IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Та,

Новото ми ателие – Ботев и Тодор Александров.На 330 метра от Шератън.
    Втори етаж, но магазините са високи – значи, трети.Отгоре – склада.
    Там освен шивашките анджаклами и колекциите, държа инструменти, машини, рез. части.Все едно влизаш в Практикер.
    Купувам,като за световно.И всичко е дублирано.Половината – третирани.
    /Това, което за жените са обувките – за мен са инструментите.И ги разбирам – имам 130 чифта/

Пренасям го година и половина – топче по топче.
    Вече действа.Вътре – дизайнерки, шивачки, стажантки – шест броя.
    Всъщност само се учат.Защото така им е по-лесно - няма отговорности.
    Ключове за къщата държат двама човека и отвсякъде е затворено.
    Не съм обиран в последните двайсет години.
    Купил съм камери, кодови брави и доста други чарколяци, но не съм ги инсталирал.
    Знам, че в следващите петилетки това ще бъде основна дейност на населението.

Нея пролет за две седмици, – три пъти ме обират!
    Склада.Първо инструментите и машините – увивали ги в подготвени за проба дрехи на клиенти или платове.Купувани от Париж, Лондон, .....А там е така – излизаш от магазина с плата,хастара росера, копчета,джеблъка,циповете, сертификата, понякога и конците.Всичко в един тренд.
    /още си спомням два плата за костюми„DORMEUIL „ - 420 юро метъра./
    Подир подпочнаха и колекциите....

А аз вече се изявявам като герой от нов български филм.
    Демек, действам като насън.Нещо като на автопилот.Нещо, като нищо на света...

Та третия път случайно се връщам и го набарвам в склада, ама ми избяга.
    Българче.
    Фърчим по булеварда, аз кудкудякам – Крадец!Дръжте крадеца!
    А фасовете,пурите, тутуна ме теглат към канафката.
    Почувствах се като цаца в зоологическата градина – аз съм в аквариума,отварям си устата, а хората сите си се разхождат и не ебават да ме забележат....
    Замина си.
    Необезпокояван.
    Last edited by sergo; 09.05.2012, 03:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
      нищо не помниш и нито една мангуста не е литнала в отвъдното за съжаление
      само една крадлива, мазна, грозна ръка на едно църно грозно извратено животно пострада.
      това е
      човека беше съден осъден, жив да го оплачеш...
      да продължаваме ли
      Имаше един случай. Поне него помня.
      Дедото го беше наръгал с нож в двора си и оня беше умрял от кръвозагуба 100-на метра от къщата му. Бяха двама цигани крадците.
      На дедото му дадоха май 8 години затвор.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        -----------------------------------------------------
        Първоначално изпратено от mechobikov
        Не си прав

1. За колко време кокошкаря и семейството му изяждат 5 кокошки. Ами после. Нали пак. Те се трупат.
        2. И при сегашните закони ако се разреши на всички да си купуваме свободно оръжие престъпността ще намалее драстично. Включително и конюнктурната. Включително ще изчезне и унизителното заплащане при което един мъж със заплатата си не може да издържа поне една жена и няколко деца.
        ------------------------------------
        Аноне, не очаквах, че чак толкова я обичаш полицията, че да манипулираш така грозно. Това помниш ли го. От днес е. Самоцитирам се заради теб'
        последно по тая тема, че не си струва да се караме по тия цигански въпроси.

по точка 1. - Мангалът има десетина чавета и те са все малолетни. Той тях праща да крадат. Какви кокошки ще им "трупаш" в досието?! И на колко ще ги осъдиш малолетните?! За дядо Иван е все едно дали 40 годишен мангал му е свил препитанието или 12 годишно чаве.

по точка 2. Няма основание да се освободи режима за притежаване на оръжие, ако преди това не се разшири неговата употреба. Ти впрягаш каруцата пред коня.

П.П. А на Серго няма какво да отговарям. Той да си помисли дали се извинявам с Парламента или просто искам от тях Закон.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
          Бива,
          Ще да е от годините.А може и така да ми се е щяло.
          Бива, но НЕ БИВА
          Страдание ме връхлита, колчем си спомня за човека, МИНИРАЛ СВОЯТА КЪЩА ... А БЕШЕ ОСЪДЕН
          Ей педали - съдийски мекерета - вашта мама долна, изчадия Адови ... Ще плащате ! - живи сме свидетели в очите на Оня, а каквото видяхме - това ви се пише. Дано се изплатят пред него. Не им ща обясненията, жалки, безподобни, като тях - убитаци и отрепки нищожни .!
          http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
            само една крадлива, мазна, грозна ръка на едно църно грозно извратено животно пострада.
            това е
            да продължаваме ли
            Бива,
            Ще да е от годините.А може и така да ми се е щяло.

Коментар

Не знам обърна ли внимание, на поста дето Милом го пусна преди два дни в темата. И дъждът вали и т.н. Така ни надъхваха по военна история. Сигурно във всички държави така надъхват курсантите, но в България това е самата истина. Аз си спомням като дете дето съм слушал разказите на дядовците от рода за войните. Истина е. От друга страна патриотизма е вреден за човека. Живот.
              Така трябва да бъде, Мечо. Ние трябва да знаем за най-големите победи в сравнително новата ни история. Имах приятел, който учеше в Шуменското висше военно училище. Той ми е разказвал, че битката при Одрин и Дойран се изучава във всички големи военни академии.

П.П. Преди всяка голяма битка войниците са обличали чисти ризи, а командирите им - парадните си униформи. Така е отивал на смърт българския войник.
              Last edited by tnm; 08.05.2012, 23:38.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Не знам дали имам здрава психика, но предпочитам оръжието ми да стои заключено в касата. За всичките години, през които го имам, ми се е наложи един, единствен път да посегна към него.
                Притежанието на оръжие е голяма отговорност. Ти си офицер и смятам, че ще разбереш какво имам предвид.

П.П. За мен не съществува такова понятие като "бивш офицер"
                Не знам обърна ли внимание, на поста дето Милом го пусна преди два дни в темата. И дъждът вали и т.н. Така ни надъхваха по военна история. Сигурно във всички държави така надъхват курсантите, но в България това е самата истина. Аз си спомням като дете дето съм слушал разказите на дядовците от рода за войните. Истина е. От друга страна патриотизма е вреден за човека. Живот.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Поздрав!
                  http://www.youtube.com/watch?v=vG16V...eature=related
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                    Още помня случая, дето Стареца бе минирал двора си и поне една мангуста /но не като долуописаните във визуалния материал/,литна в едни други измерения.
                    това е
                    да продължаваме ли
                    http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Жените имате по здрава психика, докато на мъжете по лесно ни пада пердето. "Сърце мъжко не трае". Особености на пола. Оттам у мен идва и увереността, че при почти 100% въоръжени мъже заплатите няма как да са по малки от сума за издръжка на поне една жена и няколко деца. Сегашните унизителни заплати от по 300 лева ще бъдат немислими. "Заплахата прави заплатата".

За престъпността
                      1.Пряка демокрация - нещата са ясни - Швейцария
                      2. Представителна демокрация - има 2 начина
                      а) воля на управляващите (патриотично правителство) - почти пълна липса на организирана престъпност и сведена до минимум битова
                      б) въоръжено население
                      в) а) и б) едновременно - най добрия вариант
                      Не знам дали имам здрава психика, но предпочитам оръжието ми да стои заключено в касата. За всичките години, през които го имам, ми се е наложи един, единствен път да посегна към него.
                      Притежанието на оръжие е голяма отговорност. Ти си офицер и смятам, че ще разбереш какво имам предвид.

П.П. За мен не съществува такова понятие като "бивш офицер"
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Виж, на мен агресивност не ми липсва и по тази причина се въздържам от притежаването на оръжие. Ами то е оръжие ..гърми и когато това се случи, независимо от коя страна на дръжката му съм, няма да е добре.
                        Играя шах със сина си поне веднъж в седмицата, но това значи по-скоро-НЕ (малък е).
                        Жените имате по здрава психика, докато на мъжете по лесно ни пада пердето. "Сърце мъжко не трае". Особености на пола. Оттам у мен идва и увереността, че при почти 100% въоръжени мъже заплатите няма как да са по малки от сума за издръжка на поне една жена и няколко деца. Сегашните унизителни заплати от по 300 лева ще бъдат немислими. "Заплахата прави заплатата".

За престъпността
                        1.Пряка демокрация - нещата са ясни - Швейцария
                        2. Представителна демокрация - има 2 начина
                        а) воля на управляващите (патриотично правителство) - почти пълна липса на организирана престъпност и сведена до минимум битова
                        б) въоръжено население
                        в) а) и б) едновременно - най добрия вариант
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Нали това ви казвам!
                          Ти го вкарай крадеца в гробищата (но ЗАКОННО) и тогава няма смисъл да го чакаш 4 години на делата.

А сега какво е - вкарваш го в гробищата и ти отиваш 15-на години зад решетките. А там ще си между такива изроди, какъвто си убил. А и те ще го знаят. По-зле е от това да си бивш полицай в затвора, щото няма кой да те покровителства. Ще ти разкатаят всичко човешко в теб.

Гнусна държава сме.

Още помня случая, дето Стареца бе минирал двора си и поне една мангуста /но не като долуописаните във визуалния материал/,литна в едни други измерения.

Склонен съм да се съглася с теб, но има няколко "допълнителни" аспекта.

Или, защото не се познаваме, ще го кажа така:
                          Напълно съм съгласен с теб и затова ще заема противоположна позиция.

Що се дразниш на Мечо, че се "извинява" с полицията, след като ти го правиш със законотворците?

Коментар

Не знам дали играеш шах. Шахматистите имат един лаф. "Заплахата е много по страшна от изпълнението". Защо мъжете получаваме по големи заплати замисляла ли си се сериозно. Ако не си аз ще ти отговоря. Защото представляваме по голяма заплаха. Би трябвало вече да разбираш идеята в поста ми който Анон пренебрегна
                            Виж, на мен агресивност не ми липсва и по тази причина се въздържам от притежаването на оръжие. Ами то е оръжие ..гърми и когато това се случи, независимо от коя страна на дръжката му съм, няма да е добре.
                            Играя шах със сина си поне веднъж в седмицата, но това значи по-скоро-НЕ (малък е).

Коментар

Ами има как. Има и прецеденти в Българската история от 1880 до 1944. Има периоди с изключително ниска престъпност, както и такива с повсеместна мутризация плюс нагло кокошкарство.
                              Т.е. не е необходимо нищо повече от това да прочетем не толкова далечната история
                              "Закон за изтребление на разбойниците" (може и да греша в точното му наименование)

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                                Не, Мечо.
                                Да кажем, че тук ми беше интересно основно заради теб, анон, още един-двама.
                                Но, знаеш, нема вече кво ново да си кажем, а, от друга страна, понекой път полудявам от глупостта.

Та само казвам на хората "чао". Нищо друго, живи-здрави

Чекай, чекай!
                                Нема си одиш!
                                Току що св`ърших с мръсната работа.Слагам един душ и фащам калема.
                                Всеобхватно.
                                Пък чакам после твоята дума.
                                Става ли?

Коментар

Working...
                                X