IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
    Прилича и на един модел на Мазерати.
    Наистина има хубав изглед. А и някой опитвал ли е да изпревари тролейбус от място

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Ето я колата старчоци И ДДС-то ще може да и теглим
      http://auto.dir.bg/news.php?id=11206640&tid=0
      Прилича и на един модел на Мазерати.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Ето я колата старчоци И ДДС-то ще може да и теглим
        Класическа американска спортна кола.. Няма начин да не забележим приликата с Додж Вайпър... Но то лошо няма...

Коментар

• Ето я колата старчоци И ДДС-то ще може да и теглим

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Вероятно клони към 0 ( масата ), но това не е най-бързата скорост, както го извел Айнщайн, има и по-бързи скорости.

Чиърс!
            Айнщайн не е казал, че няма по голяма скорост. Той е допуснал, че няма. На базата на това допускане е извел теория.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Скептик съм относно подобни неща.
              Аз и затова реагирам бурно на тях, защото една лъжа повторена 100 пъти започва да се приема за истина.

Както за лъжата относно дейността на хората и влиянието им за парниковия ефект. Повтаряха го 10 години и ни сложиха какви ли не акцизи, емисии и други подобни налози. Сега, като започне да застудява климата, което вече се случва, ще ни измислят нов начин да ни събират парите.

Прекалено дребни като познания и овладяване на 4-те фундаментални сили във Вселената сме хората, за да можем да влияем на процеси с такава голяма енергия като земетресенията. Най-големият ефект, който някога сме постигали върху процесите в земната кора са взривовете на атомните бомби и то от 10 мегатона нагоре.
              1. Свински грип
              2. Птичи грип
              3. Луда крава
              4. Голямо затопляне
              5. Голямо застудяване
              6.

Кой каквото и да говори става дума за пари.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• ПС. Обаче простата яко ме алармира... Винаги след секс без презерватив се почват проблемите... На времто къде ли не съм си го завирал и не знаех дори за съществуването на простатна жлеза... Ха наздраве... Ще пия едно малко, макар че е малко рано и ще си пусна някой филм за някой екзотичен остров....

А щях да забравя най - важното - тази нощ сънувах че съм на абитуриентски бал на някакво непознато момче и така се напихме с баща му.. Аз по принцип не сънувам...А на никой не знаех името и много се притеснявах как се обръщам към хората... И извади някаква ракия от тропически плодове и с някакъв гост спорехме дали е от манго или от киви и отидохме до пазара да купим от двата плода за да сравняаме с ракията... И от кивито излязоха малини или череши като го разрязахме и тръгнахме да се връщаме към пазара за да върнем и се събудих... Ебати съня... По едно врем имах едно лудо гадже дето тъкуваше сънища.. Сега работо в министерството на финансите. Ще взема да и звънна да питам какво ли значи тоя сън...

Абе пичовете в съседната тема вадят яки доказателства че земетресението е предизвикано от амриканско оръжие.....
                Last edited by Kosmonavta; 26.05.2012, 07:40.

Коментар

Не знам дали е подходящо в случая, но искам да ти задам един въпрос. Ако знаеш отговора, ОК, но ще ми е интересно какво ще предположиш, ако не го знаеш.
                  За да видиш колко дребни и нещастни сме в техническо отношение хората пред силите в природата.

При взрива на атомната бомба над Хирошима, част от материята в нея се е превърнала в енергия по закона на Айнщайн (Е=m*c2) и тази енергия е нанесла разрушенията. Предположи колко е "m" (масата) в това уравнение в случая с Хирошима.
                  Идея нямам брат. По физика повече от 3 дори текуща оценка не съм имал... Сори че се забавих с отговора но съм заспал.. Поизморих се вчера... Днес съм решил да се отдам на активна почивка.

Коментар

Уранът в бомбата е бил 64 кг., като от него само 1 кг. е влязъл в реакция и от този 1 кг., 0.6 грама са се трансформирали в чиста енергия.

П.П. Разбира се, че не приемам обаждането ти като досадност. Откъде ти хрумна?
                    Въпросът ти не бе отправен към мен.

Ма то за всички подобни бомбета важеше тая пропорция уран.
                    А в казармата на 64 кила йод, само едно отиваше за превръзки.

А, всъщност защо го зададе този въпрос?
                    Интересно каква връзка направи със световната конспирация?
                    Last edited by sergo; 26.05.2012, 05:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                      Привет нощни птици!
                      Дано не досаждам, но тая маса е вързана с едно големо число до нея, което ме кара да си мисля, че същата може да си кюти доволно дребна.

Аноне не приемай обаждането ми като досадност, просто и на мен ми стана любопитно.

П.С. Пък и некакво смътно чувство имам, че на кило бомба е влязло в реакция само трийсе грама.
                      Уранът в бомбата е бил 64 кг., като от него само 1 кг. е влязъл в реакция и от този 1 кг., 0.6 грама са се трансформирали в чиста енергия.

П.П. Разбира се, че не приемам обаждането ти като досадност. Откъде ти хрумна?
                      Last edited by anon6706; 26.05.2012, 03:39.

Коментар

Горе-долу.
                        0.6 грама.

П.П. За скорост по голяма от "с" скоро чувах от ЦЕРН, но не знам докъде стигнаха с допълнителните изследвания.
                        ЦЕРН са идиоти и вървят в грешна посока.

Но аз като не мога да дефинирам това, което знам си става като сектантство.

Ако, не пална клечката "нагоре" рязко, предполагам, че ще успея някой ден да го дефинирам емпирично, както е прието по съвременните критерии.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Вероятно клони към 0 ( масата ), но това не е най-бързата скорост, както го извел Айнщайн, има и по-бързи скорости.

Чиърс!
                          Горе-долу.
                          0.6 грама.

П.П. За скорост по голяма от "с" скоро чувах от ЦЕРН, но не знам докъде стигнаха с допълнителните изследвания.
                          Last edited by anon6706; 26.05.2012, 03:29.

Коментар

Не знам дали е подходящо в случая, но искам да ти задам един въпрос. Ако знаеш отговора, ОК, но ще ми е интересно какво ще предположиш, ако не го знаеш.
                            За да видиш колко дребни и нещастни сме в техническо отношение хората пред силите в природата.

При взрива на атомната бомба над Хирошима, част от материята в нея се е превърнала в енергия по закона на Айнщайн (Е=m*c2) и тази енергия е нанесла разрушенията. Предположи колко е "m" (масата) в това уравнение в случая с Хирошима.

Чиърс!

Коментар

Привет нощни птици!
                              Дано не досаждам, но тая маса е вързана с едно големо число до нея, което ме кара да си мисля, че същата може да си кюти доволно дребна.

Аноне не приемай обаждането ми като досадност, просто и на мен ми стана любопитно.

П.С. Пък и некакво смътно чувство имам, че на кило бомба е влязло в реакция само трийсе грама.
                              Last edited by sergo; 26.05.2012, 03:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                                Абе и аз съм земен човек и все търся някаво логично обяснение във ставащото и въ всеки един неизяснен феномен, но по някога имам чувството че просто не сме достаъчно развити и както на времто хората са милсили че земята е на китове и е плоска и ние сега сме на някакъв етап от развитието при който не сме доразвити да си обясним някои феномени... Иначе и аз мисля че чак такава военна ехнология няма.. Като на времто лазерният лъч на руснаците, дето се оказа на практика няколко артилерийски бригади с Катюши...

Last edited by anon6706; 26.05.2012, 02:31.

Коментар

Working...
                                X