IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Космо , аз понеже сравнително скоро имах отношения с гастроентеролог по повод киселини , та жената направи сонда на субекта , който ги получаваше също като теб при пиене , както и май при сладко , май и при всичко в крайна сметка . И така 20 години . Та киселините са опасни защото разраняват хранопровода / Маранди пак ще каже , че те плаша / . Даже в нашия случай имахме лезии 1 - ва степен т . е рани - по хранопровода . А тези рани , в процент от случаите предизвикват рак . Моят свекър след почти 35 години с киселини след употребата на алкохол и съответната сода бикарбонат за неутрализация , си отиде от този рак на 59 години , та затова сме внимателни у дома с киселините . Иначе Нексиум - а много помага .

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Чек сега,

аз нищо не те "карам", но казвам, че "номера" накрая някой да обере лаврите е ясен, дет' все се включват.
      Това пък чак сега го вдянах.
      Тук някакво съревнование ли сте си си определили?

Коментар

Чек сега,

аз нищо не те "карам", но казвам, че "номера" накрая някой да обере лаврите е ясен, дет' все се включват.

Затова ти казах, че на теб ще отговоря, щот' си готин. Иначе мислиш ли, че се обяснявам на някого, освен пред себе си?

П.П. В момента бъркаш и намесваш трето лице ( Мадам Шъ ) - не си прав в случая, щот' си я харесал и е нормално. Тя ми от фаворитките в тоя форум, но нямаш право да месиш 3-ти в даден разговор и да му слагаш "думи" в устата, които той не е казал никога. Или я остави Жената, или й кажи, че я харесваш много? Ще ти падне реноме-то ли ....
        Леле колко си куц на тема майтап. (като го чета написаното, нищо чудно да ми се ядосаш, но ще го оставя).

Аз не съм сложил "думи в устата й" ( да ме извинява тя за кофтито съчетание на думите в кавички), а написах аз какво съм й казал.
        А я споменах, защото знам, че си я кльопаш и се опитах да те помайтапя.....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Ама аз затова направих преди време "забележка" на Вал/Ши.
          Като отговаряте на някого, поне цитирайте първите няколко думи от поста му.
          Сега ще ме караш да разглеждам 10 страници, че и да изчитам постовете в тях, за да стигна до някой определен.
          Чек сега,

Затова ти казах, че на теб ще отговоря, щот' си готин. Иначе мислиш ли, че се обяснявам на някого, освен пред себе си?

П.П. В момента бъркаш и намесваш трето лице ( Мадам Шъ ) - не си прав в случая, щот' си я харесал и е нормално. Тя ми от фаворитките в тоя форум, но нямаш право да месиш 3-ти в даден разговор и да му слагаш "думи" в устата, които той не е казал никога. Или я остави Жената, или й кажи, че я харесваш много? Ще ти падне реноме-то ли ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
            По големия проблем е защо винаги като пия алкохол, ама се преживява...
            Така по-ми става ясно.
            Аз по принцип нямам киселини, но ги получавам при определено съчетание на алкохол с храни или разредител.
            Обърни внимание кога ги получаваш.
            Ако пиеш само чист алкохол (без мезета или разредител) и ги имаш - чак тогава можеш да започваш някакво лечение или хапчета.

Коментар

Аз само си питам, щото мога и да науча нещо.
              Първо - ти не казваш пропорциите на содата и оцета. Т.е. аз не мога да разбера какво препоръчваш - основен, киселинен или неутрален разтвор да пие Космонавта.
              Друго - нали знаеш кое неутрализира киселинността на химуса преди да попадне в тънките черва? И се чудя на какво влияеш - на проблемите с хранопровода или с изходящия поток от стомаха към тънките черва.

Та и оттам и се питам - как пиенето на съответната "отвара" ще подобри дефекацията.

В интерес на истината - аз не съм прочел първоначалния пост на Космонавта, но предполагам, че става дума за тъй-наречените "киселини".

А не чета много назад, защото се опасявам да не попадна на някой пост на Съни(тя).
              Че тя вчера си ближеше крака и й видях поста, пък днес да не е започнала нещо друго да ближе и не знам какви постове ще измъдри след близането му.....

То аз имам едни таблетки против киселини, ама са ми в офиса... Предписал ги е доктро на една колежка... По големия проблем е защо винаги като пия алкохол, ама се преживява... Ха наздраве... Абе на вънка каво гадно време е.. Съседа ми от един час се опитва да инсталира някакво подвижно барбекю и не успчвам да го убедя че в жилищен квартал да печем мръвки на балкона ще разкажем играта на съседите, но той твърдо е решил днес да ме кани на скара на дървени въглища... Много се е напил горкия... Да се чудиш кака работи и изкарва толкова пари, защото аз от как го знам съм го виждал трезвен само инцидентно..

КОле брат когато ти е тежък ден в работата единственото решеноие е д се покриеш и да оставиш днешната работа за утре... Нема друг изход..

Коментар

Щом не си го прочел Космо, в началото вземи и "върни" ситуацията, ако можеш да си го позволиш.
                Ама аз затова направих преди време "забележка" на Вал/Ши.
                Като отговаряте на някого, поне цитирайте първите няколко думи от поста му.
                Сега ще ме караш да разглеждам 10 страници, че и да изчитам постовете в тях, за да стигна до някой определен.

Коментар

Първо - ти не казваш пропорциите на содата и оцета. Т.е. аз не мога да разбера какво препоръчваш - основен, киселинен или неутрален разтвор да пие Космонавта.
                  Друго - нали знаеш кое неутрализира киселинността в на химуса, преди да попадне в тънките черва?

Та и оттам и се чудя - как пиенето на съответната "отвара" ще подобри дефекацията.

В интерес на истината - аз не съм прочел първоначалния пост на Космонавта, но предполагам, че става дума за тъй-наречените "киселини".

А не чета много назад, защото се опасявам да не попадна на някой пост на Съни(тя).
                  Че тя вчера си ближеше крака и й видях поста, пък днес да не е започнала нещо друго да ближе и не знам какви постове ще измъдри след близането му.....
                  Е, писах го бе, Братле - сипва се вода докато спре да шупти. Отделно водата тряя и тя да е с качества и топла ( формата на форума е неудобен и затова толкова читави люде тук, все не можем да се разберем ) - но т'ва не е като причина ( за неразбиране ) само за този форум, а по принцип.

Щом не си го прочел Космо, в началото вземи и "върни" ситуацията, ако можеш да си го позволиш и вземи, че го прочети. Щот' ще стане кат' вчера ние си лафкаме с Бати Пешо и по едно време ни се "влючва" Зарко, дет' никой не го търсил, а па той "звъни". И така ... ..

Аз се намесвам много деликатно и много рядко, ако си забелязъл ( смигам ).
                  .
                  Last edited by marandi; 14.05.2012, 16:17.

Коментар

• Кат му дадох оцет и сода ми излезе това
                    http://vbox7.com/play:a89cc54e
                    А иначе навремето си спомням мама ми даваше такова, ама май за друга болежка. Аз и до сега нямам киселини, едва ли съм имал тогава. Май беше за болен корем

Коментар

Едновременно?!?!
                      Ти бая си надарен...
                      Ха ха.. Имах един стар войник, дето имаше лафа като говореше за гаджето си тогава "С едната ръка гледам твоята снимка с другата си мечтая за теб.."...

Коментар

Ся,

Анончи, отговарям ти, щот' много си те харесвам, братле, - ама да не стане ситуация кат' със Зарко. Щот' и него много го харесвам. Някой ден ще ви раздуя к'во значи за мениджърите служители тип "вятърна" мелница, демек без го питаш, ама то да ти каже.
                        ---------------
                        Та. накратко щом има киселини в стомаха, неутрализацията ще му помогне да декефира редовно и често по биологичен часовник, както казва Ринче-то.

Оцет-а му в отварата е, защото при киселина и киселини, тряя кара плавно нещата, демек 2 лъжички оцет ( ябърлков ) към отварата няма да му навредят, щот' нали той в моента това иска да спира и явно е претоварил за малко - нормално, Той спортист и аз да го уча си е пълен смях отвсякъде. Но не се спира рязко с даден прием, АКО този прием е бил с голяма цикличност. Когато се "стресира" организма/психиката на някого ударно за ден-два тогава е друг вид лечение.

Т.е. когато лекуваш някого не се гледат само параматри, а се гледат и предпочитания и се съобразяваш с тях, а те са индивидуални при всеки.
                        ----------------
                        Дано си ме разбрал правилно защо тайминг, третиране и краен ефект са 3 различни неща.

Чиърс - ще скокна до магазина, че сега правя един бобец на Тати и ми липсва 1 подправка, че той не вижда добре от близо и вчера изхъвърлил джоджана покрай магданоза. Ама - няма проблем - ще му спретна най-вкусния боб след малко и така - хихии
                        Друго - нали знаеш кое неутрализира киселинността на химуса преди да попадне в тънките черва? И се чудя на какво влияеш - на проблемите с хранопровода или с изходящия поток от стомаха към тънките черва.

Та и оттам и се питам - как пиенето на съответната "отвара" ще подобри дефекацията.

Last edited by anon6706; 14.05.2012, 16:06.

Коментар

• Баклавите и тулумбичките не предизвикват киселини. Обаче има едни рула. Днес изядох едно с крем тирамису. Нещо сякаш предизвика леки киселини, или така си въобразих. Като го полях с блага боза всичко си дойде на място. Хубавата боза много лесно се познава - мирише на боза. Лошата мирише гадно. Такава не купувам.
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

Маранди, не разбирам каква е логиката първо да неутрализираш разтвора?
                            Стомашните сокове са с киселинно Ph и целта на содата е да вкараш основно Ph, което да ги неутрализира.
                            Като смесиш оцет и сода преди, какво се постига при изпиването на сместа?

П.П. Аз си знам, че трябва да се пие воден разтвор на сода бикарбонат.
                            Ся,

Анончи, отговарям ти, щот' много си те харесвам, братле, - ама да не стане ситуация кат' със Зарко. Щот' и него много го харесвам. Някой ден ще ви раздуя к'во значи за мениджърите служители тип "вятърна" мелница, демек без го питаш, ама то да ти каже.
                            ---------------
                            Та. накратко щом има киселини в стомаха, неутрализацията ще му помогне да декефира редовно и често по биологичен часовник, както казва Ринче-то.

Оцет-а му в отварата е, защото при киселина и киселини, тряя кара плавно нещата, демек 2 лъжички оцет ( ябърлков ) към отварата няма да му навредят, щот' нали той в моента това иска да спира и явно е претоварил за малко - нормално, Той спортист и аз да го уча си е пълен смях отвсякъде. Но не се спира рязко с даден прием, АКО този прием е бил с голяма цикличност. Когато се "стресира" организма/психиката на някого ударно за ден-два тогава е друг вид лечение.

Т.е. когато лекуваш някого не се гледат само параматри, а се гледат и предпочитания и се съобразяваш с тях, а те са индивидуални при всеки.
                            ----------------
                            Дано си ме разбрал правилно защо тайминг, третиране и краен ефект са 3 различни неща.

Чиърс - ще скокна до магазина, че сега правя един бобец на Тати и ми липсва 1 подправка, че той не вижда добре от близо и вчера изхъвърлил джоджана покрай магданоза. Ама - няма проблем - ще му спретна най-вкусния боб след малко и така - хихии

Аз се "смея", ама си е грехота, щот' изхвърлихме 20 кила храна за 3 дни, но аз като видя нещо мухлясало или да не мирише добре и го изхвърлям веднага, без значение обаме на опаковката.

Иначе тази година магданоза е станал страхотен, едър и вчера си играх да му го консервирам в буркани - деля му ги стебла, цветя и така и аз не я обичам тая работа, ама .... даже ги "режех" на едро, щот' да кълцаш живо същество с нож си е грях и аз не се чувствах добре, ама вчера се сравих - днес ще видим .
                            Last edited by marandi; 14.05.2012, 15:56.

Коментар

Към бати Космо, че тряя го пазим, че то няма мениджъри все още.

Т'ва с "киселините" - вечер преди лягане пробвай сода и оцет и ги заливаш с вода и като ти спре да шупти е готово като пропорция. Водата да е топла, демек преварена. Пий тази отвара поне по 2 пъти на ден, че те тровят в момента ( "храна", "алкохол" и прочие ).
                              Маранди, не разбирам каква е логиката първо да неутрализираш разтвора?
                              Стомашните сокове са с киселинно Ph и целта на содата е да вкараш основно Ph, което да ги неутрализира.
                              Като смесиш оцет и сода преди, какво се постига при изпиването на сместа?

П.П. Аз си знам, че трябва да се пие воден разтвор на сода бикарбонат.

Коментар

• Към бати Космо, че тряя го пазим, че то няма мениджъри все още.

Т'ва с "киселините" - вечер преди лягане пробвай сода и оцет и ги заливаш с вода и като ти спре да шупти е готово като пропорция. Водата да е топла, демек преварена. Пий тази отвара поне по 2 пъти на ден, че те тровят в момента ( "храна", "алкохол" и прочие ).

Днешната ви наука го нарича като дял от химията "неутрализация" като процес или т.нар. ви .pH като концентриция.

П.П. Седи "мирен" - цял форум си те пазим. Ако мръднеш в страни от манекенска "среда" - ще ти цъфна лично да те пробвам на къркане ( смигам )
                                Last edited by marandi; 14.05.2012, 14:10.

Коментар

Working...
                                X