IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БРИКС са продукт на глобализацията и като изключим Р, много не вярвам в него.
    Впрочем, вие вярвате ли в БРИКС?

Преди 10-ина дена даваха "Ще се лее кръв" -капитализъм в чист вид.

п.п.По повод поста на Анон. Говорих с позната, която работи при ЧСИ в средно голям град в Южна България. Миналата година когато е постъпила при него са били 7 човека в кантората, а сега са ..20 от които повечето бивши полицаи и имат за тримесечието 700 изпълнителни дела. (Джет кредити, дрън-дрън)
    Last edited by val/she; 25.04.2012, 22:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      По скоро мен ме учудва, че няма съпротива срещу изкуственото държане на заплатите ниски. Профсъюзите, че са със властта това е несъмнено, обаче хората що не се усещат.
      Това е сентенцията ...за мъките български )
      А пари има, но се преразпределят от джоб в джоб и по-жалкото е, че масово напускат страната...тук се натрупват и се изнасят навън
      А тук се поддържа един екзистенц минимум, необходим за физическо оцеляване, но не дава шанс за обособяване на средна класа, която ще се почувства свободна и ще търси отговорност...
      Last edited by съни(тя); 25.04.2012, 22:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
        На гръцките политици им свалям шапка за едно нещо - Те използваха момента на влизането им в Еврозоната и задължиха държавата, но не и населението индивидуално с кредити

Сега държавата-Гърция е длъжник, но гръцките граждани не получават всеки ден заплашителни писма от банките.
        Това, колкото и да се мъча не мога да разбера какво имаш предвид
        Как една държава може да накара индивидуално някого...да се кредитира

За глобализацията - че тя се основава точно на протекционизма на корпорациите и държавите от голямото Г
        И като противовес излязоха БРИК

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
          Мен пък винаги са ми били чудни тия стачки на учители, лекари, полиция... Е те това не са просто професии, това е призвание! Как някой лекар не би отишъл да лекува хора, или някой учител би зарязал децата които го чакат или пък полицай не би се притекъл на помощ, само защото е недоволен и някой или нещо го е принудило да стачкува!?
          Но не ме разбирайте погрешно, те също са хора и имат своите нужди, желания и достойнство, и за това смятам че би трябвало да получават достатъчно добри възнаграждения за да не мислят за стачки, рушвети и дори да не се интересуват въобще от политика и това кой бил на власт и какви неща мислел да прави
          Съгласен съм, че има учители дето нямат призвание да са учители. По големия проблем обаче е, че при това унизително ниско заплащане на учителския труд има много хора, чието призвание е да са учители, пък те не са учители.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Бил съм в Гърция, когато беше независима държава. Или поне така мисля. 1986 имаше ли Европейски съюз. Имам предвид, че когато Гърция стана колония реално я източиха. Взеха от гърците, не им дадоха.
            Много си прав
            След падането на хунтата 74-та до приемането й през '81, гърците имат покупателна способност, равняваща се на 95% от тази на най-развите страни вече членки на ЕС.
            Т.е гърците са били много близо до стандарта на живот на немци, холандци, французи...
            При влизането в съюза има публичен дълг 20 %, но забавя развитието си и вече при приемането на еврото(мисля 2001) е натрупала близо 100%

Коментар

Добре предавам се. Ама да питам. Това благодарение на синдикатите ли стана или въпреки тях.
              Предаваш се!?
              Мечо, въобще не оспорвам тезата ти, че в България няма действащи синдикати. Учителите постигнаха част от целите си, защото бяха единни, що годе организирани и бяха в позиция, от която можеха да изразят исканията си.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Мен пък винаги са ми били чудни тия стачки на учители, лекари, полиция... Е те това не са просто професии, това е призвание! Как някой лекар не би отишъл да лекува хора, или някой учител би зарязал децата които го чакат или пък полицай не би се притекъл на помощ, само защото е недоволен и някой или нещо го е принудило да стачкува!?
                Но не ме разбирайте погрешно, те също са хора и имат своите нужди, желания и достойнство, и за това смятам че би трябвало да получават достатъчно добри възнаграждения за да не мислят за стачки, рушвети и дори да не се интересуват въобще от политика и това кой бил на власт и какви неща мислел да прави

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                  Така е. Прав си, че смесвам бизнеса с наемния труд. Но това е, защото не искам да дам пример за това, какво стана с моите колеги /в Родопите/, които стачкуваха.
                  Мечо, на учителите все пак им вдигнаха заплатите - с малко, но ги вдигнаха. Други не получиха и толкова.
                  Добре предавам се. Ама да питам. Това благодарение на синдикатите ли стана или въпреки тях.
                  tnm

Коментар

Смесваш бизнес с наемен труд. При бизнеса борбата се води с други средства. Учителите не получиха достатъчно. Заплатите им са все още много ниски.
                    Така е. Прав си, че смесвам бизнеса с наемния труд. Но това е, защото не искам да дам пример за това, какво стана с моите колеги /в Родопите/, които стачкуваха.
                    Мечо, на учителите все пак им вдигнаха заплатите - с малко, но ги вдигнаха. Други не получиха и толкова.
                    Мечо

Коментар

• Не може да ме изкарваш чак такъв глупак. Като ходя сега в Куба много ясно съзнавам, че на мен ми е хубаво, а не на кубинците, така както и едно време съзнавах, че на гърците им е хубаво, а не на мен.
                      tnm

Коментар

Е, ако беше чужденец - сега щеше да пишеш в някой чуждоезичен форум, че и българите са добре. Строят се магистрали, метро, заведенията пълни..... такива ми ти работи - НАЦИЯТА ЖИВЕЕ!!!!!

П.П. Много е важно следното: "Аз не съм от тук и съм за малко."
                        Гърция имаше най големия търговски флот в света, като се има предвид, че е като България по територия и население.
                        tnm

Коментар

Прави разлика между ЕС и ЕЗ.
                          Бил съм в Гърция, когато беше независима държава. Или поне така мисля. 1986 имаше ли Европейски съюз. Имам предвид, че когато Гърция стана колония реално я източиха. Взеха от гърците, не им дадоха.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            Постигнаха повишение на заплатите, Мечо. И някои други социални придобивки получиха.
                            Но аз не знам дали други, които стачкуваха постигнаха и това.
                            Сега ще ти разкажа пресен случай от преди няколко месеца. Моят кум отиде да стачкува пред Народното събрание, заради едни спънки, които се създаваха на хората от неговия бизнес.
                            Излязъл ресорният Министър, погледнал ги, казал, че познава повечето от тях и им препоръчал да се подготвят за данъчна проверка.
                            Втори месец му "обръщат хастара" на кума ми.
                            Смесваш бизнес с наемен труд. При бизнеса борбата се води с други средства. Учителите не получиха достатъчно. Заплатите им са все още много ниски.
                            tnm

Коментар

Изчакай малко...... всичко си идва по местата.

П.П. Нали можеш да смяташ.?

200 милиарда = 200 000 милиона = 200 000 000 хиляди, на брой население, съпоставим с нашия.

Дай Боже и у нас да се бяха изсипали толкова пари за 30 години. Колкото и да крадяха, все щяхме да сме си по-добре от сега.
                              Това черното е нелогично. Освен това е много съмнително защо е било необходимо в Гърция изобщо да се наливат пари след като гърците си бяха добре и преди да влязат в Европейския съюз. Ходил съм там по това време и съм видял с очите си.
                              tnm

Коментар

Според мен учителската стачка много точно показа на чия страна са профсъюзите. Не постигнаха почти нищо благодарение именно на здравия съюз между управляващи и синдикати.
                                Постигнаха повишение на заплатите, Мечо. И някои други социални придобивки получиха.
                                Но аз не знам дали други, които стачкуваха постигнаха и това.
                                Сега ще ти разкажа пресен случай от преди няколко месеца. Моят кум отиде да стачкува пред Народното събрание, заради едни спънки, които се създаваха на хората от неговия бизнес.
                                Излязъл ресорният Министър, погледнал ги, казал, че познава повечето от тях и им препоръчал да се подготвят за данъчна проверка.
                                Втори месец му "обръщат хастара" на кума ми.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X