IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всеки интернет форум, в това число и икономическите, има нужда от поддържане на интереса и нивото на посещаемост, за привлича и задържа рекламодатели. При спадналия интерес към акции и инвестиции, е добре да/че има нещо друго атрактивно, което да привлича и задържа интереса на аудиторията. А дето има неудовлетворена нужда и голяма потребност, там се появява и месия, па бил той истински или лъжовен.

Космо, както много верно отбеляза tnm, за форума дори не е толкова важно дали си истински чалга герой, важното е, че като един съвременен Ибрям Али (от "Краят на песента" на Хайтов) добре изпълваш образа на съвременния балкански чалга-хайдут с нежна душа и тежки кахъри, а и писането определено ти се отдава.

Което в чисто икономически план означава, че след като аудиторията е оценила подобаващо таланта ти, ако все още не си на хонорар, то с право можеш да заявиш претенции и дори да помислиш за дългосрочна кариера като автор и сценарист. И кой знае, след като съвременни интелектуалстващи миксове като "Чужденецът" на Ники Илиев предизвикват само снизходителни усмивки, може след някоя и друга година някой български "Ъндърграунд" или "Црна маца бел котак" да обере овациите не само на местната, но и на световната публика.
    Last edited by Valuator; 27.05.2012, 14:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      Чакай сЯ малко - моята теза е съвсем различна и се смятам прав: няма такава ситуация "аз не вдигнах", а точният израз е: "тя не ми вдигна..."

.... все пак - нещата се получават подсъзнателно, без принуждение да мислим какво трябва да направим първо, пък след това и накрая...

Очевидно дамата не е имала необходимото излъчване и сексапил, или нещо те е впечатлило при първият бърз поглед...

..."качество" - много перверзна - вече зависи от това, как ще я предразположиш...
      Дамата е убиец и е много добра (така поне кават приятели, аз не се записах)... Ама бях много пиян и много притеснен и усетих че ми е леко мек и като ми влезе мисълта че няма да се вдигне самолета и се притесних и ето ти провален полет и минус 1000 левчета..

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Космонафте, приятелю, проблема е, че всяко следващо поколение е все по-ограбено, с по-малки възможности за шарени изживявания и са по-здраво смачкани и плътно прилепнали до коловоза. Тези след нас със скромния си житейски опит и бягайки от всякакви рискове, дори не могат да си представят някои преживявания. Може би заради това не трябва да ги съдим много строго /и затова си абсолютно прав/. Казваш, че не си го пребил и насилил грухчо защото не си го намерил. Аз го знам къде е, но въобще не ми е самоцел да го издирвам и да го хващам за яката за да го попитам очи в очи "Кажи паленце какъв ти е проблема?. Макар, че си представям само как ще трябва и той да си слага кърпа и ще мирише на урина.
        Прав си обаче да се нервираш, защото такова псе посочвайки, че лъжеш, те прави едва ли не някой психясал Остап Бендер на нашия форум. Щото наистина трябва да си луд да описваш така увлекателно подобни случки, ако са пълни измислици.
        Много малко хора във форума водят подобен интензивен и изпъстрен с върхове и спадове живот. Живот на крайности, смели постъпки стигащи до жертвоготовност, дори суицидални изблици от една страна и купони и оргии за които всички мечтаят, но рядко им се получава.
        Признавам, че аз далеч не водя подобен интензивен живот като твоя, доближавал съм се до него може би във времето от 25 до 30г., но ти си и майстор на перото човече, чийто кратки шедьоври сигурен съм много участници с удоволствие четат.
        Виждам, че тука са ти фенове и хора с които съм имал конфликти като Наивника и Маранди. Е използвам отговора ми към теб да се извиня и на тях!

Аз много обичам да комуникирам с теб защото ти много интелигентен и най важното изключително директен човек. При теб никога няма задни мисли и интриги. А аз много уважавам това качество у хората. Факт е че и недвижимите иомоти са ни слабост. Прав си за младите. То като си туря ръка на сърцето и ние сме имали бая много въздушни мечти и лъжливо самочувствие на тия години.. Май обаче бяхме по смели и имахме повече желание да се учим и уважение към по можещите от нас...

Иначе аз пиша във форума само и единствено за да се разтоварвам и да убивам време. Друга причина е че често съм сам и Вие сте приятна компания. От скоро сте ми и много полезни със съвети и независими мнения, защото когато хората нямат задни финансови стимули са безкрайно честни и първични, което е голям шанс най-малкото за да предвидиш реакцията на множество хора в реалния живот на един и същ външен дразнител. На практика всички неща които съм писал са истина, естествено за да станат по интересни, понякога ги позициониран в разични периоди от време - примерно нещо станало преди 10 години Ви го разказвам сега... Понякога скривам някои детайли за да не проваля анонимността на някои хора или моята... Естествено гледам и да не напиша някоя информация в повече за да не давам обяснения от къде ги знам тия работи. Сменям градове пак по тая причина...Друг път може би преувеличавам - казвам примерно (всяка година почивам на Маями, а всъщност съм бил 2 пъти в жиовта си), но като цяло процента на истината е огромен за нивото на познанството ни... За саморазправата пак си прав - живота ми е показал че винаги когато застрелям врабче със гаубица, макар че врабчето умира, после трябва да поправяш другите разрушения на снаряда, което разбираш че не си заслужава... Хайде със здарве. Ще си сваря едно чайче и ще опитам да поспя, че до утре трябва да съм ток, защото продавам един апартамент и сделката ми е в 10 часа, а в това състояние ще е трудно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          Аз това и правя.. Ма не смея да пия.. И нещо лицето ми се хваща от дясната страна - много трудно я движа... Абе ще се оправя.. Как са при теб нещата? Готви ли нещо вкусно? Гледам по телевизията в Горна Оряховица имало празник на суджука.
          Не, то аз почти не излизам, че съм в траур ( 40 дена ) и то не се й бръсне човек и да кача Мама, както си трябва "горе".

Помолих Бати да заведе Тати в Еленския балкан ( семейна къща ) и малко да ме освободи, че не мога да смогвам. Т.е. Тати кат' рухне психически и вземе да реве, щот' сега почиства къщата и кат' види предмет на Мама и рухва.

И аз го дебна внимателно отстрани без да знае и го оставям да се понареве малко, щот' трябва да изкарва болката си и кат' усетя, че вземе да се престарава и отивам и го почвам словесно със задачите. Сега т'ва направихме, браво т'ва си направил, ама сега трябва да направим и това. И спокойно няма да го "направим" за 2 дни кат' Рим, ама ще бутаме по малко.
          ----------------------------
          И сякаш го закрепих и успях да го само-мотивирам да се бори. Щот' някой отпише ли се сам, после никой не може да помогне, а той се беше нагласил да гони Мама, понеже много се обичаха.
          ----------------------------
          Бях ги направил кат' Ромео и Жулиета в днешен вариант.

П.П. Кофти е, че аз съм заринат с работа и кат' ми рухне така и заеб*авам всичко и хуквам да го вардя.

Не ми е до суджуци в момента - иначе ги знам от А до Я - от тая дет' прави суджуците, до тоя, дет' им ги организира ( кмета им ). Но в момента хич не ми е до празници, ама сега 2 дена кат' съм сам и отмятам задачите много бързо, щот' не чупя по едно ухо да дебна Тати дали не се е сринал психически пак.

И аз съм перфектен мотиватор, но като го вдигна него и да живее, после аз рухвам, че ми изпива енергията.
          -----------------------------
          Иначе празника е хубав и Горнооряховски суджук е единствената засега патентована марка в цял свят като българска храна, която официално призната. Дано скоро успеят и останалите. Докато съм още тук ще помагам винаги, ама много съм уморен от тия безсъници.

Коментар

Чакай сЯ малко - моята теза е съвсем различна и се смятам прав: няма такава ситуация "аз не вдигнах", а точният израз е: "тя не ми вдигна..."

.... все пак - нещата се получават подсъзнателно, без принуждение да мислим какво трябва да направим първо, пък след това и накрая...

Очевидно дамата не е имала необходимото излъчване и сексапил, или нещо те е впечатлило при първият бърз поглед...

..."качество" - много перверзна - вече зависи от това, как ще я предразположиш...
            Мдаааааа, с една дума ти отиваш на отвес, пък тя да си го прави какъвто ще. Ама платен ли е секса, вече усилията за задължителни , особено за такава цифра.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Космонафте, приятелю, проблема е, че всяко следващо поколение е все по-ограбено, с по-малки възможности за шарени изживявания и са по-здраво смачкани и плътно прилепнали до коловоза. Тези след нас със скромния си житейски опит и бягайки от всякакви рискове, дори не могат да си представят някои преживявания. Може би заради това не трябва да ги съдим много строго /и затова си абсолютно прав/. Казваш, че не си го пребил и насилил грухчо защото не си го намерил. Аз го знам къде е, но въобще не ми е самоцел да го издирвам и да го хващам за яката за да го попитам очи в очи "Кажи паленце какъв ти е проблема?. Макар, че си представям само как ще трябва и той да си слага кърпа и ще мирише на урина.
              Прав си обаче да се нервираш, защото такова псе посочвайки, че лъжеш, те прави едва ли не някой психясал Остап Бендер на нашия форум. Щото наистина трябва да си луд да описваш така увлекателно подобни случки, ако са пълни измислици.
              Много малко хора във форума водят подобен интензивен и изпъстрен с върхове и спадове живот. Живот на крайности, смели постъпки стигащи до жертвоготовност, дори суицидални изблици от една страна и купони и оргии за които всички мечтаят, но рядко им се получава.
              Признавам, че аз далеч не водя подобен интензивен живот като твоя, доближавал съм се до него може би във времето от 25 до 30г., но ти си и майстор на перото човече, чийто кратки шедьоври сигурен съм много участници с удоволствие четат.
              Виждам, че тука са ти фенове и хора с които съм имал конфликти като Наивника и Маранди. Е използвам отговора ми към теб да се извиня и на тях!
              Благодаря, и прошка, ако съм те засегнал и аз по някакъв начин.

П.П. От моя страна аз съм нямал "конфликт" ( или поне съм си мислел ), но вероятно не съм се изразявал правилно и ти си останал с такова впечатление.
              --------------------------------------------------------------

С горното в черничко-то не съм съгласен, защото такива са опасни и потенциална заплаха. Т'ва "чудо" утре ще отиде да си прави чалъмите пред старците-разбойници ( родителите ) или децата на някого и затова никаква прошка към такива. Щом има наглостта тук да се пробва - представи си к'ва скрита лимонка е.

Бой по тиквата ( словесно първо ) и да влиза в Пътят, щот' искат да трепят и се мислят за безсмъртни. Но явно ти си по-възпитан от мИня, което няма лошо После има и други начини - аз съм до 9-то коляно при подобни "случаи"

Коментар

Заре приятелю. Знаеш ли мкаво ми се плющи - някоя висока жена, с татуировки и огромни силиконови гърди.... И да е много перверзна и много направена - обезкосмена, ноктопластики, парфюми екстеншъни на косата итн... И се сетих за една буля дето преди две седмици не вдигнах самолета с нея и дето ме беше одумала пред половин София, че съм иделания клиент дето и дал 1 000 лева и дори не го вдигнал... Ама днес ако ме види съвсем ще ме заобича....

"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Мдам ...

адреналинът е голяма работа и е трябвало да люснеш и 2 шамара на докторите, щот' са нЕкви паникьори вече и се правят на незаменими.
                  -----------------------------------------------
                  Ами, спокойно доста си намръзнал, а разкъсването е малко повечко, отколкото мислех, но спокич:

1. Викай една кака от тия, дет' са всеотдайни, а не да ти лежи по гръб и да си прави кефа и да те кара да се раздаваш, а от другите ( ти ги знаеш ).
                  2. В момента много горещи течности ( чайчета, кафета, супички ).
                  3. Няма нищо сериозно за момента, ако се пазиш и понатоплиш ден-два, че имаш нужда, след този екстрийм и противовъзпалителни, както вътрешно, така и външно на раната.

Другата седмица задължително си направи "снимка" ( ренген/скенер ), няма значение на белия дроб, за да не би случайно да тръгне пневмония, както й викат докторята.

След 2-3 седмици пак снимка на белия дроб и ще обаждаш какви са резултатите, понеже ако си настинал може да тръгне пневмония, ама в скрит режим и т'ва е по-опасничко.
                  -----------------------------------------------------
                  Засега си се справил блестящо. То друго не сме и очаквали, де - хихи

Чиърс-а дан' забрайкам!

П.П. Досадното е, че трябва питаш докторята кое противопоказно на алкохол от химията, която са ти изписали, че те имат "дарбата" да се презапасяват и сигурно антибиотици са ти наблъскали и алкохол с тях - НЕ. Все още има и читави лекари и потърси такъв, който в главата си не мисли за врътките през здравна-каса и комисиона от рецептите, които ще ти предпише през аптеките.
                  ------------------------------------------------------
                  Ама, набий им една жица за всеки случай и си къркай с каката ден-два и ни дръж в течение инфо-рмативно как вървят нещата

Аз това и правя.. Ма не смея да пия.. И нещо лицето ми се хваща от дясната страна - много трудно я движа... Абе ще се оправя.. Как са при теб нещата? Готви ли нещо вкусно? Гледам по телевизията в Горна Оряховица имало празник на суджука.

Коментар

.... Тук Лорда ще Ви обясни по-добре от мен че за всяко действие трябва да има мотив.. Е какъв би бил мотива на който и да е да се изтъква в анонимен форум и то за икономика? Аз поне не го разбирам ама може и да съм вече стар за тия новости....

Коментар

Бат Маранди мерси за съветите, но аз от вчера така и не легнах - ходих до Пирогов, защото ми се схвана цялата дясна половина на тялото и не можех въобще да си задържам урината... Ръката ми е разцепена от ларъта до китката от долната страна и продължава и от горната до срения пръст (металното въше го е притиснало и разкъсало).... Оказа се че съм получил температурен шок от стоенето в студената вода - като им казах че почти 40 минути съм бил до кръста във вода и лекарите щяха да припаднат.. Спасило ме е само това че съм бил под стрес (имало хора оцелели по 5 часа затрупани под лавина).. Премериха ми температурата на тялото беше 34.8...Иначе ми е настинал пикочният мехур и бъбреците. Искаха да ме оставят в болница, ама ми сложиха разни системи и сега съм по добре. Ръката е добре ще мине. Опитвам да заспя но нещо не мога... Сега съм си облякъл няколко пуловера и се грея, че още треперя.... А и телефона не спира да ми звъни цялата нощ... Оказва се че приятелите ми са повече от възможностите да говоря по телефона.. Само да ми се стабилизира мехура и викам най скъпата кака с най големият силикон, купувам две шишета уиски и всички прилежащи към тях лигави месета и се разцепвам...
                      Мдам ...

адреналинът е голяма работа и е трябвало да люснеш и 2 шамара на докторите, щот' са нЕкви паникьори вече и се правят на незаменими.
                      -----------------------------------------------
                      Ами, спокойно доста си намръзнал, а разкъсването е малко повечко, отколкото мислех, но спокич:

1. Викай една кака от тия, дет' са всеотдайни, а не да ти лежи по гръб и да си прави кефа и да те кара да се раздаваш, а от другите ( ти ги знаеш ).
                      2. В момента много горещи течности ( чайчета, кафета, супички ).
                      3. Няма нищо сериозно за момента, ако се пазиш и понатоплиш ден-два, че имаш нужда, след този екстрийм и противовъзпалителни, както вътрешно, така и външно на раната.

Другата седмица задължително си направи "снимка" ( ренген/скенер ), няма значение на белия дроб, за да не би случайно да тръгне пневмония, както й викат докторята.

След 2-3 седмици пак снимка на белия дроб и ще обаждаш какви са резултатите, понеже ако си настинал може да тръгне пневмония, ама в скрит режим и т'ва е по-опасничко.
                      -----------------------------------------------------
                      Засега си се справил блестящо. То друго не сме и очаквали, де - хихи

Чиърс-а дан' забрайкам!

П.П. Досадното е, че трябва питаш докторята кое противопоказно на алкохол от химията, която са ти изписали, че те имат "дарбата" да се презапасяват и сигурно антибиотици са ти наблъскали и алкохол с тях - НЕ. Все още има и читави лекари и потърси такъв, който в главата си не мисли за врътките през здравна-каса и комисиона от рецептите, които ще ти предпише през аптеките.
                      ------------------------------------------------------
                      Ама, набий им една жица за всеки случай и си къркай с каката ден-два и ни дръж в течение инфо-рмативно как вървят нещата
                      Last edited by marandi; 27.05.2012, 12:46.

Коментар

Раните и дискомфорта - се преодоляват, като оставят само едно убеждение, че можем да противостоим на всички превратности, които животът ни поднася, че имаме сили /дори - напук на скорошни събития!!!.../, за да се "борим и отстояваме мястото си под слънцето"... Хората затова сме уникални: защото някак вътрешно ни е "програмирано" -макар и свръх-сили - да се раздадем в конкретна ситуация така, че изходът да е именно тоя: такъв, който - ако бяхме планирали с дни - пак не бихме набрали смелост, за да се впуснем в такова екстремно "приключение"... Решенията, които се вземат интуитивно в екстремни ситуации - някои характеризират като прибързани, но трябва да има и такива хора, които поемат цялата отговорност за определени - нестандартни действия... Ето това не се учи в никое учебно заведение......

Космо, колкото и да е скапана ситуацията, след "екшъна" и да имаш необходимост от възстановяване - това, че ТОЛКОВА СКОРО вътрешният ти глас и потребности "да гушнеш" нещо нежно и всеотдайно - те карат да мислиш /изпреварващо/ - за "най-скъпата кака" - е доказателството, че нещата при теб са си съвсем нормални и отнова приемат нормалният си ритъм... /независимо от екстремното натоварване и ниските температури, които изобщо не си "забелязал" тогава..., все пак - внимателно, защото и човешките възможности имат граници.../...

Поздрави: от време на време имаме необходимост от себедоказване, което не сме планирали предварително...
                        Заре приятелю. Знаеш ли мкаво ми се плющи - някоя висока жена, с татуировки и огромни силиконови гърди.... И да е много перверзна и много направена - обезкосмена, ноктопластики, парфюми екстеншъни на косата итн... И се сетих за една буля дето преди две седмици не вдигнах самолета с нея и дето ме беше одумала пред половин София, че съм иделания клиент дето и дал 1 000 лева и дори не го вдигнал... Ама днес ако ме види съвсем ще ме заобича....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Добро утро лъвове и лъвиц. Браво Батка- голямо мъжко сърце бие в гърдите ти. Гордеем се с тебе- сега се наблюдавай да не стане някоя беля със здравето. И ходи немедлено при нужда в Пирогов.Ръката поспада ли- да няма травма- температура имаш ли.. Затова ме кефиш защото не било само за забавленията, а когато трябва и работа се върши и си патриот и българин без да се жалиш. Харесвам такива хора.Този дъжд много пивко време

Кире приятелю, мани майтапа ама много ме е страх.. Урината ми с тече и съм си сложил една кърпа в гащите... И мирише на урина, мамата си е еб.... И ме болят и двата крака, коленете са ми подути и с една ръка е много гадно.. Добре че е лявата та поне една че.. мога да си ударя.. Сега ми претиха записа по местната пернишка кабеларка (аз се надявах поне на Нова телевизия).... Много са орязали записа и хич не изглежда така героично.. По скоро са наблегнали на сучката а не на действията по преодоляването.. Как и да е....

ПС. Абе незнам кой по ред мейл чета колегите да се съмняват във верността на думите ми, макар че повечето са подкрепени с доказателства... И се чудя какво би накарало, накой човек да лъже че се напикава или колко пъти е ходил до тоалетна или с коя жена е спал и то в анонимен форум... Аз пък съм убеден че всички разкази на хората в тази тема са истина или поне не по малко истина от това дето си говорят познати в квартално заведение например.... Тук Лорда ще Ви обясни по-добре от мен че за всяко действие трябва да има мотив.. Е какъв би бил мотива на който и да е да се изтъква в анонимен форум и то за икономика? Аз поне не го разбирам ама може и да съм вече стар за тия новости....

Коментар

......... Само да ми се стабилизира мехура и викам най скъпата кака с най големият силикон, купувам две шишета уиски и всички прилежащи към тях лигави месета и се разцепвам...

Раните и дискомфорта - се преодоляват, като оставят само едно убеждение, че можем да противостоим на всички превратности, които животът ни поднася, че имаме сили /дори - напук на скорошни събития!!!.../, за да се "борим и отстояваме мястото си под слънцето"... Хората затова сме уникални: защото някак вътрешно ни е "програмирано" -макар и свръх-сили - да се раздадем в конкретна ситуация така, че изходът да е именно тоя: такъв, който - ако бяхме планирали с дни - пак не бихме набрали смелост, за да се впуснем в такова екстремно "приключение"... Решенията, които се вземат интуитивно в екстремни ситуации - някои характеризират като прибързани, но трябва да има и такива хора, които поемат цялата отговорност за определени - нестандартни действия... Ето това не се учи в никое учебно заведение......

Космо, колкото и да е скапана ситуацията, след "екшъна" и да имаш необходимост от възстановяване - това, че ТОЛКОВА СКОРО вътрешният ти глас и потребности "да гушнеш" нещо нежно и всеотдайно - те карат да мислиш /изпреварващо/ - за "най-скъпата кака" - е доказателството, че нещата при теб са си съвсем нормални и отнова приемат нормалният си ритъм... /независимо от екстремното натоварване и ниските температури, които изобщо не си "забелязал" тогава..., все пак - внимателно, защото и човешките възможности имат граници.../...

Поздрави: от време на време имаме необходимост от себедоказване, което не сме планирали предварително...
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Дали не е добре да вземеш нещо антибиотично и някоя кака малко да свали напрежението след стреса- ама малко деее

Коментар

• Добро утро лъвове и лъвиц. Браво Батка- голямо мъжко сърце бие в гърдите ти. Гордеем се с тебе- сега се наблюдавай да не стане някоя беля със здравето. И ходи немедлено при нужда в Пирогов.Ръката поспада ли- да няма травма- температура имаш ли.. Затова ме кефиш защото не било само за забавленията, а когато трябва и работа се върши и си патриот и българин без да се жалиш. Харесвам такива хора.Този дъжд много пивко време

Коментар

Working...
                                X