IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
    Мале колко е хубаво да се събудиш без да те боли главата.... Днес по някое време ще се занеса до работата.. Намерили ми колегите колата на общински паркинг,, Вдигнали я паяците от някъде, ама така и не разбрах от къде.... Днес съм на 6 - сега отивам да се къпя, костюми, вратовръзки, закусвам и ще ида до офиса.... Ама няма много да се застоявам защото сряда не е ден за работа...
    Добро утро!

Аз па мисля да лягам след малко - хихи

Иначе много правилно, днес не се работи, както дума Църквата:

Велика Сряда - трети ден от Страстната седмица
    ............................
    На Велика сряда не се извършва никаква работа, защо се вярва, че умението може да бъде отнето.

http://news.ibox.bg/news/id_1120155632
    ----------------------------------------------------------

Днес е ден за къркане, Артемидка да "попее" сладко, бебетата да гукат у форумО и така

Чиърс!
    И аз съм по-добре, че завчера ходих при един приятел в кръчмето и дърпах едни водки, ама какви боклуци вече продават по тия кръчми, не е истина просто. Финландията предния път му казах, че не става, ся някакъв Смирноф кърках и вчера бях 'ноу зле - хихи

Ся къпят на някаква схемичка в БГ-то с алкохолите. Демек, което питие направи пазарен дял и освен официалния вносител се пръкват и няколко "дистрибутора" и почват да заливат търг. мрежа с ментета. Казах му на моя приятел, ама вика - нищо не мога да направя, отказват му складовете и да му сменят бутилките. Демек нищо му нямало на пиенето, а той не кърка и не може да прецени. Бе, луда работа
    За къв чеп ми трябваше да се изглезвам на 'убава ракойка ( дет' е от Дъмпъл нагоре като клас ). Ся по кръчмите няма к'во да се кърка. Само боклуци, че и пари ти искат да те тровят - хихи
    Last edited by marandi; 11.04.2012, 08:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Космо, няма нищо лошо в това да си амбициозен. По-важно е да умееш да балансираш между тази амбиция и вниманието, което трябва да отделиш на хората, които те ценят и обичат.
      Е това вече е невъзможно... Амбицията те обзема като наркотик. Желанието да се развиваш и да успяваш и да получваш все повече власт действа точно като силен наркотик, примесен със няколко ред була. Поставяш си цели - постигаш ги, после нови цели и пак, всяко нещо което ти е на пътя в прекия и преносен смисъл, от бабата дето пресича пред колататат ти и те забавя, до конкурентната компания, ти става враг и нямаш средство което не би използвал а да ги отстраниш по пътя към набелязаните цели... За съжаление тези действия се развиват най вече в мозъка, но годините минават, и тялото и органите алармират че са претоварени.. Е тогава разбираш че нещо не е наред... В началото не искаш да пшовярваш че смятаната за съвършенна машина има и слаби места, докато една сутрин машината не запали.. И тогава почват проблемите (разбирай откриваш че нещата са много по сериозни) - виждаш че факта че имаш един куп активи, не може да ти купи и една нервна клетчица, разбираш че хората по-скоро ти завиждат и се страхуват от теб, от колкото да те уважават и подкрепят, разбираш че без да исакш си наранил повече хора от колкото си мислел, разбираш че колкото и да са импотентни законите в БГ, в един момент, целият този чакащ на хранилка апарат се обръща срещу теб и към него се присъединяват тунеядците - банки, данъчни, топлофикация итн. А вече не си толкова силен да воюваш с тях (щото имаш други приоритетни фронтове и не ти се прави грешката на Наполеон и Хитлер).... И тогава в един момент изпушваш и почваш с неадекватните реакции и си е.. мамата...

Коментар

• Мале колко е хубаво да се събудиш без да те боли главата.... Днес по някое време ще се занеса до работата.. Намерили ми колегите колата на общински паркинг,, Вдигнали я паяците от някъде, ама така и не разбрах от къде.... Днес съм на 6 - сега отивам да се къпя, костюми, вратовръзки, закусвам и ще ида до офиса.... Ама няма много да се застоявам защото сряда не е ден за работа...

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Космо, няма нищо лошо в това да си амбициозен. По-важно е да умееш да балансираш между тази амбиция и вниманието, което трябва да отделиш на хората, които те ценят и обичат.
          И ако не им отделиш нужното време се получава това....:

"Жена преби мъжа си до смърт "

Коментар

Права си. Просто идея нямаш колко бях амбициозен като млад.. Не спях с дни. Само работех. Преследвах цели от рода - да стана изпълнителен директор на Банка и посстоянно страдах че не придобивам достаъчно материални неща.... Сега го отчитам като грешка, защото служебният ми живот много рефлектира върху личния и се сетих късно да наваксвам и сега на моменти се усещам че на 45 се държа като на 20 и е малко смешно на моменти... Ама каквото такова - По добре късно от колкото никога...
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

Прав си... Вярно е че именно търсещите и амбициозни хора създават прогреса... Но е и факт че не те берат плодовете от него.. Абе ни така ни иначе.. Сложен е живота. Нормално - то ако можеше да се открие житейската "истина" всички щяхме да я усвоим и тогава тя вече няма да е житейска истина...
              Ако всичко беше лесно и просто, нямаше да има теми като тази....

Хайде една песничка, че нещо станахме сериозни.

http://www.youtube.com/watch?v=8MXSQrLxx2c

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                Еееее, тук не си прав.
                Ако никой не отиваше да пробва "водата", то все още щяхме да си щъкаме из моретата.
                Прав си... Вярно е че именно търсещите и амбициозни хора създават прогреса... Но е и факт че не те берат плодовете от него.. Абе ни така ни иначе.. Сложен е живота. Нормално - то ако можеше да се открие житейската "истина" всички щяхме да я усвоим и тогава тя вече няма да е житейска истина...

Коментар

Много верни думи.. Но друго е странното - виждал си как на плажа като е студена водата и никой не може да се къпе, но всеки един отива до водата и лично да се увери.. Така е и с живота - знаеш че повечето житейски и философски неща от живота вече са преживени от други поколения, но ти пак тръгваш да печелиш предварително загубени битки, защото по добре от мен знаеш какви сме всички в дългосрочен план (май Бъфет го беше казал на времето)...
                  Еееее, тук не си прав.
                  Ако никой не отиваше да пробва "водата", то все още щяхме да си щъкаме из моретата.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Равновесие ме е изпреварил.
                    Космо, и аз мисля, че ако не беше следвал амбициите си, сега щеше да се косиш за други неща. Вероятно нямаше да имаш 3 съсипани брака, а примерно само 2, физически можеше и да се чувстваш по-здрав, но вътрешно щеше да се самоизяждаш.
                    Приеми, че това е бил твоят път и твоите уроци, които се предполага, че си научил и няма да повтаряш.

Права си. Просто идея нямаш колко бях амбициозен като млад.. Не спях с дни. Само работех. Преследвах цели от рода - да стана изпълнителен директор на Банка и посстоянно страдах че не придобивам достаъчно материални неща.... Сега го отчитам като грешка, защото служебният ми живот много рефлектира върху личния и се сетих късно да наваксвам и сега на моменти се усещам че на 45 се държа като на 20 и е малко смешно на моменти... Ама каквото такова - По добре късно от колкото никога...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Защото ако не е следвал амбициите си изобщо няма дойде на акъла, че хубавото е в простите неща. Все ще си мисли, ей какво можех да направя, пък само си губя времето. На човек му трябва смисъл и в съзнанието му е вкарано, че този смисъл трябва да е нещо сложно, висшо, трудно. Смисъл чрез който да издигне и себе си до висината на същия този смисъл. И по някое време схваща че всъщност няма висш смисъл. Няма смисъл и да издига собственото си его. Няма смисъл да бяга на някъде, защото където и да стигне пак ще иска да бъде на друго място. И почва да се радва на това което има, а не да гони това което няма.
                      Много верни думи.. Но друго е странното - виждал си как на плажа като е студена водата и никой не може да се къпе, но всеки един отива до водата и лично да се увери.. Така е и с живота - знаеш че повечето житейски и философски неща от живота вече са преживени от други поколения, но ти пак тръгваш да печелиш предварително загубени битки, защото по добре от мен знаеш какви сме всички в дългосрочен план (май Бъфет го беше казал на времето)...

Коментар

Че си се възпроизвел и си се отчел пред роднини, съседи, не може да бъде смисъл. Смисъл е когато градиш пълноценни личности.
                        Предполагам така се чувстват треньори на напредващи спористи или други съзидателни и изграждащи другите хора.
                        Ето сега пак ще стигнем до ДНК-то, по който въпрос спорехме преди време в темата.
                        Ние само си мислим, че "изграждаме" личности от нашите деца. Когато те станат наистина "личности" - ние галим егото си, щото ни изнася да си мислим, че НИЕ сме ги направили такива, а ние само сме ги "направили" и отгледали. Когато не се получи - тогава си мълчим.

Ето виж бате Пешо - днес се похвали с дъщерята (да му е жива и здрава и да стане успешна личност), но ако не я бяха приели - може би нямаше да сподели във форума.

Говориш за треньори - Смяташ, че Пената е причината да станем 4-ти в Света по футбол ли?! Аз не мисля така. Имаш ли таланти в отбора/семейството - просто трябва да не им пречиш, дори и с прекомерни "опции" от страна на треньори или родители.

Коментар

Анон, ти за прекалена родителска амбициозност ли намекваш?
                          Възможно е и да се класирам за горното, но аз го разглеждам като даване на възможни опции.
                          Оххх, не ми говори за опции (options), че съм се заредил с едни на пазарите и се чудя какво да ги правя.....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Именно. Но има хора, които като направят 2-3 деца и за тях животът вече е завършен и изпълнен със смисъл..... и тръгват за социални помощи.
                            Че си се възпроизвел и си се отчел пред роднини, съседи, не може да бъде смисъл. Смисъл е когато градиш пълноценни личности.
                            Предполагам така се чувстват треньори на напредващи спористи или други съзидателни и изграждащи другите хора.

Коментар

Напоследък много и се доверявам на тази теория, а и поглеждайки в ретроспекция установих, че много от значимите неща са ми се случили между другото и леко на шега.
                              Там където съм чертаела планове, драпала съм,влагала съм усилия се е получавало но на незначителен % от "заложеното".
                              Има една много добра книга, Трактат за ефикасността. Та в нея автора разглежда различните модели на ефективност, в западната култура и в далечния изток. Основната разлика между двуту култури е че на запад се тръгва от модела, от заложеното и след това човек се опитва да докара реалността до този идеал. На изток в същото време това се смята за брутална идея, за нарушаваща хармонията с природата. Там идеята е как да следваш естественото развитие на нещата с минимум усилия. Точно като в теорията на хаоса, където малка промяна в първоначалните условия водят до огромни ефекти в последствие.

Коментар

п.п.Децата осмислят живота, но Той- животът трябва да си тече за теб и отвъд тях.
                                Децата са допинга, който ти дава сили да се бориш по време на живота ти, но продължавам да твърдя, че изразът "Децата дават смисъл на живота ни" е пълно клише.

Коментар

Working...
                                X