IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имам гадния навик да ходя във Варна без дори и да се обаждам на нашите. Миналата година също ми се случи нещо такова. Бях на Албена. Чух се с една приятелка, която ми каза че предния ден е погребала баща си. След 30 минути вече бях на разходка във Морската с мама и тате.
    Съвет, обаждайте им се, посещавайте ги, те не искат прошка и не искат да ви пречат в живота!
    Съболезнования и от мен!

Коментар

• И моята я чакам до края на годината!

И гадното усещане, че още не съм се издължил като син.А часовника тиктака.
      И какво да кажа и направя сега, а не като....
      И прошките, които трябва да дадем и да приемем.
      И, ако сега това е мотив да събирам сили, за да продължавам - после как ще го бъде?
      И как същата тази дупка да превърна в едно особено специално място, в което да я задържа, общувайки с нея по-добре отколкото приживе?
      И дали постигайки успехите, с които тя би се гордяла, това не е форма на самоизмама?

Имаш моето съчувствие!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        ***************ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, "дъртофелници"! ********************
        --------------------------------------------------------------------------
        Днес ( Гергьовден ) и 24 май ( буквичките ни ) са двата най-чисти празници, които описват без много думи Българската цивилизация и огромния й принос в световното развитие до днес!

Поклон пред биткаджийския Дух на предците ни, който трябва да опазим и предададем на следващите след нас на всяка цена!

П.П. Имам 3-ма загинали из войните в предния век. Жалко, че днес не ми е до празник, понеже Мама внезапно си замина и дупката, която се получи в сърцето ми е голяма.

За именниците да къркат яко, защото Името им го заслужава! Космо да не се "ослушва", а да разказва после как е минал Именния му ден. Да е жив и здрав братленцето ни Космо, който много се раздава за всички нас

Чиърс!
        Моите съболезнования, Мarandi !
        Лека й пръст на майка ти!
        Last edited by tnm; 06.05.2012, 14:55.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• ***************ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, "дъртофелници"! ********************
          --------------------------------------------------------------------------
          Днес ( Гергьовден ) и 24 май ( буквичките ни ) са двата най-чисти празници, които описват без много думи Българската цивилизация и огромния й принос в световното развитие до днес!

Поклон пред биткаджийския Дух на предците ни, който трябва да опазим и предададем на следващите след нас на всяка цена!

П.П. Имам 3-ма загинали из войните в предния век. Жалко, че днес не ми е до празник, понеже Мама внезапно си замина и дупката, която се получи в сърцето ми е голяма.

За именниците да къркат яко, защото Името им го заслужава! Космо да не се "ослушва", а да разказва после как е минал Именния му ден. Да е жив и здрав братленцето ни Космо, който много се раздава за всички нас

Чиърс!
          Last edited by marandi; 06.05.2012, 14:10.

Коментар

• Браво ТН- света е малък- прадядо ми Иван е бил в същата плевенска дивизия. Бил се е и в трите воини и се е върнал с 5 медала за храброст- с мечовете. Два от тях са в къщи и досега- другите са при братовчедите.Раняван е три пъти. Бил е над два метра мъж и е донесъл от Одрин една голяма свещ, която са запалили с курбана за Господ и успешното завръщане.През тези седем години прабаба ми Петкана сама се е оправяла с 4те деца и нивите- хвала и на такива българки- Честит празник Лъвове и лъвици

Коментар

• Честит празник,да сме живи и здрави и да споменаваме боините подвизи на българските войни.В темата "история" имам един пост ,който описва героизма може би най-пълно
              http://milom.blog.bg/technology/2009...-voinik.344728
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Не знам в рода ми да е имало Георги или Гергана. Поне не срещнах такива имена в църковните регистри. Поради специфичното географско местообитание на родата, също така е нямало и земеделци. Но Гергьовден ден винаги се е празнувал в семейството ми По-скоро като почит към храбростта на войниците в рода ми. А такива - дал Господ.
                Когато избухнала Балканската война, дядо ми бил почти хлапе - на 18 години. Имал по-голям брат, който вече бил женен и имал две деца.
                Събрал се семейният съвет и решил, че на война ще отиде дядо ми. Изглежда, имало някаква възможност единия брат да отиде на мястото на другия ... Бил войник в Девета пехотна плевенска дивизия. Стигнал до Одрин. Преди самата битка неговия отряд бил разположен до някакво турско село и всяка сутрин в 5:00 ходжата излизал и си пеел молитвата. Събуждал войниците.
                Дядо ми знаел перфектно турски - говорел, пишел и четял без проблем. Заедно с един от офицерите отишли при ходжата и му казали сутрин да пее по-тихо.
                На другата сутрин ходжата се качил на минарето и запял. Най-добрият приятел на дядо дигнал малинхерата, гръмнал веднъж и ходжата паднал от минарето. Та така ...
                Заедно с този най-приятел дядо изкарал Балканската, Междусъюзническата и Първата Световна война.
                Прибрал се, оженил се, останал вдовец, пак се оженил... Най-големият му син като войник стигнал до Унгария през Втората Световна война.
                Честит ден на храбростта!
                http://www.youtube.com/watch?v=O-rB3VqkZ68
                +1024

По пет на нож
                http://youtu.be/yz9XoCmx1IA
                България над всичко
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Не знам в рода ми да е имало Георги или Гергана. Поне не срещнах такива имена в църковните регистри. Поради специфичното географско местообитание на родата, също така е нямало и земеделци. Но Гергьовден ден винаги се е празнувал в семейството ми По-скоро като почит към храбростта на войниците в рода ми. А такива - дал Господ.
                  Когато избухнала Балканската война, дядо ми бил почти хлапе - на 18 години. Имал по-голям брат, който вече бил женен и имал две деца.
                  Събрал се семейният съвет и решил, че на война ще отиде дядо ми. Изглежда, имало някаква възможност единия брат да отиде на мястото на другия ... Бил войник в Девета пехотна плевенска дивизия. Стигнал до Одрин. Преди самата битка неговия отряд бил разположен до някакво турско село и всяка сутрин в 5:00 ходжата излизал и си пеел молитвата. Събуждал войниците.
                  Дядо ми знаел перфектно турски - говорел, пишел и четял без проблем. Заедно с един от офицерите отишли при ходжата и му казали сутрин да пее по-тихо.
                  На другата сутрин ходжата се качил на минарето и запял. Най-добрият приятел на дядо дигнал малинхерата, гръмнал веднъж и ходжата паднал от минарето. Та така ...
                  Заедно с този най-приятел дядо изкарал Балканската, Междусъюзническата и Първата Световна война.
                  Прибрал се, оженил се, останал вдовец, пак се оженил... Най-големият му син като войник стигнал до Унгария през Втората Световна война.
                  Честит ден на храбростта!
                  http://www.youtube.com/watch?v=O-rB3VqkZ68
                  Last edited by tnm; 06.05.2012, 12:42.
                  Мечо

Коментар

Добро утро, Мечо!
                    Добро утро, тайфата!

Днес е Гергьовден. Честит имен ден на всички именници! Здраве и дълголетие на всички момчета и момичета от форума! Честит празник!
                    Добро утро tnm
                    Добро утро красавици и юнаци

Честит празник !!! Здраве и смелост !!!

Всички останали благини са следствие на горните две.
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                      Добро утро, тайфата!

Днес е Гергьовден. Честит имен ден на всички именници! Здраве и дълголетие на всички момчета и момичета от форума! Честит празник!
                      Last edited by tnm; 06.05.2012, 09:05.
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Беше цялата мокра и омърляна. Краката и трепереха, едва се държеше на тях. Всичките и сили бяха съсредоточени да не умре. Изобщо не ме забелязваше. Мина така малко време и от птицата взеха да се чуват доста силно едни гадни къркорения. Тънкия и врат се изду юнашки, диаметъра се увеличи много пъти. Почна да се тресе в агония и повърна на палубата голям цял октопод барабар с мастилото. Изведнъж се оправи. Живна. Видя ме и се уплаши и литна. Ама голям октопод. Трудно ми беше да си представя как изобщо се е събрал в корема и. А излезе през тънкия колкото два човешки пръста врат.
                        Мечо,
                        Ти сякаш си описал ситуацията с популацията в наште географски дълбини.
                        Без да визирам форума.

Като са ме налазили некви кандидатки за работа, бъкел нищо не разбират.
                        Но - о!Заплата искат от вчера.
                        И не щът да се учат.Немат време, щот са глътнали некоя и друга плазма, или почивка на Малдивите и/или/ завършено више – „Мода“ в Нов български/илядо и петстотин на семестър/.

А плащам, като за европейско.
                        Един костюм да ми ушият – 230 евро.

Нема кой подгъва на Темидчето да направи.
                        Само се сопиня по калдъръма.

После,що закусвам пияни вишни!

Нема оправия в тая държава.
                        Last edited by sergo; 06.05.2012, 01:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                          Явно ми се е бъгнал мейла.. Ами то едно зло не идва само..
                          Не е грешката в твоя мейл.И поста ми към теб автоматично и периодично си се съкращава.
                          Седем пъти го обновявам!

Колкото за самолетите – това си е тяхно свойство.Или се вдигат,или не се вдигат.
                          Ако не ми вярваш, Мечо Пух ще ти каже.Той знае.

Аз пък сам си признавам:
                          От овца, прос***утка и кандидатка за работа – не ми става.
                          Всичи знаят.
                          Само дето никога не съм плащал.Но като идват тежкари на конференции от чужбината, това си е регулярно.
                          Ресторант, бар, локал и бардак.Не мое се измъкнеш.Не го разбират.Така е при тях – мъжко пространство.
                          От време оно си е така – французите са го измислили.Жената си има будоар,дето си кани нейните мушмуроци – мъжът също.
                          И никой не фаща дикиш.
                          Мойте прятели, ме бяха надушили преди години и като им дойдат делегации....Кой?Серго.
                          Ма аз откъде да знам,че за това ме търсят – да подбирам девойките.Бил съм бил разбирал!
                          Ама на мен ми е интересно – има какво да научиш от министри на големи държави.Неща, които ще станат след години.
                          Та,като ги подбирам - винаги взимат и за моя милост.Нема, нема.
                          Е и аз кво да я правя?
                          Седим си с момето и говорим.Най вече за женската същност.С часове.
                          После се сетих,че мога да изкрънкам разни неща за тукашните баровци.И от светлата, и от сенчестата.Един вид проучване – нали са ми клиенти.
                          Първите.
                          Бедна ти е фантазията какви пикантерии съм чувал!
                          Всичко знаят.
                          Да-а-а.
                          Ма ме надушиха зидоро–мазачите.Явно, не само теб са изтропали.
                          Отначало по-дребните.След това,баш архитектите.
                          Да им ставам член.Пък аз отрано се зарекох.
                          Член – нъц!
                          Даже и не гласувам.
                          Да им гласуваш, ако ги гледаш от телевизора.
                          Ама за баджанак,как да гласуваш?

Баща, ми така и никога не ми прости две неща.
                          Преставяш ли си?На осемнайсет – член на БКП!
                          Щото заплатата – с пет лева повече.

Та, кво се коркаш.
                          Last edited by Beti; 06.05.2012, 12:51.

Коментар

Морските дарове са трудно смилаема храна, а в комбинация с твърд алкохол нещата стават още по-зле.
                            И това е така, защото като глътнеш алкохола, октоподчето се спиртосва и си разкикерчва пипалата

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                              Те едни бейби октоподчета.. Поръчах си салатите от Барбадос..Малки такива, колкото за една хапка.. И явно пиян не съм ги додъвквал... Свиня
                              Морските дарове са трудно смилаема храна, а в комбинация с твърд алкохол нещата стават още по-зле.
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Космо, като каза за повръщане на жив октопод. Веднъж насред океана. Бях излязъл на крилото на мостика в малките часове. Много тъмно. Гледах как водата в океана фосфоресцира и се бях замислил дълбоко. Едни тежки мисли за битието. И точно както ти беше казал - а ме е прекъснал някой, а съм му откъснал главата. Изведнъж до мен падна тежко и ме стресна някаква птица. Не знам каква марка. Много беше окаяна. Голяма гага, тънък и много дълъг врат, едно тяло такова като щъркелско и тънки дълги крака. Беше цялата мокра и омърляна. Краката и трепереха, едва се държеше на тях. Всичките и сили бяха съсредоточени да не умре. Изобщо не ме забелязваше. Мина така малко време и от птицата взеха да се чуват доста силно едни гадни къркорения. Тънкия и врат се изду юнашки, диаметъра се увеличи много пъти. Почна да се тресе в агония и повърна на палубата голям цял октопод барабар с мастилото. Изведнъж се оправи. Живна. Видя ме и се уплаши и литна. Ама голям октопод. Трудно ми беше да си представя как изобщо се е събрал в корема и. А излезе през тънкия колкото два човешки пръста врат.
                                Мечо, ти доста често си на места, където земното се слива с божественото. Хубаво си го написал.

П.П. При птиците и влечугите имаше някаква особеност във връзките между прешлените и затова те са много се разтягат.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X