IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Добър ден, Мечо!
    Добър ден, Русото!
    Добър ден, тайфата!

На 25.05.2012 г. съм на годишнина от завършване на средно образование. Та в главата ми се въртят такива едни мисли, провокирани от сложната метеорологична обстановка в страната, Балканския полуостров и Европата:
    1. Да бъда с рокля без ръкави и отворени обувки;
    2. Да бъда с рокля с дълъг ръкав и затворени обувки;
    3. Да си намеря някой неопренов костюм в комплект с плавници
    Хубав ден!
    Според мИня:

1. Високи лачени ботуши до коляното на висок ток.
    2. Лачен колан на кръста.
    3. Сатенен шал на врата със Сваровски.
    4. Стилен парфюм.

И ще ги разбиеш - хихи

( шегувам се ) Хубав ден и на тИбя!
    Last edited by marandi; 23.05.2012, 10:46.

Коментар

• Добър ден, Мечо!
      Добър ден, Русото!
      Добър ден, тайфата!

На 25.05.2012 г. съм на годишнина от завършване на средно образование. Та в главата ми се въртят такива едни мисли, провокирани от сложната метеорологична обстановка в страната, Балканския полуостров и Европата:
      1. Да бъда с рокля без ръкави и отворени обувки;
      2. Да бъда с рокля с дълъг ръкав и затворени обувки;
      3. Да си намеря някой неопренов костюм в комплект с плавници
      Хубав ден!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Добро утро tnm
        Добро утро красавици и юнаци

Маранди, извинявай не съм те разбрал. Аз повече обичам да разсъждавам над хуманитарни въпроси, като психология, власт и политика.
        ..........
        Добро утро, "старци-разбойници"!

То, па оставаше и да се разбираме от раз кой какво е визирал. Психолозите го наричат рисковете на виртуалната комуникация.

С 2 думи визирах, че имаше една дълга формула, при която се изчисляваше риска някой ден, корабът който се смята му се залага, че шанса да попадне на вълна-убиец е еди колко си и шанса да попадне на такова нещо, понеже те не се появяват във всички акватории, а само в определини, където биха възникнали резонансни явления. И сякаш от нищото да се появи цунами, което да претрепе кораба. Но то беше от теория на вероятностите.

Та, и т'ва се смяташе, щот' природата си е природа. Та, ние правим сметки, ама "оня" горе се смее

Хубав ден на бебетата сладки! И дано да е спокоен.

Коментар

• Добро утро tnm
          Добро утро красавици и юнаци

Маранди, извинявай не съм те разбрал. Аз повече обичам да разсъждавам над хуманитарни въпроси, като психология, власт и политика.
          Аз всъщност говоря за вал (вълна) , а ти имаш предвид бал (степен).
          Сега колко са баловете няма значение, важното е че са ограничени отгоре и аналогията ти е вярна. Обаче силно рискуваш да останеш неразбран от другите. Повярвай ми. Имам опит с процентите.

Ще се опитам да помогна. Когато имаме скала, която започва от 0 и е ограничена отгоре от някакво крайно число, както е с баловете, смисъла е следния.
          1. Забраняват се отрицателните числа
          2. Богоугодните числа от 0 до + безкрайност, се заместват с ограничен брой числа от 0 до n (ако сме приели n за максимум).
          3. Интервала от 0 до 1 бала обхваща най малък интервал от богоугодни числа
          4. Интервала от 1 до 2 бала обхваща по голям интервал от богоугодни числа
          5. Интервала от n-1 до n бала обхваща най голям интервал от богоугодни числа, в сравнение с другите интервали от съседни степени на скалата.
          6. Числото n, самото то е интервал, и обхваща интервала от едно точно определено число от богоугодните до + богоугодна безкрайност.
          Last edited by mechobikov; 23.05.2012, 09:06.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Сега почивам и съм безработен. Края на август ще си търся работа. Каквото намеря това ще е. Сигурно в предишен живот съм бил циганин.
            А, де - да не съм те чул с тия сравнения

То и аз съм се хумнал кое по-напред сега, питам как се поливат цветя, как се работи с пералня.

Айде за готвенето няма проблем и съм печен, ама лафя тук с познати и те ми викат само да направим 40 ден-а с попа и после да не бързаме, че пръста още се слягала след това.

И се чудя какво да правя, сега с попа ли да се поръчва паметника или да изчакам, както ми викат, щот' викат ще се напуква постоянно.

Чудя се и каква градинка да спретнем на Мама - тя много обичаше цветята и остави тук 60 саксии и аз се чудя кой вид как се гледа и полива, кат' повечето не ги познавам.
            -----------
            И мисля да й спретна ружи, здравец, рози, хризантема и кокичета. После ще добавям, ако мога и съм тук.

--------------
            Та, и аз съм "безработен", дет' му викаш

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              И аз си мислех, че беше 10 степен на -9-та като се смяташе, ама вече някои неща ги забравям.

Помня принципа, а па другото лесно се възстановява за 1 седмица четене пак как точно беше.
              ---------------------
              Мечков, ти на какво плаваш сега? Или всеки път е различно при всеки рейс?

Ако искаш - не ми отговаряй.
              Сега почивам и съм безработен. Края на август ще си търся работа. Каквото намеря това ще е. Сигурно в предишен живот съм бил циганин.
              tnm

Коментар

Деветата вълна. Тя tnm сигурно знае и няма да ме пита щото е чела морски книжки, а сигурно знае и за "Девятьiй вал", нали е почитателка на руското изкуство.
                И аз си мислех, че беше 10 степен на -9-та като се смяташе, ама вече някои неща ги забравям.

Помня принципа, а па другото лесно се възстановява за 1 седмица четене пак как точно беше.
                ---------------------
                Мечков, ти на какво плаваш сега? Или всеки път е различно при всеки рейс?

Ако искаш - не ми отговаряй.

Коментар

Според тИбя корабите по вълни ли плуват? - хихи

П.П. По принцип се смятат да са непотапяеми при проектирането. Т.е. случая Титаник го забравяш вече, дет' го разпорил кат' сардела от капитанска грешка и той се гътнал.

Но при пожар/взрив/удар с друг съд или неправилно товаране/разтоварване и ако го накренят и там става друго.

Но въпреки всичко при проектиране за плаване се смята, че ще има "една" 10 на -12 ли беше вълна, която има риск да го потопи, ако не е застанал правилно като я посреща.
                  ----------------------------
                  Питай Мечо - той ще ти разкаже как е, но за БГ-кораб потънал от БГ-конструктор, няма да чуеш ( поне аз не съм чувал още ) по време на работен режим, демек докато плава
                  Та, сеизмични вълни е като .... морски вълни - същото е ( с леки забележки по спецификата на средата и т.н. ).
                  Деветата вълна. Тя tnm сигурно знае и няма да ме пита щото е чела морски книжки, а сигурно знае и за "Девятьiй вал", нали е почитателка на руското изкуство.
                  Last edited by mechobikov; 23.05.2012, 00:50.
                  tnm

Коментар

Не си изтрещял.. Подходът ни към събитията е различен. За мен е голямо когато е с висока степен по Рихтер и има много жертви и разрушения.
                    А ти в другата тема си дал много професионално обяснение на проблема със силата на земетресението и вълната му на разпространение.
                    Според тИбя корабите по вълни ли плуват? - хихи

П.П. По принцип се смятат да са непотапяеми при проектирането. Т.е. случая Титаник го забравяш вече, дет' го разпорил кат' сардела от капитанска грешка и той се гътнал.

Но при пожар/взрив/удар с друг съд или неправилно товаране/разтоварване и ако го накренят и там става друго.

Но въпреки всичко при проектиране за плаване се смята, че ще има "една" 10 на -12 ли беше вълна, която има риск да го потопи, ако не е застанал правилно като я посреща.
                    Питай Мечо - той ще ти разкаже как е, но за БГ-кораб потънал от БГ-конструктор, няма да чуеш ( поне аз не съм чувал още ) по време на работен режим, демек докато плава
                    Та, сеизмични вълни е като .... морски вълни - същото е ( с леки забележки по спецификата на средата и т.н. ).

Коментар

Дет викаш нищо ново под слънцето. Голямото застудяване ще почне през декември и ще свърши през март. Но преди това в началото на юли ще има голямо затопляне и ще ходим на плажжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж.
                      Ти недей много да ми коментираш застудяването, защото по това време на годината си на посещение в топлите страни.

П.П. Тази година зимата беше наистина много люта. Отдавна температурата не беше падала и задържала под - 20 градуса повече от 10 дни. В денят на най-големия студ /- 28 градуса/ погребвахме един колега. Четири часа стоях навън и въобще не усещах студа. В един момент цветята, които раздавах на хората, започнаха да се чупят в ръцете ми. Тогава разбрах, че е много студено.
                      Мечо

Коментар

Бебе,

ти пак не можеш да ме разбереш?

Какво значи "голямо" земетресение? Имаш проектиране и дават ти се параметри и или носи, или не носи дадена конструкция, според заданието + качество на материалите после + контрол - дали е изпълнено. Накрая имаш срок за гаранция, че т'ва нещо ще изкара еди-колко си при нормална експлоатация ( демек, не е проектирано за ядрен удар - примерно ). И т'ва е ..

Какво значи: "Голямо" или "Малко" - аз съм изтрещял явно и все не мога да стопля - хихи

П.П. Тия Руските бабета карат на тактика Контраст, демек дърти образи на денс парче с честушки. Тарикати и ще ги харесат и тях. Така си мисля.
                        Не си изтрещял.. Подходът ни към събитията е различен. За мен е голямо когато е с висока степен по Рихтер и има много жертви и разрушения.
                        А ти в другата тема си дал много професионално обяснение на проблема със силата на земетресението и вълната му на разпространение.
                        Мечо

Коментар

Тъй хортуват людете от необятната Рус. Пък те ги поназнайват неща и ги поусещат.
                          В недалечното минало също е имало захлаждане, известно като Малък ледников период. Така че - нищо ново под слънцето
                          Дет викаш нищо ново под слънцето. Голямото застудяване ще почне през декември и ще свърши през март. Но преди това в началото на юли ще има голямо затопляне и ще ходим на плажжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж.
                          tnm

Коментар

Чиърс и на теб!
                            Един мой познат, планински спасител ходи с кучето си през 1999 година в Турция. Тогава беше едно от големите земетресения. Имаше хиляди жертви.
                            Бебе,

ти пак не можеш да ме разбереш?

Какво значи "голямо" земетресение? Имаш проектиране и дават ти се параметри и или носи, или не носи дадена конструкция, според заданието + качество на материалите после + контрол - дали е изпълнено. Накрая имаш срок за гаранция, че т'ва нещо ще изкара еди-колко си при нормална експлоатация ( демек, не е проектирано за ядрен удар - примерно ). И т'ва е ..

Какво значи: "Голямо" или "Малко" - аз съм изтрещял явно и все не мога да стопля - хихи

П.П. Тия Руските бабета карат на тактика Контраст, демек дърти образи на денс парче с честушки. Тарикати и ще ги харесат и тях. Така си мисля.
                            Last edited by marandi; 23.05.2012, 00:13.

Коментар

Ще ни улучи да, колкото ни улучи и голямото затопляне.
                              Аз доколкото разбрах, още преди да е умряло голямото затопляне, са започнали да ни подготвят голямо застудяване
                              Тъй хортуват людете от необятната Рус. Пък те ги поназнайват неща и ги поусещат.
                              В недалечното минало също е имало захлаждане, известно като Малък ледников период. Така че - нищо ново под слънцето
                              Мечо

Коментар

Ъммм, как тъй не си запознат с тази важна новина!? Това е 12-та планета, която се движи към Земята и може да ни улучи около 21.12.2012 година - денят на Страшния съд
                                Аз съм по-склонен да вярвам на историите за Немезис. Има повече логика в тях.

Коментар

Working...
                                X