; 25.03.2012, 10:59.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
        ... щом няма шоколад - забравИ за "отварата" си...
        Ауууу, лош Зарко, лош. Как тъй шоколад!? Ами килограмите, ами диетата!?
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
          ...
          Много обичам коприва – приготвя се като таратор, но без краставица, с гъсто кисело мляко..., но това никой не ми е показал!... (по пътя на собственият опит)...С тая "салата" (ситно нарязана коприва) - всяка пролет хапвам коприва в "промишлени" количества...
          копривена каша - пасира се сварена коприва с малко масло
          пържи се на слаб огън рохко яйце и се поставя върху кашата с мало натрошено сирене
          това за дните извън постите )

п.п....не си слушал Дао философията за любовта е хипер активна в сравнение със западните стандарти. Тънкостите са в подробностите

Коментар

при мен е малко хладно, още слънчицето не се е показало...и една котка се разхожда по едни цъфнали клони ))

... щом няма шоколад - забравИ за "отварата" си...
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

...и по изгрев се сее омайно биле в змийски череп, а като поникне и цъфне се откъсва и се прави отвара за любов ...

Коментар

Добро утро и слънчева Неделя )

само ще поправя отправната точка, която си прикачил, след като коментираш мнението ми ->

Зарко, като че ли, си единодушен с написаната и от мен теза
                "Големите" водачи са силните и "непитащите" ...пишеш

Даоисткият символ на аватара ми може да се разглежда като противопоставяне, но всъщност е абсолютното единство на двете противоположности, еднакви по размер и събрани във форма без начало и край

"Небето е израз на нощта и деня, студа и жегата, времето и сезоните!
                Земята включва разстоянията — близки и далечни, заплахите и сигурността, откритите пространства и тесните проходи; вероятностите за живот и смърт.”
                (Сун Дзъ)

Можеш да предвидиш превратностите във времето, скритите предимства на терена, но има много други непредвидими трудности.
                И вместо да изкачваш планините, можеш да намериш лесен път около тях.

Питането не е слабост, не е и отговор, а път или посока:)....
                Питането ТОЧНО ДНЕС е слабост и - в никакъв случай пък - посока... (да оставим времената, в които всички са се прегръщали братски, къщите не са знаели що е то ключ, престъпниците са били линчувани на мястото на престъплението...)

Добро да е утрото на всички!

Съни, ти даваш готови рецепти за определен тип хора... Между много от тия хора НЕ могат да се вместят много от мъжките характери... Дамите - колкото благотворно да влияете при оформяне характерите на прохождащите в тоя свят, от известен период натам - неволно - почвате да оформяте лентяи, скатавки и "меки" характери, нищо, че генът на последните си е казал вече думата...

Разбира се, че символ-веруюто на всеки от нас е - ако една планина е вече изкачена - да ползваме "утъпканите пътеки"......, които пък от своя страна "трябва да ни бъдат показани"....... от някого (някоя)..., водач ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ни е необходим! АдИ, де - тВа пък не е моя философия, нещо повече - тя е философия на примиренЕЦА, който никога няма да тръгне да покорява, да изследва, да преодолява..., адИ, МА - ти дан` си изкукалО нещо??? Че и убедено го казваш!

Стига си ми навирала в очите поведенческите си модели – изобщо не ме интересуват, защото никого не питам за пътяТ – имам своите разбирания и похвати, за да не спирам хора по пътя си (редовно спирам по различни пътеки, за да говоря и отговарям на питащите – колкотО съм научил от опита си, но да питам???) Всеки идва на тоя свят и тръгва от нулата: човечеството е създало правила, за да бъде въведен в живота си, семейството му е създало условия, за да предаде наученото, когато почваме нещо ново – винаги се учим...., но да питаме за посоката на всяка крачка – това е вече прекалено, ако вече имаме изграден мироглед от толкова много обучения и въвеждане в живота... Сега пак ще кажеш, че си противореча, нека е така, но смисълът на човешкият живот не е това, което ти проповядваш, защото, освен горното, баси....

ДАО-исткият символ (КАКТО И ВСЯКО ДРУГО ПОДОБНО УЧЕНИЕ)..., „ДАО и сие” са ми напълно достатъчни като дразнител, за да не пожелая НИКОГА да се докосна до твоите „напътствия”, ако ПРИМЕРНО – разбиранията ми за секса (и половите сношения) е природно заложеното в моето тяло..., но да заменям оргазъма при секса с някакви неясни представи за „удоволствие без оргазъм, плод на въображение”, защото последното БИЛО върховна форма на усещания – е те тВа – НЯМА КАК ДА СТАНЕ...

ДАО в тоя посока (нищо, че е едностранно тълкувана) – напълно доказва тезата ми по-горе – за заобикаляне на природата, препятствията, търсене на несъществуващи тези (и НАМИРАНЕ „ОТГОВОРИ” за тях), когато... двойката лежи в брачното ложе, на нея не й се еХХ и се чуди как да „мотивира” и НЕГО – да мисли като нея!... И намира: ДАО..., "отпусни се и съсредоточи желанията си върху...., съзнанието ти ще те води..., питай, но не ПИПАЙ..."

Съни, ако проповядваш някакво „начало” (ако ще и ДОА-исткото да е) – разглеждай го от всички страни, а не си го тълкувай, както само на теб ти изнася... Иначе – трудно, ама МНОГО ТРУДНО (!) би ме мотивирала, за да последвам пътищата, които чертаеш...И това е валидно за всички дами, които си лепят по инерция някакви (всякакви) етикети, за да „замажат” нечии очи... Както казах преди време – от собствената камбанария....и... сто тояги са малко....

АВЕ...., аве..., АВЕ...

На никого не отричам оригиналните похвати в доказване на тезите си. Моите не са оригинални, но изчерпват мъдростта, заложена с природното начало, с което идваме на тоя свят.

Извън горното:
                Честит празник на всички: "...на Благовещение пристига кукувицата, за да съобщи, че зимата си е отишла. Важно е как ще те “закука” за първи път: трябва да • си хапнал поне залък, за да ти е сита годината, а ако в кесията ти звънят пари, гласът й вещае богатство. По традиция на този ден се пробиват ушите на момиченцата за обеци, засаждат се овошки и зеленчуци, пчеларите отварят кошерите и пускат пчелите на паша. Обредна трапеза: риба, пита, лучник, каша от коприва..."

Много обичам коприва – приготвя се като таратор, но без краставица, с гъсто кисело мляко..., но това никой не ми е показал!... (по пътя на собственият опит)...С тая "салата" (ситно нарязана коприва) - всяка пролет хапвам коприва в "промишлени" количества...

Коментар

В днешния ден на Благата вест не се работи, а се хапва здраво и се държи паричка в джобчето
                  Пече се пита и се намазва с мед, хапва се риба и зелена салата или друга зелена манджа
                  Жените не докосват никакви игли и куки.
                  Днес змиите не хапят , а раните зарастват бързо и лесно
                  Всяка отрова губи силата си в Благовестния ден
                  ...и по изгрев се сее омайно биле в змийски череп, а като поникне и цъфне се откъсва и се прави отвара за любов ...
                  Last edited by tnm; 25.03.2012, 10:26.
                  Мечо

Коментар

• В днешния ден на Благата вест не се работи, а се хапва здраво и се държи паричка в джобчето
                    Пече се пита и се намазва с мед, хапва се риба и зелена салата или друга зелена манджа
                    Жените не докосват никакви игли и куки.
                    Днес змиите не хапят , а раните зарастват бързо и лесно
                    Всяка отрова губи силата си в Благовестния ден

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Най добре самодивите и змейовете да земат да се земат, и да ни оставят ХОРАТА спокойно да скитаме из горите
                      Не може. Ще се получи близко родствено кръстосване и ще се затрие популацията. Затова им трябва свежа кръв - за поддържане на генетичното разнообразие и добро й здравословно състояние
                      Мечо

Коментар

Добро утро, Мечо!
                        Добро утро, тайфата!
                        Днес е Благовещение. Честит имен ден на именниците!
                        Мъжката част от форумО да не щъка много из горите, че да не даде фира, защото днес самодивите си търсят мъж
                        И не излизайте без златна паричка в джоба - да не ви закука кукувицата без пари
                        Хубав ден на всички!
                        Най добре самодивите и змейовете да земат да се земат, и да ни оставят ХОРАТА спокойно да скитаме из горите
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Добро утро и слънчева Неделя )

Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                          Доживях женИ да ме цитират...

....толкова водачи се изредиха (върху историята...) - и всеки от тях доказа недвусмислено, че може да води "масите" (стадото..., или както те сами го определяха - човешкият род...)..., именно - много от "водачите" - за да задоволят болните си амбиции... Нещо повече - те обосноваваха критерии, създаваха "ценности", мотивираха огромни маси хора, които се раздаваха (и раздават) във фанатизъм до край...

...именно, защото някой си "ЗНАЕЩ" пътя е имал властта да мотивира някого да го следва... Ама, дали пък "незнаещите" (пътя) - не би трябвало да имат собствено мнение....
                          само ще поправя отправната точка, която си прикачил, след като коментираш мнението ми ->
                          По принцип Израел се вижда от Египет без бинокъл, ОБАЧЕ евреите се лутали с десетилетия из пустинята щото Моисей, като един истински мъж, никога не питал за посоката.
                          Зарко, като че ли, си единодушен с написаната и от мен теза
                          "Големите" водачи са силните и "непитащите" ...пишеш

Даоисткият символ на аватара ми може да се разглежда като противопоставяне, но всъщност е абсолютното единство на двете противоположности, еднакви по размер и събрани във форма без начало и край

"Небето е израз на нощта и деня, студа и жегата, времето и сезоните!
                          Земята включва разстоянията — близки и далечни, заплахите и сигурността, откритите пространства и тесните проходи; вероятностите за живот и смърт.”
                          (Сун Дзъ)

Можеш да предвидиш превратностите във времето, скритите предимства на терена, но има много други непредвидими трудности.
                          И вместо да изкачваш планините, можеш да намериш лесен път около тях.

Питането не е слабост, не е и отговор, а път или посока

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          ...
                          Докато словото ми бе
                          пелин...
                          приятел бях на оптимиста.

Когато словото ми стана
                          мед...
                          мухи устата ми
                          покриха.
                          хубав стих

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Добро утро tnm !
                            Добро утро приятели !

tnm ме научи да чета арабска поезия. Ся ще ви мъча с ориенталски стихове

.

Чедата на Адам едно са тяло,
                            от пръст е сътворено по начало.
                            Една част само ако заболее,
                            за нея всяка друга ще милее.
                            Ти, който не скърбиш за болка чужда,
                            човек да се наричаш няма нужда.
                            Саади

П.П Сутринта по изгрев слънце си засях цветята и билките, Мечо. Не изпълних точно ритуала, ама се придържах горе-долу към традицията
                            Мечо

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                              Добро утро, тайфата!
                              Днес е Благовещение. Честит имен ден на именниците!
                              Мъжката част от форумО да не щъка много из горите, че да не даде фира, защото днес самодивите си търсят мъж
                              И не излизайте без златна паричка в джоба - да не ви закука кукувицата без пари
                              Хубав ден на всички!
                              Мечо

Коментар

• Здравей Космо,

Тук времето е хубаво.
                                Това за мъжката чест е вярно. Като купя дърва за горене, сам ги режа, цепя и прибирам. Пък съм мързелив. Нещо като тест. Да не ходя по прегледи и да се карам с докторите, щото все се мисля, че знам повече от тях
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X