Първоначално изпратено от sergo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеХортувате ли си чада хортувайте си че време не остана
Като гледам не сте ме послушали да си организирате седянка със забави стари градски песни и прочие губите много и вероятно ще съжалявате а вижте само как се забавляват наборите ви http://www.youtube.com/watch?v=ZCuMhtBRitU
Връщам поздрава от нашата маса за вашата маса
http://youtu.be/S1NGjyCL900Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеХортувате ли си чада хортувайте си че време не остана
Като гледам не сте ме послушали да си организирате седянка със забави стари градски песни и прочие губите много и вероятно ще съжалявате а вижте само как се забавляват наборите ви http://www.youtube.com/watch?v=ZCuMhtBRitU
Що ми се бараш на изрод, кат знам че не си?
Ма пукни се бе!
Умри бе!
Проклинам те бе!
Слон нивата да ти изрие!
Да ти бутнат училището, та да не завършиш осми клас!
............
Ти па са да не земе да избегаш?
Не-е-е!
Туканка ше стоиш!
Да ти се радвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеБат' Sergo респект към това което правиш, т.е. към занаята ти и шансовете които създаваш за хората! Писанията тук обаче са нещо различно и едва ли ефективността и ценността им може да се определят от няколко поста. И все пак твоите са качествени, разбирай такива които те карат да се замислиш... То не че мисленето е толкоз важно в тия времена, виж емоцията и инстинкта май са поне с 1 стъпка напред вече, но все пак е важно човек да има някаква идея, някак мисъл, някаква база...Много се разписах, а единствената ми мисъл започвайки поста си бе да ти задам един единствен въпрос, на който бих желал ако можеш да отговориш спонтанно, пък дори и впоследствие да се аргументираш в n на брой реда
Та, въпросът ми е следният: Химията или Физиката?
В него са и химията и физиката....и агонията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТова ти е първият пост в темата:
И аз си помислих, че си такъв, а и никак не е зле да си шивач.
Идея си нямам как се шият дрехи. Струва ми се много сложно (сигурно е така) и запомням такива професии.
Ако беше написал, че си "банкер", хич нямаше и да помня.....
От ония, които трябва да имаш преди 30+.
Имаш ли я - си мъж.
Нямаш ли я - путьо.
- Да създам продукт, който да се продава по света във възможно най-високата ниша.
Ама български продукт.
От секъде.
Щот си обичам тая географска ширина.
То друго освен ширината не остана.
Преди 18 го създадох.
Сам.
И кво-о-о..?
Кат нема кой да го произведе.
Сам си го правя.
Три костюма месечно.
Първата мъжка цел я бях постигнал на 27.
Имах съпруга,която направих жена на 16.
И красива-а-а, та дрънка.
Всеки ми се бараше на приятел.
Банкерска щерка.
Току що бе пристигнала от Москва.
Баща ѝ бе нашия представител в рамките на СИВ.
Все едно сега да е българският представител във Световната банка за....
Изтласкаха го.
Щот не ставаше за далавери.
Почина преди няколко години, без да е бил съден.
Не купи на дъщеря си дори един апартамент.
Като чеиз.
Не даде нищо.
Така разбираше нещата.
С баща ми и до сега сме врагове, но тогава направи три свадби.
И даде всичко за дъщеря ми!
Моят бизнес - да го духа.
Нищо, че съм първия и последния, който дръзна да мине границата.
Между наемната работна ръка, каквито са ми родите и силата и отговорността да мислиш за хляба на другите.
Чак сега го разбрах.Кат се замислих.
Четири поколения сме само мъжки изтърсачета.
На поколение - по две.
Живеехме на един таван.
А в коридора се учех да кроя.
На 18, тя ми роди дъщеря.
Хлапето спеше в коритото дето го къпехме.
Работех на две места и нощно време се учех да шия.
С един "Лучник", дет Малкия Петко го бе дал назаем.
След време пожертвах първата цел, за да постигна втората.
На първото дело,ми изнамериха некъф адвокат, който на второто вече бе представител на жена ми.
Казваше се Филип Димитров.
Тиа неща ти ги казвам, щот си темерут кат мене.
Струва ми се гадно да ти се барам на загадъчен.
Другите да не надзъртат.
Щот си е воайорство.Last edited by sergo; 31.05.2012, 03:00.
Коментар
-
Хортувате ли си чада хортувайте си че време не остана
Коментар
-
Бат' Sergo респект към това което правиш, т.е. към занаята ти и шансовете които създаваш за хората! Писанията тук обаче са нещо различно и едва ли ефективността и ценността им може да се определят от няколко поста. И все пак твоите са качествени, разбирай такива които те карат да се замислиш... То не че мисленето е толкоз важно в тия времена, виж емоцията и инстинкта май са поне с 1 стъпка напред вече, но все пак е важно човек да има някаква идея, някак мисъл, някаква база...Много се разписах, а единствената ми мисъл започвайки поста си бе да ти задам един единствен въпрос, на който бих желал ако можеш да отговориш спонтанно, пък дори и впоследствие да се аргументираш в n на брой реда
Та, въпросът ми е следният: Химията или Физиката?Last edited by kev; 30.05.2012, 22:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеОсновна грешка!
На 25 те не знаят какво искат!
/лично мнение/..., нямам възможност да ви следя..., ще видя какво сте измъдрили - доста по-късно..., но нещата не са толкова високопарни, колкото ние, мъжете си мислим, ако влезем в нечие "елементарно" мислене /без никакви претенции!/, а дамите с такова мислене - наистина се раздават "на поразия"..., не съм психолог - достатъчно е някой да ме води в своето "елементарно" мислене... СуперСКО е, а всяко опитване да налагаме "ниво" на мислене - е противопоказно!
Сполай ви, побратими!
Чети бе!
Не става въпрос за барманки!
И ако не знаеш да ти кажа?
Студентките от екологията също не знаят какво искат.
Дори кат станат на пеесе.
Имам ги примерите.
Платил съм си с десетилетия проучвания.
Шия и печалбата я давам за подобни простотии.
Я аз да те запозная със 17 годишна пикла издънка на пето поколение български богаташи.
За родата ѝ никога, ама никога не са съществували кльонове.
Та помъчи се да си го преставиш!
По време на запознанството на петата секунда ти прави впечатление, че не гледа в теб.Не! Не гледа във фикуса зад теб.Нито в чутурата.На педя зад нея.
Това е мястото.
Така ти казва че имаш 30 сек. на разположение да правиш с нея каквото си искаш.
И ще го приеме.
Само, че на всеки нормален мъж са му необходими поне седмица време да намери пътя.
Не решението.
Само пътя.
Имаш ли пътя - имаш компромис.
Да те изчака.
И всичко това за некви 5 сек?
За следващите 20 сек. да те открехвам ли?
Те са виждали Ривиерата преди да стане некъв мижав курорт, който белогвардейците правят световно значим, давейки мъката си по ненадейно, но безвъзвратно отминали времена и богатства.
Те са се подпичквали на плажа и когато беше "нъмбър уан" - първият супер курорт.
На същото място и по същото време на един самолетосач от нам си кой американски флот, когато Де Гол ги плюеше същите както никога повече никой не направи.
Та, те му дойдоха на крака.
5000!
3000 матроси, 1000 джурналисти и ....1000 каймак.
Ама каймак ти казвам!
Нерде Империи, нерде Оскари, нерде Айнщайн.............
Хермелини, диаманти,леопарди, пак диаманти,........
Да, ама не!
Щот там бил и един изрод.
Казвал се Вадим.
Та на парада изтъпанчил едно девойче.
Облечено семпло.
Срещнал го случайно.
Било на 17.
Синя рокличка на бели точици.
И била естествена.
Злите езици/журналистите/ в следващите десетилетия поддържат тезата, че ефекта на доминото тръгнал от онези три минути тишина след нейното появяване.
Банкерите наваксвали със сметките.
Политиците също.
Графините подреждали клюките.
Звездите имали възможност да сменят позата.
А моряците?
За миг да забравя за моряците.
В тези три минути те виждали само едно.
Макар и далечно.
Толкова далечно, че доброволно приемали като нереално.
- Момичето от задният двор.
На което преди да тръгнат на война, в една романтична среща, те дали обещание. Обещание,което всяко седемнайсет годишно момиче мечтае да чуе поне веднъж в скапания си провинциален живот.
Така започва една легенда.
Така се роди една звезда.
Вие ще кажете коя е.
И дали въобще е такава!
Или всичко е плод на моята мисла изпразнена отсекъде от романтика.
Кой съм аз да ви давам акъл?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеКуче-е-е!
Аз съм нов - ти си дърт.
Аз мога да се извинявам, ти мое да минеш метър.
Оная стара приказка за шивача и бръснара помниш ли я?
Веднъж в един човешки живот мое да теглиш кредити колкото си искаш, без след това да ги връщаш.
Но затова или трябва да си в час/петилетия усърдни анализи/, или да си в джаза, или да си шивач.
Става и бръснар.
Доказателства бол.
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеАз съм шивач.Вече 28 год.Ама скъп.
Идея си нямам как се шият дрехи. Струва ми се много сложно (сигурно е така) и запомням такива професии.
Ако беше написал, че си "банкер", хич нямаше и да помня.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеНе чета бе!
От 32 години не чета.
И друг път съм го казвал.
Преди пет години за първи и последен път прекарах Нова година с моите родители.
Влачех си и лаптопа.Тогава нямаше смартфони.
Не дават бе!
Не дават да го пипна.
Само Скайпа колкото да ги свържа с брат ми във Вегас.
Пищат като на умряло!
Обиждат!
Три дена мъка.
Пуснали си талавизорите и ме карат и аз да върша подобни извращения.
Отникъде инфармация.
Еле извадих от огромната и неупотребявана библиотека неква книжка с обяснения, колко благодатен може да бъде един четвъртък и си наруших принципа.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе на мене тия. То само с едене (преживяване) не става. Требе и акъл и четене на дебели книги. Личи си, че си начетен. (не като Йори де)
От 32 години не чета.
И друг път съм го казвал.
Преди пет години за първи и последен път прекарах Нова година с моите родители.
Влачех си и лаптопа.Тогава нямаше смартфони.
Не дават бе!
Не дават да го пипна.
Само Скайпа колкото да ги свържа с брат ми във Вегас.
Пищат като на умряло!
Обиждат!
Три дена мъка.
Пуснали си талавизорите и ме карат и аз да върша подобни извращения.
Отникъде инфармация.
Еле извадих от огромната и неупотребявана библиотека неква книжка с обяснения, колко благодатен може да бъде един четвъртък и си наруших принципа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеКат си прав - прав си.
Копче не мое ти каже човек.
Не я разбирам романтиката.
Но аз колкото пъти го ударя на романтика, толкова пъти забърсвам момето.
И да ти кажа преди да си почнал да дуднеш на посоки:
- Говори ти мъж, дет никога, ама никога не е имал гадже по-дърто от 25.
И никога, ама никога не съм си лягал с барманка или "консултантка" в бутик.
Та, следващия път като срещнеш некой старчок с красиво създание и между тях усетиш хармония, не бързай да правиш асоциации.
Жените знаят защо.
Основна грешка!
На 25 те не знаят какво искат!
/лично мнение/..., нямам възможност да ви следя..., ще видя какво сте измъдрили - доста по-късно..., но нещата не са толкова високопарни, колкото ние, мъжете си мислим, ако влезем в нечие "елементарно" мислене /без никакви претенции!/, а дамите с такова мислене - наистина се раздават "на поразия"..., не съм психолог - достатъчно е някой да ме води в своето "елементарно" мислене... СуперСКО е, а всяко опитване да налагаме "ниво" на мислене - е противопоказно!
Сполай ви, побратими!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТи не беше ли шивач?
П.П. Извинявай и ти за намесата ми.
Аз съм нов - ти си дърт.
Аз мога да се извинявам, ти мое да минеш метър.
Оная стара приказка за шивача и бръснара помниш ли я?
Веднъж в един човешки живот мое да теглиш кредити колкото си искаш, без след това да ги връщаш.
Но затова или трябва да си в час/петилетия усърдни анализи/, или да си в джаза, или да си шивач.
Става и бръснар.
Доказателства бол.Last edited by sergo; 30.05.2012, 20:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеЩо ли се ДЗвериш в мъгливи територии..., мноооооого още ще има да сучеш, за да можеш да сФанеш смисъла на романтиката...
Па и тя не зависи ПО НИКАКЪВ НАЧИН от нас, мъжетО, а от дамата, с която сме - тя е винаги таА, която налага темпото...
Много си зян, ЩоТ виждам, че ВСЕ още не си изпитал ЩО Е ТО РОМАНТИКА/ТА/ - но за това е необходимо да попаднеш на ТОЧНАТА......, но не само това, ами има и едни други неща покрай романтиката..., все такива - многократни, лЕ им казват, или други там..., но е различно, де - ако и те гледат с възхищение /дето не го могат много от тия - край нас..../..., аВе - не се бъркам във вашите разбирания - Ко изобщо ме интересуват вашите мнения...
Но - определено - трудно се попада на това, което..., както и да е - наздраве!
Копче не мое ти каже човек.
Не я разбирам романтиката.
Но аз колкото пъти го ударя на романтика, толкова пъти забърсвам момето.
И да ти кажа преди да си почнал да дуднеш на посоки:
- Говори ти мъж, дет никога, ама никога не е имал гадже по-дърто от 25.
И никога, ама никога не съм си лягал с барманка или "консултантка" в бутик.
Та, следващия път като срещнеш некой старчок с красиво създание и между тях усетиш хармония, не бързай да правиш асоциации.
Жените знаят защо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеНе ми се измъквай, куче-е!
Не е психология, въпреки че с това си изкарвам парите.
От преживяното е.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар