IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В момента ви натрапват англо-саксонския модел на правосъдие - демек, да въртите една камара хартии ( изнесени кат' услуга ) и чиновниците да могат да зобят.

Въпроса е ( ние скоро ще погребем англо-саксонския модел ) и струва ли си чужда юридическа рамка да се налага, която не отговаря на традициите и народо-'психологията ни и вече не остана "стадо" за паша.

П.П. Евалата, че законът с голямо "З" е спазен - само дет' след 20 години няма да има на кого да го прилагат, освен на разни примати, а от приматите заплати и пенсии няма да видят.

Това дразни у чиновниците щот' те си изнесоха дечицата в чужбина. Лафа беше след нас "потоп" и го правят. Което повдига резонния въпрос - еми, ти къв' "управленец" си тогава? Ако се мъчиш и ти тежи бягай от там и дай шанс на 'орицата, които могат.

И Анончи ги защитава - негова воля.

П.П. Нека ме подсети някой ден да се просълзя от умиление, че Президента ни се водел с 200 мил. кинта декларирани и станал Президент и отишъл за 5 бона заплатка и доживотна пенсия след мандата, а Дянков се върнал от Световната баМка за 3 хил. лв заплата. Цветанката си купил 6 хапартамента като може да спи само в 1. Ще се направя, че му вярвам за тия "загрижени" 'орица за БГ-то.

Т'ва са глупости и не им го пожелавам, но един ден техните близки ще мятат шепа с пръст, а те се самозабравиха от лакомия и то тормозят народеца. Кат' са "дзИвзи" свят голям да ходят да изкарват парите отвън и да ги вкарват вътре, кат' толкоз обичат България.

Бе, не ми се говори .....
    Last edited by marandi; 09.05.2012, 09:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
      До-о-бро утро-о-о!
      Америка!
      Добрий ден от Камчатка

С днем Победы !!!
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        последно по тая тема, че не си струва да се караме по тия цигански въпроси.

по точка 1. - Мангалът има десетина чавета и те са все малолетни. Той тях праща да крадат. Какви кокошки ще им "трупаш" в досието?! И на колко ще ги осъдиш малолетните?! За дядо Иван е все едно дали 40 годишен мангал му е свил препитанието или 12 годишно чаве.

по точка 2. Няма основание да се освободи режима за притежаване на оръжие, ако преди това не се разшири неговата употреба. Ти впрягаш каруцата пред коня.

П.П. А на Серго няма какво да отговарям. Той да си помисли дали се извинявам с Парламента или просто искам от тях Закон.
        Е, са!
        Като не разбирам - питам .
        Лошо ли е, че питам?
        Утре ще се случи обратното.
        Що да не ти върна жеста.
        Та да питам:
        - Къде видя елемент на караница?
        Аз съм нов, но не съзирам.

- Искал.Искал.Колко да си искал?
        Колкото аз от тати да ми купи колело?

Коментар

• В тази връзка написах нещо снощи след двайсет и три, но чаках да се събудите.
          След малко го пускам.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Добро утро tnm
            Добро утро красавици и юнаци

Аноне,

1. Вярно е че не си струва да се караме, но ти намеси циганите, коректно е да се извиниш. Иначе излиза, че и аз имам нещо общо. Аз не съм се опитвал да изкарам колегите прости. Казвам си мнението.
            Ти намесваш закони, право и т. н. с цел да ме объркаш. Не на мене тия. Властта като цяло ако прояви воля може да се справи с цялата престъпност за по малко от месец, като организираната изчезне почти напълно, а битовата се сведе до минимум. Какво не ти е ясно. Ако искаш да спориш първо потвърди или отречи това.
            2. По отговора ти на точка 2 - или не си ме разбрал или нарочно се правиш, като пак се опитваш да вкараш право с цел да ме объркаш.

За поста на Серго - за балък ли ме вземаш. Искаш да си мисля, че не си видял кавичките в които е оградена думата "извинявам" ли. Мислиш не си личи, че тъй като аз поведох разговора с негативното си отношение към репресивната власт, ти виждайки, че съм прав се опитваш да го докараш до " ние ги хващаме, те ги пущат". Серго предполагам иска да ти каже, че ако вместо "репресивната" употребим "цялата" власт всичките ти аргументи отиват в коша.
            Серго именно това искаше да каже.

Коментар

Същността е, че ако войската, жандармерията и полицията се окажат недостатъчни, се прави потеря (може и да са цивилни лица) и "разбойника" се преследва като диво животно и за убийството му се дава парична награда.

Е, кажи ми - този Закон приложим ли е сега?
              На мен идеята ми беше, че има случаИ (повече от един) за периода за който споменавам в които държавната машина за броени дни се е справяла с цялата престъпност. Като организираната е бивала разбивана буквално веднага, а неорганизираната сведена до минимум.

Не може да има организирана престъпност, ако държавата не я организира. Иначе гражданите няма да ги е страх от престъпниците и много бързо сами ще се справят с тях.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

Забелязвам неадекватност в последните ти няколко поста към мен.

Ти какво?! - ще ги събираш в кръжоци и ще им правиш "Четене на историята ни" ли? И така ще ги вкарваш в "правия път"?!

Какво общо има твоя съвет да прочета историята ни с това да се озаптят джебчиите?
                Отново опит за груба манипулация. Няма неадекватност. Последователен съм. Смисълът на поста ми е че има исторически примери. Не може без да се познава историята, както и съвременния опит на други държави.
                Има общо - джебчиите могат да се озаптят. И с тези джебчии нарочно издребняваш, за да можеш да кажеш после, "ама дай сега да не се караме за джебчиите". Както стана с циганите
                tnm

Коментар

последно по тая тема, че не си струва да се караме по тия цигански въпроси.

по точка 1. - Мангалът има десетина чавета и те са все малолетни. Той тях праща да крадат. Какви кокошки ще им "трупаш" в досието?! И на колко ще ги осъдиш малолетните?! За дядо Иван е все едно дали 40 годишен мангал му е свил препитанието или 12 годишно чаве.

по точка 2. Няма основание да се освободи режима за притежаване на оръжие, ако преди това не се разшири неговата употреба. Ти впрягаш каруцата пред коня.

П.П. А на Серго няма какво да отговарям. Той да си помисли дали се извинявам с Парламента или просто искам от тях Закон.
                  Добро утро tnm
                  Добро утро красавици и юнаци

Аноне,

1. Вярно е че не си струва да се караме, но ти намеси циганите, коректно е да се извиниш. Иначе излиза, че и аз имам нещо общо. Аз не съм се опитвал да изкарам колегите прости. Казвам си мнението.
                  Ти намесваш закони, право и т. н. с цел да ме объркаш. Не на мене тия. Властта като цяло ако прояви воля може да се справи с цялата престъпност за по малко от месец, като организираната изчезне почти напълно, а битовата се сведе до минимум. Какво не ти е ясно. Ако искаш да спориш първо потвърди или отречи това.
                  2. По отговора ти на точка 2 - или не си ме разбрал или нарочно се правиш, като пак се опитваш да вкараш право с цел да ме объркаш.

За поста на Серго - за балък ли ме вземаш. Искаш да си мисля, че не си видял кавичките в които е оградена думата "извинявам" ли. Мислиш не си личи, че тъй като аз поведох разговора с негативното си отношение към репресивната власт, ти виждайки, че съм прав се опитваш да го докараш до " ние ги хващаме, те ги пущат". Серго предполагам иска да ти каже, че ако вместо "репресивната" употребим "цялата" власт всичките ти аргументи отиват в коша.
                  tnm

Коментар

• До-о-бро утро-о-о!
                    Америка!

Коментар

• Анончи,

не си прав, братле!
                      ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                      При Царско е имало бирници ( 'орицата са си криели ракията/житото в изкопи, защото това са традициите на Българина и предците му - разказите за Андрешко ).

През Комунизма, дет' ни "разпределят" т.нар. "велики" сили прочети малко за т.нар. "горяни" и каква съпротива оказват срещу режима на Москва, който чрез национализация кара 'орицата да не могат една кокошка и керамидка да оставят на децата си. Както и да килиферчим думите, братле - грабежът винаги си е грабеж. Съпротивата е била огромна и пак т.нар. днешна "милиция" е дерибействала над 'орицата. По него време жандармерия се е наричало и цвета на нацията ни ( военния ) е избит с думичките народен "Съд".

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%...BD%D0%B8%D0%B5

Същото в момента се случва, за което ти хортуват 'орицата, че "Държавната" ни политика не им дава шанс да се опълчат и да си опазят активите, които цял живот са трупали. Демек армията ни я направиха за посмешище, а жандармерията издигнаха в култ за да пази "управляващите" Х ( но не и 'орицата ).

При горяните съпротивата е продължила 5 години без да излезе в медиите и в учебниците ви по история - тая битка ще е по-дълга и то въпреки Държавния режим, както тогава и докато дишаме ще я водиме. Тогава са ходели ( полицията ) да ги обстрелва дори с минохвъргачки. Що за "управляващ" кретен си да вкараш артилерия за собственото си население, за да му вземеш имотите и храната на чиляка?
                      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      Попрочети малко за "ония" събития - ти си умен мъж и ще ме разбереш! Какъв е смисъла да имаш талант, знания и умения - щом Държавата ти праща полиция, за да пази тия, които идват да ти ги отнемат и да те трепят и не ти позволяват да се защитиш и да ги предадеш на потомците си, т.нар. "активи"? Късат ти "семката", братле така и затова вече 'орицата спряха да се раждат, щот' няма смисъл.
                      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      Съвсем човешки ми е въпроса: "Има ли смисъл?" при това статукво на нещата. Просто думичките днес не са СССР, а ЕС - все тая ....

Чиърс!
                      Last edited by marandi; 09.05.2012, 07:02.

Коментар

• Мечобиков, ето ти Закона за изтребление на разбойниците от 1922г.
                        http://anamnesis.info/documents/brigands-1922.pdf

Цитирам най-интересната част:
                        -------------------------------------------------
                        Чл. 2. Изтреблението на разбойниците в околията, дето са се появили,
                        се възлага на полицията, жандармерията и войската. Ако тази сила е
                        недостатъчна за изтребление на разбойниците, околийският началник
                        може да образува потери, с които да ги преследва. Във всяко населено
                        място, където се забележат разбойници, кметът веднага назначава
                        потеря за преследването им и донася на околийския началник.
                        Чл. 3. За началници на потерите ще се назначават лица, каквито
                        околийският началник намери за добре.
                        Чл. 4. На отличилите се при преследването потераджии се дава
                        възнаграждение от общия кредит, който се отпуска за изтребление на
                        разбойничеството. Размера на възнаграждението ще се определи и
                        дава от Министъра на вътрешните работи.
                        Чл. 5. Потераджия, който убие или залови разбойник, получава
                        награда от 5-20 хиляди лева. Ако ли потераджията или длъжностното
                        лице, което ги преследва, бъде убито, семейството му получава до 50
                        000 лв. обезщетение и инвалидна пенсия. Ако ли само осакатее, то
                        получава награда 20 000 лв. и инвалидна пенсия. Лекуването на
                        всички ранени и заболели по преследване на разбойниците е
                        безплатно. Наградите се отпускат със заповед от Министъра на
                        вътрешните работи.

Чл. 7. Ако някое лице, посочено от общинската власт за член в потеря,
                        искана от околийския началник умишлено откаже да участвува в нея
                        или като участник в нея скрие или избегне да изпълни дълга си, като
                        откаже да изпълни заповедите давани му от началника, наказва се с
                        тъмничен затвор до 1 година. Със същото наказание се наказват и
                        онези административни и общински власти, които умишлено не
                        изпълняват постановленията на настоящия закон.
                        --------------------------------------------------

Същността е, че ако войската, жандармерията и полицията се окажат недостатъчни, се прави потеря (може и да са цивилни лица) и "разбойника" се преследва като диво животно и за убийството му се дава парична награда.

Е, кажи ми - този Закон приложим ли е сега?
                        Last edited by anon6706; 09.05.2012, 00:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                          Мъка. Но има лечение. Не искам да го казвам, че не е за всеки.
                          Ти сега трай, изслушай....
                          Да довърша.
                          А отпосле държа да чуя позицията ти.
                          Не мнението ти.
                          Щото от позиция на позицията си - си в правото да атакуваш моята.Че и на другите.
                          А това вече е полезно за мен.
                          Другите - сами да си кажат.
                          Нали за това сме се збрали.
                          Не ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Ами има как. Има и прецеденти в Българската история от 1880 до 1944. Има периоди с изключително ниска престъпност, както и такива с повсеместна мутризация плюс нагло кокошкарство.
                            Т.е. не е необходимо нищо повече от това да прочетем не толкова далечната история
                            Забелязвам неадекватност в последните ти няколко поста към мен.

Ти какво?! - ще ги събираш в кръжоци и ще им правиш "Четене на историята ни" ли? И така ще ги вкарваш в "правия път"?!

Какво общо има твоя съвет да прочета историята ни с това да се озаптят джебчиите?

Коментар

Имаше един случай. Поне него помня.
                              Дедото го беше наръгал с нож в двора си и оня беше умрял от кръвозагуба 100-на метра от къщата му. Бяха двама цигани крадците.
                              На дедото му дадоха май 8 години затвор.
                              Е, те за този ми бе мислата.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                                Та,

Новото ми ателие – Ботев и Тодор Александров.На 330 метра от Шератън.
                                Втори етаж, но магазините са високи – значи, трети.Отгоре – склада.
                                Там освен шивашките анджаклами и колекциите, държа инструменти, машини, рез. части.Все едно влизаш в Практикер.
                                Купувам,като за световно.И всичко е дублирано.Половината – третирани.
                                /Това, което за жените са обувките – за мен са инструментите.И ги разбирам – имам 130 чифта/

Пренасям го година и половина – топче по топче.
                                Вече действа.Вътре – дизайнерки, шивачки, стажантки – шест броя.
                                Всъщност само се учат.Защото така им е по-лесно - няма отговорности.
                                Ключове за къщата държат двама човека и отвсякъде е затворено.
                                Не съм обиран в последните двайсет години.
                                Купил съм камери, кодови брави и доста други чарколяци, но не съм ги инсталирал.
                                Знам, че в следващите петилетки това ще бъде основна дейност на населението.

Нея пролет за две седмици, – три пъти ме обират!
                                Склада.Първо инструментите и машините – увивали ги в подготвени за проба дрехи на клиенти или платове.Купувани от Париж, Лондон, .....А там е така – излизаш от магазина с плата,хастара росера, копчета,джеблъка,циповете, сертификата, понякога и конците.Всичко в един тренд.
                                /още си спомням два плата за костюми„DORMEUIL „ - 420 юро метъра./
                                Подир подпочнаха и колекциите....

А аз вече се изявявам като герой от нов български филм.
                                Демек, действам като насън.Нещо като на автопилот.Нещо, като нищо на света...

Та третия път случайно се връщам и го набарвам в склада, ама ми избяга.
                                Българче.
                                Фърчим по булеварда, аз кудкудякам – Крадец!Дръще крадеца!
                                А фасовете,пурите, тутуна ме теглат към канафката.
                                Почувствах се като цаца в зоологическата градина – аз съм аквариума,отварям си устата, а хората сите си се разхождат и не ебават да ме забележат....
                                Замина си.
                                Необезпокояван.
                                Мъка.
                                Но има лечение. Не искам да го казвам, понеже не е за всеки. (Не се отнася за теб, че е пълно с недораслеци, а нас кучета ни яли)
                                Last edited by iezuita; 09.05.2012, 00:16.
                                http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Working...
                                X