IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!

Мечо, другият път да го снимаш този дзвер !
    Ако е златка, петното на гърдите трябва да е златисто. Ако е бялка, петното на гърдите трябва да е бяло. От там идват и имената им - златка и бялка.
    То аз ако знам предварително кога ще видя звяр. Жълтия равнец почва да цъфти. Може би и белия, ама да не му личи още, понеже си е бял по природа.

Тази сутрин вярно станах рано. И бягах рано. Защото се събудих рано. Не с някаква цел де. Може да е от егенето. Обаче не е зле щото чакам едни майстори да дойдат да дооправят едни врати дето вчера ги сложиха. Не мога да разбера по нашенско що не я правят цялата услуга със всички екстри без да ме карат да се цапам. Обаждат ми се вчера ни в туй ни в онуй време и ми казват да съм махнел двете врати барабар с касалъка щото след един час идвали. Пък на мен и двете ми ръце левииии. За един час къде да ходя да търся помощ. Добре, че се оказа, че са леви само за съзидание. За разрушение били баш десни и двете. Като взех голямата брадва дето цепя дърва с нея. Насякох праговете през средата. После като използвах една човешка сила и лостове от първи и втори род разкъртих юнашки каквото можах. Почти всички гвоздеи излязоха де, само един се наложи да го режа с ножовка. За по малко от час разкъртих, разлюшках, разруших, както е казал поета.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
      Сън спомен не прави.
      Е това е МИТ!!Прави и то какви...!
      Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Сън спомен не прави.

Коментар

• Ма вие не спите ли бре?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Добро утро tnm
            Добро утро красавици и юнаци

Благодаря за помощта. И аз четох и се ограмотявах. Бялка ще да е било. Защо такова оцветяване не знам. Може, понеже се движеше бързо да ми се е привидяло, че бялото е по цялото тяло и опашката. Златката също прилича. Не знам възможни ли са такива цветове при златка.
            Добро утро, Мечо!
            Добро утро, тайфата!

Мечо, другият път да го снимаш този дзвер !
            Ако е златка, петното на гърдите трябва да е златисто. Ако е бялка, петното на гърдите трябва да е бяло. От там идват и имената им - златка и бялка.
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Добро да е и от мен.

Коментар

• Добро утро tnm
                Добро утро красавици и юнаци

Благодаря за помощта. И аз четох и се ограмотявах. Бялка ще да е било. Защо такова оцветяване не знам. Може, понеже се движеше бързо да ми се е привидяло, че бялото е по цялото тяло и опашката. Златката също прилича. Не знам възможни ли са такива цветове при златка.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  "На страха очите са големи."
                  Мечобиков може да се е уплашил.

Но пък аз не се сещам за друго така оцветено животно у нас. Тя невестулката си е от семество порови, но не е пор.
                  Бялката има бяло само на гърдите и предните крака, т.е. пак не се връзва с описанието.
                  А и тази "рунтава опашка" съвсем ме озадачава.

Мечобиков, не съм чел по-надолу -Къде си го видял тоя "звяр"?
                  Бебе Мечков,

или е видял катерица с тия опашки дет' ги хортува, ама до утре може и слон да излезе. Или е купил на жена си палто от норки, ама е излязло много дълго и "звера" е отишъл при него да му каже да си върне някой лев

П.П. Шегувам се по-горе. По принцип белките и невестулките са опасни, щот' са много пъргави и са с инстинкт на убийци. Мисля, че ухапването им е отровно дори за човек.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...BB%D0%BA%D0%B0

Тия твари съм ги гледал как такова ма*мата на един съсел пред очите ми ( оня сочен екземпляр към 50 санта без опашката беше ) и тая го отнесе за по-малко от минута. Много "делови" са като убиват. Много са отмъстителни и помнят, ако човек им причини нещо лошо, затова се преминава с лека "дистанция" и без лоши чувства при среща с тях ( като мятане на камъни и т.н.).

Пигменцията да е черна е вероятно заради зимата, ако е било такова и ся ще смени цвета. Но може и да е норка, дет' викат някои колеги. Белките се катерят и по дърветата, докато норките не могат. Не знам къде я е видял.

Другия вариант е да е било златка, но и те са много отмъстителни и без да се страхуваш, но давай им лично пространство:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%...82%D0%BA%D0%B0

Демек, ей такова:

П.П. Аз като бягам никога не нося оръжие или нещо такова, щот' не ме е шубе и даже сърни са ми се показвали, щот' те любопитни ( страхливи ), но са ми се показвали сърнички.

А, това е голяма чест за мИня, щот' явно животинката ме харесва и ми се доверява като ми позволява да я видя.
                  Last edited by marandi; 08.05.2012, 01:19.

Коментар

Черно като катран, не кафяво. Мина на около 5 метра пред мен. Опашката рунтава и дълга горе долу колкото тялото, и тя отгоре черна, отдолу бяла.
                    Норка:

Едно време имаше развъдници.Тоз дзвер е европейска норка и е застрашен вид. В природата тя е населявала най-североизточни части на България, обича предимно влажен климат както е по р. Дунав. Все още може да се наблюдава в някои части на Сибир и в някои резервати. В България норки се срещат в природния резерват „Чупрене“ . Вероятно неголям брой норки обитават и брегозащитните съоръжения по черноморското ни крайбрежие. Забелязвани са във Варна след внимателно наблюдение и търсене или при силно вълнение, когато водата залива обичайно сухи места в каменните насипи и бетонните конструкции - например при бурята в края на лятото на 2010 г.
                    Норката има ценна козина, заради която е била жертва на бракониерство.
                    Мъжките достигат дължина 28-43 см, а опашката 12-19 см и тежат 740 гр. Женските са 32-40 см, опашката е 12-18 см и тежат 440 гр. Обитават водоемите, реки и крайбрежия на езера, по-рядко се срещат в блатата раждат от 2 до 7 малки. Живеят около 8-10 г.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%...80%D0%BA%D0%B0

Last edited by badboy333; 08.05.2012, 00:30.
                    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Не опашката беше дълга и рунтава
                      Ако е нещо таквоз, то е норка:

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Аз изобщо не съм виждал на живо.
                        Но поне това, което има като снимки в интернет, не ми се връзва с описанието:

European polecat (Mustela putorius)
                        http://www.google.com/search?hl=en&c...FpHhtQaJkI3dBA
                        Мечо да каже, дали има нещо общо с това, което е видял. Аз поне не се сещам за друг звер по нашите земи с подобно описание
                        Last edited by tnm; 08.05.2012, 00:13.
                        Мечо

Коментар

Черният пор е с тъмен гръб и мръсно бял корем. Мисля, че има бяло и по опашката. Поне такива спомени имам. Не съм виждала от години.
                          Аз изобщо не съм виждал на живо.
                          Но поне това, което има като снимки в интернет, не ми се връзва с описанието:

European polecat (Mustela putorius)
                          http://www.google.com/search?hl=en&c...FpHhtQaJkI3dBA

Коментар

Но пък аз не се сещам за друго така оцветено животно у нас. Тя невестулката си е от семество порови, но не е пор.
                            Бялката има бяло само на гърдите и предните крака, т.е. пак не се връзва с описанието.

Да, и аз затова се поправих след първия пост. Бялката има бяло петно на гърдите и краката. Точно както ти си написал. И е по-скоро кафеникава.
                            В Добруджа му викат "кокарджа"
                            Last edited by tnm; 07.05.2012, 23:51.
                            Мечо

Коментар

Не опашката беше дълга и рунтава
                              Черният пор е с тъмен гръб и мръсно бял корем. Мисля, че има бяло и по опашката. Поне такива спомени имам. Не съм виждала от години.
                              Мечо

Коментар

Невестулката е най-дребния хищник от семейство Порове. Няма как да е с размерите на голяма котка.

Коментар

Working...
                                X