IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Еи и тук са налазили троловете. Абе пичове стига с тази завист и злоба- ние сме стари ора и си хортуваме, а вие се правите на велики в нашата тема. Да казвам ли старата приказка- нито сте ни на годините, нито на опита, нито на чекиите. Това комплекси ли са, злоба ли е, но не е на добре работата. Бате Космо много хубаво изкарахме - ядене пиене- онези 3 работи-всичко мина в смях и закачки. Друго си е сред природата, та макар и в лошо време

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
      Да се учим от батковиците и да плащаме, като първите глупаци, казваш.

Какви Швакета, теоритико?
      Давам конкретни обяви за S 500 след 2010г, от Германия.

http://suchen.mobile.de/auto/mercede...ate=2010-01-01

Ето ти няколко с цена под 50 000Е:

........---

Пример от БГ, дълга база, при това 4matik, за 110 000 лв. без ДДС
      Или 130 000лв., за по-глупавата част от населението, които не знаят как да си вземат ДДСто.

В цената има надценка от 20тина хиляди - 10тина хиляди за евентуално намаление и 10тина хиляди печалба.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...626&f1=details

Сега само не ме питай как се тегли данъчен кредит от лека кола, която не е 6+1 или товарна, защото информацията не е безплатна. Има как да се вземат тези 20 000 и допълнително горивото да ти е с 20% по-ниска цена, заради спестеното върху него ДДС. Ползите, от регистрирането на юридическо лице, са толкова много, че ме мързи да ги изброявам. Питай счетоводител.

Иначе, който иска да купува по Шваке и да регистрира на физическо лице, да го прави.
      Имал пари - дал.

Грухчо, седни си най-после на дупето и престани с опитите си да манипулираш хора, които са по-напред от теб в областта, за която се възприемаш като корифей! Мнооооого още има да се учиш - а нивото ти е - начален етап: доказателствата ти са толкова далеч от истината - и обобщават не повече от 30% от нея. Казах ти - че всеки може да търси като теб в нета, но не всеки може да анализира точно офертите. Ти правиш това на ниво - по-ниско от вносителите на автомобили, когато рекламират цена пред средностатистически купувач, който е дошъл и търси "компетентната" им помощ...

За да подкрепя с примери гореказаното, ще ти спомена няколко подробности /не всички!/, които ти не отчиташ при определяне на реалната /остатъчна/ стойност на автомобил, за който говорим. Продаващите в автокъщите също НЕ СПОМЕНАВАТ такива подробности, защото /ВЕРОЯТНО/ знаят, че са от съществено значение..., но масовият купувач /по принцип/ не влага смисъл в тях - и те му ги "спестяват"...., но в много от случаите - самите продавачи в автокъщите не ги знаят..., та /води си записки, ве пич/:

1. Пробегът на автомобила - от СЪЩЕСТВЕНО значение за определяне остатъчната стойност! Ти обърна ли внимание на примерЧЕТАТА, които си ни "щракнал" тук, или се надяваше, че ние "трева пасем"???

2. Ти говориш за "обяви, след 2010" и се НАДЯВАШ, че няма да забележим това? Всеки месец е от значение за определяне на реална пазарна цена, ве пич! Общите ти приказки са пословични, но до никъде не водят в тезата, която се мъъъъчиш да ни пробуташ! РаботИ моля - не с датата на регистрация, а с една друга дата - хайде да те видим, дали се сещаш коя е тя...

3. Обръщам внимание ОТНОВО на допълнителните елементи /екстри/, които правят всеки модел уникален - именно в отличие от базовият модел...

С "обидата" си - наричайки ме "теоретико" - не постигаш целта си - и нямаш понятие, че - да търсиш оферти в нета - изобщо не означава, че се нареждаш между практиците, много от които нямат представа, че в Шваке са дадени именно цени "купува" и "продава" - на автомобилните къщи в Германия - за конкретна марка, модел, както и цените на екстрите, предлагани за дадена модификация, но и много още други параметри... Т.е. - немецът е стриктен във всичко, което предлага - и ежемесечно ни дава възможност да се запознаем с цените на онова, от което се интересуваме, но ти, Грухчо - НЕ ПРЕДПОЧИТАШ ИНФОТО "от извора" - на теб ти е достатъчно да пиеш от гьола, където си топят муцунките разни живинки..., по-хитрите от които отиват по-близо до извора......., но другите пият и се цапотят в калта..., от време на време - изгрухтяват срещу хора, които минават и им се усмихват снизходително...

Бъди здрав! Калта може да бъде и лечебна, все пак - тя не е за вътрешна употреба!
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Да !!!

На мен, не знам защо ми се струва, че основния екзистенциален въпрос, който те вълнува в момента е дали старата любов фаща ръжда.
        Не хваща ръжда, а патина.....

Коментар

Да !!!

На мен, не знам защо ми се струва, че основния екзистенциален въпрос, който те вълнува в момента е дали старата любов фаща ръжда.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Така или иначе до довечера ще се вълнуваш, а утре ще знаеш, но няма да ни кажеш. Всъщност може, само на мене, щото знам да пазя ТАЙНА !!!
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              [/B]

Добро утро, Мечо!
              Добро утро тайфата!

Пък ако има и мъгла, става направо като в приказките.
              Да !!!

tnm

Коментар

Добро утро tnm
                Добро утро красавици и юнаци

Днес времето е лошо. Няма нищо по хубаво от лошото време. Колкото е по лошо времето, толкова гората изглежда по дива.

Добро утро, Мечо!
                Добро утро тайфата!

Пък ако има и мъгла, става направо като в приказките.
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                  И нямаме аргумент да ги задържим, защото нищо не можем да им предложим освен, факта че това им е родината (не е малко но не е достатъчно)... И средата в държават не е мотивираща - остават само цигани и пенсионери и Явчовци до 10 години. Което значи че държавата изчезва, веднага след като нашето пиколение слезе от голямата сцена (защото все още повечето мениджъри и останали кадърни хора са наши набори)...
                  Добро утро Космо, за това което е, си абсолютно прав. За бъдещето се надявам да не си прав. А иначе малкото нагло прасе, изглежда като прасе, фунти като прасе, говори като прасе, мисли като прасе и е прасе.
                  tnm

Коментар

• Добро утро tnm
                    Добро утро красавици и юнаци

Днес времето е лошо. Няма нищо по хубаво от лошото време. Колкото е по лошо времето, толкова гората изглежда по дива.
                    tnm

Коментар

• ПС. Кога не съм послушал бат Маранди все съм сбъркал.. Добре ми каза ония ден да не се отказвам заради лошото врем и да пътувам.. Е Кирето сега маа шишове и винце на чист въздух...

Коментар

• Та по същество - Какво стана на Евровизия че аз не видях? Гледам май Софка се издънила.

Гостито при мен мина много добре.. Преди час си тръгнаха гостите, заредих миялната и мисля да лягам ама не ми се спи много.. Голям майтап тана с това момче дето тренира водната топка... Каккто почна едни шеги и майтапи да разказва от униоверситета дето учи и вицове английски хумор, направо се скъсах от смях.. И след месец и майка му и баща му отиват да живеят при него в Лондон.. Много се радвам на такива хора. На 22 години, високо, красиво момче, и го искат сумати отбори по водна топка, а от друга страна пълен отличник и му предлагат стипендии от един куп водещи инвестиционни банки.. Загаджила го някаква англичанка, много готина, изглежда малко мургавка ама не посмях да питам за да не го обидя. Иначе някакъв модел, много красива....Млако ми стана и гадно щото гледам как изтича цвета на нацията... Добрите и можещи млади хора много бързо намират реализация отвъд граница и се установяват там без никаква перспектива да се върнат. И нямаме аргумент да ги задържим, защото нищо не можем да им предложим освен, факта че това им е родината (не е малко но не е достатъчно)... И средата в държават не е мотивираща - остават само цигани и пенсионери и Явчовци до 10 години. Което значи че държавата изчезва, веднага след като нашето пиколение слезе от голямата сцена (защото все още повечето мениджъри и останали кадърни хора са наши набори)...

Много тъпо ми се объркаха плановете за почивните дни мама му да е... Вместо да си пия уискито на Съни бийч, ще дрема във мръсната София и ще обяснявам на разни форумни слабоумници и чикиджии за свойствата и предимствата на немските автомобилни производители и на силикониовите блондинки за по 1000 лв. (сега ще извадят амтьорите обяви че има и жени за по 10 лв,).... Ама и утре го дават дъждовен ден и идея нямам какво ще правя, а не ми се седи цял ден да пия в нас и да върша простотии... А както казах пиене.... Снощи нещо водката и рибните мезета не ми понесоха. Два пъти повръщах.

Ще взема да ида да видя майка ми и баща ми и ще попиша малко, че съвсем отебах научната дейност и съм почнал да губя форма. За следващата учебна година пак няма да ходя по ВУЗовете, че се изморих и вече не мога да нося по 5 дини под две мишници... Чакам и от Турция една машина за салфетки та може и с Турците да се чуя, да видя как върви производството... Или па да ида да потичам в Южния парк? Или да ида до Спартак да поплувам? Казаха ми че работел басейна? Ама вечерта ще си организирам някоя забава. Може да ида до Студентски град че един познат има там една много вървежна чалготека (макар че съм интелектуално настроен и не ми е до чалга), да преброим кои студентки не са си заминали по родните места и да видим какво може да се направи за да не им е скучно???? Имам някои идеи...

Хайде наздраве.. Минах на биричка. Тая година и бирата не ми понас - излизат ми киселини....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                          Лорде приятелю не му се ядосвай на нашето тролче... То ни е като занимавка на нервите. Пробва да ни разваля темата от време на време ама няма как да успее щото не е на нивото на нучастниците. Само за леки коли още не беше писал дивотии ама факта че е циганин - чейнчаджия вече обяснява защо е толкова компетентен... Аз не му обръщам много внимание щото явно момчето си има някакви проблеми. Опитва се със страи номера да търси внимание ама не успява. Последно за Мерцедесите, че много врем си загубих с тоя цирков артист Явчо - цената на един и същи модел като означение на мерцедес (БМВ, Ауди, Порше, Ферари, но при мерцедесите е много отчетливо) от висок клас втора употреба може да варира в зависимост от екстрите коиот предлага, състоянието на колата, нейната уникалност, нейната история итн. Тази разлика понякога дава разлики и до 300% в цената на базов модел спрямо луксозните версии... Като при жилищата за коиот ти знаеш по добре от мен - винаги можеш да изкараш някоя обява на някой партер в Лозенец на цена 800 евро кв.м., но това не значи че цената в Лозенец на ремонтиран, обзаведен, с изглед към НДК е 800 евро. Та не си заслужава нервите...
                          сега се приби и без да съм чел надолу ...ще ти пиша на лични
                          Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                            Ей лъжльо ти мен ли си тръгна да ментиш? Много добре знам, че първата ти регистрация на кошницата е 1996г. Скоро очаквай ексклузивни разкрития за комплексарската ти същност.! Мисля, да легна на леглото ти и като си влезеш в апарта, да си глътнеш граматиката. Откъде открадна този талон? Лъжец безподобен!!!!!!
                            Каза ли на КОСМО, че си ломски циганин? Каза ли ча майка ти е избягала от теб на 200км.? Каза ли че живееш на най-лошата локация , най-шумното място и си панелообитател като мен? А лольо? Ще ти влезна в тъпата менувачница още утре и ще те искарам за яката, след което ще те цакам докато дишаш Да видим дали и кой ще злепоставяш паленце дребно!

Лорде приятелю не му се ядосвай на нашето тролче... То ни е като занимавка на нервите. Пробва да ни разваля темата от време на време ама няма как да успее щото не е на нивото на нучастниците. Само за леки коли още не беше писал дивотии ама факта че е циганин - чейнчаджия вече обяснява защо е толкова компетентен... Аз не му обръщам много внимание щото явно момчето си има някакви проблеми. Опитва се със страи номера да търси внимание ама не успява. Последно за Мерцедесите, че много врем си загубих с тоя цирков артист Явчо - цената на един и същи модел като означение на мерцедес (БМВ, Ауди, Порше, Ферари, но при мерцедесите е много отчетливо) от висок клас втора употреба може да варира в зависимост от екстрите коиот предлага, състоянието на колата, нейната уникалност, нейната история итн. Тази разлика понякога дава разлики и до 300% в цената на базов модел спрямо луксозните версии... Като при жилищата за коиот ти знаеш по добре от мен - винаги можеш да изкараш някоя обява на някой партер в Лозенец на цена 800 евро кв.м., но това не значи че цената в Лозенец на ремонтиран, обзаведен, с изглед към НДК е 800 евро. Та не си заслужава нервите...

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                              Грухчо, като на разумен човек ще ти обясня за последен път: УЧИ СЕ ОТ БАТКОВЦИТЕ, Ве пич - Ноо си зле: не ни демонстрирай "знания", защото нищо не казваш...

Предполагам - чувал си за калкулацията Шваке, с която може да се определи остатъчната стойност на автомобилите, пак там се дава и цената в ново състояние, а застрахователите пък - актуализират С РАЗЛИЧНИ СВОИ КРИТЕРИИ ежегодно тия остатъчни стойности, за да застраховат колите по действителната им стойност.

Та така - аз си имам една калкулация Шваке, в която - я да видим сега - какво казват умните немцииии....

Швакето не е последен брой - нали знаеш, че всяка бройка струва около 300 кинта... Тааа - там - БЕЗ ДА ВЛИЗАМ В ПОДРОБНОСТИ - за моделите С500 /повече от 15/ - НО за 2005 година - се дават цени ЗА ТОЯ АВТОМОБИЛ: 85000 - 91000 евро.

Това са цени в ново състояни НА БАЗОВИЯТ МОДЕЛ, без екстрите - а последните - ясно ти е - понякога могат да надхвърлят 30-35 % от споменатите стойности. Отделно - модели, след 2005 - хвърлят още едно 10-15 %... Вероятно ще излезе, че автомобилът е взет с доста голяма отбивка от цената - накрая /нямам подробни данни, но и това, което виждам - ми е абсолютно достатъчно за изводите тук/...

Та, Грухчо - редно е да позамълчиш, да разбереш, че тук хората не са паднали като теб от Марс, нито пък са се излюпили вчера от яйцето... Пич, яйцето никога не е учило кокошката - и занапред това си го запиши като девиз - да си го четеш в почивките...
                              Да се учим от батковиците и да плащаме, като първите глупаци, казваш.

Какви Швакета, теоритико?
                              Давам конкретни обяви за S 500 след 2010г, от Германия.

http://suchen.mobile.de/auto/mercede...ate=2010-01-01

Ето ти няколко с цена под 50 000Е:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat...eatures=EXPORT

---

Пример от БГ, дълга база, при това 4matik, за 110 000 лв. без ДДС
                              Или 130 000лв., за по-глупавата част от населението, които не знаят как да си вземат ДДСто.

В цената има надценка от 20тина хиляди - 10тина хиляди за евентуално намаление и 10тина хиляди печалба.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...626&f1=details

Сега само не ме питай как се тегли данъчен кредит от лека кола, която не е 6+1 или товарна, защото информацията не е безплатна. Има как да се вземат тези 20 000 и допълнително горивото да ти е с 20% по-ниска цена, заради спестеното върху него ДДС. Ползите, от регистрирането на юридическо лице, са толкова много, че ме мързи да ги изброявам. Питай счетоводител.

Иначе, който иска да купува по Шваке и да регистрира на физическо лице, да го прави.
                              Имал пари - дал.
                              Last edited by javcho; 25.05.2012, 02:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                                Към Маранди: мерси - толкова ми помогна! И кой твърди друго - Зарко, ли?

... т.е. - всяка месечна бройка струва 300 лв....
                                Чек, малко набързо чета форумО и вероятно не съм те разбрал добре. Сорка, за което.

П.П. Наша Софка, както си и мислех беше до тук, но няма лошо.

В БГ-то още нЕма читави мениджъри и така се получава, кат' се отиде с продукт за местна консумация.

Жалко за налятите кинти на данъкоплатците през БНТ, дет' момето ( цигането ) си поживя и пообиколи Света на екскурзии "служебно" да го наречем примерно ...

Но ... да се спасяват, като не могат да питат - стотици българи ще се отзоват от цял свят, ама на заплата камбанарията е една, а в рийл-лайф по света малко по-различна да го наречем, примерно ...
                                Last edited by marandi; 25.05.2012, 01:38.

Коментар

Working...
                                X