Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеКой с кого игра. Не ги следя мачовете. Едно време бях фен, ама отдавна не гледам.
изравняват и повеждат и до 91 мин юн беше шампион-но 92 мин сити изравняват,а две мин по късно побеждават и сити стават шампиониhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMoже би аз те заблудих ама беше неумишлено.Просто не мога да повярвам че там можеш да караш назад през синята зона.Тя не правеше маневра а си караше назад.Там направо няма как да тръгнеш щото много коли и няма видимост тая обаче си джитка назад и пет пари не дава и нагла при това.Ако си беше държала езика зад зъбите можеше да и се размине.Това е проява на тотална безотговорност.
Постъпил си както го чувстваш на момента и това е добре - иначе после ще се "самообвиняваш" к'во е можело да направиш. Следваш сърцето си и аз те подкрепям.
П.П. Зарко, виждам, че е подготвен, ама даже не го и изчетох, щот' ще стане кат' предния път за разликата между ос и вал, дет' ми се метна отгоре и няма смисъл - хихи
-----------------------------------
По принцип към Зарко преди тоя прословут Кодекс за застаховене преди това има Закон за движения по пътищата като юридическа "рамка" и той не е само за България, също както и Кодекс-а не е само за България. Но има приоритети кой кой е, въпреки "гръмките" реакции.
Извинявам се на Зарко - просто не съм разбрал мястото и ситуацията и да ми прости.
Бъдете здрави, че пак май ще скубя бели косми и се ядосвам - кат' ще съм Дарт Вейдър поне да съм си такъв. Нема се правя на побелял и плешив Йода, че няма да ми ходиLast edited by marandi; 13.05.2012, 20:43.
Коментар
-
Бети, кажи ми сега на мен, но другите да не разберат, какво точно те притеснява в хубавата думичка "с*кс"? Не мога да се съглася, че е цинична, нито пък, че с нея съм обидил някого тук...
Редно ли е да пиша "КЕКС" навсякъде и да се хиля многозначително, вместо с отворена душа за красивото в отношенията между двама разнополови - да кажа, че тяхната любов е прерастнала в един обсебващ и жадуван с*кс?
Чакай сЯ да пробвам, как ще се възприеме: "Тяхната любов прерастваше в един обсебващ и жадуван КЕКС!"
... тази редакция вече не търпи определение "жадуван", защото кексът е свързан с усещане за глад...
А сЯ да си представим: той - гладен!?! ... преди КЕКСА..., ми той ще я сдъвче на една хапка и нещата тотално се объркват..., кажи ми - как да се развихря като фантазьор-творец..., Фсичко детско загива у мен...АдИ, от мен да мине... и тоя път...
Поздрави!Last edited by zarco; 13.05.2012, 18:55."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеПървоначално изпратено от marandi
Бебе,
и ти не ме разбираш правилно - хихи
Аз не се съмнявам в думите на бати Пешо, но единствено се замислих къде па ще стане т'ва нещо в село Арбанаси.
И понеже не мога да се сетя къде - то вероятно иде реч за някакво каско на мацката и тя е видЕла чужда регистрация и си го е била планирала да одруса застрахователите и ми е интересно коя патка е била тая ( да ми простят дамите )..
-----------------------------
Съжалявам, че бати Пешо е останал с подобни впечатления за нашия край и който и да ме чукне в гугъл - ще му "изляза" с телефонките и адресите.
Та, не мога да коментирам нищо, щот' не съм го видял - но щом е станало ПТП се вадят двустранни протоколи ( ако няма да викат КАТ ) и така.
Предполагам, че звуча цинично, ама просто с т'ва се занимавам от доста време и чат-пат имам опит. Т.е. не мога да заема позиция на база тия "данни", щот' се бачка само по документи при застрахователите, а не на принципа: "Една жена ми каза на пазара ...."
Аз селото го познавам кат' джоба си и единствено мога да кажа, че при такъв случай е трябвало веднага да ми набие една жица.
Мога да го разнищя случая веднага само по телефон, но има ли смисъл като вече е минало и заминало, а документи се вадят веднага - после е късничко? Щом е имало ПТП - в цял свят се води ПТП и си има закони как се действа. Все едно аз "утре" да те обвиня и да ти се цупя защо съм загубил пари на форекс търговията, дет' не сме се виждали? Капиш?
П.П. Т'ва е патката е имала каско и решила да се ушие в друг с чужда регистрация от 30 м. - няма друго обяснение и бати Пешо се е афектирал и е прав. Мога да мятам версии до вдруги ден, където ми казваш, че вземам позиция - ама как да я взема като то си има процедура, органи и прочие лица, които определят какво е станало.
Аз не съм Господ - иначе да набия 2 шамара на някого няма проблем - ама т'ва ще реши ли проблема на бати Пешо? Едва ли?
Бараш ме на профи-точка и аз мисля за цялата хартия, която трябва да се избута по ПТП и просто е трябвало да ми се обади.
-----------------------------------------
Както и да е - убити няма - другия път ще се ушием в някоя кръчма, ако реши и т'ва е. Баси романа на Агата Кристи направихте досега .
Маранди, твоите фантазии понякога са по-силни от моите, когато говоря за с*кс...
С всичкото ми уважение към теб, обаче - бих казал, че вихренето на фантазии може да става САМО и ЕДИНСТВЕНО - точно там, където условията го позволяват..., но в областта на застраховането има регламент - заКОН!...
Ако искаш да бъдеш спец в тая област - Общото застраховане - ще ти кажа да си лягаш ВСЯКА ВЕЧЕР до мацката си, а между вас - по някое време - задължително поставяй Кодекса за застраховане (КЗ)..., белким малко по-добре в бъдеще коментираш тия казуси, които наистина не са много сложни. Вече усещам, че си насочен към животозастраховането, но общото ( вкл. - автомобилното) - също не се тълкува произволно...
Ето какво имам предвид:
1. Няма човек, който планира застрахователна измама - виж (КЗ), за да получи обезщетение за автомобил при условието да нанесе щети върху живота и здравето на човек.
2. Няма човек, който планира застр. измама през деня, при движение на заден ход и при условието, че това е жена.
Коментарът ми по тия две точки - няма как да няма свидетели в оживената част на града наоколо, вероятно - и камери. И какво от това - вероятно ще ми опонираш?
Погледни пак КЗ и ни кажи, кой е луд - при горните условия - да се мотае по застрахователи, за да събира документи за обезщетение, да губи време за някакви 500-600..., сложи ги 1000-2000 лв., ако във всеки момент може да се яви свидетел, я журналист да е документирал, я компанията - от която ще се търси регресна отговорност - почне да се доказва - кой точно къде е бил в картинката... А ако регресът е към същата компания, в която е застрахован и виновникът?
И кВо става накрая - след минимум 3-те месеца събиране на документи и доказателства ( внимавай да не ми кажеш тук, че на третия ден застрахованият си получава обезщетението и преписката отива в деловодството, защото ще бъдеш много далеч от истината...)... Вероятно ще има не само прехвърляне на преписката към друг застраховател - (КЗ), но и ще има обжалване пред регулаторните органи...Та, след като накрая излезе сумичката, а отнякъде излезе инфото, че еди кой си ВЕРОЯТНО е направил опит да извърши измама..., "Ойде коня У рЕката..."..., че няма да получи нищо - това е ясно, както е ясно, че ще хлътне "на топло" - виж (КЗ).
И сега следва и другото:
3. Този застраховател, когото дамата - според теб - ще натопи чрез застрахованият си - вече търси регресна отговорност от застрахователя на дамата, която пък трябва ЛИЧНО да поеме щетите, които нейният застраховател ще плати на нищо неподозиращият (ако тя вече е получила парите - ги връща на застрахователя си и отделно плаща сумата на другият застраховател, който пък вече е платил на своя застрахован...)...
4. Да де, ама ако това са само ламарини - примерно - планиращата застрахователната измама - дама ( нещо почнах да редя римите, без да искам..., май се превръщам в поет под душа..., опа - ПО душа...) ..., само ламарини - няма да търся Кодекса - примерно 1000 лв.+3 годинки..., ама АКО има и пострадал?!? Дупе да й е яко на "планиращата" със заден ход, в светлата част от денонощието...
5. Чуждата регистрация, която ти споменаваш - нали знаеш, че ангажира още една институция Националното бюро на Българските автомобилни застрахователи - редно е да знаеш какви документи и срокове за обезщетение са фиксирани и там, щом имаш претенциите да се кичиш със званието "застраховател" ...
Нека не мислим, че застрахователите ПРОСТО си раздават пари. Има условия, които регламентират обезщетенията, но те стигат много по-далеч от написването ан едно искане за обезщетение и предоставянето на една банкова сметка...
Хайде, със здраве - и чети много! Тук сме свои хора и се знаем що-годе, но такива произволни приказки - не са за тоя форум - ще подведеш хората, а това не е добре: ние желаем да получаваме компетентна информация, а не произволни приказки ( версии, както сам казваш), след поредното "наздраве!"....
Ти пак ще кажеш, че на теб ти е лесно да решиш казуса..., вероятно - лесни са за решаване, но НЕ точно тия - при конкретно изнесените тук начални условия. Толкова от мен. Бях конкретен, но никога не получавам конкретни доводи от опонентите си..., както и да е - всеки разбира нещата по своему... Бъди здрав!
Ха наздраве с една "АрианКа"!Last edited by Beti; 13.05.2012, 18:32."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеЕм, вече разбрах, ама това не е Арбанаси, братле, както се заблудих
Правят един ремонт сега на входа през Царевец и тая "кофа" се е изнервила да чака, за да премине ( въведоха един временен светофар ). Т.е. искала е през Арбанаси, но е решила през пътния възел и да "бяга" София или Варна.
То и пътния възел, дет' уж бил най-голЕм на Балканите не е направен добре, щот' и аз се обърквам там от сигнализацията и представям си за някой, който не е от региона.
Не знам дали са смотани наш'те или нарочно го правят. Знаците им и моста им ги правиха едни приятели и те са свестни момчета, ама накрая сигнализация нЕма и не знам.
Ако искаш английската кралица да докараме тук с автомобил и тя ще се "заблуди". Та, вече схванах и Търново е неудобен град за шофиране, но географския релеф е такъв и хем е Красиво и хем неудобно.
Няма пълно щастие, Бате! Чиърс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMaранди понеже си пич няма да те оставя да гадаеш.Това с удара стана във Велико Търново ако правилно се ориентирам по картата на ул.Независимост на завоя там пише площад Поборнически а от среща ако не се лъжа имаше някакъв търговски център.Бях спрял на синя зона и като се качихме в колата оная патка от посока Царевец караше на задна през синята зона.Там има гаден завой а тая на всичкото отгоре бичи назад и ни гледа ни чува.Аз спрях започнах да свиркам и да и пресвяткам ама напразно.Мисля си дали не беше дрогирана.
Правят един ремонт сега на входа през Царевец и тая "кофа" се е изнервила да чака, за да премине ( въведоха един временен светофар ). Т.е. искала е през Арбанаси, но е решила през пътния възел и да "бяга" София или Варна.
То и пътния възел, дет' уж бил най-голЕм на Балканите не е направен добре, щот' и аз се обърквам там от сигнализацията и представям си за някой, който не е от региона.
Не знам дали са смотани наш'те или нарочно го правят. Знаците им и моста им ги правиха едни приятели и те са свестни момчета, ама накрая сигнализация нЕма и не знам.
Ако искаш английската кралица да докараме тук с автомобил и тя ще се "заблуди". Та, вече схванах и Търново е неудобен град за шофиране, но географския релеф е такъв и хем е Красиво и хем неудобно.
Няма пълно щастие, Бате! ЧиърсLast edited by marandi; 13.05.2012, 17:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБебе,
и ти не ме разбираш правилно - хихи
Аз не се съмнявам в думите на бати Пешо, но единствено се замислих къде па ще стане т'ва нещо в село Арбанаси.
И понеже не мога да се сетя къде - то вероятно иде реч за някакво каско на мацката и тя е видЕла чужда регистрация и си го е била планирала да одруса застрахователите и ми е интересно коя патка е била тая ( да ми простят дамите )..
-----------------------------
Съжалявам, че бати Пешо е останал с подобни впечатления за нашия край и който и да ме чукне в гугъл - ще му "изляза" с телефонките и адресите.
Та, не мога да коментирам нищо, щот' не съм го видял - но щом е станало ПТП се вадят двустранни протоколи ( ако няма да викат КАТ ) и така.
Предполагам, че звуча цинично, ама просто с т'ва се занимавам от доста време и чат-пат имам опит. Т.е. не мога да заема позиция на база тия "данни", щот' се бачка само по документи при застрахователите, а не на принципа: "Една жена ми каза на пазара ...."
Аз селото го познавам кат' джоба си и единствено мога да кажа, че при такъв случай е трябвало веднага да ми набие една жица.
Мога да го разнищя случая веднага само по телефон, но има ли смисъл като вече е минало и заминало, а документи се вадят веднага - после е късничко? Щом е имало ПТП - в цял свят се води ПТП и си има закони как се действа. Все едно аз "утре" да те обвиня и да ти се цупя защо съм загубил пари на форекс търговията, дет' не сме се виждали? Капиш?
П.П. Т'ва е патката е имала каско и решила да се ушие в друг с чужда регистрация от 30 м. - няма друго обяснение и бати Пешо се е афектирал и е прав. Мога да мятам версии до вдруги ден, където ми казваш, че вземам позиция - ама как да я взема като то си има процедура, органи и прочие лица, които определят какво е станало.
Аз не съм Господ - иначе да набия 2 шамара на някого няма проблем - ама т'ва ще реши ли проблема на бати Пешо? Едва ли?
Бараш ме на профи-точка и аз мисля за цялата хартия, която трябва да се избута по ПТП и просто е трябвало да ми се обади.
-----------------------------------------
Както и да е - убити няма - другия път ще се ушием в някоя кръчма, ако реши и т'ва е. Баси романа на Агата Кристи направихте досега.
Коментар
-
Там където няма използване на груба сила или други физически качества, където жените са по слаби, жените имат равни шансове с мъжете. Особено в чисто интелектуалните спортове, като шахмат, да има женска федерация е голяма тъпотия. Като че по се затрудняват да вдигат фигурите. А и разните там дето се натискат ръчки, като автомобили, мотори и самолети също - които не могат наравно с мъжете няма смисъл да участват. Естествено, за щанги и за мачове трябва да има женски федерации, тъй като иначе жените, които желаят се лишават от възможност да се състезават равностойно.Last edited by mechobikov; 13.05.2012, 13:45.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Lyudmil Stoychev :
Много бих искал, драга редакция, не да продам, а да подаря своя бъбрек. Но съм принуден да търся купувач - иначе и без друго ще умра от гладна смърт в нашата "социална" държава.
Знам, че никого не интересува тъпата ми историйка. Нямам пари, нямам семейство и приятели, нямам нищо. Работа никой не ми дава, държавна или частна, последните ми спестявания се стопиха и в момента имам средства само за двайсетина дни. След това? Благодарен съм на държавата ни за избора, който ми предоставя - да се самоубия, да започна да прося или да обявя гладна стачка пред общината. /И в трите случая хуманното ни общество само ще регистрира събитието, без да трепне и мускулче по каменната му муцуна/.
А като продам бъбрека си, ще спася един човешки живот, нали така? То всъщност не е и продажба, моля се само на тоя, който ще получи бъбрека ми, да ми намери някаква работа. Не искам банкови сметки, коли и апартаменти -
просто моля за уж записаното в Конституцията право на труд, за който да получавам заплата.
Щото иначе никой и пръста си не помръдва за мен. За мое нещастие не съм бездомен пес, за да се грижат за мен специални фондации, не съм и природен феномен, за да ме включат еколозите в някой проект и да ми отпуснат пари. Аз съм едно социално нищо на 50, метър и деветдесет на деветдесет, без особени белези, и имам само един бъбрек за продажба... Чакам да стане чудото и някой да се сети за мен, но в демократичната ни държава никога не стават чудеса.
Не знам, сигурно ще има купувачи за бъбрека ми, чувал съм, че много българи се нуждаят от трансплантация. Чувал съм и че няма да е опасен за мен животът с един бъбрек, а организмът ще се приспособи към новите условия.
Само ще помоля купувача си да ми намери работа. И, ако може, това да стане до двайсетина дни...Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
Коментар