IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Prochetoh poslednata stranica i mi stiga....Jalko

Zaemane na poziciq, kogato lipsva takava
    Pokazvane na muskuli, tyrseiki v ogledaloto velichieto im, otrazeno
    Prikazki, prikazki, no bez slova

p.s.nqmam normalna kirilica
    prosto si blija ranite na schupenoto mi krache ot edin, moje i mnogo dobyr chovek da e, no man, kuponqsval qko i po myjki podkaral kolata si, parkirana kato za tri
    Ti samo s krakata si li mojesh da pishesh na kirilica?

Коментар

• http://pravda.bg/капитан-валентина-цветкова-управляв/

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Мерси! Честно да кажа използвах абсолютно същите думи Казах му че не е безсмъртен и да го има предвид Иначе като се замисля.... Два пъти се е хакал в главата много яко с лепене и шевове на ръка разстояние от мен. Така че и да пазиш и да не пазиш..... Господ да ги пази Малееей след 3-4 години и на кола ще се качи
        Страхотно си постъпил!

Имай пред вид, че чиляшкия мозък до 16-18 години все още се развива като "инструмент" и в момента имаш отговорност да го научиш за т.нар. инстинкт за самосъхранение.

Аз нямам проблеми с т.нар. поколения, всичко ми се радва и мята по врата от бебета-та до старците-разбойници.
        ------------
        Пратих преди малко моя старец-разбойник пак на градината - държи ми 5 скилидки домати, т.е. корени и вика завчера не успях да ги дозасея. С перфекционисти на никого не пожелавам да си имат работа, ама магноза тази година е станал страхотен и му обещах, че ще му го консервирам.

Вчера "дивакът" взел да готви ( щот' аз не хапвам нищо в момента и си тъгувам иначе умея да готвя доста добре, ама пред Жена не се обаждам, че мога - Шшшш - "тихо" - хихихи ) и направил една яхния, ама почти едно кат' едно с на Мама. И само леко му казах коя подправка след коя се слага, щот' ги беше объркал и 'ноу яко се получи. Похвалих го и викам липсва още нещо от цялата манжда, но 99.9% процента си се справил стахотно. Ама, не умея да разбера коя подправка е изпуснал. И така ... вече го успокоих и гледам, че стана адекватен, че той от емоции "прелива" при стрес-тестове и сега ще го "работя" за градина на терасата, понеже Мама много обичаше цветята и аз па се чудя как да опазим т'ва дет' беше създала и да не го уморим от незнание и има в момента над 60 саксии с цветя, а па аз не знам кое растение как се гледа.

Ама сричам кат' див в момента ( по форуми да се уча ) и пазя фронта отвсякъде. Дано се справя
        Last edited by marandi; 13.05.2012, 11:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Бебе,

и ти не ме разбираш правилно - хихи

Аз не се съмнявам в думите на бати Пешо, но единствено се замислих къде па ще стане т'ва нещо в село Арбанаси.
          Аз изобщо не говорех по случая на бате Пешо.

Нещо не сме се разбрали явно.

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie Разгледай мнение
            Аноне, не си съвсем прав.
            Миналия месец летях от София до Бургас за Великден, до самолета ни закараха с автобус (за вътрешните полети е винаги така, не знам защо), та чакайки да се катерим по стълбата, забелязах кичурите на втория пилот - демек беше мацка (или трябва да е било егати якия траверс). А на един полет на Луфтханза (или може би беше Остриан) командира беше жена.

Но не вярвам да стане масово, защото това е техника за милиони и на никой няма да му се рискува.
            Не приемайте буквално мнението ми. Няма как да няма и по някоя жена пилот. Повечето са втори пилоти и рядко командири на самолета. Сега потърсих - в САЩ 42 000 жени имат сертификат зе управляване на някакъв самолет от общо 627 000. т.е. около 7%.
            Не мога да намеря статистика колко жени имат сертификат за управляване на пътнически самолет и какъв процент са, но едва ли ще е повече от 2-3%.

П.П. Сигурно има и е имало много капитанКИ на кораби. Особено пък и през Втората световна война.

П.П.2 Ей ги. Намерих точните данни в САЩ:

Last edited by anon6706; 13.05.2012, 11:20.

Коментар

Бря, Бебе сладко - не съм искал да шашкам, когото и да било - а па камо ли тИбя

Станал е лек трус в момента, който ще трябва да проконтролираш ти и детенце да се възстанови на 100%, т.е. както преди.

П.П. Допрочети и долния коментар, че ти "добавях" по случая - хихи

Не се притеснявай, психиката на младите е много силна в момента и затова се мислят за безсмъртни, което е добре при твоята ситуация. Т.е. ще се възстанови детето без проблеми. И му представяй случилото се с много хумор и да се смеете и после "невинно" вмъквай, че трябва да се пази, щот' няма кой да е денонощно до него с камери и хеликоптери.

Поздрави!
              Мерси! Честно да кажа използвах абсолютно същите думи Казах му че не е безсмъртен и да го има предвид Иначе като се замисля.... Два пъти се е хакал в главата много яко с лепене и шевове на ръка разстояние от мен. Така че и да пазиш и да не пазиш..... Господ да ги пази Малееей след 3-4 години и на кола ще се качи

Коментар

Ти ме ошашка Никакво наместване не са му правили. Взех си го от Велинград с шина и подут глезен, докторът погледна снимката и му сложиха гипс и това е. Никой не го е намествал Ама сега си върви съвсем нормално. Освен да се надявам всичко да е наред. И така, едва не ме изгониха, като поисках рехабилитация, ама отидох с връзки и не посмяха
                Бря, Бебе сладко - не съм искал да шашкам, когото и да било - а па камо ли тИбя

Станал е лек трус в момента, който ще трябва да проконтролираш ти и детенце да се възстанови на 100%, т.е. както преди.

П.П. Допрочети и долния коментар, че ти "добавях" по случая - хихи

Не се притеснявай, психиката на младите е много силна в момента и затова се мислят за безсмъртни, което е добре при твоята ситуация. Т.е. ще се възстанови детето без проблеми. И му представяй случилото се с много хумор и да се смеете и после "невинно" вмъквай, че трябва да се пази сам и за в бъдеще да бъде малко по-внимател, щот' няма кой да е денонощно до него с камери и хеликоптери.

Поздрави!
                Last edited by marandi; 13.05.2012, 10:59.

Коментар

Бе, "пукнат" глезен нЕма такова животно и виж какво пише в епикризата на детето.

Отделно, че сега докторите се изкелиферчиха и ако могат да пробутат "по-тежка" диагноза - демек от мухата - слон, винаги го правят, щот' те не лекуват в момента, а мислят колко пари да праснат от Здр. каса. Има и много достойни доктори, но има вече и търговци на съдби.
                  ------------------------
                  Най-общо казано 1 ден при кост и да калцира = 1 ден от възрастта. Т.е. 13 години = 13 дена.

Глезен е коварно място и там е една от най-сложните системи в човешкото тяло. Предполагам, че е било "усукване"/"навяхване" ( както му викат ) и "доктора" се е престарал в документацията, щот' видял здравно-осигурен.
                  --------------------------
                  Глезен и китка най-трудно се наместват при т.нар. "спукване" - дано наместването е било добро, шинирането ( гипса ) и 2 седмици и е готово детенце при тия години. Има тестове, които се правят дали крайникът отново може да изпълнява предишните си функции. Направи му ги сега докато е "прясна" случката, за да не се окаже, че има елемент ( % ) на ограничение, спрямо преди.

Поздрави и дано съм ти бил полезен!
                  Ти ме ошашка Никакво наместване не са му правили. Взех си го от Велинград с шина и подут глезен, докторът погледна снимката и му сложиха гипс и това е. Никой не го е намествал Ама сега си върви съвсем нормално. Освен да се надявам всичко да е наред. И така, едва не ме изгониха, като поисках рехабилитация, ама отидох с връзки и не посмяха

Коментар

Абе, заговорихте се за счупени краци. Колко още трябва да пазя пишлямето, че много му се рипа. Гипсът му го махнаха на 30 април и беше на рехабилитация до 12 май. Пукнат глезен 13 годишен. Аз никога нищо не съм чупил и не знам
                    п.п. Незавиимо какво ви казват лекарите имате право на рехабилитация по здравна каса след сваляне на гипса!!!
                    Бе, "пукнат" глезен нЕма такова животно и виж какво пише в епикризата на детето.

Отделно, че сега докторите се изкелиферчиха и ако могат да пробутат "по-тежка" диагноза - демек от мухата - слон, винаги го правят, щот' те не лекуват в момента, а мислят колко пари да праснат от Здр. каса през т.нар. "клинични" пътеки. Има и много достойни доктори, но има вече и търговци на съдби.
                    ------------------------
                    Най-общо казано 1 ден при кост и да калцира = 1 ден от възрастта. Т.е. 13 години = 13 дена.

Глезен е коварно място и там е една от най-сложните системи в човешкото тяло. Предполагам, че е било "усукване"/"навяхване" ( както му викат ) и "доктора" се е престарал в документацията, щот' видял здравно-осигурен.
                    --------------------------
                    Глезен и китка най-трудно се наместват при т.нар. "спукване" - дано наместването е било добро, шинирането ( гипса ) и 2 седмици и е готово детенце при тия години. Има тестове, които се правят дали крайникът отново може да изпълнява предишните си функции. Направи му ги сега докато е "прясна" случката, за да не се окаже, че има елемент ( % ) на ограничение, спрямо преди като фунция. Искай направление за ортопед, а после мини и през реахабилитатор като "независима" проверка, че сега Джи-Пи-Та-та мятат 'орицата на шуробаджанашки принцип и да не те пратят с този казус при "коремен" хирург ( примерно и с ирония ).

Поздрави и дано съм ти бил полезен!

П.П. Забравих да вметна искай противо-възпалителни за известно време 1 месец е достатъчно, ако наистина е имало "пукване", както го казваш, защото баланса на кръвта е много "тънък" между съсирване и разреждане и кръвоносната му система в момента е "шок", а не само дискомфорта от двигателната..
                    Last edited by marandi; 13.05.2012, 10:52.

Коментар

Миналия месец летях от София до Бургас за Великден, до самолета ни закараха с автобус (за вътрешните полети е винаги така, не знам защо), та чакайки да се катерим по стълбата, забелязах кичурите на втория пилот - демек беше мацка (или трябва да е било егати якия траверс). А на един полет на Луфтханза (или може би беше Остриан) командира беше жена.

Но не вярвам да стане масово, защото това е техника за милиони и на никой няма да му се рискува.
                      Аз понеже я разбирам историята. През втората световна война е имало цели ескадрили (или както там се казва) жени пилоти на изтребители. Няма отзиви да са се биели по зле. Не знам, кое може да им е дефектното на жените, че да не могат да летят. Нито се иска сила, нито ръчките се барат с оная работа дето я нямат.
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

Карат те с автобус, щот капутите ги връзват към санитарния възел на терминала, след митнически и паспортен контрол, където са чистите А ти по вътрешни линии не си чист Не че и там нямаш паспортен контрол. Някой да ми каже по какъв начин може да се направи резервация за дете по вътрешни линии, което няма задграничен паспорт. Резервацията не може да се направи без паспортни данни

Коментар

• Не съм попадал на нея, но явно има в Бгеър пилотка
                          http://www.monitor.bg/article?id=273593

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Маранди, задавал ли си си въпроса защо няма жени-пилоти на самолети. Най-вече на пътнически?
                            Жените причиняват по-малко ПТП в стандартни ситуации. Тъй-като не умеят да управляват добре автомобил, то те и на карат бързо, т.е. не достигат отвъд предела на техниката (автомобила), а и сравнително по-малко пият.

Но в нестандартни/критични ситуации, а те са най-важни, просто не ги бива във вземането на бързи и изобщо на решения.

В момента, в който започнат да навлизат жени пилоти в гражданската авиация, аз ще спра да ползвам този вид транспорт.

Коментар

• Абе, заговорихте се за счупени краци. Колко още трябва да пазя пишлямето, че много му се рипа. Гипсът му го махнаха на 30 април и беше на рехабилитация до 12 май. Пукнат глезен 13 годишен. Аз никога нищо не съм чупил и не знам
                              п.п. Незавиимо какво ви казват лекарите имате право на рехабилитация по здравна каса след сваляне на гипса!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Добро, утро Мечо!
                                Добро утро, тайфата!

Като гледам, за някои е вече "Добър ден", но на мен днес надигането от леглото ми се отдаде доста трудно. На всичкото отдолу съм дежурна по Дебело псе
                                http://www.youtube.com/watch?v=n3RSl...eature=related
                                Давай му сладко. То не може да си поиска защото е безсловесно.
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X