Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Добро утро лъвове и лъвици- Успешен ден
.
http://www.dnevnik.bg/na_put/2012/04...radi_v_sofiia/
Космо какво ще кажеш като строител- тожа ли са наи- хубавоте кооперации на София
Коментар
-
Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнениеХихих правилно, Тнм и аз така като си харесам някой изглед си взимам без да питам може ли, не може ливсе пак нали трябва нещо да ни мотивира през деня
Поздрав
I Want to know what love is - Foreigner - http://www.youtube.com/watch?v=loWXM...eature=related:
http://www.youtube.com/watch?v=O81UiiOgK5MПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСнимката с кукуряка е сложена като тапет на десктопа на служебния ми компютър. В момента колегите гадая къде точно съм се "шматкала" през почивните дни
.
П.П. Не си и помисляй да ми претендираш за авторски права!!!
все пак нали трябва нещо да ни мотивира през деня
Поздрав
I Want to know what love is - Foreigner - http://www.youtube.com/watch?v=loWXM...eature=relatedThere is no right way. Only your own way!
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение... на теб дори само едно невинно пролетно цветенце, единин кукуряк ти е напълно достатъчен, за да предизвика приятни усещания от настъпващата пролет... (да обясня: никъде не съм споменал за разгонването, характерно при расовите животни...)..
Приятен ден на всички!. В момента колегите гадаят къде точно съм се "шматкала" през почивните дни
.
П.П. Не си и помисляй да ми претендираш за авторски права!!!
Last edited by tnm; 03.04.2012, 11:42.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, тайфата!
Не знам вие как се чувствате, но на мен мен ми е изключително работно и трудолюбиво. Това е твърде нехарактерно за мен
. Трябва да проверя дали нямам температура
!?
Хубав пролетен ден, момичета и момчета!
)..., ти е напълно достатъчен, за да предизвика приятни усещания от настъпващата пролет... (да обясня: никъде не съм споменал за разгонването, характерно при расовите животни...
)..
Приятен ден на всички!Last edited by zarco; 03.04.2012, 08:53."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, тайфата!
Не знам вие как се чувствате, но на мен мен ми е изключително работно и трудолюбиво. Това е твърде нехарактерно за мен
. Трябва да проверя дали нямам температура
!?
Хубав пролетен ден, момичета и момчета!
Да бе
И аз днес съм напрао като напомпан със стероиди ...
У залата напрао се раздадох до край, а силиците не свършват и не свършват !!!
Душ и съм като нов...
Абе странна работа Ви казвам ...
Успешен ден !!!Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Добро утро, тайфата!
Не знам вие как се чувствате, но на мен мен ми е изключително работно и трудолюбиво. Това е твърде нехарактерно за мен
. Трябва да проверя дали нямам температура
!?
Хубав пролетен ден, момичета и момчета!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Произходът на руската салата е обвит в тайна, която едва ли някога ще разберем, но това не пречи самото ястие да има нечуван успех в цял свят. Ако сте някъде по света, можете да си го поръчате под следните имена: Салат Оливье в Русия, Ensaladilla Rusa, Ensalada Russa, Stolicnyi Salat, Table Salad, Russian Salad, Salade a la Russe, Salata Rossiki в Гърция и Salad-e Olivieh чак в далечен Иран.
Истината е, че тази салата, макар и под различни наименования и в различни вариации се среща във Франция, Испания, Швейцария и още редица европейски страни.
Безспорно е, че за нейното популяризиране основен принос има френския кулинар Оливие по време на творческата си кариера за руската аристокрация.
В творението на Люсиен Оливие има много случайности и неясноти. Той бил най-малкият от четирима потомствени братя-готвачи, роден в Провансал, Южна Франция. Пристига в Русия вече като известен готвач през 60-те години на 19-ти век. В началото прави престижни ястия по поръчка. Припечелва пари и построява ресторант "Ермитаж", който става любимо място на аристокрацията. Оливие имал 100 души персонал, от които 32-ма готвачи! Легендата разказва, че той използвал нов сос, донесен от Франция, наречен "Провансал", който по-късно става основна съставка на новата салата. Според кулинарната мълва, обаче, откритието на соса станало случайно и то в ресторант "Ермитаж".
Счита се, че първоначалната рецепта на този специалитет включвала месо от варени фазани, телешки език, черен хайвер, зелена салата, раци, дребни кисели краставички, маринована соя, пресни краставици, каперси, ситно нарязани твърдо сварени яйца. Сместа от тези продукти Оливие заливал със провансалски сос, приготвен от балсамов оцет, стритите жълтъци на 2 твърдо сварени яйца и половин литър зехтин.
Веднъж Оливие поръчал на своя помощник да приготви въпросния сос. Готвачът съкратил процедурата и вместо сварени, прибавил пресни жълтъци. Вкусът на соса потресъл Оливие, който преценил, че откритието може да промени вкуса на всяко ястие.
Така се появил първообразът на днешната руска салата.
Оливие не разкрил приживе точната рецепта. Но дори след депортирането му от Русия, салатата продължила да се радва на внимание. Нейното прераждане се свързва с името на Митът, наречен “руска салата”Иван Иванов, помощник на Оливие, който заменил идеологически неиздържаните "буржоазни" продукти като месо от дивеч и каперси с такива, ползвани от широките маси – например картофи, моркови, варено месо.
Днес въпреки различните вариации наколко от съставките на руската салата се считат за основни – майонезата, варените картофи, морковите и киселите краставички. От там нататък работи фантазията – колбаси, ябълки, каперси, горчица, лук – въпрос на възприятие и вкус.
Между другото в Русия я наричат “французкая” салата. Във Франция и викат “белгийска” салата. В Белгия й казват “австрийска” салата. Защо така? Защо всяка нация прехвърля създаването й на някоя друга? Явно всички предпочитат да ядят, но не и да поемат отговорността за създаването на подобен ароматов, вкусов и цветови хаос! Затова предлагам да обявим руската салата за българска! Няма да е първата бъркотия, която сме направили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеА и някоя артемида може да напъхат в тортата
Излиза с вик "о-ла-лааа" и си държи борсалинката...защото друго няма на тялото......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеТоа въпросния (Оливье) е готвачо
... В Москва има ресторант дето можеш да си поръчаш "оригинална" салата и да те закарат до гробищата !!! да видиш гроба на въпросния готвач ... Луда ралта Ви казвам ...
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар