IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Преди изгрев слънце се отива до някой извор или кладенец /в краен случай - чешма/ и в дълбок съд се взема вода. Занася се в къщата, в която живееш в пълно мълчание, за да не загуби водата лечебната си сила. Тази вода се използва за варене на билки или за баене против уроки. Никога не трябва да се прелива, т.е. трябва да загребваш от нея, а не да наливаш в друг съд. Това е най-общо казано идеята за "мълчаната вода". Езически обичаи и ритуали
    А, бе не са "езически" - някой ден като съм в кондиция ( че не съм спал 2-3 нощи и не съм ял ), ще ти кажа защо така са го правели. Т.е. "технологията" я разбирам и мога да я изведа почти емпирично, понеже съм прост инженер ( демек техничар ) и като ми дадеш точка А и точка Б, за това съм бил подготвен някога си, да го обоснова и свържа.

П.П. Относно синковеца, има опасност да сбъркаш при подобен подход за външна мотивация ( доколкото те разбрах в този ограничен формат на форума ), която атрактивно си му поднесла като езда, стрелба и прочие.

Хубаво е да търсиш модел за негова само-мотивация на киндера, защото често външната мотивация "убива" вътрешната само-мотивация ( по принцип е цяла наука ). И ако изпуснеш неговата вътрешна само-мотивация, после се получава този ефект на "отричането", който ти прави впечатление - т.е. твоята "външна" мотивация го докарва до "отрицание".
    ------------------------------------------------------------------------
    Ще ударя едно рамо, ако има нужда малко по-насетне - понеже в момента се чувствам като пълен кретен защо подцених ситуацията за 2 дни в къщи и изпуснах Мама.

Смея да твърдя, че съм перфектния мотиватор ( или само-мотиватор - все едно другия се е сетил за даден приоритет ), т.е. за това съм обучен и за първи път през живота си се издъних и както казва Бати Пешо много боли и не мога да си го простя на себе си. Въпреки, че отнесох традиционната медицина с 12 години отгоре.

Все едно някой допря до гърдите ми двуцефка и ме разстреля от упор.
    ------------------------------------------------------------------------
    Благодарско на бебетата, но днес си е празник и животецът трябва да продължи!

Както казва Тати: И без петел Утрото изгрява.

Чиърс, че вече не знам от кога не съм спал.

.
    Last edited by marandi; 07.05.2012, 00:11.

Коментар

• Маранди,и аз поднасям моите съболезнования за скръбта ти.Но както казва един приятел."Не е толкова сигурно ,че ще се родиш,колкото е сигурно ,че ще умреш."Нека господ намери добро място за душата и!
      Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

Дарт Вейдър в женски вариант

Уча сина си да е самостоятелен и да има собствено мнение. Ама напоследък започвам да съжалявам, че точно на това съм го научила, защото навлезе във "фазата на отрицанието"

П.П. Спомням си един твой пост, в който беше написал как трябва да се реагира, когато децата те изловят в лъжа
        И аз си спомних. Шедьовъра на Манков ме беше замислил. Умен човек.

Пък за тази самостоятелност и собствено мнение работата е деликатна. Определено трябва. Хем и да се научат да носят отговорност за постъпките си. От друга страна се налага да се помага.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Разбираш я тъмната страна на нещата
          Моите са добрички, щото не съм ги възпитавал аз. Само дето ги научих да плуват, да бягат за здраве и да усещат фалша. Когато ме изловят, че ги баламосвам получават захарче.
          Дарт Вейдър в женски вариант

Уча сина си да е самостоятелен и да има собствено мнение. Ама напоследък започвам да съжалявам, че точно на това съм го научила, защото навлезе във "фазата на отрицанието"

П.П. Спомням си един твой пост, в който беше написал как трябва да се реагира, когато децата те изловят в лъжа
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

Преди изгрев слънце се отива до някой извор или кладенец /в краен случай - чешма/ и в дълбок съд се взема вода. Занася се в къщата, в която живееш в пълно мълчание, за да не загуби водата лечебната си сила. Тази вода се използва за варене на билки или за баене против уроки. Никога не трябва да се прелива, т.е. трябва да загребваш от нея, а не да наливаш в друг съд. Това е най-общо казано идеята за "мълчаната вода". Езически обичаи и ритуали
            Разбираш я тъмната страна на нещата
            Моите са добрички, щото не съм ги възпитавал аз. Само дето ги научих да плуват, да бягат за здраве и да усещат фалша. Когато ме изловят, че ги баламосвам получават захарче.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Tnm, kakва е идеята на "мълчаната вода"?
              Мечо

Коментар

Днес сутринта го събудих по изгрев слънце, изведох го навън и го накарах да се измие в росата. Направи го, но чистосърдечно си призна, че това са простотии ... Не знам какво щеше да ми кажа, ако го бях накарала да донесе "мълчана вода" в къщи.
                Как да го науча на това, което знам, след като той не иска!?
                Tnm, kakва е идеята на "мълчаната вода"?

Коментар

• Святата майчина обич-
                  покрила с позлата земята,
                  в приказки, песни , легенди
                  с много любов е възпята.

Песен такава разказва,
                  как нежната майчина гръд,
                  разсякъл сина и с брадва
                  и бликнала топлата кръв.

Насила изтръгнал сърцето,
                  че имал заръка една-
                  за лек и за цяр да го носи
                  на злата си ,млада жена.

Побягнал след туй през гората-
                  а буря ехтяла в нощта.
                  На пън се в тъмното спънал
                  и паднал с лице в калта.

Изохкало тихо сърцето,
                  прошепнало с майчински глас.
                  -Заболя ли те сине? Полека!
                  Не бързай така в този час!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Благодарско!

Но днешния ден е типичен образ на Мама - тя много се бори и 20 години си разнясяше една камара болести без да се оплаче никога. Днешните млади ( които са ни Богатството й трябва да ги опазим на всяка цена ) щяха да се предадат веднага може би, ако имаха 1/3 от болестите, които тя, понеже преди 13 години традиционната медицина я беше "отписала" и й даваха 6 месеца живот и аз тогава се върнах. За*бах кариери-мариери и прочие простотии и им обещах на старците-разбойници да ги правя столетници.

Замина си достойно Жената и до последно беше активна. Просто преди 3 дена спря да яде, да пие течности и да се движи. Колко ли не я молих, доктори не искаше да види и само поиска предната нощ да спи самичка. Явно си го беше решила ( по-инатеста от мен беше ), завчера като я надигах да стане да се опита да хапне нещо и да пийне и ми издъхна в ръцете за 30 мин, защото Сърцето й спря. Блъсках като идиот сърдечен масаж и изкуствено дишане до последно, докато чаках Спешна помощ, а те били "объркали" адреса, а па ние сме на пъпа на центъра на селото.

Сега се чудя как да опазя Тати, че те имаха над 50 годишна сватба ( не я знам как се нарича такъв брак ) и той много си я обича. Да, не вземе да "хуква" да я гони и той сега, че е с 2 инсулта.
                    ----------------------------------------------------------------------
                    И така, дупката, която зейна е голяма, но днешния ден е типичен образ на Мама и всички Българи и се нарича Боен Български ДУХ!

http://tekstove.info/browse.php?id=2998
                    Изчезвам да се поразсея малко и да нагладам пак Тати, че той е голяма паника и вчера 10 мин. не може да набере 112 или 150, че се обаждах на един приятел да ги вика, докато аз се борех за Мама и тя до десетата минута ми стискаше пръсчето и после я изтървах.
                    Това Биткаджийство трябва да успеем да предадем на младите и да ги научим и те да могат да предадат на следващите. Това честваме днес - БГ Духа на предците ни ( с голямо Д ).
                    Много е трудно, Мarandi, това с младите. Аз от няколко години се опитвам да науча сина си да цени историята на рода ни. Разказвам за предците му, че винаги са били свободни и независими. Казвам му, че трябва да грамотен, да може да стреля с пушка и да язди кон, защото тази привилегия са имали съвсем малко българи когато сме били под турско иго, че тези умения са се предавали на всеки в семейството... Грамотен е, научи се да стреля ... за коня ми каза да забравя.
                    Днес сутринта го събудих по изгрев слънце, изведох го навън и го накарах да се измие в росата. Направи го, но чистосърдечно си призна, че това са простотии ... Не знам какво щеше да ми кажа, ако го бях накарала да донесе "мълчана вода" в къщи.
                    Как да го науча на това, което знам, след като той не иска!?
                    Мечо

Коментар

• Съболезнования Маранди!
                      Дупката е от осъзнаването, че НИКОЙ НИКОГА няма да те обича по този начин- дори собствените ти деца. Чувствата градират в тази посока и е естествено.

п.п.Честит Имен Ден на Гергана и Георги!

Коментар

• Съболезнования Миранди- Баба ми казваше ние сме като гости на този свят- за малко..

Коментар

• Съболезнования Маранди.Връзката между родители и деца е много силна.Изобщо връзките които Бог е създал са много силни и много боли когато се скъсат.Да и пожелаем приятно пътуване до мястото което Бог и е определил и да се смили над душата и.Моят баща почина преди седем години в ръцете ми.Това стана за около 30 секунди но на мен ви се видяха поне 5 минути.Преди това се скарах на щерката че правеше беля а той заплашително към мен размаха бастуна и вика да не и се карам.Тя е кръстена на него и много я обичаше.И до ден днешен не мога да си простя че се случи така.Но Господ разполага с нас....

Коментар

• Разплака ме бе човек!
                            Бутилката червено - наполовина, а буцата в гърлото - по-голяма.
                            К`во викаш?
                            Смирила се женицата от дни, ама пръстчето на детето - стиска до последно!

Хайде, да отсипя малко.За бог да прости.

Коментар

• Моите съболезнования, Marandi !
                              tnm

Коментар

• Благодарско!

Но днешния ден е типичен образ на Мама - тя много се бори и 20 години си разнясяше една камара болести без да се оплаче никога. Днешните млади ( които са ни Богатството й трябва да ги опазим на всяка цена ) щяха да се предадат веднага може би, ако имаха 1/3 от болестите, които тя, понеже преди 13 години традиционната медицина я беше "отписала" и й даваха 6 месеца живот и аз тогава се върнах. За*бах кариери-мариери и прочие простотии и им обещах на старците-разбойници да ги правя столетници.

Замина си достойно Жената и до последно беше активна. Просто преди 3 дена спря да яде, да пие течности и да се движи. Колко ли не я молих, доктори не искаше да види и само поиска предната нощ да спи самичка. Явно си го беше решила ( по-инатеста от мен беше ), завчера като я надигах да стане да се опита да хапне нещо и да пийне и ми издъхна в ръцете за 30 мин, защото Сърцето й спря. Блъсках като идиот сърдечен масаж и изкуствено дишане до последно, докато чаках Спешна помощ, а те били "объркали" адреса, а па ние сме на пъпа на центъра на селото.

Сега се чудя как да опазя Тати, че те имаха над 50 годишна сватба ( не я знам как се нарича такъв брак ) и той много си я обича. Да, не вземе да "хуква" да я гони и той сега, че е с 2 инсулта.
                                И така, дупката, която зейна е голяма, но днешния ден е типичен образ на Мама и всички Българи и се нарича Боен Български ДУХ!

http://tekstove.info/browse.php?id=2998
                                Изчезвам да се поразсея малко и да нагладам пак Тати, че той е голяма паника и вчера 10 мин. не може да набере 112 или 150, че се обаждах на един приятел да ги вика, докато аз се борех за Мама и тя до десетата минута ми стискаше пръсчето и после я изтървах.
                                Това Биткаджийство трябва да успеем да предадем на младите и да ги научим и те да могат да предадат на следващите. Това честваме днес - БГ Духа на предците ни ( с голямо Д ).
                                Last edited by Beti; 06.05.2012, 15:55.

Коментар

Working...
                                X